- 18 Aralık 2009
- 6.484
- 7.834
- 773
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Normalde kendi hayatımdan örnek vererek durumlara yorum yapmayı sevmiyorum ama şimdi elzem oldu. evlenmek üzere olduğum biri vardı, boşanmıştı ve iki çocuğu vardı. Bir araya geldiğimizde oğlu yaptığım yemeklere burun kıvırır annesinin daha güzel yaptığını söylerdi. Ben hiç alınmaz ' o zaman annenden tarif al getir bana, belki ben de güzel yaparım' derdim. Kızı da bizi fiziksel olarak kıyaslardı ' annemin saçı daha güzel, annem daha zayıf' vs vs. 'öyle olduğundan eminim çünkü sen çok güzel bir kızsın annene çekmiş olmalısın' derdim. Nasıl mutlu olurdu. Eve dönüşte 'annenize selam söyleyin ,onu çok öpün' derdim. Bir süre sonra bir hafta sonu görmeseler beni özler oldular. Anneleri de ilk zamanlar çocuklarını nasıl birine emanet ettiğini bilmediğinden doğal olarak çok arardı sorardı. Ne yiyip içtiklerinden tut ettiğimiz muhabbetlere kadar anlatırdı çocuklar. Sonra başka bir nedenden ayrılmak durumunda kaldık. Anneleri bana mesaj attı çocuklar için yaptığım her şeyden dolayı teşekkür etti. O zaman da ben mutlu oldum. Onların hayatında kötü bir iz bırakmadığım için, şimdi özlemle hatırlandığım için.Beni yargilamak size düşmedi goren de cocuga kotu davraniyorum sanacak agzimi bile acmam ne istiyorsa babasindan ister iliskilerine karismam cocuga birsey aliniyorsa alma demem ama oyle bir yazmisiniz ki goren de cocugu kapinin önünde birakiyoruz sanacak gerci ssuc bende ki size cvb veriyorum Allah biliyor nasil davrandığımi asla annesine kotu laf etmedim ne isterse yaparim sorarim hal hatir sorarim küçücük cocugum ola ola ne istese yaptim gerci kime anlatiyorum ki ben burasi benim evim icinde yasanani ben bilirim siz ne biliyorsunuz ben medeni degilmisim siz cok medenisiniz hemen yargilayip yorum yapiyorsunuz yorumlari bir butun haline getirip okuyun siz annesinin laflarini soyledigi icin tepki olusuyor cocuga diyorum kusura bakmayin da gunumuz cocuklari cok uyanik ve herseyin farkinda anneannesinin evinde buyuyen bi cocuktan bahsediyoruz annesi kocasiyla kalsa burda kaldigi kadar annesinin evinde kaldigini bile sanmiyorum ben surekli annesiyle beni kiyasliyor uyarmama rağmen surekli bunu yapiyor ânnesinin is yeri buraya yakinmis bunu tekrarliyo sürekli vs cok da kucuk degil herseyin farkinda 11 yasinda bu çocuk 5 6 değil soylenmemesi gerektigini bilecek uyardiginda anlayacak bir cocuk ama israrla yapiyo belki de kiskaniyordur bilemem elimden geldigince ilimli olmaya çalışıyorum yine tekrar ediyorum istesem kabul etmem bu kimseyi ilgilendirmez ediyorsam bu benim vicdanimdan medeniyet demisiniz siz cok mu medenisiniz beni elestiriyorsunuz buraya gelip klavye de yazmak kolay dilerim aynisini yasamayin davulun sesi uzakdan hoş geliyor belli ki yasamadan bilemezsiniz diyorum
Bende onu istiyorum ama annen kötü yada cirkin vs gibi seyler asla demedim tarif istedi annen kizmasin sana dedim asla annesine dil uzatmadim icimden dusunuyorum ama asla cocuga yansitmadim ama sizin gibi diyebilirmiyim bilmiyorum ama denerim cok guzel yaklaşmışiniz sizi tebrik ederim sanirim bu kadar mukemmel yaklasamiyorum benim ilk evliligim oldugu icin o kadina karsi bi nefret duygum var gormeden tanimadan ama oda tasdikliyor 3 aylik yavruma baban kendine benzeyenini bulmus mu diyo yani aradan 12 yil gecmis hala esimin bi yuvasi olmasini hazmedemiyo bakin en basit olayi anlatayim cocuk diyo ki esimin halasi annesini davet etmis severmis onu oturmaya cagirmis cuma gunu esimin halasi misafirlige geldi yeminler ediyo ben cagirmadim anneannesi gelmek istedi diyo ama cocuk bunu bana annemi cagirdi diyerek anlatıyor benim de kardesim var hic boyle kurnazliklar gormedim bende sadece tabi halanin evi istedigini istedigini cagirabilir dedim ama caktirmasam da sinirlerim bozuluyor napicami bilmiyorum bunlarin hicbirini esime anlatmiyorum asla mesela en ufak şey