Eşimin içki problemi

MeLeKceyiz

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2019
13
-2
6
36
Merhabalar, 8 senelik bir evliliği gün var. Ve anlatacak çoook şey var. Hanımlar dayanmakta artık zorlanıyorum. Eşimin içki problemi bildim bileli var konuya nerden başlasam bilemiyorum evlendigimiz günden beri hep geceleri gelirdi eve 11 den önce yani erken saatte de gelmisligi var eve ama hep ickiliydi. 2 kez anne oldum iki hamileliğim de de hep disardaydi. Hakkını yemek istemem güzel günlerimiz de oldu. Ama içkili bı sekilde gelip evliliğim boyunca bana hep hakaretler etti haketmedigim sözler işittim orospu damgası yedim eşim tarafından ve hala da devam ediyor bu durum. Eşime kaçtım ailem içki içtiği için istememişti. Aslında şuan yasadigim sıkıntıların hepsini haketmiyor da degilim evlenmeden birlikte olduk. Aileme sıkıntı yaşattım. Ama inanın dayanmakta güçlük çekiyorum. Her gece içkili gelir birlikte olmak ister ben karşı çıkınca başlar hakaretlerine. Benden ilgi bekler ben Güleryüz gostermedigim için eve gelmek istemiyormuş haklı ilgi bekleyebilir ben de bekliyorum ama ben görmediğim ilgi karşısında bende ilgi gösteremiyorum. Psikolojik olarak çok kötüyum biraz dertleşmek istiyorum hanimlar

Çok zor bbir durum senelerce her gece öyle bir karakteri çekmek, umarım şiddete maruz kalmıyorsunuz. Galiba boşanmak ve dertleşmek dışında böyle bir adamla yapılabilecek bri şey yok

İki sene önceye kadar şiddet gördüm en sonunda şikayetçi oldum uzaklaştırma almıştı ondan sonra bı daha el kaldıramadı ama psikolijik şiddet uygulamaya devam ediyor ve ben dayanamadikca birbirimize giriyoruz ama o önceki gibi dovemiyor artık. Benden yakınlık ve ilgi bekliyor hep benim de isteklerimin duygularımın olduğunu düşünmüyor hiç o kadar anlayışsız. Bır keresinde elbise giyen biri değilim en yakın arkadaşımın düğünü diye elbise giymiştim eşimden güzel olmuşsun diye buna benzer biseyler der mi acaba diye çok bekledim. Ve sonra biseyler demesini beklediğimi söylediğimde yine kafanda ne gibi düşünceler var senin dedi. Yani demek istediği kafanda ne gibi pislikler donuyo yine. 🥺

Eşimin içki problemi ccook öncelerden beri varmış ve gençliğinde de ailesinden uzak şehirlerde yaşamış çalışmış ev aile hayatı pek ona göre değil o yüzden alismamis. İçkiyi bırakamıyor evde duramiyor zaten bir arada olsakta pek muhabbet edecek biseyimiz de olmuyor. Yanımda olsun başbaşa zaman geçirelim çok istedim ona özel günlerde elimden geldiğince biseyler aldım hazırladım evi süsledim onun için ama o hiç benim için özel bişey yapmadı hiç ev hanımıyım iskurdan 9 aylık ise girdim çocuklarıma oda almak istedim kayınvalide işyeri sahibi ve eşimde tabi orda çalışıyor çocuk odalarını beğendik karar verdik kayınvalide şehir dışından almayın nakliyatı var çok pahalı buraya bakın şuraya da bakın diyerekten alınmadı kalıp gitti. Market alışverişlerinizde dahi hep çok fazla harcadığımiz söylendi iki haftada bir 100 150 liralık market alışverişlerimiz. Ama eşim gergin içkiye para harcıyor o hesaba katılmıyor ben söyleyince de benim ben kazanıyorum ben harcıyorum diyor son zamanlarda elektriği izi kiranizi ödüyorum karnınızı doyuruyorum diyor sürekli ben çalışmaya başlayınca kendi paramla kendime biseyler aldım eve giderken market alisverisi çocuklara atıştırmalık hep aldım kitapları çok severim kendime küçük bı kütüphane köşesi yaptım kitap aldım çocuklara kıyafetler falan kendime alyans aldım alyansim doğumda dar geldikten sonra satıldı yenisi alınmamıştı kendi aldığım şeyler hep sorun oldu. Benim hiçbir faydam olmamis kimseye bir yararim yokmuş hep sözel şiddete maruz kalıyorum hala. Hani gercekten öyle konuşkan işveli cilveli de değilim olamıyorum azıcık falan. Yani daha çok şey var da. Söylediklerini haketmiyorum zaten hiç umursamayip hep güler yüzlü davransam cinsel isteğine karşı çıkmadan belki düzelir mi acaba diyorum. Ama yapamıyorum elimde değil. Onun o haline karşılık vermek içimden gelmiyor

