• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin herşeye karışma merakı, çıldırmak üzereyim..

Ver eline bezi, kovayı bir güzel , istediği gibi yapıversin bacım.
Millet eşine "aşkım, kuşum, bebişim" falan der, ben benimkine "kaynana" derim.
Kaynana gibi sürekli eskiden her şeye karışırdı, yok burada toz kalmış yok gömlekte çizgi olmuş yok tuzlu olmuş yok bilmemne.
Bir , iki sustum sonra dedim "kova orda, bez orda, ütü orda, tencere şurada, madem daha iyisini becereceğini düşünüyorsun ağanın eli tutulmaz" :1: Sonra düzeliverdi birden :27:

Şimdilerde çok nadir söylenir o zaman da "özür dilerim efendim, bir daha olursa maaşımdan kesersiniz", " kaynana eve geldin hemen başladın vırvıra" diyerek bir iki laf dokundururum ohh pamuk olur pamuk :1:

İstiyorlar ki hem çalışsın, para getirsin hem ev pürü pak olsun, hem güzel güzel çocuklar yetiştirsin, hem bakımlı güzel her daim sex ikonu gibi gezsin aynı anda şahane yemekler yapsın aynı anda eşinin gönlünü hoş tutsun...Daha bilim adamları bile bunun yanından geçebilecek bir robottur, alettir yapamıyorlar bunlar isveç çakısı gibi 10 şeyi aynı anda aynı mükemmeliyetle yapabilen bir şey istiyorlar.Kaybolmayan sakız hesabı yani, yok efendiler öyle bir şey yok.
Valla varsa fazladan bulan eden, bir zahmet bana da sevabına yollasın.

aynen valla deniycem bunu,iş yaparken bişey derse vericem bezi eline oturcam sonra. gamsız yawww bnmki birazzzz,hiç takmaz valla seninki yine ii bari anlamışş. son paragrafa sonuna kadar katılıyorum. bende genellikle kendimi öle hissediyorum... ne kötü yani hiç bi sorunun yok ewlilikle ilgili, iş güç yüzünde kırmak birbirini defalarca konuştuk ama 1 adım yol alamadık... ama ben bunun bi çaresini mutlaka bulucammmmmm

oldugu kadar canım.hıc zorlama kendını.ben ınan rahat kadınları gordukce kendıme kızıyorum.hem haftanın 6 gunu calısıyorum.hem yemek temızlık hıcbırseyı eksık etmem.ama yoruluyorum ve bu hayatın tekrarı olmadıgını bılıyorum.amannn de gec.ver kocanın elıne supurgeyı toz bezını kendı yapsın.

Son düzenleme:
nurari, değişmesi mümkün değil..belki bi süre diline hakim olur ama sonra yina çözülùr.huylu huyundan vazgeçmez:34: sende onun yaptıklarına(hatta yapamadıklarına) muhalefet ol, işine karışmanın ,sürekli eleştirilmenin ne kadar sinir bozucu oldugunu görsün:20:

Evliliklerin ilk yıllarında benzer şeyleri çoğu insan yaşıyor demek ki.Biz de eşime beraber çalışıyoruz.Evde yardım etmediği gibi eleştircek de bir sürü konusu vardır hep.İlk zamanlar bu adam beni sevmiyor.İş yaparsam iyi yapmazsam kötüyüm.Bu iş böyle gitmez diye hep en uç noktaları düşünürdüm.Sabrede sabrede alıştım artık.Şİmdi eskisi gibi değil ama bırakmış da değil...Ya bu deveyi güdücem ya bu diyardan gidicem diyorum...9 yıldır gidemediğime göre.........

eşinize işleri beraber yapmanız gerektiğini söyleyin.hem eve hem işe yetişemiyorum deyin:34:

tatlım biz o durumları çoktan aştık. yapmıycam diye bas bas bağırınıo. alıştım artık hiç bişey istemiyorum ama bi de şu karışma işini bi bıraksa tadından yenmeyecek. bazen diyorum ki böle kabul edeyim,başka çok şükür hiç bi sıkıntımız yok. ama zorluo bi zamandan sonra :(((

