Bebeğiniz Yok galibaİnsan işten geldi mi biraz sakinlik ister ...bütün gün çocuğa baktım biraz.da sen bak ne demek evin kedisi mi o 8aylık çocuk ne kadar yorabilir insanı
İnsan işten geldi mi biraz sakinlik ister ...bütün gün çocuğa baktım biraz.da sen bak ne demek evin kedisi mi o 8aylık çocuk ne kadar yorabilir insanı
4 ve 2 yaşında kızım varBebeğiniz Yok galiba
Evimizi kızlarıma göre düzenledim onlara zarar verebilecek hiç bişey yok ve 6 aydan itiberen hayır kelimesini öğrendiler çay içerken fincana dokunacaklarında hayır diyorduk çekiliyorlardı belki de o yüzden çok rahat büyüttüm rana kolik bebekti ona rağmen :) ama sağlıkla alakalı durum olmadıkça çocukların düzenine göre hayatımızı ayarlarsak ve kuralları olan evde büyüdükçe sıkıntı azalır diye düşünüyorum sizin için demiyorum ama bazı anneler çocuklarının bağırmalarına kavgalarına etrafa zarar vermelerine özgüven diyorlar demek ki diyorum benmkiler safiki de prenses varmış, Allah bağışlasın. Ama sanırım uslu bebeklerdi.
Her çocuk aynı olmuyor.
Oğlum 9 aylık yürüdü, 8 aylıkken 1 dakika bile gozumun önünden ayiramazdim. Sürekli bir şeyler indiriyor yada ayağa kalkmaya çalışırken düşüyordu, hiç bir şey yapamazsa kablo, priz, sivri köşe , kapıların camları hep en tehlikeli şey neyse yakınlarında olurdu. Tuvalete dahil gitmek için yatağına bırakırdım, orada ağlardı vs..
Çok şükür 1.5 yaşında şimdi
Hayatım o günlere nazaran çok daha kolay. Evet yine çok hareketli, her şeye tirmaniyor şimdi de ama kendini de daha iyi koruyor.
Yani demem o ki her çocuk farklı. 8 aylık bebek pekala anneye kök sokturebilir.
Her çocuk aynı olmuyor, benim oğlumun Hayır ı öğrenmesi 1 yaşını buldu. Ve hayir olan ben varken hayir, yokken firsatini buldugunda hala yapiyor. Benim de elimden geldigince evim çocuk için düzenlendi ama her şeyde değişmedi. Şu an tek başına banyo lavobasina tırmanıp içinde banyo yapıyor mesela :) banyo kapısı sürekli kilitli. Ama misafir geldiğinde, bazen unuttugumda lavobadan alıyorum çocuğu üstü başı ıslak.Evimizi kızlarıma göre düzenledim onlara zarar verebilecek hiç bişey yok ve 6 aydan itiberen hayır kelimesini öğrendiler çay içerken fincana dokunacaklarında hayır diyorduk çekiliyorlardı belki de o yüzden çok rahat büyüttüm rana kolik bebekti ona rağmen :) ama sağlıkla alakalı durum olmadıkça çocukların düzenine göre hayatımızı ayarlarsak ve kuralları olan evde büyüdükçe sıkıntı azalır diye düşünüyorum sizin için demiyorum ama bazı anneler çocuklarının bağırmalarına kavgalarına etrafa zarar vermelerine özgüven diyorlar demek ki diyorum benmkiler saf
Tabi ki her anne ve çocuk farklı kimsenin çocuk yetiştirme şekline laf söylemek haddimiz değilHer çocuk aynı olmuyor, benim oğlumun Hayır ı öğrenmesi 1 yaşını buldu. Ve hayir olan ben varken hayir, yokken firsatini buldugunda hala yapiyor. Benim de elimden geldigince evim çocuk için düzenlendi ama her şeyde değişmedi. Şu an tek başına banyo lavobasina tırmanıp içinde banyo yapıyor mesela :) banyo kapısı sürekli kilitli. Ama misafir geldiğinde, bazen unuttugumda lavobadan alıyorum çocuğu üstü başı ıslak.
Herkesin sartlari ve çocuk yetiştirme anlayışı farklı olabiliyor. Ve tabi her anne de farklı. Tahammül esiklerimiz farklı.
4 ve 2 yaşında kızım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?