• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin iş durumu çok canımı sıkıyor

GZN123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
118
160
53
30
O kadar daraldım ki yazip içimden atmak istedim. Eşim cok anlayışlı ve bana cok deger veren biri gecimimizde sıkıntı yok ancak iş konusunda çok sıkıntılı.6 senedir bir iste calısıyordu agır geldigi için çıktı.3 aydır işsiz 2 yere girdi iki yerde işini yetersiz buldu begenmediler cıkarttilar.Aileminde henuz haberi yok çalısıyor biliyorlar.Soylemekte istemiyorum cunku tekrar tekrar girip çiktigi yerleri ogrenmelerini istemiyorum.Özguveni cok eksik ne yazikki beceri yonundende zayif bilmiyorum boyle ne olacak😔 1 kucuk oglumuz var,ev kira kış kapıda geçim nasıl olur bilmiyorum.Başarisiz ve çabasız biri olması beni çok üzüyor.Iş buluyor ancak 2 hafta sonra yetersiz deyip çıkartiyorlar bu daha çok canımi sıkıyor.Şimdide tutturmuş neye elimi atsam kuruyor bi hocaua gidicem biri bana bişe yaptı diyo.psikoloğa gitmesini söylüyorum özguveni için gitmem diyor durum böyle 😔

Hacı hocanin faydası olacağını sanmam.

Tavsiyem yeme içme sektöründe daima garson aranır. Marketlerde de reyonlara görevli aranır. Buralara bakınmak gerek.

Parayı küçümsemeyin. Hic yoktan iyisine odaklanın.

Daha iyi bir is bulunca ayrılır.

Bir diğer taraftan siz çalışabilirsiniz. Madem eşinizin performansi begenilmiyor.

O evde çocukla ve evle ilgilensin. Siz çalışın.

En azindan geçici bir süre bu şekil idare edilebilir.

üzücü. bulunduğu meslek ne bilmiyorum. fakat işin mutfağını bilmeden direkt ustalık konumuna kendini atıyorsa başarısız olması muhtemel. başladığı yerlere çok tecrübesinin olmadığını ama işi öğrenme konusunda istekli olduğunu söyleyip buna uygun bir imaj çizerse daha uzun süreli bir iş hayatı olur diyorum ben.

aslinda cok zor donemde issiz kalmis ama yine de is bulmus,
hem pandemi, hem ekonomik durum da olunca belki isveren de ise alma fikrini bu sebeplerle degistirmis olabilir.
cok umutsuz gelmedi bana esinizin durumu, adam cabalamasa bu 2 isi de bulmazdi.

Destek alma fikriniz guzel, bunu sakin sakin yeniden konusun bence.
hoca fikri bence komik, ama esiniz kendine iyi gelecegini dusunuyorsa onu da deneyebilir, sonucta bu tarz seyler biraz da kisinin kendini motive etmesine bakiyor, o yuzden cok negatif olmayin buldugu cozumler konusunda bence. Denemekten ne kaybedecek o onemli, haci hoca olayina para baglayacaksa yapmasin tabi ki.

Hocaya gitmek psikologa gitmekten daha kolay geliyor. Hocadan sonra iyilesecegine sartladiysa pozitif kodlamayla yine yarar gorebilir. Ama bu buyuk ihtimalle adiyla da ilgili. Ozguven sorununu cok iyi biliyorum bizzat yasadim.

aslinda cok zor donemde issiz kalmis ama yine de is bulmus,
hem pandemi, hem ekonomik durum da olunca belki isveren de ise alma fikrini bu sebeplerle degistirmis olabilir.
cok umutsuz gelmedi bana esinizin durumu, adam cabalamasa bu 2 isi de bulmazdi.

Destek alma fikriniz guzel, bunu sakin sakin yeniden konusun bence.
hoca fikri bence komik, ama esiniz kendine iyi gelecegini dusunuyorsa onu da deneyebilir, sonucta bu tarz seyler biraz da kisinin kendini motive etmesine bakiyor, o yuzden cok negatif olmayin buldugu cozumler konusunda bence. Denemekten ne kaybedecek o onemli, haci hoca olayina para baglayacaksa yapmasin tabi ki.
Vala bende sırf kendini motive edicekse uzerindeki seyin gectigine inanacak diye git dedim hocayada napalim.Iş ariyor evde oturmuyor cani skiliyor ancak işte basarisi olmuyor devamli cikarilincada ozguveni iyice zedeleniyor 😕