esimin halasi telefon vermis babama soyleme dedi soylemedim uyardim da halan kendi soyler babana yalanci cikma dedi gorumcem cocugu hirsiz tutuyo ben tanimadigim cocugu savunuyorum cunku benim de evde altinlarim var alsa onlari alirdi diyorum yorumlar karsisinda kendimden suphe ettim ama durduk yere olmuyor hicbirseyNormalde kendi hayatımdan örnek vererek durumlara yorum yapmayı sevmiyorum ama şimdi elzem oldu. evlenmek üzere olduğum biri vardı, boşanmıştı ve iki çocuğu vardı. Bir araya geldiğimizde oğlu yaptığım yemeklere burun kıvırır annesinin daha güzel yaptığını söylerdi. Ben hiç alınmaz ' o zaman annenden tarif al getir bana, belki ben de güzel yaparım' derdim. Kızı da bizi fiziksel olarak kıyaslardı ' annemin saçı daha güzel, annem daha zayıf' vs vs. 'öyle olduğundan eminim çünkü sen çok güzel bir kızsın annene çekmiş olmalısın' derdim. Nasıl mutlu olurdu. Eve dönüşte 'annenize selam söyleyin ,onu çok öpün' derdim. Bir süre sonra bir hafta sonu görmeseler beni özler oldular. Anneleri de ilk zamanlar çocuklarını nasıl birine emanet ettiğini bilmediğinden doğal olarak çok arardı sorardı. Ne yiyip içtiklerinden tut ettiğimiz muhabbetlere kadar anlatırdı çocuklar. Sonra başka bir nedenden ayrılmak durumunda kaldık. Anneleri bana mesaj attı çocuklar için yaptığım her şeyden dolayı teşekkür etti. O zaman da ben mutlu oldum. Onların hayatında kötü bir iz bırakmadığım için, şimdi özlemle hatırlandığım için.
Siz yine de iyi düşünmeye çalışın. O çocuk o anneyle büyüyor. Muhakkak ki etkilenecek. Belki sizinle büyüse farklı olacaktı.. suçlu olan o değil onun yetiştiği ortam bence. O yüzden çocuğa anlayış göstermeye devam edin, eski eşi de takmayın. O uğraşsın dursun siz sinir olmadıktan sonra hiçbi önemi kalmaz...Bende onu istiyorum ama annen kötü yada cirkin vs gibi seyler asla demedim tarif istedi annen kizmasin sana dedim asla annesine dil uzatmadim icimden dusunuyorum ama asla cocuga yansitmadim ama sizin gibi diyebilirmiyim bilmiyorum ama denerim cok guzel yaklaşmışiniz sizi tebrik ederim sanirim bu kadar mukemmel yaklasamiyorum benim ilk evliligim oldugu icin o kadina karsi bi nefret duygum var gormeden tanimadan ama oda tasdikliyor 3 aylik yavruma baban kendine benzeyenini bulmus mu diyo yani aradan 12 yil gecmis hala esimin bi yuvasi olmasini hazmedemiyo bakin en basit olayi anlatayim cocuk diyo ki esimin halasi annesini davet etmis severmis onu oturmaya cagirmis cuma gunu esimin halasi misafirlige geldi yeminler ediyo ben cagirmadim anneannesi gelmek istedi diyo ama cocuk bunu bana annemi cagirdi diyerek anlatıyor benim de kardesim var hic boyle kurnazliklar gormedim bende sadece tabi halanin evi istedigini istedigini cagirabilir dedim ama caktirmasam da sinirlerim bozuluyor napicami bilmiyorum bunlarin hicbirini esime anlatmiyorum asla mesela en ufak şey esimin halasi telefon vermis babama soyleme dedi soylemedim uyardim da halan kendi soyler babana yalanci cikma dedi gorumcem cocugu hirsiz tutuyo ben tanimadigim cocugu savunuyorum cunku benim de evde altinlarim var alsa onlari alirdi diyorum yorumlar karsisinda kendimden suphe ettim ama durduk yere olmuyor hicbirsey
Kiyaslanamasa da valla senin dedigin de dogru.Insanlar es ailesine cok mesafeli olmak istiyorlar.Halbuki agac kovugundan cikmadi kocalari.Mesafeyi ben de severim ama ben sucumu biliyorum benim yabaniligimden diye dusunurum.Insanlar burnunu dikerek söylüyor bunu.Kiyaslanamasa da gayet benzer.Bazı arkadaşlar çok kırıcı yorumlar yazmışlar. Siz evlendiğiniz adamın anasıni bacisinı istemezken, onlara hizmet etmem ev e sokmam derken burası benim evim derken hiç problem yok... ama biz çocuğa Allah rızası için güler yüz gösteriyoruz dediğimizde topa tutuluyoruz. Kaldi ki elin çocuğuna anasından daha yakın davranıyoruz. Biz biliyorduk eğlendiğimiz adamın çocuğu olduğunu siz o evlenirken esininizin annne baba kardeşi olduğunu bilmiyor.muydunuz ????
