Eşimin Kararları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bulutum86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2013
342
233
103
Ankara
Ben daha 6 aylık evliyim. Söz nişan düğün gayet guzel gectı. Tek sorun basta aılelerımizin oldugu ılde yasıcaktık. Nişan öncesi esım tercih yaptı aıllerımızın oldugu ıl ıstıyorduk ama fıkrı değişti. Başka ıl yazdı o cıkan ıle de aılesı ıstemedı en sn kendı memlkeetlerni yazdırdılar. Suan onların memleketınde calısıyor evımızde burda.Benım annem kucukken vefat etti. Babamda evli esı de ıyı benle sıkıntısı hıc olmadı cok yrdımını gordum. Babam ona emanet ıcım cok rahat ama bu yetmıyor.Sorun su ki bnım babam ıkı uc seneye kadar cıddı amelıyt gecırdı ve eskısı gibi degıl psıkolojik olarak hayatı tumden degıstı. Hala ayakta ,emekli saglık acısından bır zorlugu yk her şey guzel. Ama benım canım cok acıyor. Bana ıhtıycları olsa omur boyu burda yasamaktan her an onlara yetısemeyeceğim. Şuan gencler sıkıntı yok. Ama esım aaılesıne ıkkı uc seneye sız buraya gelın dıyor. Onlarda bızım o sehre gelmemızo ıstemıyorlar rahatsınız dıyorlar. Esım cok demeye basladı aılesıne sız gelın diye. Onlar temellı gelırse hıc o sehre yerlesemeyecgız. Suan kardesı okuyor esımın 2 3 sneye zor gelemezler. Bu surede donmek ıcın nasıl ıkna edecegım. Onlar buraya gelırse babamla aynı sehırde hıc olamayacagım Kardeslerimle de hep uzak kalacağım ee hayat bu zamanla uzaklık gırıck coluk cocuk derkn uzuluyorum . Eşimde ailesinin de umrunda degıl bu belli. Ama ben annemı kaybetmısım zaten kımsem kalmamıs babamdan baska. Yanında her an gıdebılcegım yerde olmak hakkım degıl mı. İşin ıcınden cıkamıyorm. Kımse de anlatsam anlamaz

Eşinin ailesi ve senin baban aynı şehirde..esin kendi memleketine tayinini aldırdı ....şimdi de esin ailesini memleketlerine taşımak istiyor doğru mu anladım?

Eşinin ailesi ve senin baban aynı şehirde..esin kendi memleketine tayinini aldırdı ....şimdi de esin ailesini memleketlerine taşımak istiyor doğru mu anladım?
Evet dogru. Ayrıca sözden önce aılelerımızn yanında yasıyacağımız konusulmustı. Yanı onceden baska yerde yasayacagımı bılmıyordum. Ve sevdıgım biriyle evlendım. Vazgecemezdim de suan sadece oneri istedim.

Evlenmeden önce çözülmeliydi, evlendikten sonra siz bir arada olmalısınız, onun dışında hiç bir kriter için 2 tarafında diretmesini doğru bulmuyorum.

"Esım tercih yaptı aıllerımızın oldugu ıl ıstıyorduk ama fıkrı değişti. Başka ıl yazdı o cıkan ıle de aılesı ıstemedı en sn kendı memlkeetlerni yazdırdılar. "

bu aşamada siz nerede idiniz

başka il yazmakta doğru yapmış bence ailelerden uzak hayat kurun

diğer ili ailesi istemedi derken siz isteseydiniz ikna etseydiniz madem

bence siz alışma evresindesiniz geçer

eşinizin ailesi de yakın zamanda gelemeyecekmiş zaten

ikiniz güzelce kurun hayatınızı

tek çocuğum ailemden 8 saat uzaktayım hiç böyle duygularım olmadı

eşimin ailesi de bu şehirde hatta bu da rahatsız etmiyor beni

mesafemi daha rahat koruyorum kimse çok fazla beklentiye giremiyor da

Eşini karşına alıp konusucaksin.Bu tavrının sizi uzdugunu,incittigini,sanki amacın sizin aileniz den uzaklaşmak olduğunu hissettirecek hareketlerde bulundugunu söyleyeceksin.

Eşinin ailesi " orada rahatsınız" derken kız tarafina uzaksınız demek istiyorlar...oraya gitmenizi istemiyorlar, çünkü siz artik onların malısınız( erkek tarafı düşüncesi)..oraya giderseniz ailenizle görüşürsünüz ve oğullarının huzuru kaçar....

Eşinizde ailesine yakın olmak istiyor ama ailesinin bu hakli gerekçesi sebepli gidemedigi için, tek seçenek kalıyor, onlarin sizin olduğunuz şehre taşınması....

Bu durumda onlar oğulları ile dip dibe olurken siz ailenize uzak olacaksınız, onlar mutlu olacak, size yeni ailenizle mutlu mutlu yaşamak düşecek...

