• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin davranışlarından rahatsız oluyorum

Konuyu okudukça eşinizin karşısına geçip yere toprak, kirli kıyafet vs atasım, eşiniz konuşmaya devam ettikçe susana kadar da daha çok atasım geldi. Çıldırsın ukala herif. Ağır bi psikolojik şiddet yaşıyorsunuz bu cehennemde ömür mü geçer.

Eşim pazartesi psikiyatriye gidecek.
Buna kendisi karar verdi bu kadar aşırı olduğunu farketmemiş. İnşallah geçer gerçekten çok zor onun için hayat ve kızımızı da etkilemesinden korkuyorum.

Ay o
Ben bu adamın böyle olduğunu bilmiyordum kızımızdan sonra bu şekilde oldu. Öncesinde tek sıkıntım açtığı çekmeceyi kapatmamasıydı :) öğretmenim zaten dehbli olduğunu falan benim onu yönlendirmemle öğrendi.
Doktora gitmiyor çünkü o yapay zekaya dayanarak tüm tehlikeli şeyleri haklı bir noktaya çıkarıyor. Yani evet toplu taşımada hastalık kapılır bak doğru söylüyorum takıntılı değilime varıyor konu.
Ay o yapay zekayı alıp ağızlarına sokasım var böyle hayat mı geçer o çocuğun mikroba bakteriye alışması lazım ilerde sürekli hasta olur alerji olur ben gripten hiç korkmam insanlar vebalı gibi birbirinden kaçar bir turla bir yere gitmiştik bir ay benim oda arkadaşım corona olmuş ve ben ve ailem hariç bütün tur corona oldu ben oda arkadaşıma baktığım halde bana bulaşmadı herkes dönünce hastanelik olmuş düşünün ben ve ailem hariç demem o ki sakınan göze çöp batar

Eşimin ailesini bizde kalmaya çağırdım. Annesinin onu tetiklediğini biliyordum uzun zamandır zaten. Fakat toplum içinde eşim kendini kontrol edemediği için artık bu şekilde gözüne soktum. Ailesi zaten eşimi çok titiz takıntılı buluyorlardı. Evi ateşe vermişim gibi oldu baya tartışmalar falan yaşandı ama günün sonunda eşim psikiyatriye gitmem lazım dedi.
Kızımız için onu bu duruma sokmak zorundaydım yoksa zarar göreceğiz hepimiz. Nerden dönülse kardır değil mi kardeşlerim neden boşamadın dersiniz diye anlatıyorum :)

Eşimin ailesini bizde kalmaya çağırdım. Annesinin onu tetiklediğini biliyordum uzun zamandır zaten. Fakat toplum içinde eşim kendini kontrol edemediği için artık bu şekilde gözüne soktum. Ailesi zaten eşimi çok titiz takıntılı buluyorlardı. Evi ateşe vermişim gibi oldu baya tartışmalar falan yaşandı ama günün sonunda eşim psikiyatriye gitmem lazım dedi.
Kızımız için onu bu duruma sokmak zorundaydım yoksa zarar göreceğiz hepimiz. Nerden dönülse kardır değil mi kardeşlerim neden boşamadın dersiniz diye anlatıyorum :)

ayyy kavanoz yalayan kaynana, düşman başına... süper çözüm bulmuşsunuz tebrikler gerçekten. çok sevindim adınıza.

ayyy kavanoz yalayan kaynana, düşman başına... süper çözüm bulmuşsunuz tebrikler gerçekten. çok sevindim adınıza.
Aslında doğru yapmadım onu tetikledim ama beklemek istemiyorum gidip tedavisini olsun sıkıldım bu durumdan ben de

