Eşimin iç sıkıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatımızı yaşayamadığımızı kim söyledi ki. Evlenen kimsenin sorunu olmuyor mu. Hayır ben anlamıyorum herkesin evliliği herhalde dört dörtlük basit bir sorunu ne kadar büyütyor herkes. Sevgilim olup aynı eve çıkıp beraber yaşasaydık kimse sesini çıkarmayacaktı. Maddi imaknımız olsa sorun yaşamıycaz anlamına mı geliyor??? Bizim maddi gelirimiz var çok şükür ailelerimiz de destek oluyor. Seneye de tamamen hallolacak şeyler. Neden bu kadar kasıldı ben anlayamıyorum

Hayatımızı yaşayamadığımızı kim söyledi ki. Evlenen kimsenin sorunu olmuyor mu. Hayır ben anlamıyorum herkesin evliliği herhalde dört dörtlük basit bir sorunu ne kadar büyütyor herkes. Sevgilim olup aynı eve çıkıp beraber yaşasaydık kimse sesini çıkarmayacaktı. Maddi imaknımız olsa sorun yaşamıycaz anlamına mı geliyor??? Bizim maddi gelirimiz var çok şükür ailelerimiz de destek oluyor. Seneye de tamamen hallolacak şeyler. Neden bu kadar kasıldı ben anlayamıyorum

Hayatınızı yaşıyorsunuz ancak ikiniz de üniversite öğrencisi olmanıza rağmen; öğrenci hayatı yaşamıyor, yaşayamıyorsunuz.

Bir tercih yapmış ve öğrenci hayatı yaşamaktan vazgeçmişsiniz.

Bundan sonra, kaç üniversite okursanız okuyun; ilk öğrencilik deneyiminizle aynı olmayacak mesela.

Şu an eşinizin iç sıkıntıları yaptığı tercihler ve vazgeçtikleriyle mi ilgili; bunu kendisiyle konuşarak öğrenebilirsiniz.

Onlar her konunun uzmani. Süper kusursuz kocalari ve hayatlari oldugundan evlilikleri de devam ediyor. Ayrica kendileri de kusursuz birer bireyler. Hep dogru kararlarla basari basamaklarini tirmanip mutluluk yagmurlariyla islanmislar, islaniyorlar. Esleri de öyle demis miydim? Kim bilir kaçinin ruhundan habersiz neyse ya.
Erkekler depresyona girdiklerinde bunu kendi içlerinde yasamak istiyor. Sadece hep yaninda oldugunu soyle bence. Çok ciddi ruhsal bunalimi oldugunu düsünuyorsan ailesini devreye sokup doktora gotursen iyi olur.

Son düzenleme:
Onlar her konunun uzmani. Süper kusursuz kocalari ve hayatlari oldugundan evlilikleri de devam ediyor. Ayrica kendileri de kusursuz birer bireyler. Esleri de öyle demis miydim? Kim bilir kaçinin ruhundan habersiz neyse ya.
Erkekler depresyona girdiklerinde bunu kendi içlerinde yasamak istiyor. Sadece hep yaninda oldugunu soyle bence. Çok ciddi ruhsal bunalimi oldugunu düsünuyorsan ailesini devreye sokup doktora gotursen iyi olur.
Hanımefendi konunuzu biliyorum. Benim annem ve babam 26 senelik evliler. Bir gün olsun babamın ağzından anneme b.k çukuru gibi hakaret duymadim. Burdaki hanımların kocişlerini bilemem ama sizin kocişinizin sizle olan iletişimi vasatın üzerinde.

Hanımefendi konunuzu biliyorum. Benim annem ve babam 26 senelik evliler. Bir gün olsun babamın ağzından anneme b.k çukuru gibi hakaret duymadim. Burdaki hanımların kocişlerini bilemem ama sizin kocişinizin sizle olan iletişimi vasatın üzerinde.
Tokatli Fistik Burhan ben benim esimle olan iletisimim iyi demedim. Ya da onun benle. Buradakilerin iyi dedim. Siz yanlis anladiniz herhalde? Ailenizi hic sormamistim. Onu da ogrenmis olduk. Benim her yorumumu benim konuma neden bagliyorsunuz? Ayrica dur bakalim daha 25 yasindasiniz en fazla. Hayat bu.