Kandimi şanslı hissetim bir an:1: Ben baştan söledim bak çalışırım ama bir şartla herşeyi dört dörtlük istemeyeceksin yeri gelecek yemek yapacaksın yeri gelcek temizlik herşeye yetişmem mümkün değil allahtan yapıyo her işi (temizlikçi tutmim die işlerde yardım ediyo) yemek yapmayıda öğrettim çorbadır pilavdır yapar allah razı olsun. Bi eksikmi var tozmu var alır bi bez siler ''bi laf söleyip on laf işiticeme kendim yaparım daha ii'' fikrini aşıladım :1:

Kendimi şanslı hissetim bir an:1: Ben baştan söledim bak çalışırım ama bir şartla herşeyi dört dörtlük istemeyeceksin yeri gelecek yemek yapacaksın yeri gelcek temizlik herşeye yetişmem mümkün değil allahtan yapıyo her işi (temizlikçi tutmim die işlerde yardım ediyo) yemek yapmayıda öğrettim çorbadır pilavdır yapar allah razı olsun. Bi eksikmi var tozmu var alır bi bez siler ''bi laf söleyip on laf işiticeme kendim yaparım daha ii'' fikrini aşıladım :1:

benim eşim de bazen söyler, ama evi dağıtan kendisidir genelde.
kıyafetlerini çıkardığı gibi yere atar, sabah traş olur ketılı banyoya getirir orda bırakır, dolapların kapakları hep açık zaten, ekmeği poşete bile koymayı unutur.

bana da ne zaman temizlik yapmayı düşünüyosun der.

ama artık toplamıyorum.nasıl bıraktıysa öyle kalıyo.
her akşam benim pijamam nerde der.

önceden katlar yatağa koyardım ama şimdi almıyorum.
nerde çıkardıysan orda diyorum.

bi de ben sürekli evdeyim, canım sıkıldı diyorum temizlik yap diyo.

yemeklerde sıkıntı yok ama bugün yaptığım çorbayı yemedi, beğenmemiş.
ben de yukarda (askeriyenin yemekhanesi) ye o zaman beğenmediysen dedim.

evde olduğum için bana robot gözüyle bakıyo.
artık o kadar sıkıldım ki çamaşırlar bile çamaşırlıkta 1 hafta duruyo kuruduktan sonra.

canım çalışan bir bayanlarız sana karışmaması gerekir herşeyimiz dört dörtlik olacak değil ya zaten para kazanıyoruz tut birini yaptır işini. Sen ne diyosun borcumuz var dikkat etmek zorundayız fln diyosun o neden düşünmüyo borcumuz var eşim herşeye yetişemiyo sonuçta çalışıp bana yardımcı oluyo bazı şeyleri görmezden geleyim neden demiyo?? Bu erkekleri anlamıyorum ben senin yerinde olsam maaşı alır almaz temizlikçi için olan kısmını ayırırım kalanı veririm... Bi kaç kez yap bence bakalım yine diyecekmi

ben temizlikçi işini çok düşündüm bi kaç kerede girişimde bulundum. ama ben ewimin işine yetişebiliorum tatlım,gerçekten onun abartığı kadar yokk. ama devlet hast çalışıorum hemşireyim inan bütün gün ayaktayım. bide ewe gelip yemek yapp sofra kur sofra topla çay yap. saat oldu 9 ,kalkıp lavabo ovamam yani :)))))

tatlım biz o durumları çoktan aştık. yapmıycam diye bas bas bağırınıo. alıştım artık hiç bişey istemiyorum ama bi de şu karışma işini bi bıraksa tadından yenmeyecek. bazen diyorum ki böle kabul edeyim,başka çok şükür hiç bi sıkıntımız yok. ama zorluo bi zamandan sonra :(((

Hmm hem de bağırıyor ha çok korkunç. Yapcak birşey yok o zaman ömür boyu o müdür sen personel böyle devam edin. Eşitlik mi o da neymiş.

Canım keşke en başından işleri beraber yapsaydınız. Ya da eşinin de temizlikti, toplamaydı bir sorumluluğu olsaydı. Erkekleri nasıl alıştırırsan öyle gider derler ya çok doğru.

Seninle aynı sorunu evliliğimin ilk haftalarında yaşadım. Çalışıyorum ben. Kayınvalidem aşırı titiz, temizlikle kafayı bozmuş biri. Bİr gün eşim girmiş mutfağa, bana da kızmış biraz neden bilmem. Mutfakta tur atıyor. Çöpe gidiyor bunun kenarlar kirli, makineye gidiyor bu dolu. Dolandıkça şu eksik, bu eksik, bu kirli bu dağınık sayıyor bu. Mutfak masasına yumruğumu vurdum :34: "60 yaşındaki ev hanımı annenden gördüklerini benden bekleme. Aynı zamanda gidip geliyoruz işe. Sen de bu evin bireyisin burada yaşıyorsun. Baktın dağınık sen topla, eline mi yapışır. Hayatı paylaşıp yükümü azaltman lazım senin." dedim.

