Ben bir kere yaptı sonra olmadılara inanmıyorum. Sadece adam artık daha tedbirli yapıyordur.
doğru söze ne hacet. aldatan erkekler sınıf sınıf bence,
-fırsatını bulunca aldatanlar,
-fırsat yaratıp aldatanlar,
-sadakatsizlik ruhuna işlemiş önüne gelene yazanlar,
-boşanmaya karşı olup (geleneksel veya farklı nedenlerle) değişiklik yapmak için aldatanlar,
-mutsuz evliliği olduğunu iddia edip boşanmak yerine aldatanlar
-anlaşamadığı eşine kızıp öfkeyle aldatanlar,
-eşinden ayrı yaşadığı için (yurtdışı iş vs) aldatanlar,
-duygusal boşluğa düşüp aldatanlar,
-senede bir değişiklik yapmak için (heyecan vs) aldatanlar,
-1-5 yılda bir değişiklik yapmak için (heyecan vs) aldatanlar,
-5-... yılda bir değişiklik yapmak için (heyecan vs) aldatanlar,
-bla bla...
aklıma ilk gelenleri yazdım. şimdi sizin asıl derdiniz bu adam bunu neden yaptı. hangi kategoride bu adam. eşinizin karakterini sorguluyorsunuz şu aşamada. mide bulandı bir kere. kim bu adam? ömür boyu bu soru işareti taşınır mı yük olarak?
bence; anında araştırıp soruşturmak ve iyi bir terapist ayarlamak lazım. eş ikna edilecek. mecbur gelecek. yoksa içerideki öfkeyi kontrol etmekte çoğu kişi zorlanır ve evliliğe daha çok zararı olur. çaktırmadan eşini terapiye gerçek sebep söylemeden götür. terapistle önceden özel görüş, rahatsızlığını çaresizliğini belirt. yuvamı kurtarmak için geldim, yol göster deyin. eşinizi götürdüğünüzde terapist yönetsin konuyu. ilk seansta neden aldattın demez herhalde:) iyi terapiste gidin:) eşinize sebep konusunu da açıklarken terapist önerir bir sebep. bir bakın bakalım adam kimmiş, neyin nesiymiş, neden yapmış. açılsın gevşesin birkaç seansta dökülsün fikirlerini düşüncelerini. ona göre bir bakarsınız ne yapacağınıza. ani kararlar ve tepkilerden uzak durun. planlı ve metanetli olun. daha nişanlıyken yapıyorsa iyi işaret değil siz de biliyorsunuz. maddiyatı kötü bile olsa insanın, böyle bir konuda kıyacak paraya. yoksa inanın boşanma vs herşey daha pahalıya patlıyor.
aldatılma gibi durumlarda olayı anlayıp aşmazsanız, kendi içinizde çözmezseniz, zamanla travmatik hal alır. bugün gözlerinizi yumarsanız yarın anksiyete panik atak paranoya vs hastalıklarla boğuşursunuz. örnek çok etrafta böyle. ayrıca benim inancıma göre, karmayı da etkiler, çocuklarınıza miras kalır travmalar. sorunu çözün, yarın öbür gün çocuğunuz aldatılıp çözmek zorunda kalmasın, veya çocuğunuz aldatmasın. delü uçmuş diyenler olacaktır :) evrenin işleyişini bilemeyik