• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin evde durması sorun çıkartır mı

Aslında istediğim bir -iki sene .Çocuğa bakması kafi.O zamanda benim maaşla evi geçindireceğiz.Çünkü emekli olmasına yaştan dolayı çok var.Evle ilgili hiçbirşeyi düşünmüyorum .Zaten pek bir şey beklemiyorum.Yapsaydı 20 senedir yapardı .

Seminerlere gidemiyorum.Özellikle Antalyada ülkenin çeşitli yerlerinde kurslar var.Haftaiçi en az 2-3 günlük genellikle bir hafta.İş arkadaşlarım sürekli gidiyorlar ben sadece seyrediyorum.

Eşim istediği an izin alamıyor.Çocuğun mamasınıda benle o yapabiliyor.Eşim evde olmayınca korkuma karşıya bile gidemiyorum.2 senedir doğrudürüst bir şey yapamıyorum.
sen ve eşin yokken kim bakıyor çocuğa?
eşin evde durabilecek evcimen bir insan mı?
pek iş yapmıyor demişsin ya zorlanacağını düşündüm ben açıkcası.
kısa süreli olur belki ama sen birkaç seneden bahsediyorsun.
kendisi bu fikre nasıl yaklaşıyor?

filmlerde bu ev erkeklerının genelde karılarından ezık hıssettıklerınden dolayı aldattıklarını goruyorum. göze alıyorsan ev erkegı yap adamı.
bır de cocuklar dıyorsun cocuklar kac yasındalar kı buyugu unıversıte yasındaymıs kucugu bebek mı ?

Niye ezik hissetsin şartlardan dolayı ve bunaldığımdan azıcık müsaade istiyorum.Hepsi o.

Büyük 17 küçük 9 yaşında

bu erkekler,bizi dinleseler keşke.ama benimkini de biliyorsun.
ben aldım vallahi radikal kararlar.
ayvalikta,bir kuzenim var.senelerdir çağırır, gitmedik.en kısa zamanda,2-3 günlüğüne ben gideceğim.eşimle konuştum,kardeşimle konuştum.kardeşime ben,burada olmadığım zaman annem,babam sana emanet dedim.gözün arkada kalmasın dedi.
biz kendimize,fazla anlamlar yüklüyoruz galiba.ben olmasam yapamazlar,altından kalkamazlar diye.gayette yapabiliyorlar,sadece benciller.nasıl olsa sorumlulukları,yüklenmişiz.onlarda sırtımızdan almaya çalışmıyorlar.ben eşimden başladım.sıra çocuklara gelecek.yardım isterlerse eyvallah,ama teklifi ben yapmayacağım.

filmlerde bu ev erkeklerının genelde karılarından ezık hıssettıklerınden dolayı aldattıklarını goruyorum. göze alıyorsan ev erkegı yap adamı.
bır de cocuklar dıyorsun cocuklar kac yasındalar kı buyugu unıversıte yasındaymıs kucugu bebek mı ?

kusura bakmayın da,ilk cümleniz biraz saçma bir genelleme olmamış mı?

sen ve eşin yokken kim bakıyor çocuğa?
eşin evde durabilecek evcimen bir insan mı?
pek iş yapmıyor demişsin ya zorlanacağını düşündüm ben açıkcası.
kısa süreli olur belki ama sen birkaç seneden bahsediyorsun.
kendisi bu fikre nasıl yaklaşıyor?

2 gün babam bakıyor öğle arasında gelip mamasını yapıyorum.Eşiminde kafası karışık hem asansörlü ev almamız lazım para lazım diyor.Oturduğumuz evi satıp bir 10 sene daha kredi çekersek rahat alırız diyor. Hem işten çıkıp ev satmayı düşünüyor.

Kafamızdakiler farklı.Benim için önceliğim oğlum.Üniversite sınavını kazansın okulunu bitirsinde sonrasına bakarız.

Şu an risk alacak durumda değilim.Çok ta bunaldım .

bu erkekler,bizi dinleseler keşke.ama benimkini de biliyorsun.
ben aldım vallahi radikal kararlar.
ayvalikta,bir kuzenim var.senelerdir çağırır, gitmedik.en kısa zamanda,2-3 günlüğüne ben gideceğim.eşimle konuştum,kardeşimle konuştum.kardeşime ben,burada olmadığım zaman annem,babam sana emanet dedim.gözün arkada kalmasın dedi.
biz kendimize,fazla anlamlar yüklüyoruz galiba.ben olmasam yapamazlar,altından kalkamazlar diye.gayette yapabiliyorlar,sadece benciller.nasıl olsa sorumlulukları,yüklenmişiz.onlarda sırtımızdan almaya çalışmıyorlar.ben eşimden başladım.sıra çocuklara gelecek.yardım isterlerse eyvallah,ama teklifi ben yapmayacağım.