Çift terapisi alsanız mı acaba yanaşır mı bilmem. Keşke alkol içinde tedavi olmayı kabul etse belki bişeyler düzelir.. Üzüldüm adınıza inşallah gönlünüze göre olur her şey..

Çift terapisi alsanız mı acaba yanaşır mı bilmem. Keşke alkol içinde tedavi olmayı kabul etse belki bişeyler düzelir.. Üzüldüm adınıza inşallah gönlünüze göre olur her şey..
Alkol alıp şiddetli kavgalarimiz olduğu halde ben içiyorum ama kimseye zararım yok diyen birisi terapiyi kesinlikle düşünmez hergun içiyor çünkü. Eşim cinsellik istediğinde ben istemiyorum çünkü içkili oluyor ve ben karşılık vermiyorum elinisurekli o bölgede götürüyor ben çekiyorum o götürüyor ben çekiyorum bunu biraz da inatlasarak yaptığını da düşünüyorum artık ben istemiyorum diye. Bu durumda onu iteliyorum falan. Normal eve geldiğinde de iyice Güleryüz olamıyorum hicbisey olmamış gibi. Acaba yanlış mı yapıyorum onu sürekli iteleyerek bilemiyorum. Bazen çok ağır geliyor yaşadıklarım ama benden daha agirlarini yaşayanlar da var haline şükret kızım diyorum kendime. Allah böyle haketmedigi şeylere maruz kalanların yardımcısı olsun

Alkol alıp şiddetli kavgalarimiz olduğu halde ben içiyorum ama kimseye zararım yok diyen birisi terapiyi kesinlikle düşünmez hergun içiyor çünkü. Eşim cinsellik istediğinde ben istemiyorum çünkü içkili oluyor ve ben karşılık vermiyorum elinisurekli o bölgede götürüyor ben çekiyorum o götürüyor ben çekiyorum bunu biraz da inatlasarak yaptığını da düşünüyorum artık ben istemiyorum diye. Bu durumda onu iteliyorum falan. Normal eve geldiğinde de iyice Güleryüz olamıyorum hicbisey olmamış gibi. Acaba yanlış mı yapıyorum onu sürekli iteleyerek bilemiyorum. Bazen çok ağır geliyor yaşadıklarım ama benden daha agirlarini yaşayanlar da var haline şükret kızım diyorum kendime. Allah böyle haketmedigi şeylere maruz kalanların yardımcısı olsun
Amin canım gerçekten daha ağırlarını yaşayanlar var ama sende eşinden soğumuşsun gibi geldi bana. Yani benim eşimde arada bir içiyor kıyaslanamaz ama ben birlikte oluyorum zevkle yani.. Demek ki artık tahammülün kalmamış bu adama senin.. Kesinlikle çift terapisi almalısınız yada imkanınız varsa böyle bir hayatı tercih etmeyin ayrılın derim..

