eşimin davranısları

catterflym

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
2.153
2.304
658
kızlar evlenelı eylulde 2 yıl olcak.Eşim gercekten iyi ve inanclı birisidir.Ancak oyle zamanlar oluyorkı baska bır ınsan oluyor.Saygı azaldı aramızda.Bu aralar sureklı laf yarısı yapıyoruz.Inatlasıyoruz.Dun aılemın yanında, kardesıyle telefonda konusurken, kardesinın gelıcegını, yemegın olup olmadıgını sordu bende "yok" dedım sakayla.. ama oldugunu o da, bende bılıyorduk.Cunku marketten gelıcek dıye ayıptır soylemesı hazır bıseyler almıstık sonra "yemek yokmus" dedı kardesıne.Bende bır kac saat sonra "kalkalım" dedım.Oda "ne gerek var zaten yemek yokmus, burdan gıderız" dedı aılemın yanında.. ben "gıdıyorum" dıyorum kalkmıyor. "ben tek gıdıcem" dedım aılem cok gerıldı oda kalkmadı sonra kalktı ama annemler cok uzulmus kavga edıcek bunlar dıye.KArdesı geldı.Eşim benle hıc knusmuyor bende kardesıne bellı etmemek ıcın ıkı gundur sureklı konusmaya calısıyorum neyse 2.gun yanı bugun konusmaya basladı ondada yıne kızdı "ben mumkunse senle hıc konusmıyım" dedı ve yıne konusmadı kızlar yagmur yagıyor hungur hungur agladım sıze ufak tefek gelıcek ama hep boyle ınatlasmalar oluyor aramızda ben alttan alıp ozurdılemekten bıktım o kadar ınatcı bır ınsankı kendı haklıda olsa olmasada asla odun vermez.Napmalıyım sızce artık aılemızın yanındada bana kızdıgında tepkısını vermekten cekınmıyor.Hep ben robot mu olucam benım hıc tepkım olmıcakmı kızlar

Evet yağmur yağıyor ama sen ağlama arkadaşım.evliliğiniz yeni,zamanla azalır bu tavırları.eşine anlatsan,davranışlarında daha dikkatli davranır...

inşallah azalır o kadar canımı yakıyorkı anlatamam...Ve ben o gece yemek ısıttım sofra kurdum kardesıne kardesı geldı yemek yedım ben dedı ben bır daha topladım ama nasıl kotu oldum aa kız neler hazırlamıs dedı esımde ee sölensedı keske ukala tavırla....Tesekkurler bu arada yorumıcın

Şeyi anlamadım yemeği yok deyince keşke yahu yemek varya diye toparlasaydınız kardeşi de aç durmayım yemek yokmuş diye yemiştir:26:Gerçi bizde nezaketen de olsa sofra kurulduysa oturulur bi'iki çatal yenilir bi'şeyler.

Bence çok yersiz şeyler için ters gidiyosunuz

mavi_superisi sanırm sende eylul gelınlerındendın ezdırmemeye calıstıgım ıcın boyle oluyor ama gene ozurdıleyerek operek sarılarak ben ezılmıs oluyorum.
miss blue zaten toparladım yemek var ya dıye ama o ınat yapıcak ya oyle devam ettı.Bencede cok yersiz zaten o takıyor yersiz şeylere inat yapıyor bu sabah kalktıgımda bırsey olmamıs gıbı askım o sudan ıcme dedım sarılmıcakmıyız dedım ıse gıtmden sarılırız normalde once hareketlerıne dıkkat et dedı ve hic arkasına bakmadan gitti.dua gıdın kızlar nolur

Bu kadar sebepsiz inatlaşmalar,tartışmalar nerelere varmış... Eşin saka kaldıramıyor demek ki yada ailesiyle ilgili kaldıramıyor bilemedim ama bir daha sende bu konularda şaka yapma canım..

Olan olmuş artık,sen gerektiği şekilde özürünü dile sonra uzatırsa kendi bilir.. yüz verme,barışmak için sürekli alttan alırsan ezilen olursun. Alıştırmamak lazım...

Keşke sarılmayacak mısın? demeseydin.. şimdi yaptığının kendince "cezasını" kesmiş oldu,sarılmayarak.. sormayıp normal uğurlayacaktın..

Eşinin huyunu sen bilirsin.. Ama artık onun adım atma zamanı gelmiş..

evet canım cok guzel bır noktaya parmak basmıssın.Bende cok pısman oldum sarılmıycak mısın dedıgıme.Evliligimiz ilerledikce huylarını ınsan daha ıyı anlamaya baslıyor.Ben daha yolun basındayım.Biz kavga ettıgımızde eger kı ustune gıdersem daha cıddıye alıyor herşeyi daha da uzuyor.Kendinin haklı olduguna ıyıce kanaat getiriyor.Ama bugun bunu yapmalıydım cunku sehırdısından kuzenım gelıcek annemlere..Annemlerde cok yakınımda bızımde gıtmemız gerekıyor ya da kuzenımın gelmesı..İnşallah tekrar aileme yansımaz.Zaten kuzenım gelmese ben gercekten uzun bır sure konusmayı dusunmuyordum.

