• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin değişeceğine dair inancım kalmadı artık...

catwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
28
1
36
İzmir
Merhaba arkadaşlar.. ben 3 aylık evliyim. Eşimle sevgiliyken mükemmel bir ilişkimiz vardı, eşim çok düşünceli çok nazik anlayışlıydı ve bana karşı çok istekliydi. Daha sonra nişanlandık ve araya ailelerin girmesi ve klasik aile anlaşmazlıkları olup onun hiçbir zaman yanımda olmamasıyla aramız biraz açıldı. eski yakınlığımız yoktu artık. yine de evlendik..Düzeleceğini eski haline döneceğini zannederken eskiden de agresif olan eşimin agresifliği arttı, herşeye bağırıyor herşeydan memnuniyetsiz. titizlik ve ayrıntı hastası evdeki kadının ilgilenmesi gereken herşeye ama herşeye karışıyor, sürekli tepemde herşeyim kontrol altında.. günlük hayatımızda yaşadıklarımız şeyler hakkında, ailesi hakkında herhangi bir konu hakkında hiçbir yorum öneri düşünce kabul etmiyor. Tek haklı tek doğru düşünen oymuş gibi ben ona itaat edip o ne derse kabul etmediğimde çok büyük tartışmalar yaşıyoruz ve ben tartışmalardan çok yoruldum sıkıldım bıktım artık.. Eskiden hakkını savunan sesini yükselten birisiyken tartışmaktan bıktığım için ne dese tamam diyorum ama bu şekilde yaşamak bana kendimden taviz vermeme artık kendimi tanıyamaz hale gelmeme sebep oluyor.. ailesi sabah 5.30 dan akşam 1 e kadar en az 7-10 kere arıyor ve ben bu konu hakkında bile hiç birşey söyleyemedim, çünkü bana ters gelen neyi söylediysem değil düzelmek onun benden daha da uzaklaşmasına neden oldu... öyle gamsız ki en büyük tartışmamızda bile maç izleyip arkadaşlarıyla geyik yapıp kahkahalar atan , ben ağlayıp uykusuz kalırken fosur fosur uyuyan birisi.. keşke bende böylesi bencil ve gamsız duygusuz biri olabilseydim.. Bana karşı cinsel isteği ise neredeyse kalmadı.. her zaman bakımlıyım giyimim süsümle kendimle ilgilenmekten keyif alan dikkat çeken bir kadınım. Ama eşim bana artık evde başbaşa iken bile kapalı üsturuplu şeyler giymemi şart koştu eşofman giydiriyor evde, ben cilve yapacak olsam sapık mısın napıyorsun çek elini üstümden diyor gururumu kırıyor.. herkes benim fiziğim ve yüz güzelliğimi övüp hayranlıklarını dile getirirken eşimden böyle tepki görmeyi, aşağılayıp beni sindirmesini artık yediremiyorum.. sanırım kendime iş bulabildiğim an daha fazla katlanmayacağım bu duruma çünkü eşimin değişmesine dair artık umudum kalmadı..

umarım düzelir dicem ama anlattıklarına göre eşin son derece değişmiş...karşına alıp konuşmayı denedinmi yorulduğunu yıprandığını anlatmaya çalışsan acaba seni dinlermi hani kestirip atmadan önce karşılıklı konuşsan konuşamıyosan mektup yazsan msj atsan yani bi yolunu bulup mutsuzluğunu anlatsan arkadaşım

tatlım..böyle giderse ayrılmak istediğini söyle ve ona bir mühdet zaman ver..
gerçi eşinde çok büyük bir değişiklik beklemen de zaman kaybı olabilir..

anladığım kadarıyla sana saygısı azalmış:(bir kadın olarak rededilmeyi hemen hemen hepimiz yaşamışızdır diyelim,
ama haklı olduğun bir konuda bile fikrini söyleyemiyorsan bencede işlerini yoluna koyup kendine yeni bir sayfa açmalısın..

kapalı eşofmanlar giydirmeside ne demek oluyor?bana sökmez senin kadınlığın mesajımı veriyor?

bence sen iyice bi düşün..cinselliği yaşayabileceğimiz tek kurum evlilik ve bunu bizden esirgeyen insanlarla aynı çatı altında yaşamak
çok büyük işkenceye dönebilir..

