- 19 Mayıs 2016
- 1.113
- 2.001
- 133
- Konu Sahibi sersemsinem
-
adam da tuhaf benim karımı mı gözlemliyorsun sen diyeceğineEsiniz nerden bulmus bu cesareti arkadasina karisinin hakkinda öyle birsey demeye gercekten hayretle okudum? Bizim cevremizden birisi arkadas ya da akraba benim giyimim hakkinda esime birsey dese. Esim aninda haddini bildirir ne tuhaf insanlar var ya
yorumları okuyamadım gerçi midem de kaldırmıyor öyle zihniyetleri görünce.Konu sahibi neyse ki "Kocama bakıyor" ve "Benim kocam yapmaz" tayfasından değil ama konuda birkaç tane çıktı
Masum enişteyi yoldan çıkaran baldızlar mı, giyimine kuşamına dikkat etmesi gereken kardeşler mi, dekolteli giyen bir yerlerine bakılmasına razı geldiği için giyiyordur diyenler mi ...
Birilerin kocaları yoldan çıkmasın, gözlerine hakim olsun diye kadınlar dekolteli giyinmesin; sarıp sarmalasın kendini! Doğru düzgün(!) giyinmek varmış bir de o nasıl oluyor acaba :) Kime göre neye göre doğru?! Ahlak, şeref yoksunu adamların sapıklıklarının faturası, yine kadınlara kesildi.
Belki sizde haklı olabilrisiniz kendinizce ancak burada ki konuyu konu sahibinin bakış açışına göre okuyoruz ben kızkardeşine bakıp bakmadığını yada ne şekilde baktığını bilemem birinci ağızdan yola çıkarak kimsenin günahı da alamam.Bu alışkanlığı baldizinda ve 16 yaşındaki bir çocukta uygulamasinlar arkadaşım ya. Senin örneğin nasıl diyeyim biraz daha spesifik. Burada haberi olmadan dikizlenen bir kizdan ve belki de eniştesini abi gibi gören bir kizdan bahsediyoruz :-(
Tamam esinizde de sucvar ama oyle dekolteli giyinen kardesinizde dahil herkeste sucvar.? Osekilde giyinen biri kendine bakilacagini bilerek giyiniyordur heralde.bu durumda adam sapik olmuyor cunku kimseyi dikizlemiyor ,dikizlemesinede zaten gerek kalmiyor hersey ortada zaten.insanin gozu kayar ister istemez.
Ama sizi anlayabiliyorum 8.5 senelik evliligimde birkez gozunun kaydigini hissettim esimin- ki bende bakmistim-ama kendimi cok kotu hissettim.
Bende gayet modern bir insanım açıkta giyinmem kapalı da giyinmem.Siz normalde ne giyiyorsunuz bilmiyorum ama atıyorum bir t-shirt giydiniz. Kimsenin size bu sıcakta bu giyilir mi askılı giysene deme hakkı var mı? Hem de bir arkadaşınızın kocası size böyle bir şey diyebilir mi? Eşinizin bir adama karısının nasıl giyinmesi gerektiği ile ilgili bir şey söyleme hakkını kendinde bulması çok ilginç geldi. Hele ki kadına bunu söylemesi. Ama ben normal giyiniyorum demeyin kime göre normal neye göre normal.
Ha ben de o kadınla bir daha görüşmek istemem eşiminde görüşmemesini rica ederim. Ama benim olayda yapabileceğim bu kadar. Ancak kendimle ilgili durumlara müdahale edebilirim. Başka birine ne giyeceğini dikta edemem. Türkiyenin en büyük sorunu da bu zaten açığı kapalısı herkes kadınlara ne giyeceğini dikta etmeye çalışıyor. Kimi açmaya çalışır kimi kapamaya. Özgürlük sınırlarını ve haddimizi bilsek cidden Türkiye bambaşka bir yerde olurdu.
Kimsenin giyimine karışmam kişileri giyimlerine göre değil karakterlerine ve davranışlarına göre seçerim
Genelde aile baglarinda eniste kardes abidir...abiyle yapilan sakalasma gibi durum..bunu nasil farkli dusunebiliyorsunuz...Bence esinizle kız kardesinizin bu denli yakın olması ( tutup öpecek kadar ) daha iğrenç. Eşiniz ahlak yoksunu, kız kardesiniz ve siz de bir o kadar rahatmissiniz!
Biraz önce C caninfistigi bayana da yazdım sizede yazayım.Amacım gerçekten polemik değil ama şu kırmızılı yeri okuduğumda inanın şöyle kaldım
Eşiniz başkasının giyimine nasıl karışabiliyor ve nasıl kadının kocasına şikayet edebiliyor? Bu durum sizi hiç rahatsız etmedi mi? Mesela çevrenizden bir adam sizin giyiminizden hoşlanmıyor diyelim; adam haddini aşarak gelsin eşinize desin ki" Karın ne kadar açık giyinmiş her yeri dışarıda insanın ister istemez gözü kayıyor söyle bu kadar açık giymesin" Ya da hal hareketlerinizden hoşlanmayan komşunuz gelsin sizi eşinize şikayet etsin, "Söyle eşine hal hareketlerini düzeltsin" desin. Tepkiniz ne olurdu?
Bu arada kadın iyi cevap vermiş, haddini bildirmiş eşinize. Bence de aileyle görüşmeyin, insanların huzurunu kaçırmayın.
Allah mutluluğunuzu daim etsin
Deniz, kadın kendini kurtarmış vallaha billaha bak.Biraz önce başka bir bayana yazdım size de yazayım.
