• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin çalışmasından bıktım

Erkekler o kadar ince düşünceye sahip olamıyorlar kadınlar daha duygusal bakıyor sen eşine anlat konus gezelim vakit geçirelim diye telefonla oynamandan rahatsız oluyorum benimle ilgilenmeni istiyorum diyebilirsin buna rağmen ilgilenmiyorsa gezmiyorsa haklısın bacım
Milyon kere konuştum, bi süre düzelmiş gibi rol yapıyor sadece sonrası yine aynı.

Eşinizle bu konuları genel konuşmayın bence.
Yavaş yavaş alıştırın.
Mesela normalde 5te çıkması gerekirken 7de çıkıyorsa, işten 5te çıkarak ancak yetişebileceği şekilde sinema bileti alın.
Ya da evde randevulaşın bugün seni tam 6da bekliyorum, yemek yapacağım sonrasında da film izleriz.
Bugün gelirken şunu şunu şunu al, 5.30da evde ol yemek yetiştireceğim akşam şu kişileri ağırlayacağız.
Bence yavaş yavaş eve alıştırın.
Ve surat asmayın. Haksız olan o bile olsa, sizi evde suratı asık görünce "ben evdeyken de mutlu olmuyor" gibi yorumlayabiliyor erkekler.
Çok iyi karşılamaya çalışın
Peki neden ben yapmalıyım bütün bunları? 30un üstünde adam. Bende 24 saat bi bebekle uğraşıyorum. Ben ne zaman şımartılacağım? Ki dediğiniz gibi "şu gün şu saatte işimiz var, evde ol lütfen" dediğimde, "yetişebilirsem gelirim" diyor. Yetişemiyorum deme ihtimali de oldukça yüksek oluyor

Asosyal ınsan kendını bellı eder. Bunu goze alarak evlenmıssınız. Sonradan degısecegını mı sanıyordunuz? Sızde calısırsanız belkı ekonomık kaygısı olmazz ama gunlerce calısması aıle ıcınde mutlu olmadıgını gosterır.
Asosyal olmasını evlenmeden önce anlamamıştım, evlendikten sonra da en azından benim planlarımı uyguluyor diye büyük bi sorun haline getirmemiştim. Fakat artık neredeyse hiç eve gelmemesi evliliğimizi derinden sarsıyor. Benimde kazancım var, ekonomik kaygısı yok.

Peki neden ben yapmalıyım bütün bunları? 30un üstünde adam. Bende 24 saat bi bebekle uğraşıyorum. Ben ne zaman şımartılacağım? Ki dediğiniz gibi "şu gün şu saatte işimiz var, evde ol lütfen" dediğimde, "yetişebilirsem gelirim" diyor. Yetişemiyorum deme ihtimali de oldukça yüksek oluyor

Neden siz yapmalısınız?
Çünkü durumdan rahatsız olan sizsiniz.
Şuan bu, sizin sorununuz.
Haklı / haksız önemli değil çok haklı da olsanız karşı tarafın böyle bir sorunu yok, çözmek için adım atılacak bir şey görmüyor.

Ya bunda ince düşünce gerektirecek ne var alt tarafı bir kahve ,iki adım yürüyüş, ağzını açıp hal hatır soracak hayırdır yani.

Sizin takdir ihtiyacınız yok mu, küçük çocuk ev sorumluluğu, iş güç arasında sıkışmışken üstelik sana ihtiyacımız var demişken, en normal olan eve vakitlice gelme konusunda da sorumluluk yine size yüklenecek taktiklerden taktik mi beğendireceksiniz adam eve gelsin diye insan gibi almış karşınıza konuşmuşsunuz zaten, siz haklısınız.

Neden siz yapmalısınız?
Çünkü durumdan rahatsız olan sizsiniz.
Şuan bu, sizin sorununuz.
Haklı / haksız önemli değil çok haklı da olsanız karşı tarafın böyle bir sorunu yok, çözmek için adım atılacak bir şey görmüyor.
Haklısınız. Bende görmeyeceğim artık o halde. Hayrını görsün bize tercih ettiği her şeyin ama bizden uzakta.

