Benim bir yakınım daha önce evlenip ayrılmış biriyle evlenmeye karar verdi yıllar önce, ben şahsen itiraz ettim çünkü kız hiç evlenmemişti ve adamın ilk evliliğinden biri 15 biri 11 yaşında 2 çocuğu vardı, neyse evlendiler, 15 yaşındaki babasıyla görüşmeyi redetti, yeni eşi babasını elinden alan rakip gibi gördü, 11 yaşındaki haftasonları gelip gidiyordu, çocuk üstünü başını ortalığa bırakırdı, bildiğiniz klasik itirazlar, zorluk çıkarmalar, tanıdığım ne yapacağını şaşırdı, alıp karşıma konuştum, dedim bu çocuğa sabır göstereceksin, anlayışlı olacaksın, sonuçta baştan biliyordun çocukları olduğunu, çocuk için hiç kolay değil babasının yatağında başka birinin olduğunu bilmek, annesiyle hayal ettiği babasını başka kafınla yan yana görmek, kuralların olsun, bir kabahati olduğunda sen değil baba müdahale etsin, sevin çocuğu.
Sağolsun ne dediysem uydu, bir süre sonra iki arkadaş oldular, tanıdığımın 2 çocuğu oldu, kardeşlerine sımsıkı sarıldı çocuk, şimdilerde koca delikanlı, 15 yaşındaki de büyüdü tabii, babasını görmek istemiyordu ya babasının yeni eşini tanıdı zamanla ve yakınım babayla evladı barışın böyle olmaz diyerek ön ayak oldu görüşmelerine, şimdi kocaman bir aileler.
Zaman ve sabır...