Eşimin kardeşi felç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimin kardeşi alkollü denize atlıyor ve omurilik travması sonucu felç geçiriyor , bundan önce aramız ailesi ve kardeşiyle soğuktu , yıldızımız barışmamıştı , bundan sonra çok üzülsemde duruma , yakınlık hissedemediğim için içimden ekstra bir fedakarlık yapmak gelmiyor , şu an ailesi ilgileniyor ama ileride eşime de görev düşücek ben ne yapmalıyım bu durumda ve beni ve ailemi neler bekliyor?
öncelikle rabbim şifa versin inşallah iyileşir

Bence uyeler konu sahibini elestirmeden once kendi hayatinda asagiladigi, burun kivirdigi, saygisiz davrandigi ve minnet etmedigi insanlari dusunup belki de yarin her konuda kendisine muhtac olma ihtimallerini oturup dusunmeli. Bu konu ayni zamanda bir ders gibi.
Konu sahibi ise bunlari dusunmekte hakli bana kalirsa. Kendisine tepeden bakan felc olmus birine bakmak cok zor. Bayani kinayanlarin cogu bunu yapamaz belki de. Fiiliyat olmadan vicdan yapmak kolay da felcli bir delikanlinin hergun defalarca bezini degistirmek yemek yedirmek giydirmek saga sola bile dondurmek cok zor olacak. Bunu dusunmekte sonuna kadar haklisiniz. Fakat bu meseleyi en saglikli sekilde o gun geldiginde karara baglarsiniz. Belki felc kalan kisi haataneye yatmak zorunda kalacak belki araniz isinacak belki bakici tutmayi duaunecekler. Henuz onunuzde iyi ihtimalle bes on yil var zannediyorum.

Bence uyeler konu sahibini elestirmeden once kendi hayatinda asagiladigi, burun kivirdigi, saygisiz davrandigi ve minnet etmedigi insanlari dusunup belki de yarin her konuda kendisine muhtac olma ihtimallerini oturup dusunmeli. Bu konu ayni zamanda bir ders gibi.
Konu sahibi ise bunlari dusunmekte hakli bana kalirsa. Kendisine tepeden bakan felc olmus birine bakmak cok zor. Bayani kinayanlarin cogu bunu yapamaz belki de. Fiiliyat olmadan vicdan yapmak kolay da felcli bir delikanlinin hergun defalarca bezini degistirmek yemek yedirmek giydirmek saga sola bile dondurmek cok zor olacak. Bunu dusunmekte sonuna kadar haklisiniz. Fakat bu meseleyi en saglikli sekilde o gun geldiginde karara baglarsiniz. Belki felc kalan kisi haataneye yatmak zorunda kalacak belki araniz isinacak belki bakici tutmayi duaunecekler. Henuz onunuzde iyi ihtimalle bes on yil var zannediyorum.
Kayinpederim var o bu duruma gelse bakmam diyemem adamdan nefret bile etmiyorum sildim,lakin eğer günün birinde bana muhtaç kalacaksa yüz çeviremem.

Biraz anlatıyım o zaman, biz eşimle başka şehirde yaşıyoruz, kardeşi biz daha nişanlanınca bizim yaşadığımız şehre geldi okuma için sözde ama okumadı bar işletti saçma sapan arkadaşlar edindi eşim başını belaya sokmasın diye hep peşindeydi , sağlıklıyken bizim evlenince oturmak için tuttuğumuz eve yerleşti , evlendikten sonra Yen'i evliyken hep bizde diyemem ama arada kalıyordu, işin kötüsü bana karşı son derece mesafeli ve saygısızdı , bende kaldığında , ne yatağını düzeltirdi ne benimle iki kelime ederdi , resmen yabancı gibi davranırdı, ben konuşmaya çalışırdım , böle kendini birşey sanıyor beni aşağılar gibi hava atardı, eşimde de biz daha yeni evliyken bizim kurduğumuz ailemizle ilgileniceğine kardeşi ile ilgilendi , ben soğudum , başımıza bir iş açıcağı o zamandan belliydi aslında, başına gelen şey kaza olsa tamamda , kendini kaybetmiş bi şekilde alkollüyken denize (derinliğini bildiği halde) atlıyor ve bizde ailesini de perişan ediyor söyleyin benim böle hissetmekte hiç mi hakkım yok ?
Hataları olmuş evet ama bana göre insanı insan yapan en büyük özellik merhamet duygusudur,bakın diyemem ama bunları düşünüp iyice kin gutmeyin,gaybi Allah bilir.

vicdanınıza kalmış birşey ama ben olsa sırt çeviremezdim o vicdan o kadar ağırki uyutmaz insanı.

