eşimin işi :(

Konu sahibi ayni durumu yasayan biri cikmayana kadar ortaya cikmayi dusunmuyor sanirim...

Merhaba eşi çalışmayan var mı veya babasıyla ortak geçinen maaş almayan? Ona göre anlatacam çekmeyen bilmez çünkü..
ben varım. ama girişin pek hoş olmamış.. benim de konum var ve sanıyorum ki yorum yazan çoğu arkadaşın eşi/nişanlısı çalışıyordur buna rağmen gayet mantıklı, yol gösteren tavsiyeler vermişlerdir bana.
insanlara bu kadar önyargılı yaklaşmayın lütfen

Çok tatlı yorumlar yazılmış teşekkürler güldürdünüz beni :) hemen anlatıyım eşim babasıyla aynı dükyanda çalışıyor aslında yüksek lisans mezunu ama babasının işleri çok iyi yani beraber çalıştıklarında iyi kazanıyolar o yüzden başka bi iş düşünmemiş. Neyse biz evlenirken bunlar atıp tutuyolardı şöyle zenginiz böyle kazanıyoruz ne kazanırlarsa ikiye bölüyolardı sonra babası dedi ki maaş vercem çok sana bu para biz bozulduk tabi kabul etmek istemedik ama sabredelim dedik. Ortalama bi memur maaşı almaya başladı. Şimdi ise 4 aydır maaş almıyo eşim. İste diyorum olmaz parası olsa verirdi demek ki yok diyo. Babası günlük eline biraz para veriyo kiramızı ödüyo karın tokluğuna çalılıyoruz anlayacağınız. Ben ağzımı açmıyorum üzülmesin diye ama ne zaman para konusu açılsa bi ihtiyacın mı var söyleyim babama karnın tok şükret diyo. Ben parasında değilim ama böyle söylemesi zoruma gidiyor nasıl konuşacağımı şaşırdım ne söylesem sen bana laf mı sokuyosun param yok diye çıkışıyo. Ne diyeyim ben şimdi buna kandırılmış gibi hissediyorum kendimi

İyi de boyle nereye kadar

Acaba is yok ta baba anca o kadar mi veriyor yoksa is varda bu sana yeter gibi veriyor maaşını

Konuşmak en iyi çözüm

siz çalışıyor musunuz?

ortak iş yaptıklarına göre babasında para varmı yokmu biliyodur, 4 aydır karın tokluğuna çalışılmazki, kiranızı ödüyo diye şükretmenizmi gerekiyo

Ama senin eşin calısıyo arkadaşım, işsiz değil ki. Sonucta ortada emeği var, babası da olsa karşılığını vermek zorunda.

arkadasim peki bu ortaklikta bir amac var mi? Mesela biz kaynimlarla ortagiz. Ortaklik herkesin evi olana kadar devam edecek para bankada birikiyor. Simdi 2 ev kaldi Alinacak. Onlar insallah alindiktan sonra ayda kazanilan para bolusulecek.. Eger boyleyse azcik dişini sık, sabret.
Ama yok ömür boyu boyle olacaksa cekilmez. .

siz çalışıyor musunuz?
Ben çalışıyordum bebeğim olunca bıraktım eşim benim çalışmama da biraz karşı yani başka yerde çalışma çocuk bikaç yaşına gelsin işler de büyüsün bizim yanımızda çalışırsın diyor

İnsanın babası bile 4 aydır maaş vermiyosa bu normalde patronundan maaş alamayanlara çok kızmamak lazım o zaman.. İlginçmiş yani babası. Karın tokluğuna yaşanmaz ki sadece.. İnsan gezmek eğlenmek ister.. Evine ve kendine bişeyler almak ister..

Bende babamla çalışıyorum erkek kardeşimde tabi.ikimizede maaş sigorta telefon faturalarımız yatıyo.şimdi evlendim işten çıktım ama hala eski düzen yani maaşım çalışmadığım halde yatıyo

kayınbabana sor bakalım kapitone kefen mi yaptırıyormuş şöyle cepli mepli...
kocanda az adam olsun yüksek lisansı falan boşuna mı yapmış okul okuduysa aklı vardır diye düşünüyorum..
madem babasında para yok o da para kazanabileceği bir işe geçsin babasıda kazandığı ekmek parasını kendi yesin.

Baba çok uyanıkmış ev kirasına 3-5 kuruş harçlığa 4 aydır eleman çalıştırıyor.
Eşiniz bu duruma nasıl isyan etmiyor anlamadım

Hiçbir amaç yok hatta kötüye gidiyo kayınpedrim eşimi dinlemeden mal alımı yapıyo borca giriyo kafasına göre takılıyo kimsenin evi yok almayı da düşünmüyorlar işin kötüsü

öyle diyorsa gelecek vaad eden bır ısyerı, kendı ısınız gıbı dusun, malum bazen oluyor bazen olmuyor ama baba sızı maasa bagladıysa, o an para olup olmaması calısanın sorunu degıl ki, eski düzene donulse daha hak yenmemiş olur, ne ise o paylasılır ama burdaki maaşın mantıgı sadece babanın yararına gorunuyor.cok olunca maaşlı, az olunca ortak gibi, haksızlık var.

öyle babaya can kurban evlatlık lazım mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…