- Emoji Skoru
- 4.662
- Puanlar
- 83
Belli şeylere ben de aslında hak verdim mesela mümkün mertebe çelik mutfak eşyası kullanmaya çalışırım, teflonda 1-2 güvenilir marka ürünü var, genelde çelik veya cam ürün tercih ederim vb. Bulaşık makineme bulaşıkları nerdeyse temiz halde koyduğum için sıvı dEterjandan birkaç damla damlatırım ki deterjan kalıntısı kalmasın vb. Bunlar benim genel olarak özen gösterdiği şeylerden bazıları...Benim eşimin de öyle başlamıştı. Teflonları attık sonra seramik de sıkıntılı dedi attık deterjanlar kimyasalsıza geçti çamaşır bulaşık ekstra durulamaya alındıbunlar bana aşırı gelmemişti ama biliyor musunuz evet ya deterjan kalmasın diyordum yani ben de. Ben misafirlikte kızımızı güvende tutmaya çalışınca falan ayıktım ben de deliymişim
![]()
Oğlumuz doğduğunda ocak güvene alındı, pencere kapılara hemen çocuk kilidi takıldı, masa köşelerine koruyucu takıldı, deterjanlar üst raflara kaldırıldı, mesela bence de bunlar olması gerekenlerdi zaten. Bunlar sağlanınca ben de evde daha rahat hareket ettim, kafam daha rahattı. Ama işte ince bir sınır var, dikkatli olmak ve evhamlı olmak arasında. Ben her zaman dikkatli bi anneydim halen de öyleyim, tabii önce Allah'a emanetler ama ben elimden geldiğince dikkat ederim ama öte yandan da soğukkanlıyımdır genel çerçevede. Evham başka birşey, sizin eşiniz evet belki bazı konularda haklıdır, benim eşime de hak verdiğim ve uyguladıklarım oldu ama şu an aklıma gelmeyen çok saçma şeyler de vardı, onlardan kurtulmak gerekliydi. Çocuk düşer diye ödü patlıyordu ama düşer çocuk, düşe kalka büyür diye sözü bile var, fanusa mı, kavanoza mı koyalım çocuğu, ee nasıl büyüyecek, nasıl gelişecek, özellikle bu konularda çok kavga ettik, çocuğun motor glişimini baskılıyordu, benim en çok takık olduğum konu buydu zaten, koşma oğlum, zıplama oğlum, yani çocuk parkta, yeşil alanda koşmayıp, zıplamayıp ne yapacak. Ay hatırladım, sinir bastı gene :)