1 aylik evli iken açtığın konunu okudum, senin bunlarla işin zor değil çok zor.....

Çocuk yapmak için acele etme sakın..(abla tavsiyesidir)

bu kadar hassassanız evlenmeyin demek istiyorum sadece.en huzurlusu iki aileden de uzakta hayat kurmak.

Maddi manevî ne olursa olsun benimle istişare etmeyen adama ne karılık yaparım nede yanında kalırım. Evlilik aynı evi paylaşmak değil aynı hayatı paylaşmak aynı duyguları paylaşmak. Sen o yok bizzz var bizz. Konuşmadı kolay diyebilirsiniz ama kararlı ve dikir sahibi olduğunuzu belirtmezseniz daha çok başınız ağrır. Eşinizin yaptığı bencillik sizin yaptığınız eziklik . Fikrinize saygı duymayan adamlarla anladığı dilden konuşacaksınız. Asla kabul etmem ,asla emrivaki yapmaz eşim bunlar karşılıklı ortal verilecek kararlar ayıp ya

Eşimin kararları derken?
Siz evli değil misiniz?
Eşiniz nasıl kendi başına karar alıyor?
O aldı diyelim, bu arada siz napıyorsunuz?
Bu iş baştan yanlış,bu evlilik ne yazık ki sağlıksız.

gozum kanadi kim hangi sehirde anlamadim.

Sanki bir danışıklı dövüş havası var değil mi en baştan itibaren?
Öncelikle ailelerin yaşadığı ili eşi istememiş.
Eşinin güya istediği ili , ailesi istemeyip memeleketi yazdırmış.
Eşi de hemen yazıvermiş.
Şimdi de eş kişisi ailesine, siz de buraya gelin diyor..

Ne incelikli hesaplar..
Ayıp etmişler.
Niyetlerini baştan söyleselerdi , konu sahibi kendisini bekleyenin ne olduğunu anlardı elbette..

Yalnız anlayamadığım şey , bir eş olarak niçin kocasına , " bizim nerede yaşayacağımıza neden sen ve ailen karar veriyorsunuz? Ben bu evliliğin neresindeyim? " diye neden hiç sormamış ya da soramamış konu sahibi??

Eski konunuzdan yola çıkarak söylüyorum. Ya babanizin sehire taşının vaya her iki ailedende uzak. Esinizin ailesi sizin canınızı cok sıkar. Ayrica niye o karar veriyormuş ki?

Valla bastan konusulmasi gereken seyler sonradan değişiyor buna biz karaktersizlik ya da "doneklik"diyoruz ama burdaki dansöz kaynana kayinbaba mi yoksa esiniz mi orasini anlamadim

Boyle sıkıntılar yaşayan cok insanlar var birtanesi benim kankimdir mesela. Apar topar evlendi. Kendi memleketinde evlendi ama adam memur. Kaynana kayinbabada kendisini pek sevmiyordu dediki amaaan nasilsa beni istemediler sevmediler evime de gelmezler 2 ayda 1 yada 3 ayda bir kizin evine kamp kuruyorlar arada 3 saatlik mesafe var sehirlerin. Hamileyken 3 kez geldiler. Dogumda geldiler kızın sütü kesildi hatta evde ne rahat rahat sort giyiyor ne bisey yapabiliyor kayinbaba bas kosede kaynana oteki kosede aynı turk dizilerindeki gibi.

Simdide biz tayinle gidersek bizi bosatirlar diyor zor diyor annemden ayrilmak babamdan ayrilmak diyor adam kendi gidicekmis doğuya arkadasimda kiziyla kalacakmış ama mesela malatya gibi bi yer olursa onlarda gidicekmis falan.

Bence 2 aileden de uzak ortak bir yer olsun yaşayacağınız yer kimseden de icazet almayin kimseyede fikrini sormayin esin kac yasinda ? Ne demek gelin buraya ailesine o kadar merakliysa evlenmeyecekti o zaman. Oyle degilmi?

eşine soz gecirebilmen gerekir ama bunun icin benim babamda orda oraya niye gitmiyoruz gibi bir inatlaşma yöntemiyle değil yoksa kavgaya dönüşür senin ailen benim ailem muhabbetlerine girip yuzgoz olmaya gerek yok

Gercekten cok ayıp etmisler bende sinir oldum okuyunca tost yicektim yerimden kalkamadim sinir geldi.
Bazi insanlar neden sessiz ya da neden sormazlar konusmazlar kocalariyla herseyi açık açık bunu hic anlamam belkide konu sahibi sordu ama tatmin edici bir cevap alamadi

Benim esim mesela bana sormadan hicbirsey almaz yapmaz gitmez fikirlerimi önemser. Babam.oyle degildi ama tam bir diktatör gibi. Annemin asla soz hakki yoktu. Hala yok yeni yeni babama cevap veriyor ama aradan 35 sene gecmis ne fayda ://////

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…