Bu çocuk evcilik ile evliliği karıştırmış,bütün sorun bu canım evladım.

Tokatli Fistik Burhan ben benim esimle olan iletisimim iyi demedim. Ya da onun benle. Buradakilerin iyi dedim. Siz yanlis anladiniz herhalde? Ailenizi hic sormamistim. Onu da ogrenmis olduk. Benim her yorumumu benim konuma neden bagliyorsunuz? Ayrica dur bakalim daha 25 yasindasiniz en fazla. Hayat bu.
Dürdane; konunuzdaki yorumlardan dolayı burdaki insanlara kin tutmuşsunuz belli. Her yorumunuzda burdakilere sallıyorsunuz. Ama o size edilen hakaret sizden çok burdaki kadınların daha çok zoruna gitti ve canınızı acitsa da gerekeni soylediler. Gerçekleri duymak zorunuza gittiyse, burdaki insanlarin bakış açısını realistlikten uzak buluyorsanız neden üyelik alıp konu açtınız o zaman? Derler sevgili Dürdane.
Ne kadar rezil bir kocan olduğunu anlaman için örnek verdim yoksa benim ailemden sana ne Dürdane.

Öğrencilik hayatı yaşamadığımızı nasıl iddia edebiliyorsunuz. Çevrenizde arkadaşlarıyla öğrenci evine çıkan kimse yok mu? Öğrenci evine çıkmaktan hiçbir farkı yok. Hatta daha güzel. Geziyoruz da tozuyoruz da önemli olan öğrenci mantığından çıkmamak. Ve hayır sıkıntılar vazgeçtikleriyle ilgili değil. Çünkü yaşamamızdan feragat etmedik ikimiz de

Teşekkür ederim. Hala öğrencilik hayatı yaşamıyosunuz diyolar kafayı yiyicem.
Bak şimdi,benim 43 yaşındaki kocam içeriden hanım cipsimi getirsene diye bağırıyor.Cips dediği de fıstıklı tombi.Büyumuyorlar yani,onu anlatmaya çalışıyoruz.Sen hâlâ daha çocukluk tramvası varmış,falan filan diyorsun.Zaten daha çocuk ayol bu.Aileleriniz nasıl onayladı bu işi hâlâ anlayamıyorum🤨.

Teşekkür ederim. Hala öğrencilik hayatı yaşamıyosunuz diyolar kafayı yiyicem.

Öğrencilik hayatı yaşamadığımızı nasıl iddia edebiliyorsunuz. Çevrenizde arkadaşlarıyla öğrenci evine çıkan kimse yok mu? Öğrenci evine çıkmaktan hiçbir farkı yok. Hatta daha güzel. Geziyoruz da tozuyoruz da önemli olan öğrenci mantığından çıkmamak. Ve hayır sıkıntılar vazgeçtikleriyle ilgili değil. Çünkü yaşamamızdan feragat etmedik ikimiz de

Birkaç yıl sonra anlarsınız.

Hanımefendicim ablacım daha ne diyeyim bilmiyorum. Erkeklerin geç olgunlaştığını ben de biliyorum. Ya babam 50 yaşında hala çocuk çocuk hareket ediyor. Bizim sorunumuz evliliğimiz, maddiyatımız, sorumluluklarımız veya hayatımızdan feragat etmemiz falan değil. Eşim ban içimde sıkıntı var vb. Bir cümleyle geldi. Ben de ona yardımcı olmak istedim. Fakat bunu üzerine giderek değil daha tecrübeli ablalarımdan teyzelerimden fikir alarak bilinçli yapmak istedim. Ama olay nasılsa benim yaşım, evliliğim, evcilik, çocuksunuz gibi konulara dönüştü. Ben büyük olduğumuzu iddia etmedim zaten. Yok öğrencilik yaşaöıyormuşuz, sorumluluk altına girmiiiz. Belli bir miktar gelirimiz vardı zaten, e biraz da aileler destek oluyor. 1+1 evimiz var. Öğrenci evinde öğrenci hayatı yaşıyoruz. Benim evliliğim benim hayatım benim hatalarım benim tecrübelerim. Sürekli bi felaket telallığı. Soruma öneriniz yoksa bunları konu etmeyin lütfen. Hoş sorum da kalmadı artık yani. Çözdük şükür

Merhaba hanımlar. Eşimle 2 3 aylığına farklı şehirlerdeyiz ve bu ara eşimin iç sıkıntıları olmaya başlamış. Uzak mesafeden ona nasıl destek olabilirim. Nasıl dua edeyim. Onu nasıl dine teşvik edebilirim.

