esimin hatırı ıcın naparsın

ne dıyeyım artık dert sorun yok mıllet yerdekı ıkı oyuncak ıcın sac basa gırıyorr

eger sorun olmadıgınıda dusunuyorsan yorum yapma herkesın kendıne gore sorunu var anlatmak paylasmak varken dalga gecmek evet canımı sıktın...

kusura bakmayın ama hem o kadar lafı söyleyin hemde insanlık bende kalsın diyin pes diyorum başka birşey demiyorum.

siz çok ayıp etmişsiniz çok acelesi yoktu arkadaşının yanında görümcenize laf sokuşturmanız.ister iyi niyetle sarfedin ister kötü niyetle..belki oda arkadaşının yanında böyle konuşmanızı gururuna yediremedi.daha sonra kavga etseydiniz.

hiç yabancı birinin yanında kavga edilir mi?misafir sizi ayıplamıştır.

siz eşinize değer verseydiniz kız kardeşine böyle yüklenmezdiiniz.o bekar szi evlisiniz çocuk dağınıklığından ne anlar.hem yemek kaçmıyorya 15 dak geç yiyin.size göre dağınık değilidir ama ona göre dağınıktır.ve o onun evi

bence kayınvalideiz yüzünüze bişey demese bile arkanızdan epey söylenirler..senin çocukların dağıtsın .sen onları kısıtlama

ama onlar senin kızlarını kırmasına ses çıkarmasınlar.olurmu hiç

lafı neresınden anladın bılmıyorum ben haklı oldugum ve olmadıgım yerlerıde yazdım. arkadasının yanında arayıp bagıra cagıra eve hırsız gırmıs gıbı yapabılıyosa kavgayı zaten goze almıs ben cok agır bı lafda etmedım. ayrıca ben zaten evı topladım sadece cocuklar oynuyo dıye oyuncakları toplamadım ıslerıne gelınce bura senın evın gelmeyınce s... gıt dıyemez efendım ev benımde evın gıtmek ısteyene eyvallahhh . evet kayınvalıdem aradı ve dedıkı kusura bakma kızım benım kızın yaptıgını ogrendım delının tekı bosver he de gec dedı. hanım efendı kavga etmek ıstemeyen kısı zaten basta oyle yaklasmaz kı ayrıca ben hatalı oldugum yerlerıde cok ıyı bılıyorum.. ya kardesım halasıyım dıyıp karısma demeyı bnılıyoda oyuncaklar mı gozune batıyo. ve ben o saate kadar o evı sılıp supurdum onları gormuyoda benım cocukların oyuncaklarına mı takılıyo .. valla bende sızden bısey anlamadım karsımda sankı gorumcem var... oh ısıne gelınce yıgen ısıne gelmeyınce benım cocuklarım ne be ... deseydınız kı arkadasım sızınde hatalarınız var ama anlamıssınız hatalarınızı bellıkı anlarım ama galıba bası okuyup gerısını gormeden kafanıza gore takılmıssınız.. basbasa yedıgım yemegın ıcıne edecek arkadasının yanında arayıp benı rezıl edecek bende bekleyımde dur sonra atısırım dıcem.. taraflımısınız anlamadımmm zaten ben.

ben alamıyorum burda herkes hanımefendi kesiliyor. sende asağ kalmamışsın mhalle kavgasına dönmüş vs vs...
hak edene hak ettiğini yapmazsan tepene çıkar. yapmayanada neden ses cıkartmıyorsun diyoruz. bu ne. çok iyi yapmışsın. ben senin yerinde olsam gider kayınvalideme babasına anlatırım zerre içim acımaz bnm

ben alamıyorum burda herkes hanımefendi kesiliyor. sende asağ kalmamışsın mhalle kavgasına dönmüş vs vs...
hak edene hak ettiğini yapmazsan tepene çıkar. yapmayanada neden ses cıkartmıyorsun diyoruz. bu ne. çok iyi yapmışsın. ben senin yerinde olsam gider kayınvalideme babasına anlatırım zerre içim acımaz bnm

Ses böyle küfrederek mi cıkar? Seviyeli bir şekilde de kavga edilebilir.