Isteyerekmi evlendiğiniz bilmiyorum ama bu adamda hiç seven bir erkek tipi yok...
Sanki zorla evlendirilmiş..

cocugunuz yoksa , bosanmaniz taraftariyim..
neden cekiceksiniz boyle bir adami ?
Kendi Sozunden cikilmasini istemeyen biriyse
onu oyle kabul eden birini bulabilirse bulsun
zahmet olmazsa . )
ezdirmeyin kendinizi , tavrinizi Koyun !
herseye tmm tmm derseniz ,
umudunuzun kalmamasi normaldir ,
deismez o adam , deistiremezsin !

neden bu denli değiştiğini açık açık konuş. tabi karşında dinlemeyi bilen, anlamaya çalışan biri var ise geçerli bi yol bu. yok direkt tartışma moduna geçip gardını alan, yükselttiği sesinden kimseyi duymayan biriyse enerjini harcama. ailesinin etkisi altında kalıyor anlaşılan. aile ve eş arasındaki dengeyi koruyacak olgunlukta olmayan adamlar, kendini belli etmez mi en başından? en ufak bi tavır bile ipucu olmalı aslında. yahut tarafsız olabilmeyi becerecek, haklının yanında durabilecek kadar karakter sahibi değil midir eşiniz?
sizden umudun yoksa, kendinle ilgili adımlar at.

Bir an önce kararınızı verip, tercihinizi yapın ya da kendinizden vermeye devam edin...

Bildiğim tek şey var ve her zamanda söylerim...

"Bir insanın değişmesini beklemek en büyük hatadır."

Hakkınızda hayırlısı olsun....

Daha önce konuştum, çok zor bir adam oldun ben çok yorgunum ve kaçıp gitmek istiyorum bazen bu evden dedim.. inanamadığım bir şekilde beni dinledi ve birkaç gün dişlerini sıkarak da olsa beni daha çok dinlemeye çalıştı bana karışmamaya çalıştı ama sonra yine eski tas eski hamam.. ben mezun olduğum gibi evlendim iş aramaya fırsatım olmadı, o daha çok kariyer sahibi birisi 10 yaş var aramızda. benim iş arama sürecindeki yaşadıklarımı aşağılıyor bana şevk verip güvenimi tazeleyeceğine.. ben konuşmayı denedim ama gördüm ki olmuyor. Allah'ın izniyle iş bulduğumda çok farklı bir ben görecek. Evet onu değiştiremem artık biliyorum ama ben değişebilirim. Bu da önce kendi ayaklarım üzerinde durmakla olacak. Bana deli gibi aşık olup yok yere evlilik fikrine ikna edip peşimde pervane olan adam şimdi elde edince, artık garanti olduğuma inanıp aileler de devreye girince benim kıymetimi bilmez oldu artık.. Ama benim kıymetimi anladığında muhtemelen ben de onun hayatında olmayacağım.. daha 25 yaşımda hayatımı kendime zindan etmeyeceğim...

Umarım en kısa zamanda kafanıza göre iyi bir iş bulur ve bu adamdan da kurtulursunuz, böyleleri asla düzelmez ve insana hayatı zindan ederler.

aslında eşimi çok seviyorum ama bana tavırlarına artık dayanamıyorum.. keşke değişebilse ya da ben gamsız duygusuz birisi olabilsem.. inşallah bir iş bulunca daha doğru kararlar verebilecek duruma gelebileceğime inanıyorum..

aslında eşimi çok seviyorum ama bana tavırlarına artık dayanamıyorum.. keşke değişebilse ya da ben gamsız duygusuz birisi olabilsem.. inşallah bir iş bulunca daha doğru kararlar verebilecek duruma gelebileceğime inanıyorum..

3 aylık evlilik daha canım cicim aylarıdır. eşiniz sayesinde siz bunu yaşayamamışsınız. umarım bir an önce iyi bir iş bulup ona gereken cevabı duruş ve tavırlarınızla verebilirsiniz.

Konuyu okuduğumda ılk aklıma gelen cok yakın arkadaşlarımdan bırının evliliği,,,arada 13 yas fark,okul bıter bıtmez evlenen kadın ve karıyerlı bı adam.Ilk soylemek ıstedıgım sakın duzelır umuduyla bakmayın,duzelmıyor bu tıpler,duzelmedıklerı gıbı daha da kotuye gıdıyor hersey.Arkadasımın cocugu var ve cekıyo işte boyle bır adamı.Ustelık bunların karıyerlı olmaları bı artı degıl eşler için maalesef.Kendılerının kucuk dagları yarattıklarını dusunuyorlar.Kadını mutlu edemedıklerının farkındalar aslında nasıl bı psıkolojıdır bılemıyorum ama bundan dolayı kıskanmalarda baslıyor ve hatta her yonden asagılama kadının özgüvenını kırmaya yonelık tavırlara kadar varıyor.Bence yaş farkı da de tetikleyici unsur oluyor bu noktada.Asla degısmıyorlar,zamanla daha beter bı hal alıyor,coluk cocuga karısmadan bıtırın bu evlılıgı bence.

