Esimin kan grubu

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar son durum ne diye merak edenler için yazıyorum eşime bombay olabilirmiş bu mümkünmüş diye anlattım. Konuyu kapattık hala içinde şüphe varsa bile bişey demiyor. Göz rengine kadar girmişsiniz benim konum göz yada benzerlik değildi. Ki eşim kardeşlerine de benzemiyor.Neyse konuyu kapatabilirmisiniz rica etsem. Mune Mune

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar son durum ne diye merak edenler için yazıyorum eşime bombay olabilirmiş bu mümkünmüş diye anlattım. Konuyu kapattık hala içinde şüphe varsa bile bişey demiyor. Göz rengine kadar girmişsiniz benim konum göz yada benzerlik değildi. Ki eşim kardeşlerine de benzemiyor.Neyse konuyu kapatabilirmisiniz rica etsem. Mune Mune

Göz rengiyle kan grubu aynı şekilde taşındığından girdik. Bi fark yok ki arasında

Genetik bilimcisi değilim ama cahil de değilim. Kimyagerim. Az çok vakıf olduğum konular olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğiniz durumun gerçekleşme oranı % kaç ?

İnternetten okuyup copy-paste yapıp buraya yazmıyorum. Dolayısıyla dilersem makale de okuyabilirim, eğer ilgi duyarsam. Tabloyu hiç bilgi sahibi olmayanların anlamasına yardımcı olması için ekledim. İlla ki bu konu bu kadar sığ değerlendirilemez. Lakin bugün hangi dr'a gidip durumumuz bu, bu genlerden bu çocuk oldu derseniz hepsi dna'ya yönlendirir. Şüphe etmeye değer bir durumdur. Bu kadar açık, bu kadar net.

Gerceklesme oraninin %kac oldugu onemli degil, sizin soylediginiz gibi %0 olmadigi onemli.
Bu konunun bu kadar sig degerlendirilemeyeceginin farkindaysaniz yanlis bilgiyi dogruymuscasina diretmeniz anlamsiz.
Zira istediginiz kadar yok olmaz olmuyor deyin, vallahide oluyor.
Size eksik biliyorsunuz diyorum, dilersem makale okurum tavrindasiniz.
E tamam okumayin, zorla okuyun demiyorum zaten ama bari diretmeyin.

Karsilikli yorumlasmak gercekleri degistirmicek, o yuzden her iki taraf icin de birbirimizi alintilayarak tekrara dusmek anlamsiz.
Nacizane tavsiyem doktorlari da bu kadar kucumsemeyin, kapidan girdigi gibi git dna yaptir demezler oyle.
Iyi gunler.

Son düzenleme:
Genetik mezunuyum, eğer kan gruplarından eminseniz yani testlerde bir yanlışlık yoksa anne baba sıfır kan grubundaysa çocuk A kan grubu olamaz. Bir diğeri de anne baba ikisi de negatifse çocuk pozitif olamaz. Ama emin olmanız gerek kan grubundan. Çünkü bu ağır bir itham yani bu durumda evlatlık gibi görünse de en doğrusunu Allah bilir. Eşiniz bence bu konuyu açsın kan gruplarımız farklı neden bu şekilde oldu bu tıpta mümkün değilmiş gibi bahsetsin, onlardan duyması testle öğrenmesinden daha iyi olur kanımca ama inşallah bir yanlışlık olmuştur.

Biyoloji lisede okuduğumuz kadar basit değildir herhalde o sebeple basit düşünmemek en mantıklısı. Olmaz diye tutturmayalım herşey için. Göz renginde lise biyolojide öğrendiğimiz gibi 2 alel değil 3 alel etkili demişti bir genetik mühendisi arkadaşım. Konu sahibi rahatladıysa olur olmaz diye sidik yarıştırmayalım bence.

Back
X