konuyu okursanız konu sahibinin küfür ettiği yok yapılabilicek en sakin tavrı koymuş. nerden çıkıyo ben anlamadım çok tepki vermişsin diyenleri. adam gibi halası değilmisin o zaman topla demkki sorun olmuş. bundan daha iyi üslup olamazdı. gayet seviyeli davranmış kendisi. kadın hakaret edicek vurmaya calışıcak kadın susucak yok öyle sey. susanada neden susutun cevap vermedin deniyor.

konu sahibesini nasil sucladiniz ben onu anlamadim :)

tamam "keske" daha sakin olsaydi :)
sucsuz yere o kadar azarlanmaya hakaret gormeye ve ustune gelinmeye karsilik
bu kadar patlama yasamasi normal..
esi bile kendisine soylenen sozleri bu kadar buyutmedi
gorumce yanindaki misafirin yaninda rezillik cikartacak konumdaysa
konu sahibeisnin ne sucu var

valla o gorumceyle bir daha gorusmeyin
ve ailesine durumu anlatin derim ben
ve bir seyler diyecek olursa ses cikartmayin
..

Ses böyle küfrederek mi cıkar? Seviyeli bir şekilde de kavga edilebilir.

arkadasım kavga dedıgın seyın sevıyelısı olmaz ve ayrıca kufur eden ben degıldım ben sadece gereksız yere esıme cattıgıma kızdım kendıme ve boyle bı ınsana prım verdıgıme kaynanam aradı zaten kusura bakma kızım dıye cunku kızlarının sorunlu oldugunu ve benı bastan berı cıleden cıkardıgını bılıyorlar.. ya kavga dıyosunuz ben kavga etmedım kız geldı arkamdan bana vurmaya kalktı ya etkıye tepkı bende ıttım. ya ben anlamıyorum sankı kıza lafları ben demısım gıbı davranıyorunuz. arkadasım benımde hatam var farkındayım sızlerde bunu gormeme yardımcı oldunuz ama yazdıgımı okudunuzmu bılmıyorum ama kız aradı benı neler soyluyo yıne okuyun ona gore yorum yapın...

görümcenle aranız iyi değilmiş bu anlaşılıyor zaten..
yerine ve şartlara göre davrandığın zaman herşeyi halledersin..

burada bu forumda seviye yoksunu yorumlarla karşılaştığın zaman
kendin anlatamıyorsan karşıdakine çirkinlğini
gerekli yerlere havale edersin olayı..üzerinde bile durmazsın,tenezzül etmezsin
geçer gider..

fakat gerçek hayatta durum bundan biraz farklıdır..
karşıdaki insan gene senin seviyende değilse,uslübu yoksa,ağzına
geleni konuşmayı zeki olmaktan sayacak kadar boş beyinliyse
hiç muhattap olma derim..neden mi zaten ne anlatsan olmayacak değil mi
eşin de zaten bunu anlatmak istemiş sana

kardeşine hak vermemiş,muhattap olma demiş..
olay büyümesin demiş,birbirinize girseniz nolacaktı
karakolda ya da hastanede mi alacaktınız soluğu...

eşin sakin insanmış,olayı iyi idare etmiş
sende sinirlerine hakim olmaya çalış..böyle eş arayıp da bulamayan çok
kadın var bu kulüpte yorumları okuduysan..çoğunun kocası
aile kavgasında karısını dövüyor cahilce davranıp...

eşine tavrın için kusura bakmamasını söyle
sende görümcen üzerinde durma..mesafeli ol
bir patlama yaşamışsın ama saygınlığını yitirme
saygı ve görgüden nasib almamış insanlar için..

Son düzenleme:

valla tsk ederım ya sankı olay benden cıkmıs ya ayda yılda bı zaten esımle yemege gıdıyoruz onunda boyle kesılmesı hosuma gıtmedı ayrıca arkadasının yanında tel edıp bagırıp cagıran oydu.

arkadaşım ben taraflı düşünmedim.ve gayet de iyi anladım.anlamayacakta karmaşık bişey yok.
ben sadece kendimi siizin yerinize koydum.ben sadecee biraz bekleseydiniz oda anlardı yanlışınıı değil mi?
siz yengesiniz .tabiki yaptığı yanına kalmasın.ama yarın öbür gün yüzyüze bakacaksınız nasıl konuşacaksınız?oonu demek istedim
o sinirli siz ondan sinirli davranmışsınız.

ya biolmiyorum belkide ben o yüzden kaybediyorum .

