• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin evlilik dışı çocukları

• Konu Sahibi Konu Sahibi skyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ebru lütfen canım muhattap olma, dünden beri herkesin sinirleri yeterince gerildi, herkes aynı düşünse hayatın anlamı olmaz, elbette ki herkes farklı düşüncelere sahip, biz başkalarının düşüncelerini her nekadar onaylamasakta, herkesin düşüncelerine saygı göstermemiz lazım, çünkü bize yakışan budur, devam ederek bazı kişilerin seviyesine inme lütfen.

Düşüncelerine saygı duyabilirim her insanın. Ama düşüncelerine. Gerekçesi olmayan saldırılar ve kullanılan ölçüsüz ifadeler bir de yargılar. Tutamadım kendimi. Zaten artık cevap yazma gereği duymuyorum. Konu yeterince dağılıyor zaten. Teşekkür ederim ilgine

erkekleri yaptigini kadinlarda yapiyo bu zamanda. ben evlilik disi iliskiye karsi olmasam da evlilik disi cocuk istemem

ne kadar saçma evlendi diye suçluyorsunuz.ya diğer kadına ne demeli babanın haberi olmadan hamilelik yaşıyor. adama hiç söylemiyor adam belki istemiyor ama hiç önemli değil ben doğururum baba istemem diyorsa yapacak bir şey yok.

kimse kimseyi zorla baba yapamaz.

en baştan çok saçma bir olay.

adam tavrında haklı ama çocukların günahı yok onlara istemese de babalık yapmak zorunda.

olan maalesef çocuklara oluyor

ortada bu kadar evlilik öncesi ilişki yaşayan insan var hepsini sonuda hep aynı ben onları kınamak veya yadırgamak amacıyla söylemiyorum erkekler evlilik öncesi ilişki yaşadığı kadını karısı yapmak istemiyo bu böyle benm doğrummu asla tabiki onaylamıyorum ama kadınlaırımız kızlarımız da artık bunu anlamaları lazım illa hamile kalmasıda değil mutlaka karşısına bir yerden çıkıyo ileriki hayatında bir korku bir endişe yaratıyo tabiki herkesin kendi hayatı beni ilgilendirmez ben üzülürüm bir gerçek var ama kimse görmüyo

Ne alakasi var evlilik disi iliski yasayip evlenen cok tanidigim oldu, ha buna nazaran bekleyip evlenenlerde vardi... HIc sonumuz kotu olmadi, ben gerci bosandim simdi erkek arkadasim var ayni evde yasiyoruz ve hic sonumuz kotu fln degil , ikinci kez evlenceksem sansa birakmayip iyice emin olunca evlenecegim.Zamani gelince evlencegiz ... Her evlilik oncesi iliski yasiyanin sonu felaket olmuyor. Yeterki kalbin temiz olsun, iyi seyler yap,kimseye zarar vermemis ol... insanin karsisina guzel seylerde cikiyor. Bir insanin evlilik disi iliski yasamis olmasi ancak kendisini ilgilendirir,kimseyide ilgilendirmesin bence. Belkide evlilik disi iliski yasiyor dediginiz insan evli olupta herseyi dogru yasiyormus gibi yasayan insandan daha hayirli. daha iyi bir insan nerden bileceksiniz? Kalbe niyete bakar bu isler.Bence insanlarin sadece kendine verecegi zararlara ne siz ne baskasi karissin, bu insanin kendi secimi mutlu da olabilir mutsuzda en azindan hasar verirse kendien verir kimseye birsey olmaz. Fakat nice kotu isler varki, dedikodu, iftira, adam oldurmek, hirsizlik , terbiyesizlik, sapiklik.... bakin bunlarin hicbirini yapmadim,bu gibi seyler herkesi etkiler fakat milletin kapisini kapattiginda yaptigi sey ancak onlari etkiler. Baskalari etkilenmedigi surece dunyada ne kotu seyler var yargilamaniz gereken bu insanlarin yasam bicimi olmasin.

