Eşimin ilgisizliği ve sorumsuzluğu!!!!

futurama

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
11
0
36
Antalya
Merhaba bayanlar, yaklaşık 2,5 yıldır evliyim. Eşim devlet memuru bende özel sektörde çalışıyorum. Problemlere gelince;
1-Evin maddi sorumlulukları 2 ye bölünmüş durumda, 1 ekmek dahi alınsa yarısını o yarısını ben veriyorum.(Faturalar(cep tel hariç), ev kirası herşey ortak, dışarıda bir yemek yesek bile( ki kim götürcek??) yarısını o ödüyor yarısını ben ama bütün ev işi bana bakıyor hatta o faturaların ödenmesi, arızaların tamir ettirilmesi, duvara çakılacak bir çivi bile...
2-Çocuk istemiyor hemde kesinlikle(yaşım 35 bu arada)
3-Hergün istisnasız en az 4 bira içiyor (sayı artışında psikolojik şiddet başlıyor; çalıştığım için ve sürekli onun arkasını toplamak zorunda olduğum için (çünkü çok dağınık) ev işlerini bazen yetiştiremiyorum, bazen bunalıyor işimden dert yanıyorum bunlar bana çok büyük kabahat işlemişim gibi geri dönüyor.
4-Yukarıda dedim ya kim götürcek diye, evlendiğimizden bu yana 2 elin parmaklarını geçmemiştir dışarı çıkmışlığımız. Biz balayına bile gitmedik masraf olmasın diye. Düğünden sonra bütün altınlarımıda borçlarını ödemesi için ona verdim üstelik. Evlilik yıldönümümüzde veya doğum günümde bana hediye almışlığı yok, kutlamada yok
5-Dolaptan kıyafet alır dolap kapağını açık bırakır, mutfaktan su içmek için bardak alır mutfak dolabını açık bırakır, geçenlerde buzdolabı kapağını bile açık buldum:)
Bunlar gibi daha bir sürü küçük küçük şeyler; ben düşünüyorum madem herşeyin yarısını ben ödüyorum o halde neden ev işlerini yalnız ben yapmak zorundayım?? Çocuk istemiyor ama ben deli gibi istiyorum...Boşanmalımıyım lütfen yardım edin ailem her zaman arkamda, babam yok zaten annem ve kardeşlerim var, kayınvalidemler pek karışmaz bize çoğu kayınvalide gibi bazen laf sokmaya çalışır vs bende cevap vermem, dilimi göstermem bilmedimden değil saygımdan o yüzden çok ilişemez bana, akıl verin kızlar ne olur eşimi seviyorum diyorum hoş nesini sevdiğimi de bilmiyorum bana yardımcı olmuyor hiç bir konu da, romantik değil, ilgili değil ne yapacağım bilmiyorum:((((

bence mantıklı düşünüyorsunuz, beklentilerinizde haklısınız kocanızı karşınıza alıp bunları net bir şekilde anlatmalısınız ev işlerini de paylaşmanız gerektiğini, çocuk isteğinizi belki kendisini toplar olayları sizin açınızdan görmeyi başarabilir eğer olmazsa beklentilerinize karşılık vermeyen mutsuz bir evliliği sürdürmek pek anlamlı değil. hakkınızda hayırlısı, umarım her şey gönlünüzce olur

Sanki evlilikten çok iş ortağı gibi bir hayatınız var gibi geldi bana.

Bu durum ilk baştan beri mi böyleydi, herşeyi yarı yarıya ödemeniz?

Hiç ortak birikiminiz yok mu?

bi çok erkek dağınıktır eşleri hep dert yanar ama.....

1.ekmek alsak yarısını o ödüyor yarısını ben ödüyorum demişsiniz sanki ev arkadaşı gibi.

2.siz istediğiniz halde o çocuk istemiyor diyorsunuz evlenmeden önce alınan bi kararmı bu yoksa eşiniz sonradanmı çocuk sahibi olmaktan vazgeçti..

peki bu sıkıntılarınızı eşinizle konuştunuz mu????

Dağınık olmayı ilgisizliği anlıyorum keseler nasıl ayrı olur onu anlamıyorum
öğrenci usulü ekmeği bile ortak alıyosunuz
siz mantık evliliği mi yaptınız?
çocuk istememesinin nedeni neymiş

Sanki evlilikten çok iş ortağı gibi bir hayatınız var gibi geldi bana.

Bu durum ilk baştan beri mi böyleydi, herşeyi yarı yarıya ödemeniz?

Hiç ortak birikiminiz yok mu?