Ay o

Ay o yapay zekayı alıp ağızlarına sokasım var böyle hayat mı geçer o çocuğun mikroba bakteriye alışması lazım ilerde sürekli hasta olur alerji olur ben gripten hiç korkmam insanlar vebalı gibi birbirinden kaçar bir turla bir yere gitmiştik bir ay benim oda arkadaşım corona olmuş ve ben ve ailem hariç bütün tur corona oldu ben oda arkadaşıma baktığım halde bana bulaşmadı herkes dönünce hastanelik olmuş düşünün ben ve ailem hariç demem o ki sakınan göze çöp batar
Size çok imrendim ne yalan söyleyeyim.Ben gripten hiç korkmam diyorsunuz ya ,çünkü ağır ve sık gripler geçirmiyorsunuz, bağışıklığınız süper ,maşallah🧿🧿 Her mikrop her bünyede aynı formda çıkmıyor.Misal ,benim bi kere mutfak robotunda elim kesildi ,önemsemedim, yara bantları koydum ,bastırdım vs vs 2 gün sonra dr gittim çünkü kötü olmuştu .Dr dikişlik olmuş bu dedi ama zamanı geçmiş dedi ,mecbur antibiyotik ve farklı ilaçlar ile tedaviye başlayacağız dedi.Ve haftalar sürdü geçmesi.Bunu neden anlattım ; eşim dr a dedi ki yanımdaydı ; ama dedi bizim iş yerinde her gün elini kesiyor yanlışlıkla çalışanlar, hem de daha derin vs ,hiç bi şey olmuyor ,bi kaç güne geçiyor dedi .Dr da ; beyefendi herkesin bünyesi bir mi ,lütfen kimse kendini kimseyle kıyaslama yapmasın dedi.O yüzden, o vebalı görmüş gibi kaçanlar zaten kendini korusa da korumasa da sık ve ağır grip geçiriyor, canı yanmış insanlar.Bi şeyi ancak çeken bilir.Bağışıklık öyle salarak oluşmaz, genetiktir,yapısaldır, vücudun bi cevap verme şeklidir.Keşke grip konusunda bağışıklığım sizin gibi olsa 👏👏👏

Eşim pazartesi psikiyatriye gidecek.
Buna kendisi karar verdi bu kadar aşırı olduğunu farketmemiş. İnşallah geçer gerçekten çok zor onun için hayat ve kızımızı da etkilemesinden korkuyorum.
esiniz tedaviye devam ediyor mu? nasil gidiyor?
onun 10da biri ablam valla tahammul edemiyorum. cocugu bebekken evini ziyarete gittigimde iceri girmeden beni banyoya sokar kendi pjjemalarini coraplarini verirdi disaridan geldim diye. evden kendi pijemami getirmemi istemezdi kedi tüyü vardir diye
benim evimdeki kedimden pijemama bulasan kedi tuyunun oturunca onun evindeki koltuga yapisip sonra cocugunun agzina parazit olarak mikrobu gececegine inanirdi.
boyle biriyle yasamak asiri zor olsa gerek ki sizin esiniz ondan da fazla abartmis

Size çok imrendim ne yalan söyleyeyim.Ben gripten hiç korkmam diyorsunuz ya ,çünkü ağır ve sık gripler geçirmiyorsunuz, bağışıklığınız süper ,maşallah🧿🧿 Her mikrop her bünyede aynı formda çıkmıyor.Misal ,benim bi kere mutfak robotunda elim kesildi ,önemsemedim, yara bantları koydum ,bastırdım vs vs 2 gün sonra dr gittim çünkü kötü olmuştu .Dr dikişlik olmuş bu dedi ama zamanı geçmiş dedi ,mecbur antibiyotik ve farklı ilaçlar ile tedaviye başlayacağız dedi.Ve haftalar sürdü geçmesi.Bunu neden anlattım ; eşim dr a dedi ki yanımdaydı ; ama dedi bizim iş yerinde her gün elini kesiyor yanlışlıkla çalışanlar, hem de daha derin vs ,hiç bi şey olmuyor ,bi kaç güne geçiyor dedi .Dr da ; beyefendi herkesin bünyesi bir mi ,lütfen kimse kendini kimseyle kıyaslama yapmasın dedi.O yüzden, o vebalı görmüş gibi kaçanlar zaten kendini korusa da korumasa da sık ve ağır grip geçiriyor, canı yanmış insanlar.Bi şeyi ancak çeken bilir.Bağışıklık öyle salarak oluşmaz, genetiktir,yapısaldır, vücudun bi cevap verme şeklidir.Keşke grip konusunda bağışıklığım sizin gibi olsa 👏👏👏
Bence bu bağışıklık çocukluk alışkanlıklarından gelen bir şey ben 20 yaşlarındaydım elime köpeğimizin demirinde açık varmış girmişti ve parmağım parçalanmıştı babam hemen parmağımı sardı yapıştırdı şimdi gidersek dikiş atarlar ama böyle hem yapışır hem iz kalmaz dedi gerçekten de yapıştı iz bile kalmadı babam kendisine de aynısını uygular bacakları kırılan tavuklarımızı da sopayla bağlardı kırıklarını iyileştirirdi. Yani biz şehirde bahçeli evde büyüdük tozun toprağın içinde hasta olunca da çok kötü olmazsak doktora gitmezdik. Ama çok iyi beslenirdik. İlaca alıştırılmadık hatta ben şimdi yaşadığım yerde çevreme bakıyorum herkes koşa koşa serum almaya gidiyor en ufak bir şeyde bana da kendime bakmamakla suçlarlardı meğerse en doğrusunu yapan benmişim yine. Sonra şeyi öğrendim yurt dışında da hasta olunca ilaç alınmazmış dinlenme önerilirmiş. Ama ben yapım gereği ilaç almayı sevmiyorum. Tabiki sizin durumunuz farklıdır hiç geçmeyen bir sorun olursa bir hafta10 günde doktora mutlaka gidilmeli. Hep söylüyorum şu an hamileyim grip oldum inanın öksürürken kusuyorum doktor meyve ye yapacak bir şey yok dedi kemik suyu kaynatıcam akşam sirkeli sarımsaklı onu içicem. Hamileliğim çok rahat geçiyor çünkü bütün kan değerlerim yüksek beslenme spor çok önemli insan vücudu için. Çok teşekkür ederim bu arada güzel dilekleriniz için. Ben de migren vardı serumluk olurdum ona da dayanıcam dedim tiger balm var Uzak Doğu’da çok meşhur bir merhem onu sürüp uyuyorum baş ağrım geçiyor sürekli kendimce bu tarz yöntemler buluyorum kendime ama bu benim vücudum bu benim yapım başkasına göre değildir bunu bilemem. Mesela kronik sistitim vardı. Kekik çayı ve limon herkese öneririm bunu özellikle doğal kekikse süper oluyor. Vajinal mantara sarımsak yutmak bunlar gibi şeyler buldum kendimde deneyerek zamanla kendimi dinleyerek. Tabiki hamileyken sistit olduğumda kekik çayı içemeyeceğim için doktorumun verdiği ilacı içtim. Hamileyken sistit olmuştum ilk başlarda sonradan geçti.

