Eşimin işi yüzünden bize vakit ayırmaması

Freldu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
4
1
1
38
Kızlar merak ediyorum iş kolik kocası olanlar var mı?9 yıllık evliyim. 4 yaşında kızım var. Eşim evlendigimizden beri cumartesi dahil aksam 7-8 den önce gelmez.kendi işi. 2 ortak çalışıyorlar. Cogu pazar çalışmaz ama bazen yetistiremiyorum diye pazar çalıştığı da olur. Ben de çalışıyorum memurum saatim belli hafta sonu tatilim var. Bu yuzden mi anlayamıyorum acaba çalışma saatlerini? Ben diyorum ki tamam hafta içi 8 e kadar(bazı günler 10 falan da olur) çalışıyorsun lafım yok. Ama en azından hafta sonlarını boşalt bi gezelim çocuğumuzu alıp bir yerlere gidelim ben gezmeyi seviyorum. Bi değişiklik yapalım,zaten çalışıyoruz nefes alalım. Diyorki sen git istediğin yere , çocuğu gezdir ben yetişemiyorum bende çok istemiyorum böyle olmasını ama kim yapacak bu işleri bizim için çalışıyorum..... falan falan. Adam benim gözümde tam bir işkolik. Ben de bize biraz daha fazla vakit ayırmasını arada şehir dışı gezmelere gitmek falan istiyorum. Çok şey mi istiyorum,benim gibi olan var mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Gönlü olsa zaman yaratırdı sanırım
Hangi sektörde eşiniz?
Ben yerinizde olsam alırım çocuğumu gezerim anı biriktiririm zaman akıyor eşim de olsa keyfini bekleyemem çünkü kendi işi ve arada da olsa zaman yaratmalı diye düşünürüm

Hangi sektörde eşiniz?
Ben yerinizde olsam alırım çocuğumu gezerim anı biriktiririm zaman akıyor eşim de olsa keyfini bekleyemem çünkü kendi işi ve arada da olsa zaman yaratmalı diye düşünürüm
Mühendis kendisi. Evet bazen gidiyorum zaten beklemiyorum keyfini ama canımı sıkıyor bu durum. Teşekkür ederim görüşünüz için

Ben bu konularda acımasız olabilirim.

Özel sektörde öğretmenlik yaptım. Herhalde dünyada kimse benden yoğun çalışmamıştır.

Bazı geceler 11 de bitiyordu işim. Ama bazen de 7 de bitiyordu. Hemen arkadaşlarımla plan yapiyordum. Yemeği dışarda yiyordum. Geziyordum. Ya da sinemaya gidiyordum.

Yani isteyince gerekiyorsa uykudan vazgeçeceksin. Ama zaman yaratacaksın.

Kaldi ki bi cumartesi eşiniz çalışır. Ortağı tatil yapar. Bi cumartrsi de ortak çalışır. Eşiniz sizinle olur.

Eşinizin hevesi yok bence
Çözüm bulmaya çalışmıyor.

Bir arkadaşımın eşi de öyleydi. İnşaat mühendisiydi kendisi ve adam eve geç geliyordu, hayatı iş olmuştu. Maalesef günümüzde geçinmek zor olduğu için bazı insanlar bu şekilde işkolik oluyor. Yani ben eşinize çok da kızamadım. Memur olduğum için mi demişsiniz, evet belki bir ihtimal öyle olduğunuz için anlamakta zorlanıyorsunuzdur. Sigortacılık yaptım, 21,22.00'a kadar mesaiye kalmadığım zamanlarda eve iş getirir gece 1 lere 2 lere kadar evde iş yapardım. Vücudumda yaralar çıkmaya başlamıştı yoğunluktan artık. 🙄

Ama çarem yoktu...🤷🏼‍♀️

İş durumunu bilmeden yorum yapmak çok güç bu duruma.
Gerçekten sizinle vakit geçirmek istiyor ama işleri çok yoğun da yetişemiyor mu, yoksa zaten pek de gönlü yok işi de kaçış gibi mi görüyor bilemeyiz.
Normalde size karşı nasıl, çocuğunuza ilgili mi mesela bunları ölçüp biçin.
Eğer istenirse çok kısa zamanlar bile olsa beraber vakit geçirmeye eğlenmeye zaman yaratılabilir diye düşünüyorum.

Su an ki ekonomi de isi var calisiyor diye sukretmekten baska cozum yok. Gece gunduz calissa da.

Gecinmenizi çok sekteye ugratmayacak ise bahane. Erkeklere daha kolay. Dusunsenize iş yerinde hem çalışıyor hem sosyal ortam yemek yiyor müzik sigara cay kahve. Eve geliyor yemek temizlik kıyafet hazır. Evde olsa konfor alanının dışına çıkmış olacak esı belki yardım et diyecek çocukla oynaması gerekecek falan. Ne gerek var. İşte alistigi bildiği rahatlığı yaşıyor.

