- 8 Mart 2019
- 7.697
- 38.352
- 548
- 40
Geçen haftalarda evimi boyattım, 1 günde bitti, (evin durumuna göre değişir tabi)Gün içinde 1-2 problem çözülebilir ya da kahveler içilirken iki ufak tamirat yapılabilir.
Ama ev boyamak 2-3 gün süren bir iş ve bütün gününü o eve harcayacak adam. O sırada başka iş alamayacak ve gelirinden olacak.
Bu yardım etmek değil ki. Bu durduk yerde cebinden para verip birinin evini boyatmakla aynı şey.
Maalesef boyama işi hemen hemen bu fiyatlarBoyacılıkta iyi para var harbi 2 günde 25 bin
Ayda 10 ev boyasa ki dahada fazla boyaya bilir
250 bin
Boyacılığa girişmek mi
Konu sahibi dost kazığı meşurdur
Geçen haftalarda evimi boyattım, 1 günde bitti, (evin durumuna göre değişir tabi)
Sonuç olarak aralarındaki ilişkiyi bilmiyorum ama bahsedildiği gibi her işe koşulan bir durum varsa, esneklik olabilir diye düşündüm ben.
Mesajda da dediğim gibi ben kendim yaparım ya da başkasına yaptırır akraba ile is yapmam ama burda beklenti oluşmuş.
Bilmezmiyim 1 ay elektrikçi aradımMaalesef boyama işi hemen hemen bu fiyatlarArtık evimin her işini kendim yapmaya çalışıyorum çünkü dehşet rakamlar istiyor ustalar.
Ama işte ufak tefek şeylerle bunlar bir değil. Bir ev boyamak çok zor bir şeyxKoşulan is illaki fiziksel bişey olmak zorunda değil ki? Mesela eniştem elektrik mezunu ve annemlerin ufak tefek tamir işlerini yapıyor. Babamda farklı şekilde yardım eder. Atıyorum kuzenim evlendi , bir sürü şeyle ugrasildi. Birbirlerinden para aldıklarına henüz şahit olmadım.
Adamın işi bu yahu. Bırakın bu beleşçiliği. Ayıp yani taş mı yedin o da bundan para kazanıyor. Milletten bedava iş bekleyene kadar kocanıza deyin madem bedava iş yapmasinYeni eve tasincaz esimin enistesi boyaci bende evi ona boystalimmi dedim enistesi 500 euroya boyarim dedi cok geldi esim her islerine gider hic para falan istemez ben de dedim esime biz boyayalim zaten duvsrda hasar yok diye sizce normalmi istemesi bana degisik geldi
Normal geldi bana siz ufak tefek bir işe yardım istememişsiniz ki komple evi boyamak adamın mesleği zaten iş ayrı dostluk ayrı yani ne var bunda ha şu olur yardım istersiniz abi nasıl olur karıştırma oranı ne ya da biz yapcaz ama sende boş kalınca yardıma gel vs anlaşılır da evi bedavaya boyamasını da beklemediniz inşYeni eve tasincaz esimin enistesi boyaci bende evi ona boystalimmi dedim enistesi 500 euroya boyarim dedi cok geldi esim her islerine gider hic para falan istemez ben de dedim esime biz boyayalim zaten duvsrda hasar yok diye sizce normalmi istemesi bana degisik geldi
Eşiniz hangi işi yapıyor hangi işlerine gidip para istemedi.Boya yapmak zor iş uzun iiYeni eve tasincaz esimin enistesi boyaci bende evi ona boystalimmi dedim enistesi 500 euroya boyarim dedi cok geldi esim her islerine gider hic para falan istemez ben de dedim esime biz boyayalim zaten duvsrda hasar yok diye sizce normalmi istemesi bana degisik geldi
Ücreti istedi diye laf etmiyor bence eşinin hiç ücret talep etmeden her işlerine koştuktan sonra onun suan para istemesine laf ediyor galibaYani adam yaptığı iş için ücretini istedi diye laf mı ediyosunuz anlayamadım? Çok değişik siniz...
Evet bide o yani var işin.Otutmaya gittiğinde bi priz değiştirebilir mesela adam biter.Ama eniştenin işi buysa iki gün bedavaya calisamaz adam .yevmiyesinden olur .Konu sahibine gittiği gün başka yere gitse parasını kazanacak ama konu sahibi ücretsiz yapsa o günlük rızkı gidecekGün içinde 1-2 problem çözülebilir ya da kahveler içilirken iki ufak tamirat yapılabilir.
Ama ev boyamak 2-3 gün süren bir iş ve bütün gününü o eve harcayacak adam. O sırada başka iş alamayacak ve gelirinden olacak.
Bu yardım etmek değil ki. Bu durduk yerde cebinden para verip birinin evini boyatmakla aynı şey.
Ben 2 senedir çatıyı tamir edicek adam arıyorumBilmezmiyim 1 ay elektrikçi aradım
1ay bir de nazlılar
İmanıma Doktorda bu naz niyaz kibir yok
Annemin bahçenin içinde 2 katlı şirin bir evi varBen 2 senedir çatıyı tamir edicek adam arıyorumvar mı artıran bilmem. 'Tamir' ya kiremitleri düzeltip kırıkları temizleyip eksikleri yerine koyacak, kenardaki çam ağacından biriken çöpü temizleyecek. Buna burun kıvırıyo. İşi basit görüyo yani az iş onun gözünde. Daha büyük bi iş olsa sıfırdan yaptırsam gelcek. Böyle saçma bişey. Gerçekten ustalarında ahlakı yok benim gözümde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?