üzücü. bulunduğu meslek ne bilmiyorum. fakat işin mutfağını bilmeden direkt ustalık konumuna kendini atıyorsa başarısız olması muhtemel. başladığı yerlere çok tecrübesinin olmadığını ama işi öğrenme konusunda istekli olduğunu söyleyip buna uygun bir imaj çizerse daha uzun süreli bir iş hayatı olur diyorum ben.
zaten o şekilde giriyor 2 hafta deneme suresi veriyorlar sonra memnun kalmadık deyip cikariyorlar ne olacak nereye kadar bole olacak blmiyorum

Hocaya gitmek psikologa gitmekten daha kolay geliyor. Hocadan sonra iyilesecegine sartladiysa pozitif kodlamayla yine yarar gorebilir. Ama bu buyuk ihtimalle adiyla da ilgili. Ozguven sorununu cok iyi biliyorum bizzat yasadim.
bende elimden geldigince destek olmaya calisiyorum ama ister istemez cok moralim bozuluyor artik nereye gidicem derse destek çıkıyorum aklinda kalmasin diye hocaysa hoca psikolog sa psikolog 😐

Hacı hocanin faydası olacağını sanmam.

Tavsiyem yeme içme sektöründe daima garson aranır. Marketlerde de reyonlara görevli aranır. Buralara bakınmak gerek.

Parayı küçümsemeyin. Hic yoktan iyisine odaklanın.

Daha iyi bir is bulunca ayrılır.

Bir diğer taraftan siz çalışabilirsiniz. Madem eşinizin performansi begenilmiyor.

O evde çocukla ve evle ilgilensin. Siz çalışın.

En azindan geçici bir süre bu şekil idare edilebilir.
zaten asgari ucretle çalıştığı için para durumunu kucumsemiyor.aslada oturmaz evde calisicam canim.skiliyor diyor istiyorum ki bir isi basarsin yapsin surdursun iş bulduğu zaman sevinemiyorum bile cunku yine cikartacaklari aklima geliyo moralim bozuluyor.

Keşke eskı iş yerınden çıkmasaydı şu dönemde sıkıntılı bir durum ancak sizde böyle beceriksiz gibi duygularınızı lütfen yansıtmayın. Kıra şu bu dert edınmek yerıne şartlarınızı iyileştirmek için çabalamalısınız sizde bu durumda çalışabilirsiniz. Başarısız dıye düşünceğinize ikimiz diyip çabalamak içinde düşünebilirsiniz. Ah vah edıp adama yansıtmayın destek olun yüküne

Neden yetersiz bulunuyor sürekli? Hangi sektörde çalışıyor?
mobilya sektöründe calisiyor.Bilmiyorum ki detayini sadece sordugumda elimden gelenin fazlasini yapiyorum yavaş kaldigimi soyluyorlar diyor son girdigi 2 yerde ayni sebepten cikardi

mobilya sektöründe calisiyor.Bilmiyorum ki detayini sadece sordugumda elimden gelenin fazlasini yapiyorum yavaş kaldigimi soyluyorlar diyor son girdigi 2 yerde ayni sebepten cikardi
O zaman başka sektörlere yönelsin. Mobilya hem fiziki güç hemde beceri ister. Şoförlüğü varsa kurye olabilir,garson olabilir. Herkes her işi yapamaz açıkçası eşinizi tanımadığımız için çok öneride de bulunamıyoruz. Sanırım iş seçiyor.

zaten asgari ucretle çalıştığı için para durumunu kucumsemiyor.aslada oturmaz evde calisicam canim.skiliyor diyor istiyorum ki bir isi basarsin yapsin surdursun iş bulduğu zaman sevinemiyorum bile cunku yine cikartacaklari aklima geliyo moralim bozuluyor.

6 yıl aynı yerde çalışmış

3 ay işsiz kalınca bir işi başaramamış oldu

Çalışsın sürdürsün derken 6 yıl çalışmış bu işlerle uyuşamadılar aramaya devam etsin

yavaş kaldigimi soyluyorlar diyor
Yavaş çalışmak maalesef büyük bir sorun.

Çalışma hızının önemli olmadığı sektörlere yönelebilir.

Birde biraz hızlanmaya çalışsın, olmayacak birşey değil yani

Back
X