• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin çocuk istememe nedeni ve ettiği laflar

Yorumunuz teşekkürler. Evet eşim biraz fiziğe önem veren birisi.

Bebek konusuna gelirse, eğer düzelecekse bekleyeyim. Ama insan 7'sinde neyse 70'inde de o olur diye düşünenlerdenim ve bu beni korkutuyor. Burada okuyoruz, çocuk olduktan sonra eşinin saçma sapan huyları çıkanları.. 5 yıl bekledikten sonra yine aynı şeylerle karşılaşmaktan korkuyorum. Başka insanların çocuklarına gelince ölüp bitiyor ama bize gelince bunları söylüyor
.

canım o zaman sen de şinde fiziki kusurlar bulmaya çalış.. ne biliyim işte sanki şu parmağın biraz büyük sanki kaşın biraz kalın gibisinden belki seni anlar.. eğer fiziğe önem veriyorsa gebelik de işin zor.. çatlağın olmaz kilo almazsın desem bile en azından vucudunda küçük değişmeler olacaktır.. bazı erkekler (kendilerine çok önem veren bazı erkekler) zamanımız gidecek keyfimiz kaçacak diye bebek istemezler ama belki sonradan çok sevebilirler. tabi hayat belkilerle yaşanacak kadar basit değil maalesef.. 7sinde neyse 70inde odur göüşüne ben de katılıyorum ama işte insanız umut etmekten başka ne çaremiz varki...

Bende konu sahibinin size neden fırça attığını algılayamadım ..Ne kadar olumlu ,sizi anlamaya çalışarak çok nazik bir yorum yapılmış neden saldırdığını merak ettim açıkçası :44::44:

Açtığım konuyla ilgili yorumlarda bulunursanız sevinirim. Çünük konun sapmasını istemiyorum.

canım o zaman sen de şinde fiziki kusurlar bulmaya çalış.. ne biliyim işte sanki şu parmağın biraz büyük sanki kaşın biraz kalın gibisinden belki seni anlar.. eğer fiziğe önem veriyorsa gebelik de işin zor.. çatlağın olmaz kilo almazsın desem bile en azından vucudunda küçük değişmeler olacaktır.. bazı erkekler (kendilerine çok önem veren bazı erkekler) zamanımız gidecek keyfimiz kaçacak diye bebek istemezler ama belki sonradan çok sevebilirler. tabi hayat belkilerle yaşanacak kadar basit değil maalesef.. 7sinde neyse 70inde odur göüşüne ben de katılıyorum ama işte insanız umut etmekten başka ne çaremiz varki...

Yorumun için çok sağol canım. Dün gece ben de göbeğiyle ilgili yorum yaptım. Ki gerçekten büyük bir göbeği var ve evlendiğinden beri eriteyim derdinde falan değil. Beni beğenmiyor musun dedi, ben yoo niye beğenmeyim olmasa daha iyi ama... Hem ben göbekli olsam sen beni beğenmecek misin? dedim. O da geciştirmek için, yok canım falan dedi. Onlar erkek olduğu için doğuştan torpilliler. Kimse onların kilosuna, çatlağına, kılına bakmaz tabi.
Kendime güvenemiyorum diyor ya, her şeyden sıyrılıyor. Yani olan şeylerden sorumlu değilim diye uyarırcasına. O kendine güvenmezken, ben ona nasıl güveneyim ki?:14:
.

kendıme guvenemıyorum derken maddıyattan soz etmıs olamaz mı?sızı bu halınızle gormek ıstemesının nedenı de daha yorgun daha streslı gormek ıstememesınden kaynaklanıyor olabılır.bır de boyle dusunun lutfen

kendıme guvenemıyorum derken maddıyattan soz etmıs olamaz mı?sızı bu halınızle gormek ıstemesının nedenı de daha yorgun daha streslı gormek ıstememesınden kaynaklanıyor olabılır.bır de boyle dusunun lutfen

tatlım ben seni böyle beğeniyorum demiş, beğeni genelde fiziki özellikleri kapsar

erkeklerin genel olarak hepsi fiziğe önem verir. bu biraz yapıdan, biraz hormonlardan biraz da kültürden kaynaklanır. eşinizin bu düşüncesini değiştirmek yerine anlamaya çalışıp daha ayrıntılı sorular sorsaydınız mesela ''hamile olup geçici bir dönem vücudumun şekli değiştiğinde benim hakkımdaki görüşlerin değişecek mi yoksa? bana olan sevgin sadece vücudumun görünümüne mi bağlı...'' gibi. bu şekilde açıkça sorduğunuzda eşinizde buna göre farklı cevaplar verirdi sanırım.

