Eşimin kalbimi sürekli kırması

Eşiniz çok düşüncesiz. Üniversite eğitimi artık tek başına iyi para kazanmak için yeterli olmuyor. Hangi üniversiteden mezun olduğun, hangi bölümden mezun olduğun, dilin cartın curtun çok önemli. Yoksa her yer üniversite zaten artık. Üniversite bitirmiş muhasebeci asgari ücret ve az sınırında ücretle çalışabiliyorken ilkokul bile okumamış bir kepçe operatörü asgari ücretin kaç katını kazanıyor... Neye ihtiyaç daha fazla önemli olan o, ederini de o belirliyor. Ayrıca öğretmenlerin atama sıkıntısını da duymayan kalmamıştır bu ülkede, en alakasız insan bile bilir. Nasıl böyle bir mantık kurabiliyor ki? Çok saçma. Aptala anlatır gibi anlat bence bu durumu.

İlk örneğinde haklı ama sizin elinizde olan bi durum değil. İkinci örnekte ise kaba.

Oturun konuşun. . Beni başlalarının önünde küçük düşürmeye devam edersen bende susmam. Sen beni hassas noktamdan mı vuruyorsun bende aynı şeyi yapıcam diye.. güzellikle konuşun dicem ama anladığım kadarıyla eşiniz güzellikten anlamıcak..

valla kırılmayıp çatır çatır cevap vereceksiniz ta ki o kırılacak güne gelene kadar
orada size tepki gösterecek sizde dikkatt edeceğinize söz vereceksiniz

Bnm de atamam zor bir bölümdü aynı şeyleri ben de yaşadım çok şükür 3. Girişimde atanıp milleti utandırdım ve kendime olan özgüvenim geri geldi. Sakın kendini ezdirme gerekirse günde 8 10 saat çalış. Hmileyken çalışmıştım 11 buçuk saati görmüştüm artık. Sen de yapabilirsin hayatında olağan üstü hal ilan et

Bence Bi hırdavatçıya uğrama zamanınız gelmiş. Bir ahşap oyma seti işinizi görür. Bi de balta alırsınız en olmadı kesip atmak için:KK48:
Benim eşim de ara sıra böyle odunluk yapıyordu başta alındım içlendim üzüldüm geceleri uyuyamadım falan.
Baktım o yiyor içiyor yatıyor gayet rahat. Ben de çat pat yüzüne söylemeye başladım kırıldığım hoşlanmadığım noktaları. Artık geceleri çok daha rahat uyuyorum. Tabi kendim de çok mükemmel değilmişim, onu da öğrendim:skandal:
Açık ve net olun derdinizi söyleyin ve tepkinizi o an verin derim. Her şey çok daha kolaylaşıyor

Benim eşim de çok sık olmasa da arada böyle kalbimi kırar ama haberi olmaz ben karşısına geçip alındığımı söylerim o da o konuda daha dikkatli olur. Eşiniz de aynı şekilde sizin kırıldığınızı anlamayabilir açık açık alındığınızı söyleyin yoksa erkeklerin geneli tripten anlamıyor zaten:)

Bence biraz fazla abartıyorsunuz... Ayrıca eşinin hiç çalışma daha iyi gibi ettiği lafa verdiğin cevap sana söylediğinden çok daha ağır olmuş.

Bu donemde sakin cocuk yapmayin derim ben oncelikle ,
Cunku esinizin ya ego sorunu ya da beklentilerinin bosa cikmasi sorunu var ,
Malesef bu ulkede herkes oyle zannetse de universite egitimi iyi bir ucret getirmiyor ,
Ucret adaletsizligi var ,
Egitim fakindan dolayi ego yapip tripleniyorsa sorun yok,
Ama sizinle iyi kazanir diye evlendiyse ,siz issiz kalinca maddi beklentisi bosa cikti diye tripleniyorsa fena ,durumu iyi analiz edin,

Benim sevgilim lise mezunu, ben ise universite mezunuyum.. bana hep destek olmuslugu vardir, stres yapma elbet ise gireceksin demisti, oylede oldu sukurler olsun.. hatta bak sen ne guzel okumussun ben onuda yapamadim dedi.. egitim farki hic bir zaman sorun olmadi iliskimizde.. Senin esin neden bu sekilde konusuyor anlamis degilim ben..

