Eşimin beni sevdiğini düşünmüyorum

pamira_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2013
88
3
48
35
Kayseri
En ufak şeyden kavga etmeye başlıyoruz. Kavgalardan sonra barışmak için bir adım atmıyor bile. Yüzüme artık sevgiyle bakmıyor.

Evlilikte muhakkak yapıcı olmak lazım. Sürekli karşı taraftan beklemek ilişkiyi yıpratır. Yapıcı olmaya çalıştığınızda eşinizden gelen ters tepkiler sizi yıldırmamalı, kendinizi kesinlikle ezilen taraf olarak görmemelisiniz tabii ilişkiniz rayına oturana kadar.

Sabır ve emek...

Allah herkesi bir yastıkta kocatsın.

İstediğim tek şey sevgi ve ilgi. Hep kendini düşünüyor. Sadece kendi varmış gibi hareket ediyor. Sadece kendi çalışıyor sadece kendi hasta oluyor sadece kendi acıkıyor sadece kendi televizyon izlemek istiyor sadece kendi dünyada var. Ne ben ne de düşüncelerimle isteklerim önemli. Anlamak için zerre kadar emek sarfetmiyor. Ben anlamaya çalışıyorum ama artık yoruldum, bıktım..

Saatlerce sevgi sözcükleriyle tek işi benmişim gibi hareket etsin istemiyorum. Bir güler yüz bir tatlı söz. Eve geldiğinde işkence çekiyormuş gibi bir ifade takınmasın.

Bir buçuk yıllık evliyiz. Ben vajinismusum. Rahatsızlığımdan dolayı zaten ona karşı ezik ve mahcubum. Ama Oda bana karşı ne sevgi ne de ilgi gösteriyor. Eskiden eilgi göstermese de sevdiğini bilirdim hissederdim. Şimdilerde hiçbir şey hissetmiyorum..

Bu süreçten sıkılmış olabilir eşiniz
Burda bu sorunu olan arkadaşların başlıkları var incelerseniz belki size yardımcı olur
Bilmiyorum herhangi bir yardım aldınız mı ama

Buraya üye olma amacım bu dertten kurtulmaya çalışmak zaten. Doktora gitmek gibi bir yardım diyorsanız almadım. Burdaki aynı dertten muzdarip olanlarla fikir alış verişinde bulundum ama süreci yaşayan ve kendi kendine yenen kişilerin hepsinde gördüğüm ve anladığım kadarıyla eşlerinden gördükleri destek ve yardımı ben göremiyorum. Kendimi yalnız ve çaresiz hissediyorum.

Eşinizle paylaştınız mı bu durumu
Bu süreci yenmek istiyorum ama senin desteğine yardımına ihtiyacım
Yanımda olduğunu sevdiğini hissetmek istiyorum gibi

Paylaştım. Çok istekli olduğumu yenmek istediğimi çocuğumuz olmasını istediğimi söyledim.
Döndü sırtını uyudu ve tek kelime etmedi... Desteklerim ya da desteklemem demedi.. Kocaman bomboş bir sessizlik..

Dün gece bütün kırgınlıklarımı içimdekileri hissettiklerimi ona mektupla yazdım. Mektubumu okumadı sadece yazdığımı görünce geçti oturma odasına yattı uyudu.

Peki nasil olur da 1 bucuk sene doktora gitmezsiniz? Koskoca 1 bucuk sene... Esinizde cok hata var destek olmasi lazimdi ama siz profesyonel yardim almadiginiz icin cabalamadiginizi dusunuyor olabilir mi? Aklima bir tek o ihtimal geldi.

Canim bende ayni sorunlari yasadim.esime karsi kendimi eksk hissederdim kendimi sanki kusurluymusum gibi.baktim ben boyle yaptikca esimde tipki senin esin gibi tepkiler veriyordu.olmuyor diye yuzume bakmiyordu.donup arkasini yatiyordu.sonra sonra cozdum isi,surekli soyledim cok istedigimi cocugumuz olsun falan dedim.ama pes etmedim.birde destek aldik biz pskolga gittik beraber...oyle cozduk sorunumuzu.kendini suclamayi birak,esinle konus guzelce yardim alin.biran once duzelirsiniz umarim.

senin kocana bilim dilinde yürüyen meşe diyorlar
ya onu meşe haliyle sineye çekeceksin
ya da çok zorlu bir yontma sürecine girişeceksin
hayırlısı

Bir buçuk yıllık evliyiz. Ben vajinismusum. Rahatsızlığımdan dolayı zaten ona karşı ezik ve mahcubum. Ama Oda bana karşı ne sevgi ne de ilgi gösteriyor. Eskiden eilgi göstermese de sevdiğini bilirdim hissederdim. Şimdilerde hiçbir şey hissetmiyorum..

evet bu bir rahatsızlık ama benim eşimde böyle bir cinsel problem olsaydı ve 1.5 yıl boyunca doktora bile gitmemiş olsaydı o evlilikten çok da beklentim olmazdı :50:

ama bu durum seni yok saymasını da gerektirmez..