İş durumunu bilmeden yorum yapmak çok güç bu duruma.
Gerçekten sizinle vakit geçirmek istiyor ama işleri çok yoğun da yetişemiyor mu, yoksa zaten pek de gönlü yok işi de kaçış gibi mi görüyor bilemeyiz.
Normalde size karşı nasıl, çocuğunuza ilgili mi mesela bunları ölçüp biçin.
Eğer istenirse çok kısa zamanlar bile olsa beraber vakit geçirmeye eğlenmeye zaman yaratılabilir diye düşünüyorum.

Yani bizimle olduğu sıralarda ilgisiz değildir. Iyi vakit geçiririz birlikteyken. yemeğe falan cikariz bazen ama hep ben ayarlarım onu da.ben mi yetinemiyorum anlamadım ama yetmiyo yani napayım 🤔

Kızlar merak ediyorum iş kolik kocası olanlar var mı?9 yıllık evliyim. 4 yaşında kızım var. Eşim evlendigimizden beri cumartesi dahil aksam 7-8 den önce gelmez.kendi işi. 2 ortak çalışıyorlar. Cogu pazar çalışmaz ama bazen yetistiremiyorum diye pazar çalıştığı da olur. Ben de çalışıyorum memurum saatim belli hafta sonu tatilim var. Bu yuzden mi anlayamıyorum acaba çalışma saatlerini? Ben diyorum ki tamam hafta içi 8 e kadar(bazı günler 10 falan da olur) çalışıyorsun lafım yok. Ama en azından hafta sonlarını boşalt bi gezelim çocuğumuzu alıp bir yerlere gidelim ben gezmeyi seviyorum. Bi değişiklik yapalım,zaten çalışıyoruz nefes alalım. Diyorki sen git istediğin yere , çocuğu gezdir ben yetişemiyorum bende çok istemiyorum böyle olmasını ama kim yapacak bu işleri bizim için çalışıyorum..... falan falan. Adam benim gözümde tam bir işkolik. Ben de bize biraz daha fazla vakit ayırmasını arada şehir dışı gezmelere gitmek falan istiyorum. Çok şey mi istiyorum,benim gibi olan var mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Seninki kendi isi mecburiyetten çalışıyor, benim esim keyfi... Ben 2.5yasindaki kizimi alip geziyorum. Kimsenin keyfini bekleyemem. Beklenti icinde beklemekten iyidir. Bir sure surat yaptim, sonra eski halime döndüm. Hatta okulun il dısı gezilerine katılıyorum artik. O çalışsın biz gezelim :))))

İşin niteliği önemli

Yani işi kendi mi yapıyor başında mı duruyor vs

örneğin eşim işte

Akşam 18.30 a randevu verdi

Ama bunu dün akşam erken evde olmak için yaptı fakat işi uzadı dün de 18.30 gibi geldi

Biz kendi işimiz olmasına rağmen haftasonu çalışmayalım diyemiyoruz ya da okul tatilinde 1 hafta çalışmayalım diyemedik

Haftasonu konusunda ayda bir vs organizasyon yapsın diğer ortakla organize olsunlar

Hangi sektörde eşiniz?
Sizdeki şu rahatlığı yaşamayı okadar çok isterdimki bunu başara bildiğiniz için tebrik ederim....benim eşimde İşkolik çoğu kişi sen git gez dolaş kendin plan yap diyorlar ama insan eşiyle birşeyler paylaşmak bazı anıları onunla biriktirmek istiyor birlikte bişeyler paylaşmıycaksak neden eş olduk kii eş olmak eve gelmek birlikte akşam yemeği yemek mi yada o kocalık görevini kadın kadınlık görevini mi yapacak..tek başıma gezdikten sonra neden evlendim diye düşünüyorum benim ki ileri derecede iş kolik onunda etkisi var tabi bir düğüne bile daha kolkola gidemedik eşiyle market alışverişine gidenlere bile özenir oldum o bilrie lüks oldu bana keşke onun keyfinimi bekliycem kafasında olabilsem..

Ben de çalışıyorum memurum saatim belli hafta sonu tatilim var. Bu yuzden mi anlayamıyorum acaba çalışma saatlerini?
Sanırım öyle. Biz de karı koca memuruz eşim ilk kez bugün çalıştı akşam 5’e doğru geldi. Şu an koltukta fosur fosur uyuyor ve koca cumartesi b.k gibi geçti sinirden patlamak üzereyim. Hafta içi çalışmasak herhalde kafayı yeriz..

Back
X