• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin evde durması sorun çıkartır mı

Sakın böyle birşey yapmasın bir tanıdığım aynen yaptı,evini sattı vinç aldı,iyi kazanırım diye düşündü ama elinde patladı sonra vinç sattı ama elinde 5 kuruş kalmadı hepsi borca gitti.Şimdi kirada oturuyorlar,maaşlı bir işe girdi adam ve çocukları üniversite okuyor olan güzelim evine oldu.VİNÇ almakla iş bitmiyor onun bakımı-kullanacak elamanı-elamanın parası+sigortası vs bir sürü para.

Ailemize verdiği ikinci bir zararı kaldıramam boşarım onu

Ailemize verdiği ikinci bir zararı kaldıramam boşarım onu
şimdi aklıma geldi yine bir tanıdığım vinç içine girdi ama oda yapamadı sattı ha bu tanıdığımın maddi durumu iyiydi onun için sorun olmadı belki ama diğer tanıdığım için iyi olmadı.Part time çalışsın yarı zamanlı illa birşeyler yapmak istiyorsa.

Kurslar zorunlu değil isteğe bağlı .Tek kurs değil ki şuan ki hayatım beni yoruyor iş,ev,çocuk arasında kendimle ilgili hiçbirşey yapamıyorum.Gözüm hep arkada kalıyor.Ne e aile ziyaretine ne konsere ne tatile gidemiyorum.Hiçbirşeyi doya doya yapamıyorum.Hep bölük pörçüyüz.Genellikle ya eşim çocuğun yanında ya ben.Bir kaç kere babama rica ettik eşim ben ve büyük oğlum dolaşmaya çıktık.O da saattlerle sınırlıydı.Acaba geçmi kalıyoruz maması bitiyormu hep bunun gerginliği oluyor.

Eşim işi bırakırsa gün süresi dolsada emekli olamıyor yaşı bekleyecek o zamana kadarda para yok.Aynı şekilde bende 2 sene sonra günüm doluyor ama yaşı bekleyeceğim. İşi bırakırsam yaşım dolmadığı için bende para alamıyorum.

Eşim en azından bir sene çocukla ilgilenirse kendime zaman ayırabilirim diye düşündüm.Oda dinlenmiş olur bende.Ben her zamanki gibi yine ilgileneceğim ama bir yere gittiğimde gergin olmayacağım.En azından bir iki hafta durabilirim.Moralim yerine gelir dejarz olurum.Eşimin hiç öyle bir bunalmışlığı yok.Talebi de yok.O sadece işinin geceli gündüzlü olmasından bıkmış.İşini bırakıp ticaret yapmak istiyor.

Ev konusunu zamana bıraktım.
tek maaşla o süreçte etkilenmeyecekmisiniz peki?
sonuçta maddiyata da bağlı bazı yapmak istediklerin.
gezmek yurtdışı seyehatleri filan.
bunu nasıl halletmeyi planladın peki?
ekstra geliriniz var mı veya birikiminiz?

Damdan kayınvalideme ben hiçbirşeyimi anlatmıyorum o günde anlatmadım .O günde keyifliydim ayrıca.Yaşadığımız hayatın sıkıntıları olabilir ama yinede oğlun ölsün çok yaşamasın tarzındaki sözünü hazmedemiyorum.Elimizden geleni yapıyoruz ailecek.Seve seve yapıyorum herşeyi insanız arada nefes almak istiyorum.Darlandığımda eşime size açılıyorum.

Misafir konusuda annem hastaneden çıkmıştı bizde kalıyordu kardeşimde geçmiş olsuna geldiler.Ben rahat bir insan değilim annemde diyor kızım onlar yabancımı boşver diyor.Ama yapamıyorum.Gelinimize karşı mahcup olmak istemiyorum.