Sevgili daisyc, hayır ilk başta benim maaş kartım tamamen ondaydı bana aylık ayrılan bir bütçe vardı ki aylık sadece 200 Tl benim maaşım bu arada 1500 tl idi, geçen kış kış sonu eve temizlik firması çağırdım o da evde durmam ben dedi dışarı çıkıyordu bana 20 tl verirmisin kadınlara ikramlık alıcam dedim, neden senin paran bitti mi dedi dedim ay sonuna 10 gün var ve bendeki ancak bana yeter, ya tamam ben seni ne zaman parasız bıraktım demesin mi bana cinlerim fırlamış tepeme dedim özür dilerim ama ben senin eline bakmıyorum, bende para kazanıyorum bunun üzerine maaş kartımı bana verdi ve böyle bir uygulamaya başlandı. Ortak birikim yok, hem o biriktiremez alkole verdiği parayı biriktirse araba sahibi olurdu şimdiye kadar:) benim var biraz birikmişim.

işin içine hesap girince evli olduğun bile anlaşılmaz 2 arkadaş bile biryere gitse 2 ye bölmez bir o bir öbürü verir bu kötü şiddet olayı en kötüsü psikolojik olması insanı canından bezdirir arkasını sürekli çalışan bir bayan olarak toplaman çok sıkıcı birazda aşk hayatınızdan olumlu yönlerden bahsederseniz daha iyi olur. Birde hem çocuk isteme hem gezme tozma para harcama afedersin ot geldim ot gidiyorum deli gibide çalışıyorum niye yaşıyorumki ne için yani ???

Merhaba bayanlar, yaklaşık 2,5 yıldır evliyim. Eşim devlet memuru bende özel sektörde çalışıyorum. Problemlere gelince;
1-Evin maddi sorumlulukları 2 ye bölünmüş durumda, 1 ekmek dahi alınsa yarısını o yarısını ben veriyorum.(Faturalar(cep tel hariç), ev kirası herşey ortak, dışarıda bir yemek yesek bile( ki kim götürcek??) yarısını o ödüyor yarısını ben ama bütün ev işi bana bakıyor hatta o faturaların ödenmesi, arızaların tamir ettirilmesi, duvara çakılacak bir çivi bile...
2-Çocuk istemiyor hemde kesinlikle(yaşım 35 bu arada)
3-Hergün istisnasız en az 4 bira içiyor (sayı artışında psikolojik şiddet başlıyor; çalıştığım için ve sürekli onun arkasını toplamak zorunda olduğum için (çünkü çok dağınık) ev işlerini bazen yetiştiremiyorum, bazen bunalıyor işimden dert yanıyorum bunlar bana çok büyük kabahat işlemişim gibi geri dönüyor.
4-Yukarıda dedim ya kim götürcek diye, evlendiğimizden bu yana 2 elin parmaklarını geçmemiştir dışarı çıkmışlığımız. Biz balayına bile gitmedik masraf olmasın diye. Düğünden sonra bütün altınlarımıda borçlarını ödemesi için ona verdim üstelik. Evlilik yıldönümümüzde veya doğum günümde bana hediye almışlığı yok, kutlamada yok
5-Dolaptan kıyafet alır dolap kapağını açık bırakır, mutfaktan su içmek için bardak alır mutfak dolabını açık bırakır, geçenlerde buzdolabı kapağını bile açık buldum:)
Bunlar gibi daha bir sürü küçük küçük şeyler; ben düşünüyorum madem herşeyin yarısını ben ödüyorum o halde neden ev işlerini yalnız ben yapmak zorundayım?? Çocuk istemiyor ama ben deli gibi istiyorum...Boşanmalımıyım lütfen yardım edin ailem her zaman arkamda, babam yok zaten annem ve kardeşlerim var, kayınvalidemler pek karışmaz bize çoğu kayınvalide gibi bazen laf sokmaya çalışır vs bende cevap vermem, dilimi göstermem bilmedimden değil saygımdan o yüzden çok ilişemez bana, akıl verin kızlar ne olur eşimi seviyorum diyorum hoş nesini sevdiğimi de bilmiyorum bana yardımcı olmuyor hiç bir konu da, romantik değil, ilgili değil ne yapacağım bilmiyorum:((((

benım ex esımde hıc ozel gunlerı kutlamazdı ama parası yoktu:9:
senınkınde para var da yapmıyomus ılgıncler valla bu erkekler bıze verdıklerı bosa gdıyo sankı :50:

sen niye evlisinki anlamadım çocuk istemiyor içki para mevzularına hiç girmiyorum çok ayıp
sana ne sevgi ne saygısı var
yaşında 35 olmuş
sen bilirsin

Dağınık olmayı ilgisizliği anlıyorum keseler nasıl ayrı olur onu anlamıyorum
öğrenci usulü ekmeği bile ortak alıyosunuz
siz mantık evliliği mi yaptınız?
çocuk istememesinin nedeni neymiş

