• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin beni rezil kepaze edişi

serotininevi

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2023
168
88
18
Herkese merhaba,

Eşime o kadar öfkeliyim ki anlatamam.

Hızlıca konuya giriyorum. Eşim, ailesinin yanında 2. defadır kendi kendine onu çok kıskandığımı ve benim kıskanç biri olduğumu söylüyor. Buradan egosunu tatmin ediyor belli ki. Çünkü öyle kıskanç biri değilim ve hatta bu evliliğimizde zaman zaman problem oldu. Sen beni hiç kıskanmıyorsun vs diye. Hatta bazen sırf hoşuna gitsin diye kıskanıyormuş gibi yapıyorum onu da tutup ailesine anlatıyor. Manasız kıskançlıkları da hiç sevmem.

2. defa oldu ve insanlar benim gerçekten özgüvensiz ve kıskanç olduğumu düşünecek. Bir defasında gideceği bir yere tanımadığı iki kadınla gitme konusu açıldı (konu uzun boğmak istemiyorum) ben de çok zaruri değilse gitmemesini tercih edeceğimi söyledim. Sadece bu kadar. Tutup ailesinin yanında benim bunu sorun yaptığımı, kıskandığımı anlattı gülerek. Ben de izah ettim ama bir kere bu fikir oluştu.

Dünde tutup geçen gün katıldığımız bir davette onu başkasıyla oynarken gördüğüm için kıskandığımı söylemiş. Yahu hiç alakası yok yine. Taa evdeyken geç çıkma tartışması yaşamıştık modum düştü. Davet yerinde de aradım bir sebepten cevap vermedi, ben de "Oyundan bir çıkamadın ki telefona bakma fırsatın olsun" dedim. Sen de beni mi kıskanıyorsun dedi güldüm geçtim. Tutup buradan onu kıskandığımı çıkarıp gidip böyle söylemiş.

Ailesi de serotininin o gün hiç modu yoktu morali bozuktu demişler. Muhtemelen bu anlatımın üzerine, kıskançlık krizine girdiğim için modum yok sanıyorlar. Fiyasko ya. Halbuki evden beri canımı sıktığı için modum yoktu. Ben manasız kıskançlık krizlerine girecek, özgüvensiz biri değilim. Eşimin ailesinin karşısında da onun bu söylemleri neticesinde bu profil oluşturmak istemiyorum.

Konu için tartıştık. Bayramda düzelteyim, nasıl istiyorsan öyle konuşup gidereyim dedi ama ben bilmiyorum bu son durumu nasıl düzeltiriz.

Bir de ailelerinde bir yenge var. Kadın kocasını kıskançlıktan hasta etti. Sürekli adamın peşinde. Nam salmış. Zaten ailenin önünde böyle bir vaka var. Kadından bıkmışlar. Beni de onun gibi sanacaklar bu kocam yüzünden. Hatta geçen kadını eleştirdik hep beraber. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demişlerdir herhalde benim için de.

Ya erkekler neden böylesiniz ya. Çığlık atmak istiyorum. Sizce bayramda son yaptığı gafı nasıl düzeltebiliriz ? Konuyu aç ben toparlarım dedi ama benim aklıma toparlama cümlesi gelmiyor.

Beni şu içinde bıraktığı durumdan kurtarsın istiyorum. Böyle özgüvensiz kocamın peşinde hafiye gibi biri imajımın olması beni müthiş rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
İyi de herkes eşini kıskanabilir. Hastalık derecesi değil kıskanmış da olabilirsiniz. Mesela tanımadığı bir kadınla karşılıklı oynaması benim hoşuma gitmez.
Sizin düzelteceğiniz tek şey eşinizin boş konuşmasının önüne geçmek. Ne alaka aranızdaki mevzuyu başkaların söylüyor. Böylesinden cacık bile olmaz kusura bakma.

Ergen gibi davranması hiç hoş değil. kocanız kaç yaşında ya da kendini kaç yaşında hissediyor acaba. çok çocukça hareketler bunlar. oldukça da itici.
Bu yaptıkları ile 5 yaş bile diyemem. Normalde böyle biri değil. Bu konuda müthiş saçmalıyor. Çok dert ettim. Dünden beridir sinirden uyuyamadım. Bunu düzlet dedim de nasıl düzleticez.