Amin canım gerçekten daha ağırlarını yaşayanlar var ama sende eşinden soğumuşsun gibi geldi bana. Yani benim eşimde arada bir içiyor kıyaslanamaz ama ben birlikte oluyorum zevkle yani.. Demek ki artık tahammülün kalmamış bu adama senin.. Kesinlikle çift terapisi almalısınız yada imkanınız varsa böyle bir hayatı tercih etmeyin ayrılın derim..
Yani soğudum diyebilirim. Normal olduğu zamanlarda birlikte olmak istiyor ama ben sadece ona izin veriyorum benim canım onunla yakinlasmak istemiyor. Bosanmakta istemiyorum ne olursa olsun çocuklarım babadan yada anneden ayrı kalsın istemiyorum çocuklarım da sürekli kavgalarimiz şahit oluyorlar ama sonradan konuşulduğu da kızım 8 yaşında siz bosanirsaniz ben kimde kalcami bilemiyorum anne diyor. Sarhoş olsa da çocuklar korkuyorlar kızıyorlar ama yine de 2 dakika sonra babacim diyolar.

Yani soğudum diyebilirim. Normal olduğu zamanlarda birlikte olmak istiyor ama ben sadece ona izin veriyorum benim canım onunla yakinlasmak istemiyor. Bosanmakta istemiyorum ne olursa olsun çocuklarım babadan yada anneden ayrı kalsın istemiyorum çocuklarım da sürekli kavgalarimiz şahit oluyorlar ama sonradan konuşulduğu da kızım 8 yaşında siz bosanirsaniz ben kimde kalcami bilemiyorum anne diyor. Sarhoş olsa da çocuklar korkuyorlar kızıyorlar ama yine de 2 dakika sonra babacim diyolar.
Bu şekilde evli kalarak çocuklarınıza iyilik etmiyorsunuz ama biliyorsunuz değil mi?

Ne olursa olsun evli kalacağım diyerek, kavga gürültüye, eve sürekli sarhoşu gelen babayla onları muhattap ederek kötülük yapıyorsunuz. Bu şekilde anne babayla aynı evde büyümüs olmalarının bir anlami olmaz.

Ah be yavrum ailenden ilgi sevgi kabul görmedin mi de şu ayyaşa kaçtın bir de?? Yavruların nasıl? Onlara çok üzüldüm ben.

Sarhoş çekmek kolay mı hiç? Çok sevdiğim bi teyzem vardı, eşinin başına alkol yüzünden gelmeyen kalmadı. Evlerine kadar kaybettiler, üstüne bi sürü borç da cabası. Adam öldü gitti,o kadıncağız dertlerle kalakaldı. Şeker hastası oldu, bi ara bilinci gidiyordu bayılıyordu sürekli.

Hala der ki içen adamla kimse evlenmesin, ne derdi biter, ne kusması.. ben pisliğini temizlemekle kalmadım, o pis kokuyu senelerce kokladım, üstüne bi sürü hastalık sahibi oldum diye.

Burayı okuyan gençler de var, örnek olsun bu vesile ile hepsine.

İki sene önceye kadar şiddet gördüm en sonunda şikayetçi oldum uzaklaştırma almıştı ondan sonra bı daha el kaldıramadı ama psikolijik şiddet uygulamaya devam ediyor ve ben dayanamadikca birbirimize giriyoruz ama o önceki gibi dovemiyor artık. Benden yakınlık ve ilgi bekliyor hep benim de isteklerimin duygularımın olduğunu düşünmüyor hiç o kadar anlayışsız. Bır keresinde elbise giyen biri değilim en yakın arkadaşımın düğünü diye elbise giymiştim eşimden güzel olmuşsun diye buna benzer biseyler der mi acaba diye çok bekledim. Ve sonra biseyler demesini beklediğimi söylediğimde yine kafanda ne gibi düşünceler var senin dedi. Yani demek istediği kafanda ne gibi pislikler donuyo yine. 🥺
Büyük ihtimalle ilk suçu olduğu için 5 sene sınırı vermişlerdir ondan dövemiyor