Dunyada ne kotu insanlar var bir insanin iyi niyetini veya kisiligini goz ardi edip sirf bu sebeplerden kotu ilan edecekseniz ben size bir tas uzatayim madem... Ama siz kendinizide elestrin... herkesin farkli farkli gunahlari var bizde sizin gunahinizi bilemeyiz... eger gunahsizsanis buyrun yargilayin digerlerini tasinizida atin!

Son düzenleme:
Babasız çocuk büyütmek ne kadar zor, hele de ikiz bir de kız çocukları.. Allah yardım etsin o yavrucaklara :(

Benim ailem evlilik dısı cocukları olan bir adamla evlenmeme daha cok üzülürdü, gercekten olan cocuklara oluyor..

Son düzenleme:
orda bir cocuk oteki yerde bi cocuk bune ya heryerde birer tane cocuk birakmis boyle koca olmaz olsun her kadinla yatmis simdide senle gecmisini tellafi edmeye calisiyor.sen esinden menmun olabilirsin ama gecmiste yaptiklarida hic hos degil canim..ve birde cocuklari gormek bile istemiyormus ne kadar gadar bi adam bu yaa insan evlatlarini gormezmi merak edmezmi ne yapiyolar nasil yasiyolar diye. ve seninde ilerde bu adamda cocugun oldugunda Allah korusun ayrildiginzda fln seninde evladina sahip cikmaycak boyle bi durum olursa ne yaparsin canim vallahi hayat cok zor herkesin ne cok deerti var arkadas

ne kadar saçma evlendi diye suçluyorsunuz.ya diğer kadına ne demeli babanın haberi olmadan hamilelik yaşıyor. adama hiç söylemiyor adam belki istemiyor ama hiç önemli değil ben doğururum baba istemem diyorsa yapacak bir şey yok.

kimse kimseyi zorla baba yapamaz.

en baştan çok saçma bir olay.

adam tavrında haklı ama çocukların günahı yok onlara istemese de babalık yapmak zorunda.

olan maalesef çocuklara oluyor
ya bu nasil bir dusunme tarzidir arkadasm .boyle bir hakki varmi adam belki istemiyo diyosun..bu adam gerizekalimi bu kadinla birlikte oldugunda o isi yaparken cocuk olacagini hic dusunmedimi korunsaydi ozaman saldim cayira mevlam kayira yapmis adam.birde gecmis onu savunuyorsun ..arkads adam cocuk yapiyo o an icin zevk yasiyo sonrasini dusunmuyo o kadin kendilingnden hamile kalmadi yani iki tarafdada suc var evlenmedn cocuk yaparsan olacagi budur..bide sonradan ogrenmis diyo sanki cocuk kandiriyo arkdsda inanmis yav ne kadar safiz biz kadinlar ya hemen kandirmasinida biliyo masum rolune giriyoo

önce bi DNA testi,eğer bebeler onunsa gerekirse tanzimat vermeli ki bu GEREKİR
ben öteki kadının yerinde olsam eşinizi sürüm sürüm sürümdürürdüm,ki o bunu hakediyor.İnsaflı kadınmış valla!

siz de artık olaya dahil oldunuz,o zavallı kızların seneler sonra yorgan altında baba diye ağlamasında sizin de boynunuza vebali binmiş olacak...
bence çocuklara sahip çıkın,bakarsınız yıllar sonra kocaman,mutlu bir aile olmuşsunuz...kim bilir?

kadına bak hamile ve gizlemiş.korunmamış baştan.eşinden gizlemiş.hatalar zinciri.eşini zorlama derim onunda bunu kabullenme süreci var.maddi yardım yapacak mı,senin adına bu acı.zamanla eşin vicdan azabı çekecek,hele çocukları görmeye başlarsa bu çok artar.Bu seni rahatsız edecek.çocukları gördükçe eski eşle muhatap olacak .ki çocuklar küçük.böyle işgüzarlık yapıp hamile kalan kadınlara sinir oluyorum.çocukların geleceğini düşünmüyorlar mı?erkeğide istemdışı bu hale sokmak.birde suçu atarlar hep başka şeye.olayın 1 numaralı aktörü siz değilsiniz.bir yerde onların sorunu.

