bu zıtlaşmak ya da kavga etmek değil ki..sadece ayna tutmak............
eğer anlar gereğini yaparsa olmaz tabi ... Ama ters tepki verirse o da ya da hiç umursamaz sa ne olacak??? Nereye kadar... Bence oturup konuşmak en mantıklısı.
İki tarafta zıtlaşırsa bir evlilik nasıl yürür peki?
Eşinle oturup bu konuyu konuşun ama inatlaşmadan...Ben seni çok özlüyorum vs diyin..Tabiki arkadaşlarınla görüşüceksin ama bunun bi sınırı olmalı diyin...İçinizden geçenleri söyleyinnn anlamıyorsada zaten eşiniz düzelmez...10 ayda geçse 10 senede geçse nato kafa nato mermerdir
esnaf kendine ait dükkanı var.bekarkende dediğiniz gibi ailesine hesap vermezmiş zaten.ailesine karşı az bi aksatma yapsam hemen sorun olur dün abime yengeme okadar mahçup oldumki.aileside bize misafir geleceğini biliyor.sen git oğlum misafir var diyemediler demekki.bana hala demedi ailesini bi yere bıraktığını, geç çıktım dükkandan dedi. kardeşi akşm aradığımda sölemişti arabasıda yok olay neydi anlamadım.suratını göresim yok öyle sinirliyimki.inanın eve geldiğinde el üstünde tutuyorum onu.söylene söylene gezmeye gideriz film izleriz herşey benim zorumla.bi kere film alıp gelmemiştir izleyelim diye.
KONU SAHİBİ ARKADAŞIN YAŞADIKLARINI BİREBİR Kız kardeşim ve eşi yaşıyorlar 3.5 yıllık evliler çocukları yok ve adam sürekli iş çıkışı bi yerlere uğrayıp öyle geliyor. ya bi arkadaşını görür onun işini halleder ya biraz kahvede takılır ya da başka bi yerde. bu başlığı belki kız kardeşime de derman olur bakış açısı ile okudum. bence bazen erkeklerle zıtlaşmak gerekiyor. hep fedakarlık hep fedakarlık sonrasında yapmak zorundasın oluyor olay fedakarlıkmış gibi gelmiyor karşı tarafa. kız kardeşim de çok kavga etti ama sonuca ulaşmıyor. tartışıyorlar söz veriyor. 2 gün sonra eski hamam eski tas. yine kavga. ben burada yazılanlardan 2 ders çıkardım
1. güzellikle artık evli olduğu ve bu sorumluluğu taşıması gerektiği tatlı dille açıklanmalı( eminim konu sahibi de dahıl bu durumdaki herkes konuşmuştur)
2. kısasa kısas yapacaksın. o geç geliyorsa sen de geç geleceksin. onun için yaptığın sorumluluklarını yerine getirmeyeceksin ve pardon ya diyeceksin:)
bazı erkeklere dank eder ama hepsinde işe yarar mı bilmiyorum. ben genelde problemlerimizi empati kurararak ve kurmasını isteyerek çözüyorum. bu kısas olayı da empatinin gelişmiş boyutu herhalde.
geç gelin hesap vermeyin biraz sinirlensin bakalım. elbet anlayacak....
Babasını işten alıp eve bırakmaya zaman ayırmış.
Ailesini bir yere bırakmaya zaman ayırıyor.
Arkadaşlarına zaman ayırıyor.
Senin için bir yarım saat ayırıp erken gelemiyor.
Ben de olsam sinirlenirdim.
Bir daha misafirin olduğunda,uyarını önceden kesin bir dille yap.
Gerekirse tehditkar konuş : Vaktinde gelmezsen bir daha ne misafir çağırırım,ne de misafirliğe giderim,senin ailen dahil !
Diğer zamanlar için,eve geliş saati belirlemesini isteyebilirsin.Saatini bileyim,ona göre yemek,hazırlık ya da misafirlik programı yapayım dersin.
Mesela hafta içi 9,hafta sonu (iş yoğun oluyorsa) 10 diyelim...Ve o saate mutlaka uymasını istersin.
Yerinde olsam,iş çıkışı arkadaşlarıyla takılmasına engel olurdum.
Çalışıyorsun sanırım,o zaman sen de iş çıkışı arkadaşlarımla çay içeceğim diyebilirsin.
Nasılsa sen geç geliyorsun,ben de evde sıkılıyorum,artık ben de arkadaşlarımla zaman geçireyim:)
mesela arabası varken babasını iş çıkışı alır eve bırakırdı sonra bizim eve geliridi.bu olay geç gelme vaktini dahada geciktirirdi.
konuştuk daha önce bunun için çok tatrışmalırımız küskünlüklerimiz oldu.geç gelme sebepleri ona göre hep haklı şeyler.annesine misafir gelir 10 dk onu göreyim der.arkadaşları gelir yarım saat çay içeyim der.dün misafirleri köprüye bıraktı dedi kardeşi.olay neydi bilmiyorum ama arabası yok.yetişkin bekar kardeşleri var oda bırakabilir filan...hep bi olay yani ebrum
selam sukut. cnm konunu gördüm benzer olayları bende yaşıyorum merak ettim çözüm yolu buldunmu diye.
konun baya eski daha tecrübelisin bu konuda ben daha 5 aylık evliyim.
benimkide geçenlerde iş çıkışı arkadaşlarına uğramış ben bekle Allah bekle telefonuda meşgule verir geride aramadı,başına bişey geldş sandım. meğersem arkadaşlarının yanındaymış.bi haber verseydin dedi merak ettim. yemekte hazırlayıp beklemiştim üstelik.
birde bizim arkadaş sorunumuz var arkadaşları çok düşüncesiz.hepsini tanıyorum iyiler ama düşüncesizler.
geçenlerde saat 10:30 arıyorlar benimkini haydi 10 dk çay içelim. la havle. ha bu adam evli nie arıonuz bu saatte hemde. birde ısrarla arıyorlarki sorma.sinir oluyorm bu sorunuda nasıl çözcem bilmiyorum.
misafir sorunumuz yok biizm çok şükür.misafirler geldiğinde evdedir eşim. ama arkadaşlarından gına geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?