Eşimin çocuğundan nefret ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendisi üniversite öğrencisi olmasına rağmen 13 yaşında çocuğu olan biriyle sevgili, buraya birkaç defa da konu açmıştı, emin olmak için de baktım eski konularına.
Yaşamayan bilemez demiş, sanki devam etmek zorunda, aşk vs.diyecekse de evlilik sadece öyle aşığım seviyorum demeyle yapılacak birşey değil.
Çocuklu insanlarla evlenip çocuğu sevmek zorunda değil, beraber yaşamak zorunda değil kafası nereden geliyor acaba?
Alışmak kolay olmayabilir ilk başta ama nefret etmek, 15 günde bir görüşsün, eve gelmesin demek kimsenin hakkı değil. Ha eş denge kuramıyorsa eşleriyle çözsünlee dertlerini çocuklarla değil.
Hayy ben.... Sinirim nasıl zıpladı. Neler neler diyesim var. Şu an evliyken bu kişiyle mi sevgili? Yoksa önceden mi sevgiliymiş? Ben bu konuyu görememişim.

üzgünüm taraf olacağı seçeceği kişi siz olmayacaksınız. Bunuda unutmayın. .
Hesap pasif aslında çok hoşlanmam banlanmış bir hesaptan alıntı yapmaya ama. Şu kadarını söyleyeyim. Anne değilim. Ama bir gün eşim ve çocuğum arasında seçim yapmam gerekse (ekstrem haller dışında) elbette çocuğumu seçerim.
Evlenip boşanmış ve çocuğu ile ilgilenmeyen, 'çocuğunu tercih etmeyen' bir adamla da evlenmem. Kendi kanını canını yok sayan beni de sayar ki o adamdan bi.çocuk daha yapılmaz zaten

Hayy ben.... Sinirim nasıl zıpladı. Neler neler diyesim var. Şu an evliyken bu kişiyle mi sevgili? Yoksa önceden mi sevgiliymiş? Ben bu konuyu görememişim.
Yok hayır yanlış anlaşılma olmasın, ikiside bekar ilişki sürecinde. Konu sahibi değil arada başka bir üyeden bahsediyoruz ayrıca.

herkes işlemediği sınanmadığı günahın masumu nato kafa devam
Nato kafa nato mermer olan sizin gibiler
Bir çocuğun babasıyla arasında çok büyük olaylar yaşamadıkça ayrılmayacaklarını
Küçük çocuklarla kendi egonu yarıştırmanın ne derece faydasız olacağını
Bütün ilişkilerin evliliklerin bitebileceğini
Başka kadın bulunca çocuğunu bir kenara atan adamdan hayır gelmeyeceğini
hayat sizin kafanıza vura vura öğretmiş ama hala ders çıkaramamışsınız mesela

E tek basina evlenmedi ki bu kadin evlendigi adamda cocuguna yapabilecek en kötü seyi yapmis olmadi mi yani onu asla istemeyen biri ile muhatap etmek.kadin bastan soylemis madem adamin ısrarı ne kadin koşa koşa evlenmis bu adamla bu adam kucuk cocuk mu?kandi mi yani bu hata tek tarafli kadina yikilmasi saçma. evlenen adam cok mu iyi niyetli simdi kadin cocuk kendi hep mutsuz olacak. Muhabbet "kadin kandirdi kotu kadın adam kandi" 'ya mi dönecek diye takip ediyorum konuyu.
Ne alakası var şimdi, kadın adamın çocuğunu bilerek evlenmiş, adam çocuğum yok dıye kandırıp sonradan ortaya çocuk çıkarmamış.
Lütfen bu vicdansızlığı savunmayın, çocuğun annesi hayatta da olamayabilir bir gün, o zaman bu çocuk ne olur böyle bu kadın yüzünden bir düşünün.

üff sıktınız aynen teyzelerim sınanmayan bilmez :)
çekirdeğiniz eksik olmasın, çıtçıt kınamaya devam :) ben hata yaptım yarı yoldan döndüm. Kızın başına gelmiş Allah sabır versin.
Adam akıllılık etmiş de o yola sizle devam etmemiş çok şükür :KK51:

Allah allah ben sizin gibi hehe he şöylede böylede diyip kınamıyorum ki.
Hala fikrimin arkasındayım kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Yapabilirse ne ala herkesin kaldıracağı bir şey değil ben 2 tarafında mutsuz olacağını biliyordum.
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilse, çocuklu biriyle evliliği neden düşünür peki? Hansel ve Gratel de ki gibi babaları çocuğu ormana bırakır diye mi hayal ediyor acaba bu düşünce de ki kişiler 🤔