bir de eşinizin çocuk istememe sebebi sizin görünümüzden çok daha fazla kendini hazır hissetmesi ile ilgili bence. kadınlar anneliğe daha kolay hazır olsa da erkekler böyle hazır olamıyor ve yeni bir sorumluluk onları korkutabiliyor.

bir arkadaş eşinizin ve sizin yaşınızı sormuşta ben cevap göremedim. eğer eşinizin yaşı 40 dayanmışsa (hatta 35 i geçmişse) bence onu bu konuda sıkıştırın. eğer daha gençseniz sorun yokta yaşı ilerlemiş bir erkeği çocuk konusunda sorumluluk almaya kendiliğinden başlamasını beklemek çok anlamlı değil. bu tür durumlarda sizin ağırlığınızı koymanız gerek, bırakın onun görünümünüz hakkındaki düşüncelerini. bunlar sadece bahane. çocuk sahibi olmaktan duyulan korkuya uydurulan mazeretler bence. ha elbette bu da bir etkendir ama bence asıl etken çocuk sahibi olmaktan duyulan korkudur. bu yüzden buna odaklanın, görünümle ilgili sözlere takılmayın...

Açtığım konuyla ilgili yorumlarda bulunursanız sevinirim. Çünük konun sapmasını istemiyorum.

İlginççç çok ilginç.....Ama ben Buğünün Cuma olması sebebiyle sizi kırıcak bişey yazmıycam ...Allah gönlünüze göre versin...

Resimde çok genç görünüyorsunuz sen ve eşin kaç yaşındasınız, kaç senelik evlisiniz? bunlarda etken olabiliyor o yüzden soruyorum

Kendime derken, babalık sorumluluğunu alamam dedi. SEni böyle görmek istiyorum derken de vücudumu kestetti çünkü "hep manken gibi bir karım olmasını istemiştim. hala öyle istiyorum." dedi. Bunları derken, fiziğimi kastettiği çok açık.

Bir bayan olarak şu anda "anne olmak istemiyorum"
tabi ki hepimizin yaşadığı hayat çok farklı benim kendime göre geçerli sebeplerim var.

Eşinize karşı hala güven probleminiz var mı?

Evliliğinizdeki sorunları halletdiyseniz
eşinize zaman verin
bu konuda çok hassassınız haklısınız da
ama çocuk istemiyorsa nedenlerini çok açık size anlatsın
ama mutlaka açıkça enine boyuna konuşun derim.

tatlım ben seni böyle beğeniyorum demiş, beğeni genelde fiziki özellikleri kapsar

kendime güvenemiyorum, senin bu halini beğeniyorum, evde ağlayan bir şey şuan istemiyorum demıs.dolayısıyla kendıne guven maddıyatla ılgılı de olabılır dıye dusunyorum hala.sonucta bır baba olarak maddı manevı sorumlulukları cok fazla olacak.

bebek icin her iki tarafin hazir olmasi cok onemli..acikcasi bende hem hazir degilim hemde ciddi anlamda zayifladiktan sonra hamile kalmayi dusunuyorum..genelde o kilolar kaliyor esimden once ben kendimi kilolarimla kotu hissedebilirim..
esin seni mutlaka her halinle begeniyordur,hazir olmadigi icin kiloyu one surmustur.

Kendime derken, babalık sorumluluğunu alamam dedi. SEni böyle görmek istiyorum derken de vücudumu kestetti çünkü "hep manken gibi bir karım olmasını istemiştim. hala öyle istiyorum." dedi. Bunları derken, fiziğimi kastettiği çok açık.

Herkes anne veya baba olmak zorunda değil
istenmeli arzu edilmeli.
Eşiniz istemiyorsa şu anlık baba olmayı belki de siz baskı yapmayın diye
durumu fizik polemiğine getirmiştir.