Beni dinleyipte zarar ettiği olmadı ama ben onu dinlediğimde zarar etmişliğim çok.

Haklısın oydu buydu derken yıprandığımızla kalıyoruz.Biz kızlar biraz daha şefkatli ve ilgili olduğumuzdan ailerimizle ilgili sorumluluğu daha fazla alıyoruz..Kardeşinde bakar hem oda en az senin kadar ilgilenmeli.Çok iyi düşünmüşsün gezip eğlenmene bak.

biraz nefes alabilmek için evi benim geçindirmek isteyip eşiminde çocuk bakmasını istemek mi bencilce
senin işinle ilgili alman gereken kurslar vs mi var peki?
eşin emekli olup maaş alamayacak doğru mu anlamışım.
bu sizi sıkıntıya sokmaz mı?
ayrıca ilerde ev filan değiştirme planınız var ise nasıl olacak bu maddi açıdan?
erken emekli olup evde küçük bebeğe bakan akrabamız var bizim de.damat:))
abes karşılanacak bir durum yok bence.
ama işte hayatınızın geri kalanını nasıl etkileyecek onu tartmanız lazım.

Bir erkeğin, özellikle çalışmaya alışmış bir erkeğin evde oturabileceğine pek inanmıyorum. Belki kabul eder ana çok mutsuz olur. Çalışma hayatına alışmış bir kadın için bile ev hanımı olmak çok zor gelir, erkeğin dayanabileceğini sanmıyorum. Hadi biz temizlikti, yemekti vakit geçiririz, gezer tozarız, alış verişe gideriz, ama bir erkek için çok yapılası şeyler değil. Yani eşiniz ev işi yapacak mı örneğin ?

Özel çocuklar için okullar var, şartlar uygunsa, onlardan faydalanabilirsiniz, okul sonrası için de bakıcı tutsanız zorlanır mısınız ? Belki böyle olursa, siz de istediklerinizi yaparsınız, eşiniz çalışmasa oradan daha büyük kayıplar olacak sanki, eşiniz şimdi çalışıyor, o zaman iş güç yok diye, kahve gezse daha çok huzursuz olursunuz.

Son düzenleme:
Ev işi misafir geldiğinde sorun oluyor onun dışında pek kafaya takmıyorum artık.Olduğu kadar .Cuma iş çıkışı telefon geldi misafir gelecekmiş.Hemen paldır küldür evi toparladım yemeğim sabahtan hazırdı.Eşimede dedim sen yerleri viledala ben tuvaleti banyoyu halledeyim dağınıkları toparlayım.1.5 saatte hallettik.

Gelmesin misafir ya da mevcut hale gelsin eğer misafir gelmese idi o tuvalet çiş yapılacak halde idi siz o akşam onu temizlemeyecektiniz

Misafir değil biz üstünüz bize kirli değilse misafire de değildir zira bu dünyaya ikinci gelme şansımız yok yaşam bu kadar o ne der diye yaşanmamalı

Arkamdan konuşurlar diyorsunuz konuşsunlar elbet susarlar bir gün

Bir de geçen Kv hakkında konunuz vardı ya kadının cümlelerini şimdi anlamlandırıyorum ben doğru değil ama içsel olarak onun bakışı ile tutarlı zira çizdiğiniz durum yani buraya yansıttığınız kadarı bile sizin yorulduğunuzu gösteriyor

Oğlunuza da mama yapmayı öğretin küçük değil o da en azından o tarz konularda arada destek olabilir

senin işinle ilgili alman gereken kurslar vs mi var peki?
eşin emekli olup maaş alamayacak doğru mu anlamışım.
bu sizi sıkıntıya sokmaz mı?
ayrıca ilerde ev filan değiştirme planınız var ise nasıl olacak bu maddi açıdan?
erken emekli olup evde küçük bebeğe bakan akrabamız var bizim de.damat:))
abes karşılanacak bir durum yok bence.
ama işte hayatınızın geri kalanını nasıl etkileyecek onu tartmanız lazım.

Kurslar zorunlu değil isteğe bağlı .Tek kurs değil ki şuan ki hayatım beni yoruyor iş,ev,çocuk arasında kendimle ilgili hiçbirşey yapamıyorum.Gözüm hep arkada kalıyor.Ne e aile ziyaretine ne konsere ne tatile gidemiyorum.Hiçbirşeyi doya doya yapamıyorum.Hep bölük pörçüyüz.Genellikle ya eşim çocuğun yanında ya ben.Bir kaç kere babama rica ettik eşim ben ve büyük oğlum dolaşmaya çıktık.O da saattlerle sınırlıydı.Acaba geçmi kalıyoruz maması bitiyormu hep bunun gerginliği oluyor.