ya erkeklerde kadınlarda korunma özürlü.kırmızı görmüş boğa gibi.Adam daha önce evliymiş,daha ihtiyatlı davranabilirdi.Bir kadın erkek hazır olmadığı halde,evlenmedikleri halde ,heleki bu kararı beraber vermedikleri durumda kadınlar hiç masum deği,bence.Ama olan çocuklara oluyor.ve bu çocuklar ailelerine,topluma,hatta kendilerine zarar oluyor.

kadına bak hamile ve gizlemiş.korunmamış baştan.eşinden gizlemiş.hatalar zinciri.eşini zorlama derim onunda bunu kabullenme süreci var.maddi yardım yapacak mı,senin adına bu acı.zamanla eşin vicdan azabı çekecek,hele çocukları görmeye başlarsa bu çok artar.Bu seni rahatsız edecek.çocukları gördükçe eski eşle muhatap olacak .ki çocuklar küçük.böyle işgüzarlık yapıp hamile kalan kadınlara sinir oluyorum.çocukların geleceğini düşünmüyorlar mı?erkeğide istemdışı bu hale sokmak.birde suçu atarlar hep başka şeye.olayın 1 numaralı aktörü siz değilsiniz.bir yerde onların sorunu.

Iyide insanlara hic bir turlu yaranilmiyor.Hani nerde kurtaja hayir diyen yazik gunah aldirma cocuguna bak diyen KK kadinlari?? Daha iki once herkes kurtaj cinayettir cocugunu dogrusun hamile kalan bayanlar diyordu. Simdi gene herkes hemfikir olmus niye cocugu dogurmus diyorlar... Ustelik erkegin korunmasi bayanin korunmasindan daha kolay, prezervatif kullanabilirdi tam olarak korunma sayilmasa geri cekme yontemini kullanabilirdi.Bu da ise yarardi bence bir nebze. Kimse bilerek birinden hamile kalmaz bence...KK kadinlari eger konu sahibi hamile ise, kurtaj cinayettir der, konu sahibinin esi birinden evlilik disi cocuk yapmissa hemen bayani suclar neden dogurmus diye... KISISINE gore muamele bu olsa gerek.

Son düzenleme:
Iyide insanlara hic bir turlu yaranilmiyor.Hani nerde kurtaja hayir diyen yazik gunah aldirma cocuguna bak diyen KK kadinlari?? Daha iki once herkes kurtaj cinayettir cocugunu dogrusun hamile kalan bayanlar diyordu. Simdi gene herkes hemfikir olmus niye cocugu dogurmus diyorlar... Ustelik erkegin korunmasi bayanin korunmasindan daha kolay, prezervatif kullanabilirdi tam olarak korunma sayilmasa geri cekme yontemini kullanabilirdi.Bu da ise yarardi bence bir nebze. Kimse bilerek birinden hamile kalmaz bence...KK kadinlari eger konu sahibi hamile ise, kurtaj cinayettir der, konu sahibinin esi birinden evlilik disi cocuk yapmissa hemen bayani suclar neden dogurmus diye... KISISINE gore muamele bu olsa gerek.

Aynen katılıyorum. Hep demişler ki esın madem bir is yapmış arkasında dursaymış, e hanımlar siz de madem bir sey söylüyorsunuz siz de onun arkasında durun

Konuya gelirsek ben eşinin bir sucu olduğunu düşünmüyorum. Kadin gizlemistir olabilir belki yası geciyordur dogurmak istemistir Adama söylese git aldir diyecek bakmam diyecek mantıklı yani. Üstelik kadın kendisi bile söylememiş hamile olduğunu baskasından duymuş konu sahibinin eşi. Cocuklari göstermeyi de istemiyormuş kadın, demek ki kendi basına büyütmek istiyor yük olmak istemiyor olabilir tekrar muhattap olmak istemiyor olabilir baskasının hayatına karışmasını istemiyor olabilir biten iliskiyi sindiremeyip hala konu sahibinin esine öfkeli olabilir görmeye bile katlanamayabilir yani istemiyordur bir sürü nedeni olabilir. Bence eşinin sucu yok yüzleşmekten korkuyordur ve bu cok normal, etkilenip ilişkinize zarar vermek istemiyor olabilir doğal olarak.