Şimdi çok şükür çöpü döker, tuvalet kağıdı bitmişse takar. Eşyalarını katlar koyar.

Sen de makuıl bir dille konuş eşinle tavrını koy. Yoksa bir süre sonra o ev işleri dağ gbi büyür gözünde. Zevk alarak yapacağına angarya olur. Çabuk yıpranırsın

Ne münasebet. Siz eşinizin hiçbir işini yapmak mecburiyetinde değilken sorumluluk yükleyip bir de hesap sorması herkes kendi işini yapsın harekatına geçme zamanının geldiğini gösteriyor.

Kısa sürede olumlu geri dönüşü olan bir metod bu.

Hem butun gun esek gibi calisip ev ekonomisine katkim olacak.Hem de elimde bezle gezicem.Yok yaa...Ben de calisyorum.Cok sukur Allah a sansliyim ki ev islerine hic karismayan ,bugun neden yemek yok demeyen,hafta sonlari isin ucundan azicikta olsa tutan bir ese sahibim.Allah ondan razi olsun.
Bir arkadasimiz "erkeklerin huyu boyle napalim"demis.Erkeklerin hepsinin huyu boyle degil.Sadece hepsi boyle olmaya meyilli.Bastan nasil alistirirsan oyle devam eder.Ben bu tur bencillikler yapan erkekleri vicdansiz olarak goruyorum.
Esinize ya isten cikip dort dortluk bir ev hanimi olmayi (bu arada ev ekonomisine katkisiz olmayacak yani evi esiniz tek basina gecindirecek) yada eve yardimci bir hanim almayi teklif edin.Yok derse bir zahmet isin ucundan tutsun.

Hem butun gun esek gibi calisip ev ekonomisine katkim olacak.Hem de elimde bezle gezicem.Yok yaa...Ben de calisyorum.Cok sukur Allah a sansliyim ki ev islerine hic karismayan ,bugun neden yemek yok demeyen,hafta sonlari isin ucundan azicikta olsa tutan bir ese sahibim.Allah ondan razi olsun.
Bir arkadasimiz "erkeklerin huyu boyle napalim"demis.Erkeklerin hepsinin huyu boyle degil.Sadece hepsi boyle olmaya meyilli.Bastan nasil alistirirsan oyle devam eder.Ben bu tur bencillikler yapan erkekleri vicdansiz olarak goruyorum.
Esinize ya isten cikip dort dortluk bir ev hanimi olmayi (bu arada ev ekonomisine katkisiz olmayacak yani evi esiniz tek basina gecindirecek) yada eve yardimci bir hanim almayi teklif edin.Yok derse bir zahmet isin ucundan tutsun.

aynen katılmaktayım sana:34:
dinende kadının böyle bir yükümlülüğü olmadığını söylemişti nikahımızı kıyan koca onunda çok etkisi oldu bizimkinde

Kocacığım ben çok beceriksizim. Bunları gördüğüne göre benden daha iyi yaparsın bu işleri. Al şu bezi başla bakıyım...

Beğenmiyorsa ya kendi yapsın ya da size bir yardımcı tutsun :ssz: Erkeklerin boş boğazlığı işte, sanki eşlerini uşak niyetine almışlar kendilerine.. Üstelik bir de çalışıyorsun, valla böyle adamlar külfetten başka bir şey değil :45:

$303359_338145286247748_319054978156779_892294_1457215901_n.webp$303359_338145286247748_319054978156779_892294_1457215901_n.webp

bunu onun laptopuna arka plan yap :)

çalışan insan için yorgun argın eve geldikten sonra bir de temizlik/yemek olayına girmesi cidden zor. hele ki işiniz stresliyse.. Bu durumda eşiniz size yardımcı olmalı

sen erkekmısın dıye sorsan bı esıne bole erkekmı olur ya kadın gbı aynı

calısan bır kadının kesnlıkle ewnde yardımcısı olmalı yanı haftada 1 2 gelıp temzlıgı utunu yaptrcaksın

Back
X