Eşimin hayalleri ve biz..

Yeni bir araba için yeni oyuncak alacak çocuk gibi davranan eşinizin çocuk için baba olabilmek için hazır olduğuna emin misiniz?

Yok ya nereye gideceksin peki çocuk ağlayınca bakkal,manavamı...çalışıyor musun sen? O zaman işi bırak o hayallerine tek başına ulaşsın,seni tek başına bıraktığı gibi...

Afedersiniz de yuh yani. Odun mu ne?

Demek ki hazır hissetmiyor kendini. Canınızı sıkmayın.

Arabayı yükseltmek için çocuğu ertelemek istediğini söyleyen adam çocuk istemiyor olabilir.

Eşiniz normalde çocukları seven bir insan mıdır, yeğenlerini ya da başka çocukları kucağına alıp sevdiğini sıksık görür müsünüz? Etrafınızda çocuk yoksa hayvanlara karşı içinde ne kadar bir merhamet var ? Bunları ciddi şekilde değerlendirmeniz lazım, hoş zaten evlenmişsiniz adamla bunları düşünmüşsünüzdür. Bu adamdan iyi bir baba olur mu diye ama düşünmeyenler de çıkıyor.

Aslında adamın hamileysen bana gelme demesi korkunç bir şey, kendi kendine hamile kalmadın sonuçta. Eşmeniz gereken konu burası. Ama bu adam baba olmaktan korkuyor mu böyle bedi, yoksa kendi hayallerinin yıkılmasına sebep olacağı için fevri tepkisi miydi bu.

Eşinizin çocuk isteyip istemediğinden emin olmanız lazım asıl sorun bu, adamla restleşip zorla çocuk yaptırmayacaksınız herhalde.

Çocuk yapmayın diyenlere katılmıyorum, daha genç yaşta evlenmiş olsaydınız yapmayın 3-5 sene derdim ama sizin 3-5 seneniz yok.

Çocuk isteyince hemen olacak diye bir kural kaide yok ki. siz ve eşiniz doktora gidip çocuk sahibi olmanıza bir engel var mı diye bir muayene oldunuz mu. Hiç beklenmedik şeyler çıkabilir. Tüp bebek, mikroenjeksiyon safhasına kalırsa iş hamile kalmak çocuktan daha masraflı olabiliyor, ya öyle bir durumumuz olursa diye, ev almayı ertelemiştik biz her şey hazır olmasına rağmen.

Böyle düşünen birinden çocuk sahibi olmayın zaten. Sanki çocuğu oraya leylekler koydu

Artık çocuk mevzusu aramızda restleşmeye doğru gidecek demişsiniz bu şekle sokmayın yoksa kendi içinize sinmeyen hep mutsuz hatırlayacağınız bir hamilelik olabilir bu da sizi ve bebeğinizi etkiler. Çocuk mevzusu üzerine restleşilecek değil konuşulup anlaşılacak bir şey. Güzel bir gelecek hazırlamak için bazen fazla plan kuruyoruz borçlar bitsin yeni eve geçelim daha büyük araba alalım vs.gibi halbuki biraz da nasip bu işler mühim olan severek isteyerek bu çocuğu dünyaya getirmek çocuğu bunu hissettirerek büyütmek. Siz biraz da borç borç deyip daha da üzerine borç yapmasına alınmışsınız aslında sırf bebek konusundan ziyade. Bana şu da garip geldi araba alınacaksa da tıpkı çocuk konusu gibi oturulur konuşulur onay alınır. Size sormadan danışmadan üzerine şu kadar fark ödeyip şöyle bir araba alacağım diye gelmesi düşündürücü belki de siz bu konudan dolayı kendi isteğinizle çocuk mevzusunu askıya almalısınız eşiniz istemiyor diye değil

Arabaya asla evet demeyin. Borcu ikiniz ödüyorsanız sizinde söz hakkınız var sonuçta. Benim hayallerime katılmayanın bende hayallerine katılmam bu kadar. Ayrıca çocuk falan da düşünmeyin. O adam daha olmamış. O ne biçim laflar öyle.