Kocanız ne yaşıyor acaba?
İlişkide ufak tefek kıskançlıklar olur tabi ki. Eşinizin bunu büyüterek anlatınca gururu okşanıyor. Böyle durumları kurtarmayı düşünmek yerine, kendisine gelmesini söyleyin
Ya gerçekten ne yaşıyor anlamıyorum. Normalde böyle biri değil. Bu konuda saçma sapan davranıp beni rezil ediyor. İnsanlarda böyle bir algı yarattı düzeltsin istiyorum. Bir daha olmaz herhalde, öyle büyük tartıştık ki anlamıştır diye tahmin ediyorum ve evet tamamen gururu okşanıyor bence de. Ya bayramda konuyu açsın, bir şey söylesin istiyorum da nasıl düzelticez bilmiyorum.

Kıskançlığın hepsi özgüvensizlik değil ya. Benim eşimde bi kadınla karşılıklı oynasa kıskanırım evet ama özgüvensiz asla değilim bence böyle düşünmeyin.
Ki bence eşiniz de böyle düşünmüyor ki kıskanılmak istiyor adam bariz.

Ben niyeyse eşinize üzüldüm 😁
Sizin rezil olduğunuz bir durum, düzeltilecek bir gaf göremedim ben açıkcası.

Kıskanılınca çok sevildiğini düşünen ergen kızlarla yarışır gerçekten, sevgi bununla ölçülmez ki. Ya hadi diyelim ki anlattıkları gerçek olsun yine de bunu tutup ailesine anlatması çok itici.
Siz gerçekten kıskanç bir insan da olabilirdiniz, bütün sülaleye ilan mı etmesi lazım? Önce bunu konuşun derim, asılsız şeyleri anlatman bir yana üstelik özel kavramını da bilmiyorsun diyerek

Şımarıklık yapıyo işte kendince. Kendini pohpohlatıyo, değerli göztermeye çalışıyo. Normalde kötü biri değilse uyar geç bidaha yapmasın. Bende başlığı okuyunca bağırdı falan sandım herkesin içinde. O kadar dert edip canını sıkma. Ben olsam malmısın der geçerim.

Ben manasız kıskançlık krizlerine girecek, özgüvensiz biri değilim.
Anlattığınız iki örnekte manasız kıskançlık değil ki.
Ayrıca kıskanmanın özgüvenle alakası yok bence. Ben de sevdiğim adamı kıskanır sahiplenirim ama gayette özgüvenliyimdir.
Eşiniz kıskanılmayı seviyor istiyor demek ki o yüzden taktı bu kadar. Siz de abartmayın yani rezillik bi durum yok

Bu adamda kıskandırmak için aldatabilecek bir potansiyel var ya. Bence milletin önünde öyle şeyler söylediğinde “bu yaştan sonra kim napsın seni, prime dönemin geçti, aman herkes de benim kocaman peşimde, kadınlar kapısında kuyruk” gibi iğneleyici şeyler söylerim.

Herkese merhaba,

Eşime o kadar öfkeliyim ki anlatamam.

Hızlıca konuya giriyorum. Eşim, ailesinin yanında 2. defadır kendi kendine onu çok kıskandığımı ve benim kıskanç biri olduğumu söylüyor. Buradan egosunu tatmin ediyor belli ki. Çünkü öyle kıskanç biri değilim ve hatta bu evliliğimizde zaman zaman problem oldu. Sen beni hiç kıskanmıyorsun vs diye. Hatta bazen sırf hoşuna gitsin diye kıskanıyormuş gibi yapıyorum onu da tutup ailesine anlatıyor. Manasız kıskançlıkları da hiç sevmem.

2. defa oldu ve insanlar benim gerçekten özgüvensiz ve kıskanç olduğumu düşünecek. Bir defasında gideceği bir yere tanımadığı iki kadınla gitme konusu açıldı (konu uzun boğmak istemiyorum) ben de çok zaruri değilse gitmemesini tercih edeceğimi söyledim. Sadece bu kadar. Tutup ailesinin yanında benim bunu sorun yaptığımı, kıskandığımı anlattı gülerek. Ben de izah ettim ama bir kere bu fikir oluştu.