Bu adam içkiyi bırakmadan onunla bir gelecek düsünmeyin. Cocuklariniza nasil kötü ornek oluyor. Bakın ne guzel işiniz var, ona muhtaç degilsiniz. Yaşar gidersiniz laf soz duymadan onurunuzla gururunuzla pislikten uzak pırlanta gibi 2 çocuk yetiştirirsiniz.
Sizi kaybetmekten cok korkuyorsa da gidip tedavi olacak, o şeyi bir daha hic ağzına sürmeyecek (bağımlılık geçmişi olanlar bir kere bile icmemeli)ve bu yaptiklarini telafi edecek. Kiymetinizi anlayin biraz görün, o sizin yaniniza hic yakışıyor mu? Gerçekten iyi bi baba mi?her aksam içkili gelerek baba sıfatıni nasil layikiyla taşıyabilir?

Sizin esiniz hasta, Alkohol hastası. Nasıl başka hastalıklar olur, baş ağrısı, kanser VS doktora gidilir tedavi görünür, Alkohol hastaları da doktora gidip tedavi görmesi lazım. Ama bunu kendisi yapicak. Kendisi diyecek, bende Alkohol alışkanlığı var, ben hastayım, ben bağımlıyım, tedavi istiyorum. Bütün onunla beraber içen arkadaşlarından uzak duracak, yani yepyeni bir başlangıç yapacak. Ama kendi isteği ile, yoksa olmuyor. Eger ben birazcık içiyorum, etrafıma zarar vermiyorum derse, o zaman hiç bekleme ve ayrıl. Yoksa çocukların çok büyük ir travma ile uğradı aklar ilerde. Kızın varsa, seni örnek alarak, aynı babası gibi biriyle evlenecek, oğlun da karısına aynı babası gibi davranacak, cünkü sen eşinin yaptıklarını normalmiş gibi çektiğin için. Biraz kendini düşün, çocuklarını düşün ve ayrıl.

Aslında kendinizi ifade ediş şekliniz o kadar düzgün ki, belli ki kendini geliştirmeye çalışan birisiniz. Keşke iyi maaşlı sağlam bir işiniz olsaydı. Çekmeyin bu kişiyi, çocukları da alıp gidin derdim. Evlilik ve aile hayatı bana göre de sayılmaz pek ama alkol alıp sevgilimi dövmüyorum ki. Eşinizinki bağımlılık, kötü ve tehlikeli bir şey. Bence çocuklarınız için bu kişiden boşanmalısınız. Baba gerçekten çok önemli Alkolik bir baba ile ne kadar sağlıklı büyüyebilir ve normal seçim yapabilirler?
Onun dışında evlilik içi istismar bu yaşadığınızın adı. Sizle birliktelik istemesi ve siz istemeyince öyle davranması vb.
Cehennem gibi bir hayat... Çocuklarınız olmasa şimdi çekin gidin derdim hatta.
Ailenize kendinizi affettiremez misiniz? Belki çocukları alıp gidebilirsiniz?
Bunun dışında evlenmeden birlikte olmanız sizi o adama bağlamaz ki, hepimiz bir şeyler yaşıyoruz. Tüm iyi dileklerim sizinle

Evlenmeden birlikte oldunuz diye veya her dk guleryuz gostermiyorsumuz diye nasil da sindirmis sizi. Neden sucluluk hissediyorsunuz ki? Kocaniz bir bagimli. Tedavi olmadan duzelme sansi yok.

Çocuklarınızın hakettiği hergün sarhoş gelen , annelerine hakaretler yağdıran, aklı fikri şeyinde zorla sevişmeye çalışan bir baba mı gerçekten? Adamı haklı görme var , kendini suçlama var , bu iğrenç hayata devam etmek için cocuklari bahane etme var. Bence önce siz bir destek alın ve eşinizi de aradan haklı çıkarmaya çalışma psikolojisinden kurtulun. Sonra da kazandığınız paralarla alyans falan almaya değil üni. Olur kpss olur hayatınızı kurtarabileceğiniz yatırımlar yapmaya çalışın. Bir arkadaş da söylemiş belli ki gelişime, öğrenmeye açık birisiniz. Başarabilirsiniz. Ama önce düşüncelerinizi değiştirmekle başlayın işe.

Back
X