Bence anne ve babanin cocugu birlikte isteyerek yapmadigi durumlarda babanin cocuk uzerinde sorumluluk sahibi olmasi cok sacma. Bu tur durumlarda cocugu isteyen anne sorumlulugu da tek basina goguslemeli. Cunku cocuk buyutmek agir bir sorumluluk ve bunu herkes kabul etmek zorunda degil. Ki burada anne haber bile vermedigine gore bunu goze almis zaten tek basina buyutecek. Ama babanin simdi isterse Sahip cikma hakki da dogmus bence. Umarim bir orta yol bulunur.
Sadece cocuk sahibi olmayi goze aldigi kisilerle mi sex yapacak insanlar? Cok sacma. Bu yuzden esinizi suclamiyorum ben. Art niyetli olup korundugunu soyleyip hamile kalan kadinlarin da varligini unutmamak gerekir.
Evet kadin haklari sonuna kadar savunulmali ama biraz da adil olmak gerek.

Konuya gelirsek ben eşinin bir sucu olduğunu düşünmüyorum. Kadin gizlemistir olabilir belki yası geciyordur dogurmak istemistir Adama söylese git aldir diyecek bakmam diyecek mantıklı yani. Üstelik kadın kendisi bile söylememiş hamile olduğunu baskasından duymuş konu sahibinin eşi. Cocuklari göstermeyi de istemiyormuş kadın, demek ki kendi basına büyütmek istiyor yük olmak istemiyor olabilir tekrar muhattap olmak istemiyor olabilir baskasının hayatına karışmasını istemiyor olabilir biten iliskiyi sindiremeyip hala konu sahibinin esine öfkeli olabilir görmeye bile katlanamayabilir yani istemiyordur bir sürü nedeni olabilir. Bence eşinin sucu yok yüzleşmekten korkuyordur ve bu cok normal, etkilenip ilişkinize zarar vermek istemiyor olabilir doğal olarak.
yaşı geçiyor doğursun mu?buna ego denir.çocukları ve babayı düşünen yok.oysa onlar adınada karar almaya girer bu.bir kişi değil iki kişide kendi korunmasını o an ,düşünüp kollamalı.yoksa hooop kürtaj diyen yok.sözüm ona laf atanlar.son model telefon kullanmayı biliriz o zaman çağın gereği olarak korunmayıda öğrenicez.Ben evlendiğimde bu konularda cahildim.buna rağmen bir doktor ve eczacının yanına gittim.hap kullan dedi.netim felan yok.bir iki kitabada baktım.kulaktan dolma bilgiler yerine.şimdiki nesil böylemi.yinede es kaza şeyler olabilir.ama en az zararla durumu mantıklı bir yere çekmek gerekir.

Zor bir durum. Konu sahibine fazla yuklenmeyin bence bundan sonra o cocuklar icin maddi manevi ne yapilabilir ona bakilmali. Bu saatten sonra soyle olsaydi boyle olsaydinin anlami yok. Maddi durumunuz nasil canım, esın ne is yapıyor ? O bayan neyle geçiniyor? İki bebek iki de cocuğu varmış yasam şartları nasil acaba haberdar mısınız ?

yaşı geçiyor doğursun mu?buna ego denir.çocukları ve babayı düşünen yok.oysa onlar adınada karar almaya girer bu.bir kişi değil iki kişide kendi korunmasını o an ,düşünüp kollamalı.yoksa hooop kürtaj diyen yok.sözüm ona laf atanlar.son model telefon kullanmayı biliriz o zaman çağın gereği olarak korunmayıda öğrenicez.Ben evlendiğimde bu konularda cahildim.buna rağmen bir doktor ve eczacının yanına gittim.hap kullan dedi.netim felan yok.bir iki kitabada baktım.kulaktan dolma bilgiler yerine.şimdiki nesil böylemi.yinede es kaza şeyler olabilir.ama en az zararla durumu mantıklı bir yere çekmek gerekir.