Son düzenleme:
Daha önce konuştum, çok zor bir adam oldun ben çok yorgunum ve kaçıp gitmek istiyorum bazen bu evden dedim.. inanamadığım bir şekilde beni dinledi ve birkaç gün dişlerini sıkarak da olsa beni daha çok dinlemeye çalıştı bana karışmamaya çalıştı ama sonra yine eski tas eski hamam.. ben mezun olduğum gibi evlendim iş aramaya fırsatım olmadı, o daha çok kariyer sahibi birisi 10 yaş var aramızda. benim iş arama sürecindeki yaşadıklarımı aşağılıyor bana şevk verip güvenimi tazeleyeceğine.. ben konuşmayı denedim ama gördüm ki olmuyor. Allah'ın izniyle iş bulduğumda çok farklı bir ben görecek. Evet onu değiştiremem artık biliyorum ama ben değişebilirim. Bu da önce kendi ayaklarım üzerinde durmakla olacak. Bana deli gibi aşık olup yok yere evlilik fikrine ikna edip peşimde pervane olan adam şimdi elde edince, artık garanti olduğuma inanıp aileler de devreye girince benim kıymetimi bilmez oldu artık.. Ama benim kıymetimi anladığında muhtemelen ben de onun hayatında olmayacağım.. daha 25 yaşımda hayatımı kendime zindan etmeyeceğim...

bu dediklerini kesinlikle hayata geçir.

canım çok yenisiniz.

eşin düzelir düzelmez diyemem çünkü düzeleni de gördüm düzelmeyeni de. büyük aşkla evlenince adamda ki o "ya evelenemezsek" korkusu bitiyor. çünkü evlenmeden önceki korku o kadar büyük ki evlendikten sonraki rahatlama ve ilişkiye emeği , kendini yayma da büyük.

bu yüzden özellikle uzun süreli flört sonucu evlenmelerde erkekler de bir ilgisizlik, bir annecilik oluyor. emin ol sen tek değilsin. fıtık gibi karısı ile 1 ay sonra cinselliği bırakıp ayda 1 yanına giden de duydum....

bu adamlar yeni damat psikolojisine mi giriyorlar ne oluyor? şimdi sen ne kadar alttan alırsan o hatasını görmez ve seni suçlar. alttan alman çare değil. inan o hatasını görmüyor. sen de yapıcı durunca suçlu sensin ona göre. hatasını bilecek öğrenecek.... bağırma. bağırarak en doğru şey bile söyleesen yanlış gelir ona. hata mı yapıyor. güzelce hatasını de ama eleştirel değil. sakin bir tavırla 1 kere de. zaman içinde tekrarlayınca deme surat as ara ara da başka muhabbetler arasında "ben insanlara aynı şeyi defalarca diyemem, insan olana 1 kere denir, yaparsa ne mutlu yapmıyorsa bu bana değer vermiyor demektir. bana değer vermeyene ben de değer vermem. beni sevmeyeni ben de sevemiyorum" gibi şeyler de. ama o konu üstüne değil.

evliliğimin ilk ayları 4 sene kavuşalım diye yanan adam eve gelir selam vermezdi. kızdıkça ters tepti. annesi tüm ailesi de aman oğlum paşa oğlum onda hata olamazz diye şişiriyor. adamlar hakikaten kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar. sakince dedim "insan dediğin bir ortama girince Allahın selamını esirgemez. ben bunu ağzımla istemek zorunda kalıyorum üstüne ilgi istiyormuşum durumuna düşüyorum" dedim ve sustum. sonra da ben de selam vermedim. o başladı selam vermeye. şimdi kavgalı bile olsam eve gelir gelmez halimi hatrımı sorar.

bunlar misal güzelim. çok yenisin. inan boşanmak için de yenisin devam kararı vermek için de... erkekler böyle. senin eksiğinden değil. çok basit insani şeyleri bile uygulayamayıp "ben de ne suç var kadın memnuniyetsiz" diyebilyorlar. bence karar verme az bekle. sakin davran. alttan alma ama. hatasını sakinlikle yüzüne vur.

