eşimin dağınıklığı 10 tane çocuğa bedel

dragonsmother

Drogon Rhaegal Viserion
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
177
94
13
37
merhaba arkadaslar hafta sonları özellikle eşim evdeyken hiç işim bitmiyor evi bir görseniz zaten saldım bende...
eşim pis biri değildir kişisel bakımına dikkat eder wc hijyenine dikkat eder ama gelgelelim okadar dağınıkki yetişemıyorum ona artık evi toplamaktan bıktım 1 saat içinde tertemiz düzenli odayı darmadagın yapıyor. koltukalrın minderlerını kaldırır kendıne gore dizayn eder bir yere yığar minderleri kocaman bir masayı kucucuk oturma odasına sokar ki bilgisayarını koyabılsin. banyodan cıkınca bornozu herzaman yatak odasında yatagın üstünde olur. sürekli değişik havlu alır her dışardan geldiğinde saç havlusu ayrı yuz havlusu ayrı banyo havluya yığılıyor. kapı girişimizde bir paspas var oraya ayakkabınla girme diye bin kere söyledim yine ayakkabılarıyla giriyor hafta da ıkı gun paspas yıkıyorum. sürekli değişik corap alır bir giydiğini bir daha giymez ve ortalarda bırakır. banyoda saç yüz yıkamasın yerler su oluyor çok dağınık , çocuktan beter iyiliklede söyledim olmuyor kavga da ettim olmuyor anlamıyor terkedeceğim senilere kadar geldim. inanın ev darmadağın o varken kolumu bile kıpırdatmak istmıyorum annesininde dikkatını çekmiş sen iyice saldın diyor sanki oğlunun huyunu bilmez gibi... ne yapmalıyım sizce varmı bir fikriniz?

merhaba arkadaslar hafta sonları özellikle eşim evdeyken hiç işim bitmiyor evi bir görseniz zaten saldım bende...
eşim pis biri değildir kişisel bakımına dikkat eder wc hijyenine dikkat eder ama gelgelelim okadar dağınıkki yetişemıyorum ona artık evi toplamaktan bıktım 1 saat içinde tertemiz düzenli odayı darmadagın yapıyor. koltukalrın minderlerını kaldırır kendıne gore dizayn eder bir yere yığar minderleri kocaman bir masayı kucucuk oturma odasına sokar ki bilgisayarını koyabılsin. banyodan cıkınca bornozu herzaman yatak odasında yatagın üstünde olur. sürekli değişik havlu alır her dışardan geldiğinde saç havlusu ayrı yuz havlusu ayrı banyo havluya yığılıyor. kapı girişimizde bir paspas var oraya ayakkabınla girme diye bin kere söyledim yine ayakkabılarıyla giriyor hafta da ıkı gun paspas yıkıyorum. sürekli değişik corap alır bir giydiğini bir daha giymez ve ortalarda bırakır. banyoda saç yüz yıkamasın yerler su oluyor çok dağınık , çocuktan beter iyiliklede söyledim olmuyor kavga da ettim olmuyor anlamıyor terkedeceğim senilere kadar geldim. inanın ev darmadağın o varken kolumu bile kıpırdatmak istmıyorum annesininde dikkatını çekmiş sen iyice saldın diyor sanki oğlunun huyunu bilmez gibi... ne yapmalıyım sizce varmı bir fikriniz?
Ortalıkta bıraktığı herşeyi camdan aşağı at. Tekrar yaparsa tekrar at. Davranışını düzeltene kadar at aşağı. Ben olsam öyle yapardım :KK53:

Aynı benim sevgilim. Allahtan ben de dağınımda rahatsiz olmuyorum. En son yastigin altindan çorap çıkmıştı. :işsiz:Sizde böyle vakalar olmuyorsa kendi haline bırakın derim:dondurma: Belli bir yaştan sonra değişilmiyor. Kendimden biliyorum:deli:

Aynı benim sevgilim. Allahtan ben de dağınımda rahatsiz olmuyorum. En son yastigin altindan çorap çıkmıştı. :işsiz:Sizde böyle vakalar olmuyorsa kendi haline bırakın derim:dondurma: Belli bir yaştan sonra değişilmiyor. Kendimden biliyorum:deli:
ama bende de aşırı düzen sorunsalı var asimetri var ev dagınık olunca moralim bozuluyor keşke bende boşverebılsem :):)

haha bu seferde konu komşu ev sahibi şikayetçi olur :))
Yok kız ne olacaklar bir olur iki olur onları aşağıdan toplamak zorunda kalınca utanır yapmaz belki bir daha. Aşağıdan toplamasa bile yenisini almak zorunda kalınca akıllanır en kötü ihtimalle :KK70:Küçükken oyuncakları dağınık bıraktığımızda annem camdan aşağı atacağım hepsini diye tehdit etmişti bi da dağınık bırakmadık  :KK71: sen önce tehdit et devam ederse faaliyete geç muhakkak işe yarar.