Kv sözü acayip ağır onu değil de sevap vs demişti yani hani kendince teskin ediyor gibi geldi neyse o konu zaten canını sıkıyor daha fazla sıkmayım canını

İşte annen haklı umursama pis desinler be olacak ki

bak geçen görümcem çıktı alabilir miyim dedi gel dedim yanında diğer Görümcemi de getirmiş söylemeden

Evimiz zaten dağınık ama çalışma odasındaki koltuk ve sandalyelerin üstü full çamaşır, kurutma makinasından çıkan vs yatak vs zaten toplanmaz bizim evde

Salon zaten hiç toplu olmaz

Geldiler oturdular yiyecek önerdim yemeyiz dediler oturduk

Eşim geldi ona yemekleri söyledim yedi çay yaptı onlar da içeriden aldılar çaylarını masada akşam yemeği tabakları olduğu gibi duruyordu tezgah da karışık ve üzerinde de yemek yaparken çıkan bulaşıklar

Bunları neden ayrıntılı yazdım gözünde canlansın diye onların evi toplu olabilir küçük görünce Kv ile yaşıyor ki annesi ortada hiçbir şey bırakmaz vs vs amma bu benim hayatım hiç de tınn bu arada küçük görümce 40 yaşında yani esasen benden büyük

Her şeye yetişemeyiz öncelikleri belirlemeliyiz senin bir de özel durumun var o zaman öncelik sıralaması da değişiyor fakat bu kendini yok et demek değil

Bir de bakıcı vs denediniz mi zira babanın da vardır yaşı

şimdi oturduğunuz ev sizin miydi,bilmiyorum?asansörlü ev alma fikri çok iyi ama ,bütçe yetmeyebiliyor.biz alamadık,mesela.
bunun yerine yüksek giriş, düşünebilirsiniz.ben yüksek girişte oturuyorum.zaman zaman şikayet etsem de,yaşlılığım da iyi olacak.oğlun için de kolaylık olabilir.
büyük oğlun da ,sorumluluk alabilir mi,kardeşi konusunda?arada 1-2 saat ona bırakırsınız,eşinle sen çıkarsınız.eşin baktığın da,oğlunla ya da arkadaşlarınla çıkarsın.1-2 hafta uzun zaman,sen de o kadar uzun süre rahat edemezsin gibi geliyor bana,gözün arkada kalacak,aklın burada olacak.en iyisi 2-3 günlük molalar.yurtiçi ve yurt dışı turları var,bu kadar kısa süreli.
geçen arkadaşım.3 günlük balkan turuna gitti,arkadaşlarıyla.çok iyi gelmiş.denemeye değer.

Büyük oğlumun kardeşine baktığı çok oldu.Hatta altını temizlediği.Ben işteyken eşiminde işi çıktığı zamanlarda bakmıştı.Mümkün mertebe ona birşey yüklemek istemiyorum.O gençliğini yaşasın.Biz yapıyoruz diye oda yapmak zorunda değil. Bu sene sınavı var ve ona odaklanıyor.

Çocukta da panik başladı.Kardeşime bir şey olacak korkusu var hep.Oğluma diyorum ki üniversiteyi dışarıda bizden uzakta oku üniversite hayatını gönlünce yaşa diyorum.

konuyla alakası yok ama,konunun sadece başını okuyup,yorum yapan arkadaşlar,araları da bir okuyun lütfen ya.konu sahibi ne anlatmak istiyor,neler yaşamış ,bi anlayın sonra yorum yapın.

yüreğim sıkıştı vallahi,sizlerin yorumlarınızı okurken,konu sahibini düşünemiyorum bile.

tek maaşla o süreçte etkilenmeyecekmisiniz peki?
sonuçta maddiyata da bağlı bazı yapmak istediklerin.
gezmek yurtdışı seyehatleri filan.
bunu nasıl halletmeyi planladın peki?
ekstra geliriniz var mı veya birikiminiz?
Maaşımın yeteceğini düşündüm.Ekstra toplu para geldiği oluyor.

Büyük oğlumun kardeşine baktığı çok oldu.Hatta altını temizlediği.Ben işteyken eşiminde işi çıktığı zamanlarda bakmıştı.Mümkün mertebe ona birşey yüklemek istemiyorum.O gençliğini yaşasın.Biz yapıyoruz diye oda yapmak zorunda değil. Bu sene sınavı var ve ona odaklanıyor.

