Eşimin benden sakladığı ilaç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç fark etmedim yani normal stresli olduğu zamanlar oluyor ama o da 2 işte çalıştığı için diye düşünüyorum. Bir defasında arkadaşlarımız iftara gelicekti ben de hazırlık yaparken o da baya stres olmuştu hatta neden bu kadar panik yaptı diye şaşırmıştım böyle düşününce mantıklı geldi.
Antidepresan kullanması kötü birşey değil ama sizden saklaması çirkin bir durum, acaba elestirmenizden falan mı çekindi?

Cı...lex ilacın adı 10mg . Yine de benden saklaması incitti ben ondan hiç bir şey saklamadım ve hep yanında olduğumu hissettirdim oysa ki.
Eşime stend takıldı biraz da evhamlı yapıya sahiptir. Stresini dengelemesi için doktor bu ilacı vermiş. Öyle ağır bir ilaç değil, sizi telaslandirmak istememiş olabilir. Sakin bir şekilde sorup anlamaya çalışın,suçlayıcı ifade kullanmayın..

Kardeşinde annesinin vefatından sonra travmayla ortaya çıktığını söylemişti, birinde var diye bütün kardeşlerde olması kesin olan bir durum değil elbette yatkınlık olabilir bunu biliyorum ama sadece ben değil ailem de herhangi bir farklılık hissetmedi. 6 aydır aynı evin içinde yaşıyoruz. Belki de anksiyete için kullanıyor belki ilaç kendisinin değil ben yokken erkek kardeşi de eve gelmişti.
Benim ailemde de şizofrenlik var . Doğumdan sonra ortaya çıkmıştı kişide ve ablasındada vardı aile saklamıştı . Doktor aslında bunun olduğu ve herhangi bir olayda açığa çıktığını demişti. Büyük oğlundada yeni çıktı. Bilerek evlendiyseniz lades olmuş

Merhaba, hesabımı gebelik için açmıştım ama bir konuda fikir almak istedim. Az önce çamaşırları katladım yerleştirirken eşimin tarafında bir kutu antidepresan buldum. 2 haftadır Türkiye'de tatildeydim muhtemelen unuttu saklamayı. Kullandığını bana söylememişti ve kız kardeşi de paranoid şizofreni hastası. Bunu neden sakladı benden bu tür hastalıklar genetik olabiliyor. Şok oldum ona bunu neden kullandığını sormalı mıyım?
Tabi ki sormalısınız depresyon için ilaç kullanması çok normal ancak bu süreci sizden saklaması normal değil

Elbette nesil atlayabilir ama sizin çocuğunuzda çıkma olasılığı sağlıklı insanların çcoukların çıkma olasılığının %10000 katı daha fazla. Burda kendinizi kandırabilirsiniz ama yanlış bilgi yaymayın. Bu tip sorunlara yatkın biriyle evlenirseniz, çocuklarınızda çıkma riskini kabul ederek evlenirsiniz. Bence yanlış yoldasınız, gerçekten böye bir şeyin olasılığı dahi korkutucuyken peynir ekmek gibi kabullenmeniz inanılmaz. Çocukta çıkarsa ne yapacaksınız, çocuğunuzun hayatboyu hasta olmasını, normal bir hayat sürememesini seyredecek misiniz? Beni ilgilendirmez hayat sizin, umarım 10 yaşındaki bir çocuğun elinden tutup doktor doktor gezdirmek zorunda kalmazsınız.
Noo 3 kat daha fazla maksimum. (sadece halada varsa tabi, babanne dede ve baba normal varsayiminda. Hala ikinci derece oluyor çünkü) Ikizler arasinda bile anca %50 ihtimalle digeri sizofren oluyor.

Bence adam böyle bi yafta yememek icin soylememistir tam da. Cipralexi kendi kendine almıştır. Sadece onu kullaniyorsa tabi. Sizofreni teshisi alan birine cipralex vermezler.

Bazen kendimize dönüp bakmaliyiz. Biri böyle bir seyi bize soyleyemiyorsa anlasilmayacagini düşünüyordur çünkü.

Majör depresyon hastasıyım. Travma ile başladı. Intihar girişimim oldu
Yeme icmeden tamamen kesildim. Sakinleştirici iğnelerle zapt ettiler beni
Majör depresyon hastasını fark etmemek için bir insanın dünyaya hiç gelmemiş olması gerekir
Şimdi nasılsınız peki umarım daha iyisinizdir zor günleriniz geride kalmıştır umarım çiçekler açsın içinizde yolunuz bahar olsun size kocaman sarılıyorum :KK200:

Öncelikle eşinizin sizden ağrı kesici dahil herhangi bir ilaç saklaması hiç hoş bir durum değil kesinlikle sormalısınız. İkincisi 6 aydır aynı evde yaşıyoruz anlardım diyorsunuz sanki 20 yıldır yaşar gibi, 6 ayda pekala saklanabilir herhangi bir hastalığı varsa (çok ağır kontrolsüz davranışları olmadığı sürece)belki belli etti ama adamın huyu zannettiniz bipolar, borderline, paranoid kişilik bozukluğu gibi hastalıklar zart diye anlaşılmayabiliyor ve insanlar çok güzel saklamayı biliyor. Son olarak da şizofreni asla tamamen tedavi edilebilen bir hastalık değildir kendinizi bu şekilde ikna edebilirsiniz ama şizofreni ömür boyu tedavi ve ilaç kullanımı gerektiren ve genetik yatkınlığı oldukça yüksek bir hastalık insanlara yanlış bilgi vermeyin uzman değilseniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X