onun 10da biri ablam valla tahammul edemiyorum. cocugu bebekken evini ziyarete gittigimde iceri girmeden beni banyoya sokar kendi pjjemalarini coraplarini verirdi disaridan geldim diye. evden kendi pijemami getirmemi istemezdi kedi tüyü vardir diye
benim evimdeki kedimden pijemama bulasan kedi tuyunun oturunca onun evindeki koltuga yapisip sonra cocugunun agzina parazit olarak mikrobu gececegine inanirdi.
boyle biriyle yasamak asiri zor olsa gerek ki sizin esiniz ondan da fazla abartmis

Ablan şuan nasıl davranıyor çocuğa ve sizlere? Evden çıkamıyordur büyük ihtimal.

Ablan şuan nasıl davranıyor çocuğa ve sizlere? Evden çıkamıyordur büyük ihtimal.
su an daha iyi cunku cocuk büyüdü artik, eskisi gibi mikroplara acik bebek degil, bagisiklik kazandi zamanla. o da biraz daha normale döndü. ama cocuk ev kedisini de sevse - birinin telefonunu da ellese el yikamaya gönderir🤣
ama yine eski halinin yaninda coook iyi durumda

Evet terapiye başladı ve güzel yol aldı bayramda bunu ölçme şansım oldu. Zorlanıyor farkındayım ama kızımız için tedavi olması şarttı yoksa boşanacaktım.
Evimizde sorun yaşamıyoruz iki tane kedimiz var aslında tam anlatamamışım. Fazla durulamak istiyordu mesela herşeyi deterjan kalmasın istiyordu. Ellerinde sabun kalmasın kıyafette deterjan kalmasın gibi. Evde bunlara alışmıştım kötü gelmiyordu ama şehir dışına çıktığımızda yaşadıklarımız bana çok sorunlu geldi ki zaten öyle olduğunu kabullendi. Uzun uzun saatlerce günlerce bıkmadan konuştum yetmedi kaos yarattım. Şu an gerçekten rahatladık tedavisine devam edecek.

su an daha iyi cunku cocuk büyüdü artik, eskisi gibi mikroplara acik bebek degil, bagisiklik kazandi zamanla. o da biraz daha normale döndü. ama cocuk ev kedisini de sevse - birinin telefonunu da ellese el yikamaya gönderir🤣
ama yine eski halinin yaninda coook iyi durumda
Aslında o an bir destek alsaydı gerçekten kendisi de rahatlardı ne yazık ki idrak edilemiyormuş garip olduğu falan.