Çocukta da panik başladı.Kardeşime bir şey olacak korkusu var hep.Oğluma diyorum ki üniversiteyi dışarıda bizden uzakta oku üniversite hayatını gönlünce yaşa diyorum.

sürekli değil zaten ayda yılda bir demek istemiştim.çocuk zaten yapıyormuş,ne güzel.

şimdi oturduğunuz ev sizin miydi,bilmiyorum?asansörlü ev alma fikri çok iyi ama ,bütçe yetmeyebiliyor.biz alamadık,mesela.
bunun yerine yüksek giriş, düşünebilirsiniz.ben yüksek girişte oturuyorum.zaman zaman şikayet etsem de,yaşlılığım da iyi olacak.oğlun için de kolaylık olabilir.
büyük oğlun da ,sorumluluk alabilir mi,kardeşi konusunda?arada 1-2 saat ona bırakırsınız,eşinle sen çıkarsınız.eşin baktığın da,oğlunla ya da arkadaşlarınla çıkarsın.1-2 hafta uzun zaman,sen de o kadar uzun süre rahat edemezsin gibi geliyor bana,gözün arkada kalacak,aklın burada olacak.en iyisi 2-3 günlük molalar.yurtiçi ve yurt dışı turları var,bu kadar kısa süreli.
geçen arkadaşım.3 günlük balkan turuna gitti,arkadaşlarıyla.çok iyi gelmiş.denemeye değer.

Turlar 3 günlükse uygulayabilirim birazda hayatımı yaşayım değilmi.Hayat ellerimden akıp gidiyor bende seyrediyorum kendimi de düşünmeliyim.

Bu erkekten erkeğe değişir
Örneğin benimkiyle böyle olsa o hep evde olup ben çalışsam eve çocuğa çık iyi bakar hatta beni bir daha mutfağa sokmaz.o kadar yani

Kv sözü acayip ağır onu değil de sevap vs demişti yani hani kendince teskin ediyor gibi geldi neyse o konu zaten canını sıkıyor daha fazla sıkmayım canını

İşte annen haklı umursama pis desinler be olacak ki

bak geçen görümcem çıktı alabilir miyim dedi gel dedim yanında diğer Görümcemi de getirmiş söylemeden

Evimiz zaten dağınık ama çalışma odasındaki koltuk ve sandalyelerin üstü full çamaşır, kurutma makinasından çıkan vs yatak vs zaten toplanmaz bizim evde

Salon zaten hiç toplu olmaz

Geldiler oturdular yiyecek önerdim yemeyiz dediler oturduk

Eşim geldi ona yemekleri söyledim yedi çay yaptı onlar da içeriden aldılar çaylarını masada akşam yemeği tabakları olduğu gibi duruyordu tezgah da karışık ve üzerinde de yemek yaparken çıkan bulaşıklar

Bunları neden ayrıntılı yazdım gözünde canlansın diye onların evi toplu olabilir küçük görünce Kv ile yaşıyor ki annesi ortada hiçbir şey bırakmaz vs vs amma bu benim hayatım hiç de tınn bu arada küçük görümce 40 yaşında yani esasen benden büyük

Her şeye yetişemeyiz öncelikleri belirlemeliyiz senin bir de özel durumun var o zaman öncelik sıralaması da değişiyor fakat bu kendini yok et demek değil

Bir de bakıcı vs denediniz mi zira babanın da vardır yaşı

En çok üzüldüğüm kişi babam ve büyük oğlum.Babam haftanın iki günü bakıyor yaşı da büyük.Tam rahat edeceği zaman.

Bir ara eltimin kızını getirdik eve.Oda bizde kalmak için kayınvalidemide yanında istedi.Kabul etmek zorunda kaldım.Sonra kız evlendi.

Bir tanıdığımız 2009 yılında 1500 lira istedi.O zamanki durumuza söylediği fiyat çok geldi.