Evet ama terapiye git desem gider mi bilemiyorum

Ben de üstüne gitmek istemiyorum. Kendisi de dedi biraz yalnız kalmak istiyorum falan ama ben de endişeleniyorum onun için. Sizce üstüne düşmeyeyim mi çok fazla yoksa ilgileneyim mi? Ben de bilemedim ne yapacağımı. Biraz depresyonumsu bi şeyler olmuş. Maddi olarak da sıkıntı çekiyoruz biraz acaba onun da mı etkisi oldu bilemiyorum

Zor bi çocukluk geçirmiş ve ben de biraz endişeli bi yapım olduğundan üzerine çok titriyordum. O yüzden bana anlatmamış ama genel olarak hep böyle sıkıntıları varmış. Çok üzüldüm anlatmadığı ve yanında olamadığım için. Dediğiniz gibi sanırım gerekli

Şöyle ki zor bir çocukluk geçirmiş. Benim biraz fazlaca üzerine titreyen bir yapım var. O yüzden bazı şeyleri bana anlatmamış ama genel olarak varmış böyle sıkıntıları. Bana anlatmamış. Şimdi de ayrılınca çok yalnız kaldı üzerine de bazı maddi sıkıntılarımız başladı. Bunlardan dolayı tetiklendiğini düşünüyorum. Terapiste git desem onu da yapmaz. Ben de burdan destek olmaya çalışıyorum. Dine teşvik olayı da belki biraz gönlü ferahlar diye

Hanımefendicim ablacım daha ne diyeyim bilmiyorum. Erkeklerin geç olgunlaştığını ben de biliyorum. Ya babam 50 yaşında hala çocuk çocuk hareket ediyor. Bizim sorunumuz evliliğimiz, maddiyatımız, sorumluluklarımız veya hayatımızdan feragat etmemiz falan değil. Eşim ban içimde sıkıntı var vb. Bir cümleyle geldi. Ben de ona yardımcı olmak istedim. Fakat bunu üzerine giderek değil daha tecrübeli ablalarımdan teyzelerimden fikir alarak bilinçli yapmak istedim. Ama olay nasılsa benim yaşım, evliliğim, evcilik, çocuksunuz gibi konulara dönüştü. Ben büyük olduğumuzu iddia etmedim zaten. Yok öğrencilik yaşaöıyormuşuz, sorumluluk altına girmiiiz. Belli bir miktar gelirimiz vardı zaten, e biraz da aileler destek oluyor. 1+1 evimiz var. Öğrenci evinde öğrenci hayatı yaşıyoruz. Benim evliliğim benim hayatım benim hatalarım benim tecrübelerim. Sürekli bi felaket telallığı. Soruma öneriniz yoksa bunları konu etmeyin lütfen. Hoş sorum da kalmadı artık yani. Çözdük şükür

Sorularınızın cevapları için, eşinizle konuşun. Eşinize: 22 yaşında evli öğrenci olmak ağır gelmiş olabilir, diyoruz. Bu ihtimali eleyip; eşinizin çocukluk travmaları olduğuna inanmak ve eşinizi bir terapiste veya dine teşvik etmek sizin tercihiniz.

Alıntıladığım bazı mesajlarınıza yeniden bakın.Maddi olarak sıkıntı çekiyoruz diyen sizsiniz.

Ailelerinizin de hatası var. Evlenecek kadar yetişkin insanlar; kendi gelirlerini kazanıp, kendi başlarına geçinebilmeliler.

Peki tecrübeli yaşlardaki kişilerin fikirleri ağır geliyor olabilir ..Keşke promptere yazsaydın soru cvp biz okur buraya aktarırdık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X