Ben bu adamın böyle olduğunu bilmiyordum kızımızdan sonra bu şekilde oldu. Öncesinde tek sıkıntım açtığı çekmeceyi kapatmamasıydı :) öğretmenim zaten dehbli olduğunu falan benim onu yönlendirmemle öğrendi.
Doktora gitmiyor çünkü o yapay zekaya dayanarak tüm tehlikeli şeyleri haklı bir noktaya çıkarıyor. Yani evet toplu taşımada hastalık kapılır bak doğru söylüyorum takıntılı değilime varıyor konu.
Benim eşimde de oğlumuzun doğumuyla ortaya çıktı, inanılmaz evhamlı oldu. Sonra bir hastalık yaşadık ve doktoru ilaç verdi yoksa artık bir uzmandan destek alacaktık, Allah'tan doktora kapalı değildi ama benim ittirmem de gerekiyordu. Tabii oğlumuz da büyüdükce, ve özelikle aldığı ilaçla daha dayanılır hal aldı, eskiye oranla çok cokk iyiyiz şükür 🙏 çok ağladığımi, işten eve dönmek istemediğimi bilirim, geçti o günler şükürama destek almadan olmaz, ömrünüz çürür, dahası çocuğa sirayet eder bu davranışlar, evladınızın vebalini almamak için doktora gitmeli, ona aynen bu şekilde söyleyin. Böyle anne babaların çocuğunda da çeşitli sorunlar oluyor çünkü ilerde. İnşallah herşey yoluna girer sizde de 🙏🍀

Benim eşimde de oğlumuzun doğumuyla ortaya çıktı, inanılmaz evhamlı oldu. Sonra bir hastalık yaşadık ve doktoru ilaç verdi yoksa artık bir uzmandan destek alacaktık, Allah'tan doktora kapalı değildi ama benim ittirmem de gerekiyordu. Tabii oğlumuz da büyüdükce, ve özelikle aldığı ilaçla daha dayanılır hal aldı, eskiye oranla çok cokk iyiyiz şükür 🙏 çok ağladığımi, işten eve dönmek istemediğimi bilirim, geçti o günler şükürama destek almadan olmaz, ömrünüz çürür, dahası çocuğa sirayet eder bu davranışlar, evladınızın vebalini almamak için doktora gitmeli, ona aynen bu şekilde söyleyin. Böyle anne babaların çocuğunda da çeşitli sorunlar oluyor çünkü ilerde. İnşallah herşey yoluna girer sizde de 🙏🍀
Yaa ne güzel yazmışsınız atlattığınızı okumak iyi geldi bana.
Bir ara eşimin bu sorunu artarak devam edecek ve masumlar apartmanındakiler gibi olacak diye strese girmiştim. Onu ben tetikliyorum diye kendimi suçlamıştım. Şu an nefes alıyorum gerçekten en azından çocuğum özgür yaşıyor. Kızımı da psikoloğa götürdüm hani bir takıntı durumu var da göremediysem diye. Gelişimi çok güzel herhangi bi obsesyon belirtisi yok dil gelişimi sosyal durumu çok iyi dedi. Sizin de evladınızın iyi olmasına sevindim

Yaa ne güzel yazmışsınız atlattığınızı okumak iyi geldi bana.
Bir ara eşimin bu sorunu artarak devam edecek ve masumlar apartmanındakiler gibi olacak diye strese girmiştim. Onu ben tetikliyorum diye kendimi suçlamıştım. Şu an nefes alıyorum gerçekten en azından çocuğum özgür yaşıyor. Kızımı da psikoloğa götürdüm hani bir takıntı durumu var da göremediysem diye. Gelişimi çok güzel herhangi bi obsesyon belirtisi yok dil gelişimi sosyal durumu çok iyi dedi. Sizin de evladınızın iyi olmasına sevindim
Teşekkürler 🌺 Biz de sadece evham vardı, mutfakta kullandığım detarjanima, kullandığım tencerenin çelik veya kaliteli teflon olup olmadığına vb. herşeye takardı. Sağlıkla ilgili şeyleri abartırdi, bize zarar gelecek diye ödü patlardi, Allah herkese sağlık versin. Siz de lütfen iyi bir uzmana gidin ve devamlılık sağlayın.