Biz de 2 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. Ben istiyorum ama istekli olduğumu çok bellı etmiyorum. Eşim 1 2 yıl sonra diyor bakalım.

sağlıkli bebek ve anne gelişim Açısından 20li yaşlar daha değerli oluyor özellikle bebek risk açisindan. ORanlarİ ne olursa olsun minik risk dahi almak istemez kimse.
Sizin yerinizde olsam evlilik oturmuşsa ayrılmayı değil kalici olmayı düşünüyorsam mutlaka bu konuda ağır sorun çıkarırım. Eşiniz tek başına böyle bi karar alamaz. Yaş da oldukça önemlı. Ve belki siz tek çocuk da istemiyorsunuz ozaman ne olucak . Çocukların arasında yaş farkı olsun falan derken sizin yaşıniz kaç oLucak.

Aslinda cocuk olunca birikim yapmak zorlasabilir ancak yaslariniz yerinde. Restlesmek yerine oturun karsiniza konusun cunku bende cocugumu daha rahat bir ekonomide dunyaya getirmek keyfini cikarmak isterim

Benim eşim de ilk zamanlar tedirgin oluyordu erken daha bence acele etmeyelim falan diye enaz 4-5 yıl sonrasından bahsediyordu sonra hamile kaldım süpriz haberini de eşim verdi şuan da 2 çocuğum var 3-4-5 falan istiyor şimdide

Çocuk sahibi olmak için eşlerden ikisi de istekli olmalı. Eşlerden ikisi de anne ve baba olmak istemeli.
Nasıl sırf eşiniz çocuk sahibi olma olayını tek başına erteleyemezse; aynı şekilde siz de sırf anne olmak istiyorsunuz diye baba adayı istemeden çocuk konusunda karar veremezsiniz. Bu çocuk olayı oyuncak almak değil. Beğenmedim geri vereyim diyemezsiniz.

Yani ortak karar vermelisiniz. Yoksa bencilce anne olacağım diye inat ederseniz o çocuk baba sıcaklığı görmeden büyüyecektir. Çocuk ağlayınca, babasını isteyince eşiniz ; sen istedin simdi bak . Diyecektir.
Buna vicdanınız dayanacak mı?

Çocuk sahibi olmak ortak bir istekle karar verilmeli. Çünkü o çocuğun hem anneye hem babaya ihtiyacı olacak.

Sırf anne olacağım diye istemeden bir erkeği baba yapmayın. Bunun ceremesini çocuğunuz çeker. Eşinizle anlaşarak ikinizin de istediği zaman karar verin.

Çocukla araba aynı şey değil ki.. Maddi olarak zorlanırsanız arabayı satarsınız çocuk olduktan sonra geri dönüşü yok. Başka sebeplerle istemiyor olup maddiyatı bahane ediyor olabilir tabi açıkça konuşabilmelisiniz ama bu olay üzerinden gitmeyin bence.

Ben buraya yazan kadınların yüzde 90 indan farklı düşünüyorum sanırım. Çocuk olmadan önce her türlü hevesinizi alın derim. Arabaysa araba, gezmeyse gezme...kaldi ki uzunca bir süre pandemi dolayısıyla hamile kalmak hic de doğru değil. Yaşınız gec filan değil bir iki yıl ertelemek için.

Eşiniz çocuk istemiyor, borç bahane.
Hazır değil bu fikre, esasen yeni de evli sayılırsınız.
Borç bitse de can atacağını sanmıyorum zamana ihtiyacı var.

Bir kadın için Anne olmak dünyada ki en güzel şey evet ama Kocanız çocuk ağlarsa, zırlarsa yanıma gelme dediyse bence böyle bir insandan çocuk yapmak için hiç aceleci davranmayın. Huyu suyu bana pek tekin gelmedi unutmayın çocuk olmayınca canınıza takederse çeker boşarsınız ama çocuk girerse araya çoğu şeye katlanmanız gerekebilir. Yaşımızda genç hem 30 ne ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…