Oğluma bir kere bakıcı tuttuk.Oda gelinimizin teyzesi idi.Evinde bakıyordu.Önceden merdivende yıkamaya gidiyordu.Ben çok rica edince bakmayı kabul etti.O zaman makine ve mama olayıda yoktu.Birgün iş çıkışı evlerine gittiğimde kapı baca açıktı hiçkimsede yoktu.Çocuk tek başına onların yatağında yatıyordu.Çocuğu aldım geldim eve.Kimseye güvenemediğim içinde babamları buraya çağırdım.

Bakıcıdan ziyade en iyisi eşimin yada benim işten çıkmam bence.

Durumunuzu pek anlamadim ama genel olarak erkeğin evde durması bana göre sorun degil. hatta bizim de esimle planimiz 2 sene para biriktirip dogumdan sonra emzirme döneminde once ben, ardindan cok daha uzun bir sure cocuk okula gidene kadar esimin ücretsiz izin almasi, tek maasla gecinip cocugumuzu kendimiz büyütmek. esim de gayet istekli buna tabi, eger esiniz istiyorsa neden olmasin

Durumunuzu pek anlamadim ama genel olarak erkeğin evde durması bana göre sorun degil. hatta bizim de esimle planimiz 2 sene para biriktirip dogumdan sonra emzirme döneminde once ben, ardindan cok daha uzun bir sure cocuk okula gidene kadar esimin ücretsiz izin almasi, tek maasla gecinip cocugumuzu kendimiz büyütmek. esim de gayet istekli buna tabi, eger esiniz istiyorsa neden olmasin

Bizim işler çorba gibi oldu.

En güzeli kendiniz bakmanız.Devlet zaten 2 sene ücretsiz izin veriyor.Yıllık izindi rapordu derken çocuk 2,5 3 yaşına gelir.

Eşimle ben çalışıyoruz.Çocuğumuza babam eşim ve ben ortak bakıyoruz .Benim 2 sene sonra 20 yılım doluyor eşimede 3-4 sene var. Süresi dolunca çocuğa o baksa çok güzel olacak.Oturduğumuz evin borcunun bitmesine beş sene var.O bitince işten çıkabilirim.

Bakıcı işlerinden bıktım.Paranla rezil oluyorsun.Birde senin gibide bakmıyor.Sen öpe koklaya büyütürken onlar umursuz davranıyor.

Son düzenleme:
Aslında istediğim bir -iki sene .Çocuğa bakması kafi.O zamanda benim maaşla evi geçindireceğiz.Çünkü emekli olmasına yaştan dolayı çok var.Evle ilgili hiçbirşeyi düşünmüyorum .Zaten pek bir şey beklemiyorum.Yapsaydı şimdiye kadar yapardı .

Seminerlere gidemiyorum.Özellikle Antalyada ülkenin çeşitli yerlerinde kurslar var.Haftaiçi en az 2-3 günlük genellikle bir hafta.İş arkadaşlarım sürekli gidiyorlar ben sadece seyrediyorum.

Eşim istediği an izin alamıyor.Çocuğun mamasınıda benle o yapabiliyor.Eşim evde olmayınca korkuma karşıya bile gidemiyorum.2 senedir doğrudürüst bir şey yapamıyorum.

Konudaki ticari atılımları, ev satıp onu sermaye yapmayı çıkarıyorum. Çünkü bunu zaten siz onaylamıyorsunuz ki mantıklı olan da bu bence.
Şimdi siz klasik memur gibi mesai yapıyorsunuz. Haftasonları boş.
Eşinizin haftaiçi 3 günü gündüz boş, diger 2 gün de babanız idare ediyor.
Dolayısıyla iş yorgunlugunuzu atmak istediginiz günlerde çocuklu ilgili sorumluluklarınızı yerine getirebilmek için kendinize zaman ayıramıyorsunuz.
Eşiniz zaten işinden şikayetçi bırakmak istiyor. O bıraksın rahat etsin, ben de bazı haftasonları kendimle ilgili seylere veya haftaici sehir dısında 1-2günlük seminerlere vs katılabileyim istiyorsunuz.

