öncelikle "kayınpederimin yapması gerekenler" sözüne takıldım
neden yapması gereksin ki?
sonuçta evlenme kararı veren eşiniz,demek ki o olgunluğa sahip,evlenmeye cesaret edecek ekonomik gücü de var..
e o zaman neden düğün masrafını yığmak istesin ki yaşlı başlı anasına babasına??
sizin ailenizin elinden geldiği kadar yardım etmesi kendi iyiliklerinden,ama böyle bir zorunluluğu yok kimsenin.Doğurmuş büyütmüş,dar zamanında okutmuşsa artık ekonomik olarak elini çekme zamanı gelmiştir bence ailesinin.
O yüzden böyle düşünmeyin bence,düşündükçe düşündükçe kendi kendinize kinleniyorsunuz.
O evde oturan sizsiniz,o çamaşır makinasına hergün çamaşırları atacak olan,TV karşısında sarılıp dizi izleyecek olan sizsiniz.Tamamıyla size ait olan bir ev için neden varlarını yoklarını ortaya döksünler ki???
ayrıca neden siz temizliyorsunuz??
benim annem ev kadını olduğu halde bazen babam yapar yemekleri,perde merde asar,hatta çamaşır astığı da çok olmuştur:)
toplumsal cinsiyetinize çakılı kalmayın.Siz kadınsınız diye neden evin temizliği sizden sorulsun ki??
aynı saatte çıkıyo,işte yorulup yorulup aynı saatlerde eve geliyorsunuz.Sonra bi de yemeğe koşup ev temizliği eksik olunca azar işitiyosunuz.
Eşiniz paşa torunu mu?
İş yükünüzü maksimuma çıkartmak için mi evlendiniz??
Böyle yaptıkça da yaranamıyorsunuz,biliyosunuz ve görüyorsunuz zaten
siz yapmaya devam ettikçe eşiniz zaten normal gördüğü bu durumu daha da benimseyecek,içselleştirecek.
Bir ömür bütün temizliği sizden bekleyecek.İsyan bayraklarını asmakla iyi etmişsiniz
ama maaş kartı konusunda haklı olduğunuzu söyleyemeyeceğim.
Sanki bu konuyu söylemek için fırsat bekliyomuşsunuz gibi olmuş
Ayıp etmişsiniz
ama öte yandan..
zaten maaş kartınızın eşinizde durması saçma
bende çalışıyorum,en rahat işin bile ne kadar yorucu olduğunu farkındayım.
Bütün gün onlarca insanla uğraşıyosunuz,sabah erken kalkıp pis kokan otobüslerde işe gidiyosunuz,mola süreniz bitmesin diye lokmaları çiğnemeden yutuyorsunuz falan...
dünyanın çilesi
e bunca çalışmanın bi mükafatı olmasın mı,neden ev kadını gibi kocadan harçlık alasınız ki??
tamamı taksitlere gitse de sizde durmalı bence o kart,psikolojik olarak mutlu olursunuz.
Çekin,çektiğinizin takside gidecek kadarını eşinize verin.
neden olmasın yani??
bence çok mantıklı
bu arada yaptığınız haraket ayıp olmuş ama üzülmeyin
canınızı sıktığınıza değmez,sakin sakin konuşur halledersiniz aranızdaki meseleyi.
Olur böyle gerginlikler
kolay şey değil aynı evde yaşamak...