Kavga çıkar surekli söylen dur hiç susma:) benim eşim de başlarda öyleydi o kadar çok konuştum ki çok kavga ettik ama hiç vazgeçmedi ben hep konuştum hepp:-) sonunda pes etti senin dirdirini cekemem diyo hemen dağıttığı yerleri topluyo kıyafetlerini çıkarınca kirli sepetine atiyo çoraplarıni koltukların altına atmiyo artik:halay:

Aynı modelden bende de var bende otomatiğe bağladım tık tık topluyorum napiyim :))

O dağınıktan bendede var bitane.. Dublexe çık diyen olmuş,hiçbir işe yaramaz yukarı çık,aşağı in daha çok yoruluyorum. Adam dağınık sadece üst katla sınırlı kalır mı ? Yardımcı tutsanda haftaiçi geliyor yardımcı.. Haftasonu bize tatil ama canım çıkıyor ortalık toplamaktan.. Az önce yine uyardım bikaç saat idare eder sadece :)
Her iyinin bir kötü huyu vardır.. Tek sorun bu olsun napalım..

Benim esimde ayni kendi yetmezmis gibi bide jonior daginik var bende daginiklita babasina rakip cikacak adam daha 2 yasinyken

sen esine dagınık diyosan bide benimkini dinle ne güzel temiz corap giyip temiz havlu bornoz kullanıyomusun o kadar sanslısın kı ben bu alıskanlıgı kazandırmak icin 7 sene ugrastım 1 gune giyilen sey pisenmezmis kirliden alır giyerdi bende sampuan dökerdim yada ıslardım almasın diye

esim vardiyeli gececiyken anneme giderim 1 yada 2 gun bide bunları dinle banyo yapar bornoz antrede salonda yerde olur camasırladı ya odada kirli camasırları yada ya odada ya anterede cıkarır kirliye atmaz onu düsünemez cünkü 3 yasında corapları zaten söylemiyorum bile

cerez cips yer her yer kırıntı cips posetleri halı üstünde koltuk araları ceviz fındık fıstık muz yer koltuk kösesine koyar sehpaya bile degil aile terbiyesiz düzeni görmemis bi insan 2 türlü olur mus heralde bana pis olanı denk düstü düsünsem kim bilir daha neler var ama bosverrr sinirlenmiyim simdi....

Benim eşim de böyle maalesef. Temiz bir adam olduğu için fazla da kızamıyorum.Her zaman bakımlı ve temiz kokar ama havlular,kıyafetler hep dağınık.Dolabını hafta da bir düzenliyorum ,ben yapmazsam kendi asla yapmıyor .Sürekli çamaşır çıkarıyor .Tek tesellim dediğim gibi çer çöp bırakmaması ve temiz bir adam olması.Ben çözüm bulamadım bu dağınıklığa 3 yıldır :(

Düzelmez ama iyileştirebilir durumu.

Mesela yastıkları kenara yığması sorun değil.
Ancak sürekli etrafta havlu, çorap bırakması sorun.

Havlularınızı kaldırın. Sadece baş havlusu ve bornozu olsun yani o ikisini düzenli kullanmayı öğrensin. Günlük baş havlusu makineye atılmaz benim bildiğim.

Bornozu yatak üzerinde bıraktığı zaman yanına çağır ve banyoya götürmesini iste, her zaman.

Çoraplarını toplama, ya da çamaşır sepetine atmayı öğrensin.

Bu anneler nasıl çocuk yetiştiriyor ya.
Hic mi duzen nizam öğretmemiş.
Sonra ortalık dağınık olunca da yafta hazır, gelin pis.

Titiz bir insan isen kesin çözüm ortada bıraktığı her şeyi çöp torbasına koyup atmak.

Aklı başına gelir.

Back
X