Son düzenleme:
canım 1.5 sene çok uzun bir süre eşinde yorulmuştur tükenmiştir. Biraz da onun açısından düşün. Erkekler bizim kadar sabırlı değiller onların yapılarında yok. Bende ilk evlendiğimde vajinusmustum eşim bana ilk zamanlar çok anlayışlı davrandı fakat daha sonra doktora gitmediğim için benim hiiç bir adım atmadığımı söyleyerek huzursuzluk çıkarmaya başladı. Aslında düşününce ona hak verdim ben onun anlayışlı olmasını sırtımı dayamış pek de çözüm için birşey yapmıyordum daha sonra bu siteyi bulduk burdaki egzersizler sayesinde vajinusmusu 1 ay gibi bir sürede yendim. Eğer eşim bana o zaman öyle davranmasaydı belki hala vajinusmus olabilirdim çünkü yenemiyceğimi düşünüyordum ben böyle yaşarım ne varki diyordum. Bence eşinin üstüne çok gitmeden bu sitedeki kadınların yardımıyla yenebilirsin. Bir an öncede egzersizlere başlayıp cinsel hayatınızı bir yoluna koymanız gerekiyor çünkü evlilikte cinsellik önemli. Bu hastalığı yenene kadar bir süre eşini takmamaya çalış beni sevmiyor şöyle böyle gibi düşüncelerden vazgec ve sadece hastalığı yenmeye odaklan

tek taraflı hata görmedim ben
hem eşinde hemde sizde var
siz biran önce tedavi görün
eşiniz de eski haline döner heralde

sevgiyle cinselliği birbirinden ayıralım. adam 1.5 yıldır eve geliyor herşey güzel hoş ama iş sevişmeye ( ihtiyaç ) gelince kocaman bir boşluk ve sen bunu düzeltmediğin sürece adamın sana olan öfkesi sevgisinin üzerine geçecek
benimde ablamın eşinde iktidarsızlık var
ve bunu evlenmeden önce söylemedi ablama . ve bir kadını buna mahkum etti. inan başına gelmeyen bilemez..ve tedavi olmaya yanaşmıyor hem de 10 yıllık evliler. 1 kez bile eşini cinsel açıdan memnun edememiş. ( tabi bunu ablam 10 yıl sonra bize itiraf etti )
şimdi buradaki kadınlar aynısı eşimin başına gelse ben çekerim der ama inan çekilmiyor.hele ki sen hiç bir çaba göstermezsen doktora gitmezsen hiç çekilmiyor
evlilik demek her yönüyle bir bütünlük demek
mesela sen hiç yemek yapmasan da aynı sorunlar olurdu. adam hergün eve geliyor ve aç . ya da o çalışmasaydı da aynı sorunlar olurdu
hergün eve geliyor ama para yok ..peki sen çeker miydin böyle olsaydı?
ha sonradan insanın başına böyle bir dert gelir o ayrı
tedavi olmaya çalış bacım en kısa zamanda . eşin senle gelmiyorsa bile kendin git tedavi ol.
adam da evde ateşli şeyler yaşamak istiyordur ona da hak ver.

Sadece vajinismustan dolayı olduğunu düşünmüyorum Ben ilk baştan beri istediğimi söylüyorum. Ama zerre kadar destekleyici yaklşım görmüyorum.
Birde Allah kimsenin başına vermesin ama böyle bir durumu insan onuruna gururna bir türlü yediremiyor. Benim bu kadar zaman doktora gitmekten kaçmamın sebebi bu. Ben eşimle ikimizin bunun üstesinden gelebileceğimizi düşündüm durdum hep ama öyle olmadı. Şimdi televizyon izlediğimi göre göre elimden kumandayı alıp izlememe izin bile vermeyen o kadar varlığı batan bir insana dönüştüm gözünde..

cinselliğin olmaması ilişkinizde boşluk yaratıyor büyük ihtimal ama üzme kendini harekete geçmeye çalış işallah kısa zamanda düzelirsiniz

Back
X