Açıkcası ben 35 yasımda olsam bir de iliskim olsa hamile kalsam o hamile kaldığım kisi de baskasiyla evlenecek olsa, yani bana aldir diyeceğinden emin olsam ben de söylemem sonuçta anne olmak istiyordur kimseye yük olmadan. Kendi kendisine yetecektir imkanları, belki de cocuklarına baba olacak baska biri vardır hayatında. Her ihtimali düşünmeliyiz bence. Yani ben de 35ime gelsem evlenmemiş olsam ve bitmis bir iliskimden hamileysem ben de dogurmak isterim.

Açıkcası ben 35 yasımda olsam bir de iliskim olsa hamile kalsam o hamile kaldığım kisi de baskasiyla evlenecek olsa, yani bana aldir diyeceğinden emin olsam ben de söylemem sonuçta anne olmak istiyordur kimseye yük olmadan. Kendi kendisine yetecektir imkanları, belki de cocuklarına baba olacak baska biri vardır hayatında. Her ihtimali düşünmeliyiz bence. Yani ben de 35ime gelsem evlenmemiş olsam ve bitmis bir iliskimden hamileysem ben de dogurmak isterim.

kaderi zorlamak olumsuz sonuçlarıda beraberinde getirebilir.Bu şekilde dünyaya gelen çocukların hem kendi içlerinde mutsuz hemde toplumu mutsuz etme ihtimalleri yüksek.kimse kendi egosu için böyle bir işgüzarlık yapmasın.gitsin evlat edinsin.35 yaşına kadar gez toz,onu bunu beğenme sonra hemen el çabukluğu ile hile yap.sözlerim sert gelebilir ama arka planda bir vicdan var.Başka insanların hayatına ,sınırlarına girme işinden hiç hazetmiyorum.

kaderi zorlamak olumsuz sonuçlarıda beraberinde getirebilir.Bu şekilde dünyaya gelen çocukların hem kendi içlerinde mutsuz hemde toplumu mutsuz etme ihtimalleri yüksek.kimse kendi egosu için böyle bir işgüzarlık yapmasın.gitsin evlat edinsin.35 yaşına kadar gez toz,onu bunu beğenme sonra hemen el çabukluğu ile hile yap.sözlerim sert gelebilir ama arka planda bir vicdan var.Başka insanların hayatına ,sınırlarına girme işinden hiç hazetmiyorum.

Kendi içlerinde mutsuz olup toplumu mutsuz etme ihtimalleri oldugu sözüne katılmıyorum. Bence o cocuklar eğer anne ile konu sahibinin eşi evlense daha cok mutsuz olur boyle babasız daha iyi. Ama evet su konuda haklısınız baskalarının hayatına burnunu sokmamalı kimse ben de o yüzden dedim belki kadın kendisi bakmak büyütmek istiyordur kimsenin hayatına burnunu sokmadan.
Kaderi zorlamak konusunda da burada bir sürü kadın var yıllarca cocuk dogurmak icin tedavi gören zorlayan bence onlar evlat edinmeli onlar kaderi zorluyor. İlla kendi cocuğun mü olacak madem cok seviyorsun cocuk git evlat edin. Bence bu konudaki ikinci kadın iste hamile kalan arkadas hazır karnında bebeği de var bu yastan sonra şansım olmaz diye aldirmamistir kendisine ikizleriyle yeni bir hayat kurmak istemiş olabilir ki buyuk ihtimalle öyle oldu

Back
X