Evlenırken o cocuk oldugunu bılıyordun. Evet o yasta sımarık oluyorlar benım esımınde var o yasta cocugu ılk esınden 9 yasında ve aynı yasta kardesımde var kardesıme bıle tahammulum olmuyor bazen hatta kendı cocuklarımada olmuyor bazen ınsanız sonucta cocuk bakmak cok zor bu devırde cocuklar artık eskısı gıbı degıl sımdıkıler daha yaramaz daha laf anlamaz haldeleer. Ama senınkı kıskanclık galıba en azından yanında degıl ızınlı gunlerde cocugu gormek en dogal hakkı. Soyle dusun senın cocugun olsa ayrılsanız ve ılgı gostermese masraflarını karsılamasa ozaman ne dusunurdun. Ben evlendıgımde esım nafakayı bıle vermıyordu ben evlenınce verdırmeye basladım 7 yıl oldu hala gıder kendım yatırırım nafakayı. O cocuk annesınde bıze geldıgı zaman ben cocuklarıma en ucuz seylerı alırım o daha pahalı seyler ıstedıgı ıcın ona yetebılmek ıcın sonucta babasından uzak herzaman alamıyor her zaman gormuyor. Bu evlılıgı yaptıysan nefret edemezsın sevmesende saygı duymak zorundasın allah vıcdan versın ne dıyım cocugun olunca anlarsın o cocugun ne kadar uzuldugunu

8

Daha cok yeni evliyim ama cok pismanim esimi de seviyorum bu kadar duskun olmasina katlanamiyorum
Bir gün çocuğunuz olursa;;;; bana bir şey olursa diye korktuğunuzda Bn ölürsem üvey anne gelirse diye üzüldüğünğzde ona nsl bakar diye çocuğunuzun gözüne baktığınızda kendinizi hatırlayın.insan yaşattığını yaşamadan ölmezmiş.
Bn de ayrıldım.çocuklarım büyük.babası tabiki bak6cak çocuklarına...bnmkilere bakmıyor.her kez ş.siz. diyor...sevgilisi ve onun çocuğuna bakıyor.sizce bu doğrumu...
Yılanınız olsaydı bu durumda üzülmezmiydiniz....yada çocuğunuz...
Bazen ne diyorum kendi kendime o kadın bu adama nasıl güveniyor.kendi çocuklarına bakmayan adam seni çok kolay siler....nsl güveniyor ona...ama siz çok şanslısınız...evladımız olduğunda allah korusun size bir şey olduğunda güvenecek ve gözünüz arkada kalmıycak bir baba bir eş seçmişsiniz.çok şanslısınız.
Çocuğun psikolojisini içinde kopan fırtınaları anlamaya çalışın.babasının yanında başka kadın.sizi kıskanıyordur.siz onu sevin.hediyeler alın...Onun sizi sevmesini sağlayın.emin olun büyük insandan çok çocuklar daha kolay ve gerçek sever. .

Ben de olaya evlilik ve adamın yalancılığı temelli baktım. Kandırılmış olma psikolojisi insanın ruh halimi bozup onu saçma sapan bir ruh haline ve davranışa sürükleyebilir. Kadın yahut erkek evlenirken insanları kandıran ve onların seçim hakkını elinden alan insanlara gıcığım ben de
Actigi diger konuya bakarsaniz kadin cocugun 2 haftada 1 alinmasini bile istemiyor. Gidip bir iki saat gorup gelse olmaz mi diyor. Kandirilma falan olduguna ben inanmiyorum. Kadin kiz cocugunu hic istemiyor

Anne olmadan önce bu konuyu okusam belki daha yumuşak bakardım olaya. Ama çocukları tanıdıkça böyle konular beni mahvediyor.
Boşanma zaten küçük çocuk için yeterince zor. Üstelik siz kocanızı çocukla paylaşmıyorsunuz, çocuk babasını paylaşıyor. Yetişkinler gibi değiller daha duygularına çok hakim olamıyor. Kocaman yetişkin bir insan çocuğu bile bile evlenip sonra ondan nefret etme hakkını buluyor.
Çok yazık.
Allah yüreğinize merhamet versin.
Ama diyeceğim şu ki çocuğun ahını almayın. Tertemiz kalbiyle tutar kendi evladınızla sınanırsınız. Buna yürekten inanıyorum. Çocuklar çok temiz kalpleri temiz ahı çıkar. Yapmayın.

Actigi diger konuya bakarsaniz kadin cocugun 2 haftada 1 alinmasini bile istemiyor. Gidip bir iki saat gorup gelse olmaz mi diyor. Kandirilma falan olduguna ben inanmiyorum. Kadin kiz cocugunu hic istemiyor
Kandirilma da olsa nefret etmesi gereken kocası sonuçta. Çocuk kandırmış olsa bile insan çocuk der geçer.. ..bu nasıl bir nefret

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X