Eşim kimsenin kıyafetine karışmaz.
Arkadaş dediğim eşimin çocukluk arkadaşı ve eşi Türk değil Hollanda dan buraya gelip yerleştiler ve eşimin arkadaşı biraz sessiz bir adam o da eşinin giyiminden hareketlerinden aşırı derece de rahatsız olduğunu daha önce belirtmişti ama kadın çok dik kafalı ve umursamaz olduğu için eşiö aralarında ki samimiyet doğrultusunda arkadaşına bunu söyledi ve arkadaşı kaç kere uyardığını ama laf dinlemediğini söylemişti.
O zaman konuya derinlemesine gireyim eşimin arkadaşı biz burada yaşıyoruz diye gelip bizim yaşadığımız belde ye yerleştiler ve herkes o arkadaşı eşimin arkadaşı olduğunu biliyor hem arkadaşı hemde hemşerisi ve o kadın iç çamaşırlarını gösteren beyaz bir elbise giyerek çok rahat dolaşabiliyor, içine sütyen giymeden göğüs uçları belli bir şekilde bluz giyip dolaşıyor mini etek giydiği zaman bacaklarını toplamıyor vs. vs. Ve ben eşim görüşme diyene kadar bir kere bile o kadından rahatsızlık duymadan görüştüm aklıma zerre bir fesatlık gelmedi.
Çünkü kadın öyle giyiniyordu ve öyle mutluydu.
Şayet eşim daha önce ki alışkanlığı olan göz çapkınlığına devam etseydi arkadaşının karısına asla müdahale etmez göz banyosunu yapardı değilmi?
Lakin benim anlatmak istediğim eşimin o kadına müdahale etmesi değil karşısında dekolteli biri olduğu zaman verdiği tepkisiydi.
Konu eşimin karışmasına geldi hemen sonucu yazayım eşimin arkadaşı çevreden çok tepki aldığı için karısını defalarca uyarmış ama kadın inadınsan vazgeçmeyince adamda karısından ayrıldı ve bitti.
Burdaki kilit nokta eşimin karışması değil kadını seyretmek varken müdahale etmesidir.
adam da tuhaf benim karımı mı gözlemliyorsun sen diyeceğine
benim lafımı dinlemiyor demiş......................... noktalama işaretini içinizden geldiği gibi doldurun
Canım burası 5 bin nüfuslu bir kıyı beldesi herkes birbirini tanır eşi uzun giy falan demiyordu keza benim eşim de karışmaz zaten. Burası Hollanda değil netice de ataerkil bir toplumuz ve dekoltenin de bir adabı olmalı.Deniz, kadın kendini kurtarmış vallaha billaha bak.
İyi ki ayrılmış.
Benim kocam bana dese ki uzun giy onu da boşarım.
Bir de milletin lafına bakacak beni uyaracak. bak bak gözüm seğiriyor.
Neyse ben senin yorumlarını beğenirim, ilk yorumunu görünce biraz şaşırmıştım ama sandığım gibi değilmiş.
Biraz önce C caninfistigi bayana da yazdım sizede yazayım.
Eşim kimsenin kıyafetine karışmaz.
Arkadaş dediğim eşimin çocukluk arkadaşı ve eşi Türk değil Hollanda dan buraya gelip yerleştiler ve eşimin arkadaşı biraz sessiz bir adam o da eşinin giyiminden hareketlerinden aşırı derece de rahatsız olduğunu daha önce belirtmişti ama kadın çok dik kafalı ve umursamaz olduğu için eşiö aralarında ki samimiyet doğrultusunda arkadaşına bunu söyledi ve arkadaşı kaç kere uyardığını ama laf dinlemediğini söylemişti.
O zaman konuya derinlemesine gireyim eşimin arkadaşı biz burada yaşıyoruz diye gelip bizim yaşadığımız belde ye yerleştiler ve herkes o arkadaşı eşimin arkadaşı olduğunu biliyor hem arkadaşı hemde hemşerisi ve o kadın iç çamaşırlarını gösteren beyaz bir elbise giyerek çok rahat dolaşabiliyor, içine sütyen giymeden göğüs uçları belli bir şekilde bluz giyip dolaşıyor mini etek giydiği zaman bacaklarını toplamıyor vs. vs. Ve ben eşim görüşme diyene kadar bir kere bile o kadından rahatsızlık duymadan görüştüm aklıma zerre bir fesatlık gelmedi.
Çünkü kadın öyle giyiniyordu ve öyle mutluydu.
Şayet eşim daha önce ki alışkanlığı olan göz çapkınlığına devam etseydi arkadaşının karısına asla müdahale etmez göz banyosunu yapardı değilmi?
Lakin benim anlatmak istediğim eşimin o kadına müdahale etmesi değil karşısında dekolteli biri olduğu zaman verdiği tepkisiydi.
Konu eşimin karışmasına geldi hemen sonucu yazayım eşimin arkadaşı çevreden çok tepki aldığı için karısını defalarca uyarmış ama kadın inadınsan vazgeçmeyince adamda karısından ayrıldı ve bitti.
Burdaki kilit nokta eşimin karışması değil kadını seyretmek varken müdahale etmesidir.
"Dün de balkonda bi konu hakkında tartışıyorduk, gözünün sürekli bi tarafa kaydığını farkettim.Saniyelik gözü denk gelmiştir. Bakmamistir. Kardeşimize ilgili böyle bir uyarıda bulunmak bana uygun gelmedi. Bosyere aklına birseyler sokmuş olmuyor musunuz ?
Bilemedim. Siz daha iyi tanıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?