Yani adam yaptığı iş için ücretini istedi diye laf mı ediyosunuz anlayamadım? Çok değişik siniz...Yeni eve tasincaz esimin enistesi boyaci bende evi ona boystalimmi dedim enistesi 500 euroya boyarim dedi cok geldi esim her islerine gider hic para falan istemez ben de dedim esime biz boyayalim zaten duvsrda hasar yok diye sizce normalmi istemesi bana degisik geldi
Fakat olay şu ki adamın mesleği bu. Eşinin mesleği her işe koşan kişi değildir eminim. Kendi isteğiyle yapıyordur. Koca bir evi bedava boyayacak kimse olduğunu asla sanmam.Adamın işi olabilir ama konu sahibinin eşi, eniştesinin her işine koşup ücret talep etmiyormuş. Bu durumda eniştede evi ücretsiz boyayabilirdi.
Ha bana kalsa akraba ile is yapmam, ya kendim hallederim ya da başka birine ücreti karşılığında yaptırırım
Koşulan is illaki fiziksel bişey olmak zorunda değil ki? Mesela eniştem elektrik mezunu ve annemlerin ufak tefek tamir işlerini yapıyor. Babamda farklı şekilde yardım eder. Atıyorum kuzenim evlendi , bir sürü şeyle ugrasildi. Birbirlerinden para aldıklarına henüz şahit olmadım.Fakat olay şu ki adamın mesleği bu. Eşinin mesleği her işe koşan kişi değildir eminim. Kendi isteğiyle yapıyordur. Koca bir evi bedava boyayacak kimse olduğunu asla sanmam.
Adam koca evi hayrına boyamaz zorunda mı? Akrabayı beleşçi gibi kullanmaya çalışanlar gibisiniz. Ev boyamaz kolay gibi görünüyor sanırım ama çok zor bir işYeni eve tasincaz esimin enistesi boyaci bende evi ona boystalimmi dedim enistesi 500 euroya boyarim dedi cok geldi esim her islerine gider hic para falan istemez ben de dedim esime biz boyayalim zaten duvsrda hasar yok diye sizce normalmi istemesi bana degisik geldi
Koşulan is illaki fiziksel bişey olmak zorunda değil ki? Mesela eniştem elektrik mezunu ve annemlerin ufak tefek tamir işlerini yapıyor. Babamda farklı şekilde yardım eder. Atıyorum kuzenim evlendi , bir sürü şeyle ugrasildi. Birbirlerinden para aldıklarına henüz şahit olmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?