"hep manken gibi bir karım olmasını istemiştim"
ama daha önceden baba olmak istiyordu bana kalırsa bunu bahane olarak öne sürüyor

Resimde çok genç görünüyorsunuz sen ve eşin kaç yaşındasınız, kaç senelik evlisiniz? bunlarda etken olabiliyor o yüzden soruyorum

Canım biz değiliz o. :D

1.5 yıllık evliyiz. Ben 23 yaşındayım, eşimse 33. Okulum bitmek üzere ve çalışmak istiyorum. Bu sene çocuk sahibi olup, 2 yaşını geçtiğinde de kreşe vermek istiyordum. Okula devam etmeden, sınavlara girerek bitirebiliyorum. Şuan yurtdışındayım ve öğretmenlik okuyorum.

bebek icin her iki tarafin hazir olmasi cok onemli..acikcasi bende hem hazir degilim hemde ciddi anlamda zayifladiktan sonra hamile kalmayi dusunuyorum..genelde o kilolar kaliyor esimden once ben kendimi kilolarimla kotu hissedebilirim..
esin seni mutlaka her halinle begeniyordur,hazir olmadigi icin kiloyu one surmustur.

Belki de canım. Belki hazır olmadığı için her şey gözünde problem haline dönüşmüştür. Fakat eşime güvenim tam olsa sizin dediğiniz gibi düşünürdüm hemen..

Herkes anne veya baba olmak zorunda değil
istenmeli arzu edilmeli.
Eşiniz istemiyorsa şu anlık baba olmayı belki de siz baskı yapmayın diye
durumu fizik polemiğine getirmiştir.

"hep manken gibi bir karım olmasını istemiştim"
ama daha önceden baba olmak istiyordu bana kalırsa bunu bahane olarak öne sürüyor

Sağol canım yorumun için. İnşallah öyledir.

erkeklerin genel olarak hepsi fiziğe önem verir. bu biraz yapıdan, biraz hormonlardan biraz da kültürden kaynaklanır. eşinizin bu düşüncesini değiştirmek yerine anlamaya çalışıp daha ayrıntılı sorular sorsaydınız mesela ''hamile olup geçici bir dönem vücudumun şekli değiştiğinde benim hakkımdaki görüşlerin değişecek mi yoksa? bana olan sevgin sadece vücudumun görünümüne mi bağlı...'' gibi. bu şekilde açıkça sorduğunuzda eşinizde buna göre farklı cevaplar verirdi sanırım.

bir de eşinizin çocuk istememe sebebi sizin görünümüzden çok daha fazla kendini hazır hissetmesi ile ilgili bence. kadınlar anneliğe daha kolay hazır olsa da erkekler böyle hazır olamıyor ve yeni bir sorumluluk onları korkutabiliyor.

bir arkadaş eşinizin ve sizin yaşınızı sormuşta ben cevap göremedim. eğer eşinizin yaşı 40 dayanmışsa (hatta 35 i geçmişse) bence onu bu konuda sıkıştırın. eğer daha gençseniz sorun yokta yaşı ilerlemiş bir erkeği çocuk konusunda sorumluluk almaya kendiliğinden başlamasını beklemek çok anlamlı değil. bu tür durumlarda sizin ağırlığınızı koymanız gerek, bırakın onun görünümünüz hakkındaki düşüncelerini. bunlar sadece bahane. çocuk sahibi olmaktan duyulan korkuya uydurulan mazeretler bence. ha elbette bu da bir etkendir ama bence asıl etken çocuk sahibi olmaktan duyulan korkudur. bu yüzden buna odaklanın, görünümle ilgili sözlere takılmayın...

Belki de.. Fakat hamilelikten sonra kilo veririm ben diyorum, 50'nin üzerine çıktığım olmadı ama adam ikna olmuyor. Hamileler çok yermiş, iştahları açılırmış. Sonra emziriyorum diye yermişim. sevgimin vücuda bağlı olup olmadığını sorsam tabi ki öyle değil diyecek ama bu halinle ol hep diye devam edeceğini biliyorum.