Dünde tutup geçen gün katıldığımız bir davette onu başkasıyla oynarken gördüğüm için kıskandığımı söylemiş. Yahu hiç alakası yok yine. Aradım cevap vermedi, ben de oyundan bir çıkamadın ki telefona bakma fırsatın olsun dedim. Sen de beni mi kıskanıyorsun dedi güldüm geçtim. Tutup buradan onu kıskandığımı çıkarıp gidip böyle söylemiş. Ben manasız kıskançlık krizlerine girecek, özgüvensiz biri değilim. Eşimin ailesinin karşısında da onun bu söylemleri neticesinde bu profil oluşturmak istemiyorum.

Konu için tartıştık. Bayramda düzelteyim, nasıl istiyorsan öyle konuşup gidereyim dedi ama ben bilmiyorum bu son durumu nasıl düzeltiriz.

Bir de ailelerinde bir yenge var. Kadın kocasını kıskançlıktan hasta etti. Sürekli adamın peşinde. Nam salmış. Zaten ailenin önünde böyle bir vaka var. Kadından bıkmışlar. Beni de onun gibi sanacaklar bu kocam yüzünden. Hatta geçen kadını eleştirdik hep beraber. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demişlerdir herhalde benim için de.

Ya erkekler neden böylesiniz ya. Çığlık atmak istiyorum. Sizce bayramda son yaptığı gafı nasıl düzeltebiliriz ? Konuyu aç ben toparlarım dedi ama benim aklıma toparlama cümlesi gelmiyor.

Beni şu içinde bıraktığı durumdan kurtarsın istiyorum. Böyle özgüvensiz kocamın peşinde hafiye gibi biri imajımın olması beni müthiş rahatsız ediyor.
Özellikle bir açıklamaya girmeyin bence, eşiniz de artık kıskançlık mevzusunun ne konuşmasını yapsın ne şakasını (!). Lafı gelirse de o zaman söylesin uygun bi şeyler. "Ben arada takılıyorum ama sağ olsun eşim çok anlayışlı, kafam çok rahat bu konularda" vs gibi doğal bir övgü yapıp geçsin.

Rezil olacak bir durum görmedim, eşinizin huyunu suyunu en iyi siz bilirsiniz, ilk defa mı yapıyor?
Rezil kepaze deyince kimbilir ne yaşandı diye koca kişisine saydırmaya girmiştim, hevesim kursağımda kaldı:KK53:
Şaka bi yana, şükür ki rezil olunacak bi şey yok. Rahatsız edici sadece.

Rezil kepaze deyince kimbilir ne yaşandı diye koca kişisine saydırmaya girmiştim, hevesim kursağımda kaldı:KK53:
Şaka bi yana, şükür ki rezil olunacak bi şey yok. Rahatsız edici sadece.
Ya var böyle insanlar ama ilk kez yapmıyordur bunu muhtemelen eşi de, böyle karalar bağlanacak, krizler geçirilecek bir durum yok bence ortada 😃

Bende çok kıskanç değilimdir ama eşimi kıskandığım durumlar olur, olabilir. Bununda kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum.

KV eşinizin bazı şeyleri abarttığını ve durumu yanlış anlamasından korktuğunu soylebilirsiniz.

Eşiniz kıskanılmak istiyor. Onu kıskanıyormuşsunuz gibi lanse ediyor. Bir kadının kocasını kıskanması onu küçük düşürmez. Bu noktada abarttığınızı düşünüyorum. Eğer rahatsızsanız kendinizi açıklamak yerine, eşiniz onu kıskandığınızı anlatırken siz de 'çookkk, acayip kıskanırım' gibi abartılı ifadeler kullanıp, aslında durumun öyle olmadığını anlamalarını sağlarsınız.
Bazı konularda uzun uzun kendini açıklamak, ters etki yapıyor. Siz kıskanmadığınızı söyledikçe, herkes kıskandığınızı düşünecek

Back
X