Kac yil olmus bosanali. Neden boyle dusunuyosun sanaunutmamis gibi mi geldiBenim 1 esimin 2. Evliliği.. evlenmeden önce benim sevgililerim oldu. Içinden çok sevdiklerim ayrılığı çok zor atlattıklarım oldu. Ama velhasıl unuttum gitti hepsini .. eski eş ve eski sevgiliyi unutmak arasında ne fark var onu merak ediyorum
Kac yil olmus bosanali. Neden boyle dusunuyosun sanaunutmamis gibi mi geldi[/QUOTE
Yok esasen sadece eşimin duygularını anlamaya çalışıyorum. Çünkü ben eski sevgililerimi hiç hatırlamıyorum şu an oysaki o zmn sorsalar canımı veririm derdim. Eski eş ve eski sevgiliden ayrilmak aynı şeymi onu merak ettim. Biz evleneli iki sene oldu öncesinde hiç düşünmemiştim çünkü evliliğin ciddiyetini bilmiyordum. Şimdi hayat arkadaşı olmak eş olmak aile olmak evi paylaşmak ne demek görüp anladığım için içsel bir sorgulama başlamıştı ben de. Ama konuyu actigim günden bu yana gerek eşimle konuşarak gerekse ilişkimizi sorgulayarak düşünürek bir çok sorunun cevabını buldum kendimce![]()
Ben yaptm adam aynen boyleydi igrenc adam. Madem ruhsuzsun ne diye evlenirsimSöyledikleriniz o kadar doğru ki, heycanı bitmiş hayalleri yok duygusuz .. Böylenbiriyle evlilik yapmak çok aptalca
Sizin boyle bi kiyaslama yapmaniz mantiksiz mutlu bi evliliginiz var bosanmamussiniz. Biz bosananlardan mutsuz huzursuz olanlardan bahsediyoruz.yani havada bir soru.
ben su an 10 yıllık eşimden ayrilsam ki(Allah korusun)
kolay kolay unutamam.hatta hiç unutamam.
çünkü bana bu saaten sonra ne yasatirsa yasatsin , bu zamana kadar yaşadığım hiç bir anımı silmeye yetmez.çünkü evliligimde mutlu olduğum huzur bulduğum anlar çok fazla.
bunları yok saymak bana göre nankörlük ve vefasizliktir.
elbette aklına gelir ama bu hayatındaki yeni insanada bağlı.
bence insan huzuru bulduğunun yaninda mutludur.
huzuru hiç bulamamış evliliklerde boşanmak bir çözüm ve yeni insanlarla yaşananlar yasamadigi duyguları tattirabilir.
velhasıl bence insanlar şahısları değil yaşattığı duyguları özlüyor.
gayet de planlanarak yaşanır efendim. öyle her yanaşan erkeğe cevap vermezseniz yaşanır.
bana da boşanmış tipler çok yanaştı da ben yüz vermedim. boşanmış tiplerle işim olmaz deyip geçtim.
bir kere boşanmış tiplerin bekar kız peşinde olmaları bana güven vermiyor. neden kendisi gibi boşanmış birini tercih etmiyor?
boşanmak doğal bişey evet ama boşanan erkekler de gidip boşanmış bayanlarla ilgilenmiyor nedense?
eee hani doğaldı?
benim bahsettiğim bu yoksa boşanmakla ilgili sorun yok sadece bekar kız peşinde olmakla alakalı sorun var.
kendisi gibi boşanmış bir bayanla ilgileniyorsa evet ama bekar kız istiyorsa sorun var.
