Eşimin inatçılığı

ladybirddd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
661
1
46
Ankara
merhaba hanımlar. ben 7 aylık evliyim. eşimle ilgili bi sorun yaşıyorum. tıpkı bi dağ keçisi gibi inatçı. Bi örnek vercek olursak, ikimizde çalışıyoruz. hafta sonlarımız boş. Gezmeyi birlikte vakit geçirmeyi sever esasında. diyelim ki benim o gün gitmek istediğim bi yer var, herhangi bi şey, alışveriş ya da bi arkadaşımızı evi. yani onun için sakıncalı ya da can sıkıcı bi durum yaratcak bi yer değil. ama bazen sırf canı istemiyo diye gitmek istemez. ve asla götüremessiniz onu. asla. ben sinirlenirim elbette. anlam veremem. ama bunun bi yolu olmalı. belki daha öncesinden söylenmeli bi şekilde bi ikna yolu olmalı ama nasıl.. bu sadece bi örnek. bunun gibi pek çok olayda anlamsız bi biçimde inatçılık yapar. böyle ufak tefek şeyler ama sinir bozucu bi hal alır çoğu zaman. hanımlar eşlerini nasıl ikna eder?? bana yardım edinn :/

aynı şeyi ona yapın çok kararlı (asık set değil ama dediğim) ol herzaman asla kolay olma aynı şeyleri ona yapıp birgün patlama noktasında geldiğinde sen bana aynı şeyleri yaptın ben sana ters oldum mu de

kpss çalıştığımdan olsa gerek konunuzu okurken eğitim psikolojisiyle ilgili bir kavram geldi aklıma,
adı "eşik": birine bir durumu tepki vermeden kabullendirmek istiyorsanız pat diye söylemek yerine ufak ufak söylüyorsunuz, o kişi duruma hazır hale geliyor farkında olmadan.
siz de bunu uygulayabilirsiniz isterseniz. emirvaki yapıldığı için inadına gitmek istemiyor olabilir.
bir de şöyle bir durum var, gitmek için ısrar ettikleriniz ortak arkadaşlarınız mı yoksa sadece sizin arkadaşlarınız mı? belki sizin aracılığınızla olan arkadaşlarsa gitmek istemiyor ya da rahatsız oluyor olabilir.
ilk evlendiğimde hatta bir kaç sene öncesine kadar eşim zorla beni arkadaşlarına götürmek isterdi hatta götürürdü de, bu beni çok rahatsız ediyordu. şu an onun istediği hiçbir yere gitmek istemiyorum, hatta o arkadaşlarla görüşmüyorum da. belki önceki zorlamaların da tesiri vardır.

benzer sıkıntıları bende yaşıyorum. sakin sakin gönlünü alıp da söylesem yoksa yoktur. beni ağlatma evrelerine kadar gidiyor bu durum. sinirlerim artık bu konuda harap olmuş durumda. en son aynı binada oturduğumuz abisi bizi çaya davet etti telde, bende tmm geliriz dedim. neden ona sormadan evet dedim die yarım saat dil döktüm. sonuçta onun abisi ama adam benim tek başıma karar vermelerimden ötürü inat ediyor. hoş ben karar verdiğimi ona belli etmediğim zamanlarda da aynı şeyi yapıyor ve ben ona yalvarmak zorunda kalıyorum, bu durumum canımı nasıl yaktığını anlatamam... birşey sölesem hemen hayır der... hayır kelimesi artık bende mide bulantısı yaratır oldu... şimdi bunları yazarken bile geriliorum. ama ben onun tüm isteklerine evet demek zorundayım, aslında diyorumda onunla bişi yapmak hoşuma gidiyor.ondan pek teklif gelmese de arkadaş toplantıları beni mutlu ediyor. kısacası canımcım ben de bu konu da çaresiz olan tarafım... umarım iyi bir fikri olan birileri bizi aydınlatır... şimdiden teşekkürler..

uzun vadede yapilcak planlar icin ilk bahsettiginiz belki ise yarayabilir hic denemedim evet. daha oncesinden alistira alistira soylemeyi. evet tam da boyle tepkiler veriyo/ simdi bu nerden cikti ya da bu simdi mi soylenir emrivaki yapiyosun../
sorunuza gelince bahsettigim sadece bi ornekti. bu bi arkadas ziyareti olur alisveris olur hatta bazen kendi yakinlariyla vakit gecirmek olur. zira zaten gorusmek istemedigi arkadaslarimla ben yalniz basima bulusuyorum konusuyorum vs. o konuda anlastik. ama ne yazik ki bir takim seyler aninda gelisir bi kac gun oncesinden degil hatta bi kac saat oncesinden bile degil. iste o zaman tam bi iskence oluyo onunla anlasabilmek..

ayni birebir ayni. fazlasi var eksigi yok.. ayni sekilde ben de onun istediklerine misilleme yapip hayir diyemiyorum cunku hosuma gidiyo her sekilde ortak biseyler yapmak.. ustelik yapsamda,o benim kadar takilmiyo / hayir!/ lara

Son düzenleme:

bunu basaramiyorum malesef.. bazen deniyorum sadece. ustelik bu onu, beni rahatsiz ettigi oranda etkilemiyo. takilmiyo yani. hayir diyorum mesela istedigi her ne yapmaksa, tamam o zaman deyip vazgeciyo. baska bi yolu olmali baska bi yerden vurmaliyim adami :)

Birde sanki sizin isteğinizi , aslında o istiyormuş gibi göstererek yaptırmak die bi tabir varda ben de daha çözemedim bu durumu

ben genelde yaptiracagim seyi ne istiyosam yani yuz kere soyler dururum en sonunda esim bikar tamam tamam der:)))biktirma politikasi benim ki:)

Benim eşim değil erkek arkadaşım aynıı yalvarırım bazen bişey için inat olsun diye yapar.Derim neden söyle mantıklı açıklama yap tamam ama oda bilmez niye inat ettiğini.Bende yapaym diyorum ama dayanamıyorum ısrarlarına fazla onlarda bizim gibi olsa nolur yani bide benim svegili boğa burcu ona bağlıyorum napımm:95:

canım benim kocamda aynı senin kocan gibi çok inatcı..10 senedir birlikteyiz 7 senedir evliyiz...ben bir yere gitmek istediğimde ona gidelim die tutturmuorum bi kere söylüorum sen bilirsin diorum üzerine gitmeyince bakıorum hemen yapıo..ama üzerine çok gidersem hayyatta yapmıyor...o yüzdden sende çok gitmek istediğin yere bi kere söyle sonra sen bilirsin gibi laflar et belki insafa gelir:)

cik.. 1 kere soyleyip sen bilirsin dersem olmuyo iste :))) canina minnet hofff ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…