Normalde eşler arasında gizli anlaşma gibi bir şeydir, kavgalı da olsan küste olsan ailelerin yanında belli etmezsin.. Sonuçta hem onları üzmek istemezsin hem de bu aileleri ilgilendiren bir durum değildir.. Onalara yansıtmazsın... Ama bazı çiftlerde bu olmuyor.. O zaman ona göre davranmalı ama bunun yolunu da ben bilmiyorum

Şimdi kuzenin gelirse sonuçta misafir yanında özellikle terslemez diye düşünüyorum.. İntikam yoluna giderse kendi zararlı çıkar.. Akşama kadar eşinde yumuşar belki,hemen barışmasanız da en azından çok soğuk olmazsınız diye düşünüyorum..yani umarım..

Sen çok sıkma canını,duruma göre ne yapacağına bakarsın.. Bugün biraz sakinleşin

Yemek yok dediniz sonra esiniz kardesine soylediginizi iletti , siz telefonu kapatmadan saka yaptiginizi ve yemegin oldugunu soyledinizmi?
Eger soylemediyseniz esinizin kirilmasi cok dogal ! Boyle sakalara hic gerek yok.bence!

ah ah :)
bende evliliğimin ilk yıllarında senin gibiydim.. hemen üzerine düşer barışmaya çalışırdım.. sonra o kendini iyice haklı bulurdu
bu 1 2 yıldır ancak düzelttim kendimi çok şükür..
olan olmuş artık canım.. sabah sarılmayacak mısın demesedin keşke ama bende öyleydim eskiden hala arada da tutar
akşam annenlere gelmek istemeyecektir muhtemelen.. bence hiçç ısrar etme gel diye.. kendin git bence
söle sadece "ben anneme gidiyorum.. kuzenim geldi sende gel istiyorsan" diye ama sakın ısrar etme sakın..
annenlere de uydur bişey.. bi müddet idare et..

Basit bir inatlaşma olmuş :) Ben kendi eşimden biraz örnek vereyim; benim eşim de inatçıdır. Bu şekilde bir olay olsa, eşim ailemin yanında onu ve kardeşini yüceltmemi isterdi. Belki o da öyle bir tepki beklemiştir. Şaka yapmanı değil de, ailenin yanında onun değerli olduğunu hissettirmeni. Ayrıca eşinle oturun ve güzelce konuşun. Noldu bize bu aralar da durmadan inatlaşıyoruz diiye sorun birbirinize kesinlikle işe yarar. Alttan almakla sonu gelmiyor. Ben de hep alttan alıyorum acaba ne zamana kadar alacağız. Ancak eğer haklı olduğunu düşündüğün yer varsa de ki "bu konuda ben haklıydım" eğer ki kabul ederse senin haklı olduğunu özür dilemesini iste. Ben öyle yapıyorum

bende duzeltırım umarım ama bu esıme baglı aslında...Icım ıcımı yıyor hep kendımı haklı buluyorum ama huzurlu olabılmek ıcın boyle yapıyorum cunku ancak boyle yapınca mtlu oluyoruz

Cok haklısın.Sonradan dusundumde egerkı bende esıme boyle bır soru sorsaydım ve o yemek yok dese bende cok tepkı verebılırdım.Cunku ben bunu aılemın yanında yaptım yanı onu kucuk dusurdum.Ama şimdi böyle düşünüyorum ıste ınsanlar herzaman objektif olamıyor

bu arada kızlar kuzenımın geldıgı gun esımi uc dort kere aradım acmadı o kadar kotuydum kı cok huzursuz aglamaklıydım ve annemlerdeydım.Sonra namaz kıldım dualar ettım.Telefonunu acmayan esım actı "Anahtarını unutmussun askım ıstersen annemlere gel hem bılıyorsun kuzenımde gelıcek" dedım.Gayet ıyı konustu ve kapadı.Aksam geldıgınde gayet ıyıydık.Bende degıstıgımı farkettırdım.Hıc sıkmadım hıc konuları acmadım. kuzenımın ogluyla oynadık sevdık eglendık.Ikı gundur masallah cok ıyıyız.Ne o konuyu acıyor ne de ben.Acmıcamda..Ve artık bos konusup, şakaa yapmamaya calısıcam.Ama olmuyor ıste zaman zaman ınsan dıs etkenlerden doluyor doluyor patlıyor.:) Yardımlarınız ıcın teesekkur ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…