eşimin işi :(

Kimseye Bağımlı olmadan kendi ayaklarının üzerinde durmak en doğrusu sanırım ... Problemler hep birilerine boyun eğmek zorunda kalındığı için çıkıyor ... Eşiniz Eğitimli bir beymiş babasının yanında çalışırken çaktırmadan iş arasa Şartları iyi olan bir iş bulursa oraya geçiş yapar ... Tabi eşinize böyle bir fikri sunabilir misiniz bilmiyorum Anladığım kadarıyla biraz gurur yapmış bu durumu .... Umarım herşey güzel olur ....

Durum sunu gösteriyor; bu durumdan esinin de rahatsiz olmasi gerekiyor .Yoksa siz söyledikce sürekli ters tepki yapacak?en güzeli gercekten esinizin baska bir iste calismasi..yada babasiyla konusup maasini tam almasi..Cünkü insanin her konuda oldugu gibi parasini özgürce harcamasi da ayri güzel bir duygu yani....Allahtan calisiyormussunuz..Bu cok önemli.Sakin siz calismayi birekmayin..Bu size yapabilecegim en güzel tavsiye..Ben ögretmendim..Istifa Edip yurtdisina geldik...inan cok zor...Ilerde esinde belki rahatsiz olur..Sabrederek bu durumun olumsuzluklarini göstermeye calisin bence..

Ben şuna kızıyorum. Eşiniz bence sorumsuz davranıyor. Bir ailesi var ve kiramızı ödedik karnımız doydu mantığıyla hareket etmesi yanlış. Bir ay az kazanırlar bir ay çok o ayrı bir durum. Ama düzenli olarak eline ayın bilmem kaçında maaşı geçmesi lazım. Baba yanında olmuyorsa başka işe girmesi lazım. Ben sevgilime bile kızıyorum yeri gelince. Patronu maaşı geç verse de ses çıkarmıyordu. Ben de kızıyordum sorumsuzsun diye. Evlenince biz bir borca krediye giremeyecek miyiz diye. Çok şükür düzeldi artık. Sizin içinde geçerli. Çocuk büyüyecek. Okul taksidi bilmem nesi olacak. Ev falan almayı düşünseniz her ay düzenli para yatırmanız gerekecek. Bunları ve dahasını sakince konuşun anlatın bence eşinize.

Ben şuan çalışmıyorum bebeğim çok küçük eşim de işime dönmem taraftarı değil ama bu olumsuzluklardan sonra ne yapıp edip işime dönmek istiyorum bebeğim için en doğrusu bu olur. Eşim kendi işiyle ilgili yorum yapmamı istemiyor bugün başka bir işin konusunu açacak oldum ağzıma tıktı ömür boyu imkansızmış başkasının yanında çalışması kendi bilir çalışıp çalışıp eline para geçmeyen kendisi. Beni ve bebeğimi mağdur etmemesi için benim çalışmam şart

Aslında sorununuz kayınpederle değil eşinizle.
Kayınpederiniz işyerinin sahibi ve eşiniz onunla çalışmayı,ona muhtaç olarak yaşamayı seçmiş ve vazgeçmiyor.
Ne demek başkasının yanında çalışmam.
Rahatı için sizi maddi anlamda zora koşan kişi eşiniz.

babana bile güvenmeyeceksin işte

Merhaba eşi çalışmayan var mı veya babasıyla ortak geçinen maaş almayan? Ona göre anlatacam çekmeyen bilmez çünkü..

benim eşim çalışmıyor, askerden döndüğünden beri.
ama ben çalışıyorum.
çok şükür ailelerden hiç yardım almadık, istemedik. istesek de etmezlerdi zaten.
sizin problem nedir?

benim eşim çalışmıyor, askerden döndüğünden beri.
ama ben çalışıyorum.
çok şükür ailelerden hiç yardım almadık, istemedik. istesek de etmezlerdi zaten.
sizin problem nedir?
Merakımı mazur görün ama eşinize ciddi ciddi siz mi bakıyorsunuz?

ben çalışmasam eşim bana "bakıyor" mu olacaktı? diye sorayım ben de size. :)
Yok da erkeğin çalışmaması sorununu uzun yıllar tecrübe etmiş biri olarak, pek mutlu olmadığımdan ötürü sizin nasıl hisettiğinizi merak ettim sadece. Sorun bakıp bakmamak değil, bir tarafın çabalayıp da diğer tarafın oralı bile olmaması. Kısa süre için ya da ne bileyim uygun zaman gelene kadar idare edilir de devamlı bir hal alınca sabır da tükeniyor anlayış da...

tabiki sadece bir tarafın uğraşırken diğerinin bir şey yapmadan hazırı beklemesi kötü bir durum.
eşim oralı değil gibi bir durum yok bizde.
bir erkek olarak evde oturmak onun için gerçekten zor. 6 aydır uğraşıyor. önce kpss ye girdi, aldığı puanla 2 yere başvurdu bir tanesine kabul edildi ama güvenlik soruşturması daha tamamlanmadığı için başlayamadı henüz. diğer iş için de 2 hafta sonra mülakata girecek.
nisan atamasında da atanma ihtimali de yüksek inş. çünkü bu 6 ay boyunca bir sürü kursa gitti. seneye de tekrar üniversiteye başlayacak
ben de devlette bir işi olsun diye beklemesinden yanayım. çünkü 6 aya kadar tayinim çıkacak ve eşim özelde çalışıyor olsa işinden ayrılıp benimle gelecek. tekrar iş bulma süreci vs. başa döneceğiz.

O zaman iyi, sevindim adınıza. İlk mesajınızdan nedense ben farklı anlam çıkardım, sanırım bu konuda biraz negatif olduğumdan ötürü... Sizin durum farklı, ama genel çoğunluğu tam tersi oluyor işte. Annem hep bir erkeği fazla rahata alıştırırsan öyle gider der hep. Yani karısına git çalış para getir diyen bir sürü örnek gördüm, bu sebepten evlilikten falan da soğudum yani.

Bence evlilikten soğumak için biraz nadir görülen bi sebep bu bi daha düşünün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…