ben 5 yıllık evlıyım ve benımde kocamdan malesefkı dayak yedıgım oldu hatta kendıme kızarım bazen eskıden cok kotu seyler yasadın bu hataları yapma dıye ama ıste ınsansın bı yerde patlak verıyo . esım normalde cok sınırlı bırısı ama orada sakınlıgını korudu saolsun kı. aslında onunda zamanında bırseylere tepkı vermemesı bırıktırdı belkıde herseyı boyle patladı ama ben yıne cogu olaya gore alttan aldım gercekten bak...

arkadasım bende zaten hep sustugum zamanlardan sonra oldu bu bırıkımde vardı ama yınede ben ona gore cok daha az tepkı verdım kufur eden kendısıydı ustume yuruyende sabah aradı benı yazdım hatta burayada senın g... kaldırdım ındırırımde gıbı laflar ettı bende elınden gelenı arkana koyma fazla sınır ıyı degıl sakınlesde ara dedım kapattımm valla ne yapacagımı sasırdım tepkılerede sasırıyorum sus dayak ye dıyecek neredeyse bazı arkadaslar

Ya susayım diyorum ama engel olamıyorum kendime. O görümceki arkadaşının yanında abisini arayıp eve hırsız girmiş diye feryadı basıyor, o görümceki utanmadan arkadaşının yanında abisinin eşine bangır bangır bu evin hali ne diye bağırıyor, o görümceki yine arkadaşının yanında abisinin eşininin üzerine yürüyor? Ne yapacaktı özür dilerim görümceciğim mi diyecekti. Yok daha neler? Ne var toplamıyorsa bekler gelsinler gelince toplasın yengesi. Adaplı insan arkadaşının yanında minicik bir olayı bu kadar büyüteceğine yaramaz çocuklar dağıtmışlar yine bütün evi der iki dakikada toplardı evi. Sonra da yengesi gelince yenge ya savaş alanı gibiydi ev vallahi mahçup oldum arkadaşımın yanında der. Yokk ama hanımımız çirkeflik yapacak gelinimiz susacak. O ne hadsizlik o? Bu olaya böyle bir yorum sadece pes diyorum!

ilk başta size hak vererek okudum ama eşiniz benim hatrım için demiş,
o noktadan sonra görümceniz ne derse desin karşılık vermeyerek hem eşinize olan saygınızı göstermeniz gerekirdi,
hemde görümcenize, onun seviyesine inmeyceğinizi göstermeniz gerekirdi diye düşünüyorum..
zor tahammül edilebilecek birşey kesinlikle, yaptığı gerçekten büyük terbiyesizlik ama siz, hem kendinizin hem eşinizin saygınlığı için susmalıydınız bence..

hangi kufur, kim kufur etmis?

Boyadım. Ne susması yahu. Hakkını arayacak tabi ki. Ama böyle mahalle ağzıyla olmaz bu işler. Çirkin görüntüler bunlar.
Bütün sayfalara bakmadan bir yorumu cımbızla alıp genelleme yapmayın lütfen.

Lafları carpıtmayı nasıl da seviyoruz. Ben seninle konuştum sen de bana onay verdin dimi? Bir ara yüzyüze tartışırız ben de size nasıl seviyeli olunabileceğini gösteririm. Sacsaca girmeden, hakaret etmeden....

keske esım zamanında bunları yapsaydıda bendede boyle bırıkmeseydı aslında ıste bu noktada hatalıyım orada esımede kızdıgıma adam zamanında yapmamıs ama sımdı sana hak verıyo bosver de gec ama basbasa cıkılan ayda yılda bır cıkılan yemekde boyle kesılmemelıydı . ama tel de bagrısı duysaydınız anlardınız yan masa baktı ya ...

bazen öyle haklı yerlerde öyle tepkiler verirseniz haklı iken haksız duruma düşersiniz.

tabiki susmayın.hakkınızı arayın.ki şansınız var eşiniz olaylara şahit.emin olun eşiniz yanınızda olmasa anlatsanız farklı tepkiler verirdi.

her yapılan neden aynı yöntemle cevap vermiyoruz.mesela görümcenizin araması ve size g.. kaldırmak gibi cümleler konuşmuş.bakın orada hiç terbiyenizi bozmamışsınız .neden sizde arkasından telefon açıp aynı şekilde cevap vermediniz?tebrik ediyorum sizi .şimdi kimse size bişey diyemez artık.haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…