Eşiniz çok düşüncesiz. Üniversite eğitimi artık tek başına iyi para kazanmak için yeterli olmuyor. Hangi üniversiteden mezun olduğun, hangi bölümden mezun olduğun, dilin cartın curtun çok önemli. Yoksa her yer üniversite zaten artık. Üniversite bitirmiş muhasebeci asgari ücret ve az sınırında ücretle çalışabiliyorken ilkokul bile okumamış bir kepçe operatörü asgari ücretin kaç katını kazanıyor... Neye ihtiyaç daha fazla önemli olan o, ederini de o belirliyor. Ayrıca öğretmenlerin atama sıkıntısını da duymayan kalmamıştır bu ülkede, en alakasız insan bile bilir. Nasıl böyle bir mantık kurabiliyor ki? Çok saçma. Aptala anlatır gibi anlat bence bu durumu.
aynen haklisin benim esim lise mezunu 2000 yakin maas aliyor ben universite mezunuyum hastane de calistigim donemde 900 tl maas aliyordum. artik universite okumak iyi maas hemen is degil.

Anlat, konuş, kendini yeme sadece. Madem sinir olup yıpranıyorsun, içine atma carla o da yıpransın . Her kumaş bir değil, onu biraz örselenen lazım demek ki? Eni kırıyor ve iki gram umruna takmıyorsa, senin huzurun yoksa, neden onunki yerinde dursun? Küsüp köşene çekilmen çözüm olamamış bak yanlış yoldaşın :) cidden insanları sarsıp kendine getirmek şart.

Selamlar hanımlar direk konuya geçiyorum..
Benim genel olarak hassas,alıngan bir yapım var ama bunu baya baya aştığımı düşünüyorum çevremdekiler de benim gibi düşünüyor bu arada..

Bu aralar biraz hassasım atama bekliyordum olmadı vs. Özelde iş bakıyorum.
Geçenlerde kayınvalidemdeyiz eşimin kardeşiyle iş konusunda konuşuyoruz fln işte , özelde şartlar zor maaş az diye eşim ordan atladı "bu ne ya sen onca yıl universite oku sonra o kadar az para al ya benim çalıştığım yere gel istersen bizde o kadar alıyoruz" dedi resmen alay ederek. O kadar üzüldüm,kırıldım ki aşağılandım resmen ya ki eşim benim ne kdar hassas olduğumu bilir yani bilmesi gerekir kaç haftadır iş stresinden uyku uyuyamıyorum ağlıyorum sürekli keyfim yok. Bilmiyorum ben mi çok hassasım yoksa eşim mi çok acımasız,kaba..
Bugünde arabayla geçerken önceden kısa süre çalıştığım okuldaki öğrencimi gördüm aa dedim bak benim öğrencimdi diye gösterdim bu ara bi kaç kez daha görmüştüm öyle dersine girdiklerimden dedim "sanki 40 yıllık öğretmensin he " dedi yine gülerek öyle kaldım dondum. Zaten bu konu benım hassas noktam üstüme çok geliyor bu ara çok düşüncesizce konuşabiliyor.. Daha 1 yıllık evliyiz ve çok severek evlendik niye böyle yapıyor bende mi sorun onunla paylaşımlarımı azaltmalı mıyım sizce herşeyimi ona anlatmamalı mıyım ?
Sonra da nıye surat yapıyosun durduk yere diyor bana kalbimin kırıldığının farkında bile değil..

(sadece bu konu değil eşim genelde odundur hiç alttan aldığını ,özür dilediğini görmedim )
Kompleks yapmış gibi algıladım ben eşinin bu durumu. Yerinde olsam aynı şekil tatlı tatlı lafımı sokarım bak böyle oluyorum diye

erkekler çok ince düşünmezler. benim eşimle evli olsaydınız depresyondan çıkamazdınız :)
gülüp geçin, bunlar çok da kalp kıracak sözler değil.

Sanırım eşiniz üniversite mezunu değil ve bunu kompleks yapmış. Hatta sizin ondan daha yüksek maaş almanızı da kaldıramayacak bir tip. Bu şekilde davranarak sizi küçülterek kendini yükseltme çabasında. Onunla bu konu üzerinde kibar bir dille konuşarak rahatsızlığınızı dile getirmenizi öneririm. Konuşursanız belki herşey çözülür. Ben zaten anlamıyorum burdaki kadınların çoğu eşiyle konuşmadan buraya konu açıyor. Önce bi çaba gösterin bir konuşun bakalım belki olumlu geri dönüş alırsınız. Çözüme ulaşmazsa başka bir yol düşünürüz.

Back
X