Canım biz değiliz o. :D

1.5 yıllık evliyiz. Ben 23 yaşındayım, eşimse 33. Okulum bitmek üzere ve çalışmak istiyorum. Bu sene çocuk sahibi olup, 2 yaşını geçtiğinde de kreşe vermek istiyordum. Okula devam etmeden, sınavlara girerek bitirebiliyorum. Şuan yurtdışındayım ve öğretmenlik okuyorum.

Hımm ben sizin resminiz sanmıştım...
Evliliğiniz daha yeni sende çok gençmişsin bence erteleyebilirsiniz, bence eşin kendini bu sorumluluğa daha hazır hissetmiyor, fiziğin bozulur lafları bahane gibi geldi.

Hımm ben sizin resminiz sanmıştım...
Evliliğiniz daha yeni sende çok gençmişsin bence erteleyebilirsiniz, bence eşin kendini bu sorumluluğa daha hazır hissetmiyor, fiziğin bozulur lafları bahane gibi geldi.

Ben ertelesem benim için sorun olmaz ama eşimin de çocuk sahibi olmak için yaşı geldi. Erteledikçe çocuk fikrime eşime korkunç gözükecek, sorumluluktan daha da korkar diye endişe ediyorum.

[sıze=2]ben de iki aydır çocuk yapma hevesi var. Benden önce de eşim istekliydi hep. Ama bana zahmet olmasın ve hazır değilim diye erteliyorduk. Geçen eşimle yine çocuk meselesini konuştuğumuzda: "kendime güvenemiyorum, senin bu halini beğeniyorum, evde ağlayan bir şey şuan istemiyorum" oldu. Her şeye tamam ama seni bu halinle görmek istiyorum lafı beni huylandırdı açıkçası. Hamile kaldığımda, göbeğim kocaman olduğunda beni beğenmeyecek mi; hamilelikten sonra bozulan vücudumu görünce beni görmek istemeyecek mi? Vs..ki ben de eşimin böyle düşünmesinden korkuyordum, o kendi ağzıyla bunları söyleyince çok üzüldüm gerçekten.

Sen eşine güvenmiyor musun? Diyenler olacak. Ne yazık ki çok güvenemiyor-dum. Iki aylık evliyken, evde işsiz otururken, iş arayacağına milletin çıplak kadınlarına bakmışlığı var. Ben okuldan gelip ona yemek hazırlayıp, evin işlerini yapıp, onu mutlu etmeye çalışırdım bir de... Yapmayacağım dedi, bir daha olmayacak dedi. 6-7 ay sonra yine yaptı. Tabi aralarda da yapıyordu ama 6-7 sonra ben patladım. Sonra güven problemi olan fakat bunu da eşime hissettirmemeye çalışan birisi haline dönüştüm. Tam bu sorunlarımız düzelmiş, eşime güvenmeye başlamışken eşimin söylediği laflar kafamı kurcaladı. Her şey fizik mi? Bu laflardan sonra ben de eşime, "beni beğenmediğini sezersem seninle evli kalmam biliyorsun. Insan sevdiğini beğenir. Demek sevgimiz bitmiş ki beğenmiyorsun vs" dedim. O da: "evlilik o sebepten bitirilir mi. Hukuğumuz var o kadar. Kucağında çocukla mı ayrıcalaksın?" dedi.

Ayrıca geçen gün, kardeşimle niye samimi değilsin diye sorduğumda: "baldızlarla samimi olunca kötü muhabbetlere sebep olabiliyor. Hani baldız baldan tatlı vs". Yahu abi olarak samimi ol dedik. O kadar sinir oldum ki bu lafı. Ne demek bu?

Ben bu adama nasıl davranayım kızlar? Yardım edin.:14:[/sıze]

ya çok afedersin belki üzüleceksin kızacaksın falan ama sen bu adamla evlkimisin halaaaa insan kendisini nasıl görürse karşındakinide öyle sanarmış ki senin eşin tam bir sapık bence nedemek baldız baldan tatlıdır senin kardeşin neki kocan onun kendini ayartabilecegini veya kendinin gözünün kayabilecegini düşünüyor böyle bi saçmalık varmı. çocuk muhabbetine hiç girmiyorum ama bu adam seni sevmiyor çok açık ve nettttt ya bi çıkar var ortada yada güzelsin falan diye evlenmiş:47::47::47::47::47::47::47::47:

Back
X