Sevgili, little_black_dress çocuk istemiyor çünkü rahatına çok düşkün, tasarruf nedir bilmez bugün var bugün yer ailesinden öyle görmüş benim kayınvalidem ve kayınbabam 70 küsür yaştalar, kayınbabam ordu emeklisi ama 1 tane evleri bile yok gerisini var sen düşün, çocuk olursa rahat olamayacak, ilk evlenirken 2 yıl bekleyelim sonra yaparız demişti ama şimdi kendine güveni yok o sorumluluğu taşıyabileceğine inancı yok, hoş benimde yok ama insan yinede istiyor:(((

Sizin istemeniz çok normal erkeklerin çocuk istememesinin nedeni hep maddiyat galiba bende burda öğrendim
bi çok çalışan bayan tanıyorum maaş kartları eşlerinin ellerinde çalışan bayanla evlenen erkekler parayı sevenler oluyor genelde
siz eşinizle oturup sakin sakin konuşun öncelike bu herşeyin masrafını paylaşma olayını çözmeniz lazım çok can sıkıcı

bu nasıl bır evlılık??
ilk defa duyuyorum böyle birşey...
herşeyın yarısını o yarısını sen ödüyorsun...
bende yeni başladım işe...
eşim benim parama asla dokunmaz..
ben çalışmıyormusum gıbı o para bir köşede birikir..
bizim için geleceğimiz için.... evlilik bu iş ortaklıgımı yapıyorsunuz??
çocuk istememsi neden peki...
su andamı ıstemıyor yoksa hiçmi istemiyor??

Sevgili daisyc, hayır ilk başta benim maaş kartım tamamen ondaydı bana aylık ayrılan bir bütçe vardı ki aylık sadece 200 Tl benim maaşım bu arada 1500 tl idi, geçen kış kış sonu eve temizlik firması çağırdım o da evde durmam ben dedi dışarı çıkıyordu bana 20 tl verirmisin kadınlara ikramlık alıcam dedim, neden senin paran bitti mi dedi dedim ay sonuna 10 gün var ve bendeki ancak bana yeter, ya tamam ben seni ne zaman parasız bıraktım demesin mi bana cinlerim fırlamış tepeme dedim özür dilerim ama ben senin eline bakmıyorum, bende para kazanıyorum bunun üzerine maaş kartımı bana verdi ve böyle bir uygulamaya başlandı. Ortak birikim yok, hem o biriktiremez alkole verdiği parayı biriktirse araba sahibi olurdu şimdiye kadar:) benim var biraz birikmişim.

Peki bu konu sizin canınızı sıkmıyor mu? genelde ilişkiniz nasıl eviniz huzurlu bir ev mi?

bu nasıl bır evlılık??

Çocuğu hiç istemediğini 3 ay önce söyledi, en başta konuştuğumuz 2 yıl bekleyelim sonra idi 2 yıl bitince konuşmam gerektiğini düşündüm ve ben kesinlikle çocuk istemiyorum dedi, yukarıda da bahsettiğim gibi sorumluluğunu alamayacağını biliyor, alkole, internete olan düşkünlüğü engel buna, gece rahat uyuyamıycam diyor sürekli bir ses olacak diyor, yok beziydi yok mamasıydı diyor sen bilirsin diyor çocuk istemekte kararlıysan ayrılabiliriz bile dedi:((((

bu nasıl bır evlılık??

Çocuğu hiç istemediğini 3 ay önce söyledi, en başta konuştuğumuz 2 yıl bekleyelim sonra idi 2 yıl bitince konuşmam gerektiğini düşündüm ve ben kesinlikle çocuk istemiyorum dedi, yukarıda da bahsettiğim gibi sorumluluğunu alamayacağını biliyor, alkole, internete olan düşkünlüğü engel buna, gece rahat uyuyamıycam diyor sürekli bir ses olacak diyor, yok beziydi yok mamasıydı diyor sen bilirsin diyor çocuk istemekte kararlıysan ayrılabiliriz bile dedi:((((

bu nasıl bır evlılık??

ortada bir evlilik göremiyorum
bir an evvel kurtarin kendinizi derim
tek basiniza daha saglam bir hayatiniz olur
hayat degil evlilik degil bu yasadiginiz

Peki bu konu sizin canınızı sıkmıyor mu? genelde ilişkiniz nasıl eviniz huzurlu bir ev mi?

3 ay öncesine kadar idare ediyordum, canımı sıksada o böyle huzurluyum dediği için bişey demiyordum ama 3 ay önce tamamen çocuk istemediğini söylemesi ilişkimizi çok etkiledi 2 ay yanına yaklaşamadım (anlıyorsundur demek istediğimi) şimdi bile çok zorlanıyorum, istemiyorum hatta tabi durum böyle olunca huzur muzur hak getire

evlenırken de boyle ssorumsuzmuydu esınız

Back
X