Ya bunda ince düşünce gerektirecek ne var alt tarafı bir kahve ,iki adım yürüyüş, ağzını açıp hal hatır soracak hayırdır yani.

Sizin takdir ihtiyacınız yok mu, küçük çocuk ev sorumluluğu, iş güç arasında sıkışmışken üstelik sana ihtiyacımız var demişken, en normal olan eve vakitlice gelme konusunda da sorumluluk yine size yüklenecek taktiklerden taktik mi beğendireceksiniz adam eve gelsin diye insan gibi almış karşınıza konuşmuşsunuz zaten, siz haklısınız.
Teşekkür ederim, anlaşılmış hissettirdiğiniz için.

Haklısınız. Bende görmeyeceğim artık o halde. Hayrını görsün bize tercih ettiği her şeyin ama bizden uzakta.

Konu sahibi böyle olmaz sen bir elinden geleni yap, sonrasında onu gözlemle, olmaz mı?
Erkekleri başlarda biraz alıştırmak gerekiyor.
Sen istikrarla isteklerini söyle, bugün bunu yapalım şimdi bunu yapalım de.
Mutlaka onun da keyif aldığı şeyler olacak, belli bir zaman sonra o gelecek sana tekliflerle...
"Öfke dansı" kitabını okumanı çok isterim. Kadınlar zaten her zaman haklı, sadece yanlış davranarak boş yere kendimizi üzüyoruz.
Sınırlara ve öfkelenmeden talep etmeye ihtiyacın olabilir...

Ne yapayım peki? Şuan konuşmuyorum, konuşmanın işe yaramadığını anladım çünkü artık.
Konuşmamanız eşinizin işine gelir. Ona bir ceza olacağını sanmıyorum.
İşin açıkçası eşiniz ya cidden sizi kaybetme korkusuyla bir şeyleri değiştirebilir ya da kalır böyle. Sizin de her şeyi göze almanız gerekir böyle bir durumda.
Evde durmak istemeyen, durduğunda sohbet bile edemediğiniz uzaklıkta bir kocanın taktik ya da yönlendirmeye değişeceği sanmıyorum.

Konuşmamanız eşinizin işine gelir. Ona bir ceza olacağını sanmıyorum.
İşin açıkçası eşiniz ya cidden sizi kaybetme korkusuyla bir şeyleri değiştirebilir ya da kalır böyle. Sizin de her şeyi göze almanız gerekir böyle bir durumda.
Evde durmak istemeyen, durduğunda sohbet bile edemediğiniz uzaklıkta bir kocanın taktik ya da yönlendirmeye değişeceği sanmıyorum.
Zaten taktik maktik denemek istemiyorum. Bunları ben düşünebiliyorsam o da düşünebilir. Erkekler ince düşünceli değiller lafına katılmıyorum. Işlerine nasıl gelirse öyle düşünüyorlar. Haklısınız.

Eee tarzınız taban tabana zıt evde iş yapsın diye görevli tutulabilir evlilikte tek beklenti yardım ev işi iyi ekonomi degilki .3 yılda 30 yıllık evli hissetme bikkinligi olmuş siz sürpriz yapar gezmek isterken eşiniz bambaşka tarz birde işi yoğun olmasa nolur karakteri mi değişecek .Zıt kutuplar gerçek dünyada birbirini iter o fizikte mümkün çekmesi .Değişmez eşiniz onun karakteri böyle onun içinden gezen Tozan sürpriz yapan adam çıkmayacak böyle kabul edip evlenmissiniz bana göre değil böyle bir evlillik ben hareketli sohbetli konuşmadan geçen günü yok sayanlardanim .

Hem bir sene deseniz bir iki öneri yazardım 3 sene olmuş yıkanmayan insana hergun yıkan yıkan der gibi onu aldım buraya gidelim bunu aldım bunu yapalım sonucunda sînîr olursunuz ilişki iyice çıkmaza girer olduğu gibi kabul etmek en gerçekçi yorum olur .Zaten bir süre sonra tepkisi başlar ben böyleyim yeter diye.3 senedir olmamış yani .

Back
X