Hakkınızda hayırlısı.

sana kendimden örnek vermek istiyorum benim eşimde başlarda afferdesiniz peşimde sürünürdü.evlendikten sonra bide kaynan faktörü çıkınca evde kötü davranmaya başladı tamamen değiştiçok takıyordum kafama sorguluyordum sürekli baktım olmuyor kendimi bir geri çektim ama senden bir farkım var ben hiç kendime bakmazdım ve eşimden daha fazla maaş alan kıdemli bir işim var önce kendime bakmaya başladım sonra eve az katkı yapmaya sonra da onu takamamaya o konuşmazsa bende konuşmadım küserse bende küstüm (önceden barışmak için yalvarırdı nerdeyse) gezdim dolaştım eve geç geldim (tabi annemlerdeydim ama o bilmiyordu) nerdeydin diy sorunca karın olduğum şimdimi aklına geldi dedim laflarımı hiç esirgemedim o beni kaybetmekten korkmaya başladı yavaş yavaş üstüme düşmeye başladı.şimdi ise o kinci kavgacı karısını aşağalayan ailesinin yanında sürekli küçülten adam gitti benden çok daha iyi bir şekilde geri döndü şu an ben melek o benden melek nasıl oldu analamadım bu kadar değişim bazen oyun mu yapıyor diyorum ama sözümden çıkmayan karısının her dediğini yaapn bir adam geldi karşıma

sana kendimden örnek vermek istiyorum benim eşimde başlarda afferdesiniz peşimde sürünürdü.evlendikten sonra bide kaynan faktörü çıkınca evde kötü davranmaya başladı tamamen değiştiçok takıyordum kafama sorguluyordum sürekli baktım olmuyor kendimi bir geri çektim ama senden bir farkım var ben hiç kendime bakmazdım ve eşimden daha fazla maaş alan kıdemli bir işim var önce kendime bakmaya başladım sonra eve az katkı yapmaya sonra da onu takamamaya o konuşmazsa bende konuşmadım küserse bende küstüm (önceden barışmak için yalvarırdı nerdeyse) gezdim dolaştım eve geç geldim (tabi annemlerdeydim ama o bilmiyordu) nerdeydin diy sorunca karın olduğum şimdimi aklına geldi dedim laflarımı hiç esirgemedim o beni kaybetmekten korkmaya başladı yavaş yavaş üstüme düşmeye başladı.şimdi ise o kinci kavgacı karısını aşağalayan ailesinin yanında sürekli küçülten adam gitti benden çok daha iyi bir şekilde geri döndü şu an ben melek o benden melek nasıl oldu analamadım bu kadar değişim bazen oyun mu yapıyor diyorum ama sözümden çıkmayan karısının her dediğini yaapn bir adam geldi karşıma

arkadaşım Allah ağzınızın tadını bozmasın. Ne güzel de anlatmışsınız. aldatma, şiddet, hakaret.... olmadıktan sonra hemen "ayrıl gitsin" dememek lazım. eşler arasındaki her sorun sevgisizlikten ya da kötülükten değil. 10 sene de çıksanız evlilikte 0 dan başlanıyor. biraz zaman lazım. adamın "nikaha aldım rahatım" durumundan çıkarmak için, bakımlı, sabırlı ama eşine karşı çok da umursar olmadan dik durunca adam tekrar o flörtteki "ya kavuşamazsak" korkusunu yaşayacaktır.

