Kendi içlerinde mutsuz olup toplumu mutsuz etme ihtimalleri oldugu sözüne katılmıyorum. Bence o cocuklar eğer anne ile konu sahibinin eşi evlense daha cok mutsuz olur boyle babasız daha iyi. Ama evet su konuda haklısınız baskalarının hayatına burnunu sokmamalı kimse ben de o yüzden dedim belki kadın kendisi bakmak büyütmek istiyordur kimsenin hayatına burnunu sokmadan.
Kaderi zorlamak konusunda da burada bir sürü kadın var yıllarca cocuk dogurmak icin tedavi gören zorlayan bence onlar evlat edinmeli onlar kaderi zorluyor. İlla kendi cocuğun mü olacak madem cok seviyorsun cocuk git evlat edin. Bence bu konudaki ikinci kadın iste hamile kalan arkadas hazır karnında bebeği de var bu yastan sonra şansım olmaz diye aldirmamistir kendisine ikizleriyle yeni bir hayat kurmak istemiş olabilir ki buyuk ihtimalle öyle oldu
başkalarına zarar vermeden özgür seçimler yapabiliriz.Ama burda başkaları etkilenecek.baba ile evlensin demiyorum.hamile kalmayacaktı ta baştan.madem kaldı ilk günler aldırabilirdi.babanın bu durumdan hiç etkilenmeyeceğini mi sanıyorsun.hele büyüsünler.kadın ben mutlu olayım diye çevresinde bir çok insanın hayatını etkilemiştir.
Çocuğu olmayan evlilerin çocuk ısrarına gelince bir yerde haklısın ama yinede bu örneğe göre masum kalır.çünkü kendi canından kanından olsun istiyor.Ama onlarında ruh sağlığı belli süre sonra gerçekten korkutucu oluyor.Herkes çocuk yapacak,herkes evlenicek diye bir şey yok.bizim planımız yanında kaderinde planı var.orda durup kendi yolumuzu hazmederek başka neler yapabiliriz ona bakmalıyız.çocuğu olmayan biride hayata çok farklı üretkenliklerle dahil olabilir.