Eşim işi bırakırsa gün süresi dolsada emekli olamıyor yaşı bekleyecek o zamana kadarda para yok.Aynı şekilde bende 2 sene sonra günüm doluyor ama yaşı bekleyeceğim. İşi bırakırsam yaşım dolmadığı için bende para alamıyorum.

Eşim en azından bir sene çocukla ilgilenirse kendime zaman ayırabilirim diye düşündüm.Oda dinlenmiş olur bende.Ben her zamanki gibi yine ilgileneceğim ama bir yere gittiğimde gergin olmayacağım.En azından bir iki hafta durabilirim.Moralim yerine gelir dejarz olurum.Eşimin hiç öyle bir bunalmışlığı yok.Talebi de yok.O sadece işinin geceli gündüzlü olmasından bıkmış.İşini bırakıp ticaret yapmak istiyor.

Ev konusunu zamana bıraktım.

Şimdiki işinden bıkmış gecem gündüzüm karıştı diyor .O işi bırakıp ticarete atılacakmış.Kredisini ödediği evi satacakmış.Tüm parayla vinç satın alacakmış .Onuda her ay kiraya verecekmiş.Hatta o kadar kar edecekmiş ki ikinci vincide alacakmış.Onuda kiraya verecekmiş.Onların kira geliride ömür boyu yetecekmiş.Çalışmasına bile gerek kalmayacakmış.Hatta asansörlü evide borçsuz harçsız alacakmışız.Bakıcıda tutabilirmişiz falan filan.
Sakın böyle birşey yapmasın bir tanıdığım aynen yaptı,evini sattı vinç aldı,iyi kazanırım diye düşündü ama elinde patladı sonra vinç sattı ama elinde 5 kuruş kalmadı hepsi borca gitti.Şimdi kirada oturuyorlar,maaşlı bir işe girdi adam ve çocukları üniversite okuyor olan güzelim evine oldu.VİNÇ almakla iş bitmiyor onun bakımı-kullanacak elamanı-elamanın parası+sigortası vs bir sürü para.

Gelmesin misafir ya da mevcut hale gelsin eğer misafir gelmese idi o tuvalet çiş yapılacak halde idi siz o akşam onu temizlemeyecektiniz

Misafir değil biz üstünüz bize kirli değilse misafire de değildir zira bu dünyaya ikinci gelme şansımız yok yaşam bu kadar o ne der diye yaşanmamalı

Arkamdan konuşurlar diyorsunuz konuşsunlar elbet susarlar bir gün

Bir de geçen Kv hakkında konunuz vardı ya kadının cümlelerini şimdi anlamlandırıyorum ben doğru değil ama içsel olarak onun bakışı ile tutarlı zira çizdiğiniz durum yani buraya yansıttığınız kadarı bile sizin yorulduğunuzu gösteriyor

Oğlunuza da mama yapmayı öğretin küçük değil o da en azından o tarz konularda arada destek olabilir

Damdan kayınvalideme ben hiçbirşeyimi anlatmıyorum o günde anlatmadım .O günde keyifliydim ayrıca.Yaşadığımız hayatın sıkıntıları olabilir ama yinede oğlun ölsün çok yaşamasın tarzındaki sözünü hazmedemiyorum.Elimizden geleni yapıyoruz ailecek.Seve seve yapıyorum herşeyi insanız arada nefes almak istiyorum.Darlandığımda eşime size açılıyorum.

Misafir konusuda annem hastaneden çıkmıştı bizde kalıyordu kardeşimde geçmiş olsuna geldiler.Ben rahat bir insan değilim annemde diyor kızım onlar yabancımı boşver diyor.Ama yapamıyorum.Gelinimize karşı mahcup olmak istemiyorum.

ikiniz de çalışsanız ne olur, herkes öyle yapıyor ki

şimdi oturduğunuz ev sizin miydi,bilmiyorum?asansörlü ev alma fikri çok iyi ama ,bütçe yetmeyebiliyor.biz alamadık,mesela.
bunun yerine yüksek giriş, düşünebilirsiniz.ben yüksek girişte oturuyorum.zaman zaman şikayet etsem de,yaşlılığım da iyi olacak.oğlun için de kolaylık olabilir.
büyük oğlun da ,sorumluluk alabilir mi,kardeşi konusunda?arada 1-2 saat ona bırakırsınız,eşinle sen çıkarsınız.eşin baktığın da,oğlunla ya da arkadaşlarınla çıkarsın.1-2 hafta uzun zaman,sen de o kadar uzun süre rahat edemezsin gibi geliyor bana,gözün arkada kalacak,aklın burada olacak.en iyisi 2-3 günlük molalar.yurtiçi ve yurt dışı turları var,bu kadar kısa süreli.
geçen arkadaşım.3 günlük balkan turuna gitti,arkadaşlarıyla.çok iyi gelmiş.denemeye değer.

Back
X