Merhaba arkadaşlar.. ben 3 aylık evliyim. Eşimle sevgiliyken mükemmel bir ilişkimiz vardı, eşim çok düşünceli çok nazik anlayışlıydı ve bana karşı çok istekliydi. Daha sonra nişanlandık ve araya ailelerin girmesi ve klasik aile anlaşmazlıkları olup onun hiçbir zaman yanımda olmamasıyla aramız biraz açıldı. eski yakınlığımız yoktu artık. yine de evlendik..Düzeleceğini eski haline döneceğini zannederken eskiden de agresif olan eşimin agresifliği arttı, herşeye bağırıyor herşeydan memnuniyetsiz. titizlik ve ayrıntı hastası evdeki kadının ilgilenmesi gereken herşeye ama herşeye karışıyor, sürekli tepemde herşeyim kontrol altında.. günlük hayatımızda yaşadıklarımız şeyler hakkında, ailesi hakkında herhangi bir konu hakkında hiçbir yorum öneri düşünce kabul etmiyor. Tek haklı tek doğru düşünen oymuş gibi ben ona itaat edip o ne derse kabul etmediğimde çok büyük tartışmalar yaşıyoruz ve ben tartışmalardan çok yoruldum sıkıldım bıktım artık.. Eskiden hakkını savunan sesini yükselten birisiyken tartışmaktan bıktığım için ne dese tamam diyorum ama bu şekilde yaşamak bana kendimden taviz vermeme artık kendimi tanıyamaz hale gelmeme sebep oluyor.. ailesi sabah 5.30 dan akşam 1 e kadar en az 7-10 kere arıyor ve ben bu konu hakkında bile hiç birşey söyleyemedim, çünkü bana ters gelen neyi söylediysem değil düzelmek onun benden daha da uzaklaşmasına neden oldu... öyle gamsız ki en büyük tartışmamızda bile maç izleyip arkadaşlarıyla geyik yapıp kahkahalar atan , ben ağlayıp uykusuz kalırken fosur fosur uyuyan birisi.. keşke bende böylesi bencil ve gamsız duygusuz biri olabilseydim.. Bana karşı cinsel isteği ise neredeyse kalmadı.. her zaman bakımlıyım giyimim süsümle kendimle ilgilenmekten keyif alan dikkat çeken bir kadınım. Ama eşim bana artık evde başbaşa iken bile kapalı üsturuplu şeyler giymemi şart koştu eşofman giydiriyor evde, ben cilve yapacak olsam sapık mısın napıyorsun çek elini üstümden diyor gururumu kırıyor.. herkes benim fiziğim ve yüz güzelliğimi övüp hayranlıklarını dile getirirken eşimden böyle tepki görmeyi, aşağılayıp beni sindirmesini artık yediremiyorum.. sanırım kendime iş bulabildiğim an daha fazla katlanmayacağım bu duruma çünkü eşimin değişmesine dair artık umudum kalmadı..

Çok sabırlıymişsın canım, bana bunlar söylense, bu şekilde gururum kırılsa herhalde ilk yapacağım şey erkekliğine laf söyleyip aşağılamak olurdu.Yanlış anlama kesinlikle bunu tavsiye etmiyorum sana ama kocan haketmiş.Bir adam karısına nasıl sapık diyebilir ya?

3 aylık evli olman ve başlarda bunları yaşaman daha iyi canım neden mi savaşmay daha çok gücün oluyor genç olduğun için kendine güvenin tam oluyor ama bunları 5 sene sonra yapamya başlasaydı benim eşim bu kdar savaşacak gücüm olmazdı diye düşünüyorum
ben tam 3,5 sene çektim bunları dile kolay sabrettim ve başardım eşini seviyorsan biraz akıllı olmalısın sen kendini değil onun değişmesini sağlamalısın senin zaten karakterin oturmuş ki bu çektiklerine zülüp yanlış olduğunu ve düzeltme yoluna dileceğinin farkına varıyorsun ama eşlinin karakteri oturmamış kusura bakma yaşla hiç alakası yok benim eşimde 35 yaşında daha yeni yeni kendimi tanımaya balıyorum karakterim oturuyor diyor kendi ağzıyla hemde hatalarının farkına varmalılar ama fazla ödün verme istersen seni yöndendirmek istemem benim yaptıklarım sende ters tepebilir sonuçta her erke farklı yapıda ama bu taktiği kim uygulyorsa başarılı oluyor duyduklarıma göre yinde de sen bilirsin umarım çok mutlu olursun

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.. yalnız kaldığınızı düşündüğünüz kimseye söyleyemediğiniz şeyleri paylaşabilip destek görmek tavsiye almak çok güzel.. Dediğiniz gibi belki de ayrılmak veya devam etmeye karar vermek için çok erken.. Öncelikle iş bulup kendi ayakları üzerinde duran, hayatının merkezine kocasını değil kendisinin olduğunu hissettiren birisi olmam gerek.. bu şekilde de hiçbir değişme olmazsa -ki sizlerin anlattıklarınızı okuyunca benim tavırlarım değiştiğinde onunda değişebilme ihtimali olduğuna inanmaya başladım- ancak o zaman ayrılık kararı vermeliyim.. çünkü insanca oturup konuşma, bağırıp, çığırma, herşeyi denedim olmuyor biliyorum artık.

Back
X