Eşimin dediği

Teşekkürler

Şu an boşanmakta olduğum eşim de böyle denyoydu, çocuklar yokken de varken de uçakla memlekete giderdim gece yarısı servise biner annemlerin alacağı ywre geçerdim. Bir kez naptın indin mi gittin mi demezdi. Hiç merak etmez, endişelenmez uyur, bi kere başıma bir iş gelmişti çocuksuzken akşam 11 de ıssız yerde inmiştim kimse yok vesait bulsmıyordum. Eşim uyuyordu uyandıramadım. Uyanınca da niye bin kere arıyosun diyip geri uyumuştu. O davranışları sonraki 10 yılımızda aynı ilgisizlikle devam etti.

haksızsın. Ne var bunda ? kara kız diyince niye utanıyorsun ? çok ilginç psikolojiniz var bu kadar kırılganlıkla nasıl yaşıyabiliyorsunuz ?

Esmer veya siyahi olmakda en az beyaz tenli olmak kadar normal. Bu düşüncelerle bir de çocuk büyütmeniz üzücü.

Evet ten rengi normal ama insanların çoğu esmer ten rengi olanları aşağılayıcı konuşuyor. Kara kız kapkara vs ben çok yaşadım bunu. Zenciden azıcık azıcık qçık dediği için zenci demek de hakaret diye duymuştum. Belki de eskiden yaşadıklarım da yaraladı bilemiyorum

Esmer olmak kötü bir şey mi?
Çocuklarınıza bu düşünceleri empoze etmeyin lütfen ya

Eşiniz çok kaba bir adammış. Zenci değil siyahi demeliydi o ayrı da sizi değistiremeyeceginiz özelliklerinizden dolayı eleştirip dalga geçmesi cidden çok itici.

beyaz tenli insanlara da beyaz bembeyaz diyolar, bunu niye iltifat olarak algılıyorsun?

Şakamısınız

Bide sizin çocuklarınız var….

Yorum yapacaktım ama şu yorumun üzerine çıkamam

insanların çoğu esmer ten rengi olanları aşağılayıcı konuşuyor. Kara kız kapkara vs ben çok yaşadım bunu.
Ya siz ten renginizden oldum olası utanıyordunuz bu yüzden kara kızı aşağılama gibi gördünüz veya birileri hakikaten sizi aşağılamış bilemiyorum bana da kara kız dendi karabiber dendi bu lakapları aşağılama gibi görmedim aksine hoşuma giderdi, bu tenin üzerine gidip bir de güneşleniyordum, hala da daha da koyu bir tenim olsun diye güneşi görür görmez atarım kendimi plaja.

Buraya girip kimin ne derdi var. Yardımımız dokunur mu diye bakıyoruz. Şimdi senin dersin ne

Siz kendi ten renginizle barışık değilsiniz ki kara kız deseler nolacak ki bir dönem millet kara olabilmek için solaryuma bir ton para döktümillet yazın esmer olabilmek için güneşin altında yatıyorben biraz esmer olayım diye bir ton fondöten sürüyorum nokta

Ben sizi çok iyi anladım ve alınmakta da haklısınız. Genel olarak Türk halkı esmer tenli olduğu için beyaz tenli insanlara karşı zaafı var. Halk dilinde bile bunu anlayabiliriz. Bir kızdan bahsedilirken beyaz tenli ise bunu süt gibi beyaz teni var ya da akça pakça , ay gibi yüzü var gibi tabirler çok kullanılır. Bu yüzden de çoğu kadının bilinç altında beyaz tenli olmak =güzel kadın olmak , esmer ten= çirkin olmak gibi bir olgu yatıyor. Ama şunu da unutmamak gerek, insan kendisinde olmayana özeniyor ya da beğeniyor. Mesela ben beyaz tenliyim ama makyaj yaparken çoğunlukla bronzer allık kullanırım. Eşinizin söyleyiş tarzı da kötü düşünmenize yol açmış olabilir. Size çikolata gibi karım var, ne kadar şanslıyım dese bu hoşunuza giderdi, alınmazdınız bence..

Ben esmer ve kıvırcığım güneş gibi sapsarı çocuk doğurdum her gören bu senden nasıl çıktı diyo yerimde olsan ne yapacaktın bence 3 çocuk yıpratmış kendine bak süslen modun düzelir
Hahahah bizde de durum benzer, baba az daha açık tenli ama yolda insanlar bi çocuğa bi bize, sonra bi daha çocuğa bi daha bize bakıyorlar

Önemli olan cilt kalitesi esmer olup da taş gibi kızlar var bence bu kafadan çıkın esin esmersin diye seni yermiş gibi mi konuştu p yüzden mi alindin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…