Burda buyuk oglunuza dusuyor aslinda. Miktar olarak bakmiyorum olaya herkes kendi capinda yasiyor tabiki.
Benim annem ev hanimi babam belediye iscisiydi. Cocuklarina hicbir zaman cok parali bir hayat sunamadi ama kazancini cocuklariyla hep esit paylasti bizim capimiz bu kadar diye.
Oturdugu evi var bir, bir de iyi kotu ayagini yerden kesecek bir arabasi. Emekli oldugunda 100bin kadar emekli ikramiyesi aldi, abim evlenecekti o yil ona o parayla bir ev almayi sonrasinda da ben evlenirken bana ev alip kredisini abimle birliktr paylasmamizi teklif etti. Abim ve ben karsi ciktik, sen bizi okuttun bu yasa getirdin senin baban sana ne verdi ki bak didinip herseyi yaptin birak bizde yapalim dedik.
Sonra babam o ikramiyeyi 50 bin olarak abim ve bana bolusturdu ve dedi ki ben artik emekliyim bu saatten sonra ne birikim yapabilirim ne size destek olabilirim, alin size 50 ser bin, benden size baska kurus cikmaz ister evlenin ister ev alin ister araba alin ister gezin tozun harcayin siz bilirsiniz.
İkimiz de bu paralari nakit olarak kullanip birer ev aldik, uzerine kredi cektik oduyoruz simdi. Ve sabah aksam dua ediyoruz babam 25 yasinda ev sahibi olmamiza destek oldu allah razi olsun diye, kazancimiza gore harciyoruz hamdolsun geciniyoruz.
Ogullariniz babasina gorevlerini yaptigini, artik kendi icin birseyler yapmasi gerektigini bence soylemeli. Esiniz de ilk ogluna yaptigi harcama ne kdarsa ( atiyorum evlenirken ilk oglunuza bir ev alip 100 bin masraf ettiyse) o degerde bir yatirim yapsin, bilmiyorum tabiki ama mesela evlerden birini veya ikisini al bu ev senin kirasi da senin tapusu da istedigin gibi kullan desin, eline kalan onu zaten tatmin edecektir.
Esiniz su an muhtemelen diger oglunuzun gelecek kaygisi yuzunden sorumlu hissediyor kendini,oglunuzun isteklerine yetememekten korkuyor cunku kendisi bu konuda babasindan sikinti yasamis ayni seyi yasatmak istemiyor, dogal olarak kaygilaniyor. Kendi icin degil oglunuz icin yani.
Dedigim gibi, oglunuza hayatini ortalama sekilde devam ettirebilecegi bir malvarligi verirse, onu dusunmeyecektir sonrasinda kendi kendine yeter bu diyecektir. Ama bunu esiniz kendi yapmaz, oglunuzun esinize soylemesi gerekiyor. Yetersiz bir baba olmadigini, su su imkanlarla o da uzerine katip hayatini sorunsuz idame ettirebilecegini, gorevlerini layikiyla yaptigini ogullarinizin babalarina anlatmasi gerekiyor.
Umarim cozebilirsiniz. Gercekten zor cunku allah yardim etsin