Bosanmislarla daha cok ilgileniyilar emin olungayet de planlanarak yaşanır efendim. öyle her yanaşan erkeğe cevap vermezseniz yaşanır.
bana da boşanmış tipler çok yanaştı da ben yüz vermedim. boşanmış tiplerle işim olmaz deyip geçtim.
bir kere boşanmış tiplerin bekar kız peşinde olmaları bana güven vermiyor. neden kendisi gibi boşanmış birini tercih etmiyor?
boşanmak doğal bişey evet ama boşanan erkekler de gidip boşanmış bayanlarla ilgilenmiyor nedense?
eee hani doğaldı?
benim bahsettiğim bu yoksa boşanmakla ilgili sorun yok sadece bekar kız peşinde olmakla alakalı sorun var.
kendisi gibi boşanmış bir bayanla ilgileniyorsa evet ama bekar kız istiyorsa sorun var.
İlklerden yaşanıyor en çok duygu bohçası na düğününe kınasına kadar..Ben yaptm adam aynen boyleydi igrenc adam. Madem ruhsuzsun ne diye evlenirsim
Haklisiniz denerim zaten her defasinda icimde yineliyorum asksizmevsim o sadece bi cocuk diyorum Allah herkesin gönlüne gore versin ama insan dusununce dusununce anlıyo ne kadar dolduruyorlarsa kardesini opmedi bile gitmeye yakin sevdi ilgilendi haklisiniz o cocuk etkileniyor bundan sonra yapici olmaya calisirim düşününce burdakiler hakli hakli bana birsey olsa bi kadin gelse ve kizimi istemese yavruma yazik degil mi o yuzden kendi evladima nasil davraniyorsam ona da oyle davranicamSiz yine de iyi düşünmeye çalışın. O çocuk o anneyle büyüyor. Muhakkak ki etkilenecek. Belki sizinle büyüse farklı olacaktı.. suçlu olan o değil onun yetiştiği ortam bence. O yüzden çocuğa anlayış göstermeye devam edin, eski eşi de takmayın. O uğraşsın dursun siz sinir olmadıktan sonra hiçbi önemi kalmaz...
konuyu okuduğumda öyle bişey yazmiyordu.Sizin boyle bi kiyaslama yapmaniz mantiksiz mutlu bi evliliginiz var bosanmamussiniz. Biz bosananlardan mutsuz huzursuz olanlardan bahsediyoruz.
İyi hatırlamak çok zor .konuyu okuduğumda öyle bişey yazmiyordu.
"mutsuz huzursuz evliliği bitmiş insanlar" gibi bir ayrim yoktu ki konuda.
benim anlatmak istediğim farklı biseydi zaten yanlış anlamissiniz.
zulüm gibi geçen bir evlilik bittiğinde insan eski esini unutamaz, hatırlar mi?
insan ilk evliliğini , esini hatırlar mi?
farklı şeyler bunlar.herkes kanlı bıçaklı ayrılmıyor.
benim anne babam da boşanmış yıllar önce
babamın adı geçince annemin ağladığını bilirim.
duygular farklıdır bunlara müdahale edemeyiz.tabiki hatırlarız hafıza kaybı yasamadiysak ama iyi ama kötü.
bu da bize yaşattığı duygulara bağlı.
iyi günler dilerim..fikrimi yazdım size göre mantıksız olabilir
Anası düşünsünmüş! Anası düşünür düşünmez bu senin çocuğa tutumunu niye etkilesin. Herkes kendi yaptığından sorumlu, sen anasından bağımsız davranış sergileyemiyor musun yahu? Senin vicdanın onun vicdanına mı bağlı?
Evlendiği kadının çocuğu ve eski eşini takıntı yapıp diline pelesenk etmesine göz yuman zayıf karakterli babalara da yılda iki kez imza karşılığı çocuğu göndermek bile fazla. Hiç olmazsa yokluğuna alışır zamanla . Bu şekilde kim bilir ne derin yaralar açılıyor kişilik gelişiminde. Yazık bu çocuklara.
Lütfen gönderin.. :) Ana öz türkçedir. Okuyun, öğrenin.Aynen katılıyorum
Hele ki çocuğumu asla konu sahibesi gibi varoş üsluplu birinin olduğu yere göndermem
Profiline artık anama sövseler bilmem ne yapmam yazan arkadaşım.Neyi elestiriyorsun. Bakmıyorsanız cocuk yapmayacaksınız. Mecbur değiliz.Aynen katılıyorum
Hele ki çocuğumu asla konu sahibesi gibi varoş üsluplu birinin olduğu yere göndermem