Teşekkürler 🌺 Biz de sadece evham vardı, mutfakta kullandığım detarjanima, kullandığım tencerenin çelik veya kaliteli teflon olup olmadığına vb. herşeye takardı. Sağlıkla ilgili şeyleri abartırdi, bize zarar gelecek diye ödü patlardi, Allah herkese sağlık versin. Siz de lütfen iyi bir uzmana gidin ve devamlılık sağlayın.
Benim eşimin de öyle başlamıştı. Teflonları attık sonra seramik de sıkıntılı dedi attık deterjanlar kimyasalsıza geçti çamaşır bulaşık ekstra durulamaya alındı 😂 bunlar bana aşırı gelmemişti ama biliyor musunuz evet ya deterjan kalmasın diyordum yani ben de. Ben misafirlikte kızımızı güvende tutmaya çalışınca falan ayıktım ben de deliymişim 😂

Aslında o an bir destek alsaydı gerçekten kendisi de rahatlardı ne yazık ki idrak edilemiyormuş garip olduğu falan.
halinden cok memnun valla
sorun oldugunu dusunmuyor tam tersi davrananlarin sorumsuz oldugunu dusunuyor.
soyle bir ornek vereyim, musluk suyundan mikrop kapip hastanede yatan bebekler varmis diye erikli su alir ketılda kaynatir oyle yikardi cocugu 😅 bence bu uç nokta ama ona göre cocugunun mikrop kapip hastanede yatmasindansa iyi bir annelik ornegi.
simdi de ben hamileyim. anne rahmine dusen cocugun dogacagi varsa zaten dogar kafasindayim oyle iki haftada bir doktora gideyim, arastirayim ogreneyim degil de daha 90lar annesi gibi gecirmek istiyorum sureci. cunku ne kadar arastirirsan o kadar gereksiz bilgi ve stresle doluyorsun. o yuzden kkda ekim annelerine bile girmiyorum bir aplikasyon aldim bir de esim arastirip onemli buldugu seyleri soyluyor. ablama bu kararimi soylememe ragmen durup durup "toksoplazma cok onemli bak evinize sokak kedileri giriyor" , "bitki cayi icme" ,"folik asit ictin di mi" diye basliyor.
ya duymak istemiyorum. doktorum ve kocam zaten soylemesi gerekeni soyluyor, fazla bilgi almak istemiyorum. binlerce yildir bu anneler trilyonlarca tosun gibi çocugu nasil dogurduysa ben de oyle doguracagim iste. sal beni bi endiselerinden, olumsuz dusuncelerinden.
zaten stres seviyemi dengede tutmaya calisiyorum yapi olarak anksiyiteye yakinim beni geriyor.
asla esim bu sekilde olsun istemezdim ve bu sekilde aklinda hep hastalik, olumsuz ihtimller olan biriyle cocuk yetistirmek asla istemezdim.
bu nedenle sizin patlamaniz ve esinizin tedaviye baslamasi cok isabet olmus

toksoplazma cok onemli bak evinize sokak kedileri giriyor" ,
Bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla doğsun. Bu konuda ablanızı dinleyin. Tosun gibi çocuklar doğdu ama doğamayanlar da oldu. Ben hiç evhamlı değilim hatta karnı açsa yer kafasında anneyim ama testleri yaptırdım. Toksoplazma testini yaptırın lütfen.

Bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla doğsun. Bu konuda ablanızı dinleyin. Tosun gibi çocuklar doğdu ama doğamayanlar da oldu. Ben hiç evhamlı değilim hatta karnı açsa yer kafasında anneyim ama testleri yaptırdım. Toksoplazma testini yaptırın lütfen.
tabii ki testimi yaptirdim, her ay da verdigim kan testinin icinde var. tabii ki genetik risklere karsi fetal dna da vs de yaptiracagim.
dedigim gibi doktor ve esim ne derse onlari dinliyorum - zaten doktor uyariyor ya da esim arastirip bana söylüyor.
kedi pisligine, topraga asla dokunmuyorum, guzelce yikamadan sebze yemiyorum, disarida aldigim lahmacunun icine yesillikleri bile koymuyorum.
bu zaten temel bilgi. Ama bahcemdeki - evime giren kedilerden toksoplazma gececegine inanmiyorum. zaten dokununca ellerimi yikiyorum. ama sirf evde gezdiler diye onlarin (ki bugune kadar hic toksoplazma gecirmemisim kediler agzimin icinde gezerken, demek ki onlarda da bugune kadar olmayan bir virus) patisinde kalan mikroplu b.k partikülü koltuga deger de sonra benim elim o koltuga temas eder de elimi yikamadan agzima götürürüm de o arada toksoplazma kaparim gibi endiselerim yok. milyarda bir ornegi varsa da bana rastlarsa diye gereksiz evham yapip sokak kedilerimi evi bildikleri yerden uzaklastirmak istemiyorum.
yoksa zaten doktorum - benimle duzenli ilgilenen aile hekimi hemsiremin her soylegini dinliyodum ve esim yeteri kadar arastirip onemli buldugu her seyi bana söylüyor.
misal yumurtayi artik kati yapiyorum ya da çiğ süt ile yogurt ve kefir yapardi her hafta , pastörize edilmemis süt tehlikeli diye artik kefirleri market sütüyle yapiyor. ya da bitki cayi zaten icmiyorum hemsire ve esim icme dedi.
hatta moringo cayi hediye geldi afrikadan, cogu ulkede hamile kadinlara verilirmis kan yapsin diye. Turkiyede de tavsiye eden doktor videolari gorduk. ama esim arastirdi, birkac makalede hamilelerde "tamamen guvenlidir" denecek kadar arastirma olmadigi yazdigi icin paketi acmamaya karar verdik.
yani komple cahil - sirf icguduyle eski usul degil.
Ama kendim arastirmak istemiyorum. pimpirik yapmak, muhtemelen basima gelmeyecek ama milyarda bir gelirse uzulecegim ihtimalleri dusunup kendimi vesveseye vermek istemiyorum.
ben herseyin basinin stres olduguna inaniyorum. kendi stres seviyem de cok yuksek (annem panik atakli, ablam bahsettigim gibi yuruyen evham - muhtemelen genetigim asiri strese yatkin) hatta 16 sene önce ilac kullanmistim. boyle boyle kendimi regüle ediyorum.
keseyi gordugumde mesela kkda hamile topikleri gezdim benimle ayni donem hamile kalan kadinlarin oldugu. kimi diyor "cok uzgunum kalp atisi duyamadik kurtaj olucam" digerleri diyor "ben de gecen hamileligimde de keseyi gordum kalp atisi olmadi, uzulme"
durduk yere mesela bana bir stres geldi "ya kalp atisini duyamazsam" diye, icim icimi yedi. bu bilgiye mesela ne ihtiyacim var ki? bu basima gelirse zaten bunu arastiririm, bir sekilde bu sorunla mucadele ederim, üzülürüm vs neden basima gelmeden ben bu hissi dusunup uzüleyim? biri yazmis "en korktugum sey cati muayanesi gecen sefer cok canimi yaktilar sirf ondan sezaryan olacagim. mesela ben cok duydum cati muayanesi ama nedir nasil yapilir bilmem. o gün geldiginde evet canim da aciyabilir ama sonucta yapilip bitecek birsey her aci gibi. niye ben bunun aci verici birsey oldugunu bileyim de son haftalarimi stresle gecireyim, cati muayanesini korkuyla bekleyeyim kendimi kasayim? ya da tetenoz asisi cok acitan - birkac gün kolu yakabilen bir aşiymis. bu bilgiyi ogrendigime pismanim cunku 10 hafta sonra yaptiracagim, o an acir iki gün yakar gecer ben neden bunu 10 hafta onceden ogrendim de o gün canimin çok yanacagini bileyim?
gibi gibi ya da amhm dusuk, bjraz arastirinca sey gordum "amh dusuk olunca yumurta kalitesi de dusuk oluyor gebelikte bilmemne riskleri olabiliyor" "35 yas gebeliklerde su su sorun olabiliyor cocuklarda bu problem olabiliyor"
bunca gereksiz bilgi beni stres etmekten baska neye yarayacak ki? basima gelecegi varsa zaten gelir ben asla degistiremeyecegim birsey icin niye hormonla dolu oldugum su aylari endise icinde gecireyim?
ki bu benim arastirma yapmamis halim:)
biraz daha arastirsam neler gorurum kesin.
o yuzden cok az arastirinca bile tonla olumsuz sey gordugum icin ilk haftadan karar aldim; hicbir sey arastirmayacagim.
doktor&aile hekimi hemsiresi& sabah aksam arastiran eşim zaten soylemesi gerekeni bana söylüyor. ekstra birilerinden olumsuz birseyler duymanin bana bir faydasi olacagina inanmiyorum
cahillik mutluluktur 💕

Back
X