Diyelim ki bunu 1 yıl yaşadınız, rahatladınız. Sonrası ne olacak?
Eşiniz tekrar işe geri gönebilecek mi ya da başka bir işe girebilecek mi?
Oglunuz önümüzdeki yıl universitede olursa tek maaşla ona destek olabilecek misiniz?
Bence hemen bu tür riskler almak yerine mevcut düzeniniz içinde de yapabileceginiz alternatiflerinizi elemiş olun önce.

Karşıya gecemiyorum diyorsunuz ama cmt veya pazar cocugunuza gündüz bakamaz mı eşiniz?
Hafta içi zaten o bakıyor diyorsanız aksamları da siz bakmış oluyorsunuz. Bunun gece-gündüz diye ayrımı yok ki.
Ya da 2günlük bir gezi... Her hafta sektirmeden yaşamak istediginiz ve bu durumda eşinizin çok yorulacagı bir bakım degil bence. 2 gun siz gidersiniz bir sonraki hafta o da kendisi için birşeyler yapar. Bir sonraki hafta bu sefer ikiniz beraber gidersiniz babanız bir gun daha bakar.
Bir de çocugunuzun tam olarak durumunu anlamadım ama onu da alıp cıkabilmeniz mümkün degil mi? Arada hep beraber bir yerlere gidemez misiniz?

Eşiniz ve sizden başka kimseyi yormak istememenizi anlıyorum. Çocuk sizin ortak kararınız, sosyal hayatta geri kalacagınız şeyler olacagını bilseniz de bir başka kazanım için fedakarlık ederek o kararı almış oluyorsunuz; tüm sorumlulugu da sizindir. Ancak engelli olacagını ve bu kadar zorlanacagını bilemezdiniz ki, seçme şansınız olmadı yani.
Yaştan bagımsız olarak her aile için bazı kısıtlamalar getiren bir durumun içindesiniz ve yakınlarınızın destegini mecburiyet halleri ile sınırlı tutmayın bence.
Zorlanıyorsunuz, bu durumda neden yardım istemeyesiniz ki?
Tamamen mutsuz oldugunuzda veya psikolojiniz bozuldugunda büyük oglunuz daha mı mutlu olacak? Ya da babanız yaşlılıgımı iyi geciriyorum diye mi sevinecek? Eşiniz ayda 1 gün sizden daha fazla baktı diye zorda mı kalacak? Ücretli birini düzenli olarak tutmak istemeseniz de bazı günler çagırmanız çok mu kötü bir şey? (vicdanlı birine denk gelirseniz emin olun çok da iyi bakarlar)

Bizim iş çorba gibi oldu demiştim beni çok iyi anlamışsın.

Teşekkür ederim gerçektende son iki senedir özellikle kısıtlı bir durumun içindeyiz ve bu kısıtlı durumun içinde kendimi iyi hissetmek adına güzel şeyler yapmak istiyorum.

Dediğin gibi mevcut durumuda bozmadan küçük molalar vereceğim.

Önümde biricik ve güzel bir hayat var .Yapabildiğim kadar dolu dolu yaşamak istiyorum.Zor bir durumun içindeyim diye mutsuz olmak ve ot gibide yaşamak istemiyorum.

Bir yandan da kimseye yük olmak istemiyorum.İşitme engelli oğlu var bizi daha iyi anlar dediğim gelinimizin teyzeside böyle olunca yabancılara güvenimi kaybettim.Ailemi çağırdım.Buraya geldikten sonra annem rahatsızlandı.Onlarında kolay bir hayatı yok.Böyle olacağını bilsem annemleride çağırmazdım.

Şu an ki şartlar içinde bir süre daha böyle devam edeceğiz.

Aklıma iki seçenek geldi.Ya dubleks bir eve taşınıp aileminde çocuğun yanında olduğu eve bir yardımcı kadın almak.

Ya da babamın baktığı günlerde ona yük olmamak için bir tanıdığa ücretli bakmasını söylemek.Gerçi ayda 8 günü kimse kabul etmez.Çoğu yüksek maaşlı ssklı işlerde çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Bizim iş çorba gibi oldu demiştim beni çok iyi anlamışsın.

Teşekkür ederim gerçektende son iki senedir özellikle kısıtlı bir durumun içindeyiz ve bu kısıtlı durumun içinde kendimi iyi hissetmek adına güzel şeyler yapmak istiyorum.

Dediğin gibi mevcut durumuda bozmadan küçük molalar vereceğim.

Önümde biricik ve güzel bir hayat var .Yapabildiğim kadar dolu dolu yaşamak istiyorum.Zor bir durumun içindeyim diye mutsuz olmak ve ot gibide yaşamak istemiyorum.

Bir yandan da kimseye yük olmak istemiyorum.İşitme ebngelli oğlu var bizi daha iyi anlar dediğim gelinimizin teyzeside böyle olunca yabancılar güvenimi kaybettim.Ailemi çağırdım.Buraya geldikten sonra annem rahatsızlandı.Onlarında kolay bir hayatı yok.Böyle olacağını bilsem annemleride çağırmazdım.

Şu an ki şartlar içinde bir süre daha böyle devam edeceğiz.

Aklıma iki seçenek geldi.Ya dubleks bir eve taşınıp aileminde çocuğun yanında olduğu eve bir yardımcı kadın almak.

Ya da babamın baktığı günlerde ona yük olmamak için bir tanıdığa ücretli bakmasını söylemek.Gerçi haftada 8 günü kimse kabul etmez.Çoğu yüksek maaşlı ssklı işlerde çalışıyorlar.
arada küçük molalar ile çözüm bulman en mantıklısı bence de.
diğer türlüsü aklıma yatmamıştı şartlarınızdan dolayı.
baban haftada 2 gün mü bakıyor du?
bulunabilir yardımcı bence.
öyle işler arayan da oluyor.
bir şansını denersin.
dubleks ev fikrini eşinle oturup bir düşünüp tartın.
beraber yaşamak ister mi eşin?

arada küçük molalar ile çözüm bulman en mantıklısı bence de.
diğer türlüsü aklıma yatmamıştı şartlarınızdan dolayı.
baban haftada 2 gün mü bakıyor du?
bulunabilir yardımcı bence.
öyle işler arayan da oluyor.
bir şansını denersin.
dubleks ev fikrini eşinle oturup bir düşünüp tartın.
beraber yaşamak ister mi eşin?

Eşim dünden razıda ben kalabalık bir şekilde yaşamayı seven biri değilim.Mecburiyetler birde artık babamın rahat etmesini istiyorum aklıma bunlar geliyor.Babamla her türlü oturulurda annem soru işareti.

Eşim 2 gün sonra pişman olursun diyor.Annem herşeye karışan ve bize yapışık yaşamayı seven bir insan.Üste evide olsa yatmaya evine çıkmaz diyor eşim.Benim dipdipe olmaktan rahatsız olduğumu bildiği için yoksa kendisi için sorun değil.Onun dışında eşim ,oğullarım, annem ,babam çok iyi anlaşıyorlar.

Sizin hayalleriniz var da eşinizin yok mu? eşinizde vinç almak istiyor ama ona saygı duymuyorsunuz. Kaldı ki siz bir ailesiniz tüm bu gezip tozmalarımızı tek başınıza mı yapacaksınız, eşinizde tutup çocuk bakıcılığımı yapacak evde. Yani diyorsunuz ki senn eve kapan otur ben gezeyim? neden niye bu kadar bencilsiniz.

O adamda senelerce çalışmış didinmiş şimdide çocuğun başına dikeceksiniz adamı ve gezeceksiniz. Kimse hayatını yaşayamıyor birçok şeyden mahrum kalıyor çocuğu olduğu için ve sizinki sadece zevk için. Şu anda çocuğunuza kim bakıyor? pekala çocuğunuz ve eşinizle de gezebilirsiniz ben şahsen tek zaten bir yere gidemem ben nereye eşim oraya ben anlam veremedim size. Niye adamın yaşı gençse emekli olunca oturup çocuk baksın ki gezip tozacaksınız diye? çalışsa eve biraz daha para girse daha iyi değil mi bek evlatlarınızın geleceği var daha ama gezmek daha önemli tabii.

Back
X