Elinden geleni yaparsın yer gelince ama kayına bakmak yengeye kalmaz zaten bence bulunur bie yol allah yardım etsin

Devlet evde sağlık hizmeti sağlıyor diye biliyom ama kişisel bakim doktor ihtiyacı filan tam emin değilim... belediyeler bakıyo galiba

Zamanında hata yapmı
Biraz anlatıyım o zaman, biz eşimle başka şehirde yaşıyoruz, kardeşi biz daha nişanlanınca bizim yaşadığımız şehre geldi okuma için sözde ama okumadı bar işletti saçma sapan arkadaşlar edindi eşim başını belaya sokmasın diye hep peşindeydi , sağlıklıyken bizim evlenince oturmak için tuttuğumuz eve yerleşti , evlendikten sonra Yen'i evliyken hep bizde diyemem ama arada kalıyordu, işin kötüsü bana karşı son derece mesafeli ve saygısızdı , bende kaldığında , ne yatağını düzeltirdi ne benimle iki kelime ederdi , resmen yabancı gibi davranırdı, ben konuşmaya çalışırdım , böle kendini birşey sanıyor beni aşağılar gibi hava atardı, eşimde de biz daha yeni evliyken bizim kurduğumuz ailemizle ilgileniceğine kardeşi ile ilgilendi , ben soğudum , başımıza bir iş açıcağı o zamandan belliydi aslında, başına gelen şey kaza olsa tamamda , kendini kaybetmiş bi şekilde alkollüyken denize (derinliğini bildiği halde) atlıyor ve bizde ailesini de perişan ediyor söyleyin benim böle hissetmekte hiç mi hakkım yok ?
Aslında benim rahatsız olduğum konu sizin bakıp bakmamanız falan değil.
Hisleriniz konusunda haklı olup olmayışınız da buradaki hiçbirimizi ilgilendirmez bizler sizi yargılamıyoruz haddimiz değil zaten, ne isterseniz onu hissedersiniz
fakat zamanında her ne yapmış ise cezasını verecek kişi insanlar değildir, Yaradandır, biz kim oluyoruz
sadece açıkça dile getirmeseniz dahi "eyvah ileride biz mi bakacağız" korkunuz ve bunu daha şimdiden düşünmeniz çok çok acı en azından benim için, neden sonunu şimdiden düşünüp hayatı zehir ediyorsunuz kendinize o da ayrı
yani benim açımdan hoş değil bu düşünce üzgünüm, bu yargılamak ta değil öyle algılamayın, ama acı düşünceler işte ne diyeyimmm
hepimizin hataları yanlışları var, o adama zaten kader vurmuş...
ben evet aynı durumda olsam bakamayabilirdim, bir arkadaşımız yazmış alt değiştirmek vs,.. :((((
zira sırtta çevirmezdim, eşime destek olurdum ne bileyim bakımı için birileri tutulur falan...
ama bu şekilde de eyvah napıcaz da demezdim ya
devlet var yada bu işi ücret karşılığı yapan özel kurumlar var, var yani endişe etmeyin
bence siz hayırlısını dileyin.... hepimiz aynı durumları yaşayabiliriz, siz de..

şimdiden bunları düşünüp kendinizi sıkmayın. tutarsınız bir bakıcı bakar yani. hem o güne kadar neler olur kimbilir.

ben sizi haksız bulmadım açıkçası.bakmak zorunda değilsiniz.

Çocuk size göre intihar etmeye çalıştı ve başaramadı mı yani?
Yoksa bile isteye sakat mı kaldı?
Alkollu denize atlayarak degil de, kendi halinde yürürken beton kamyonu çarparak sakat kalsa daha mı kolay olacaktı bakımı? Yada o zaman bakacak mıydınız?

Ben bakmak zorunda olduğunuzu düşünmüyorum.
Sizin o gence karşı bir sorumluluğunuz yok.
Ama eşinizin zamanı gelince üstüne düşeni yapacak kadar merhametli olduğunu umuyorum.
Ve siz de onu desteklemek durumunda olacaksınız eşi olduğunuz için.
Sevin, sevmeyin, kardeşiniz varsa bilirsiniz, kardeş başkadır. Kendi etti kendi buldu, ne hali varsa görsün diyebileceğimiz herhangi biri değildir.
Bilmem kaç yıl sonrasını şimdiden dert etmeyin.
Belki ölür, belki bir yolunu bulur intihar eder, belki o sizi hiç istemez.

Biraz anlatıyım o zaman, biz eşimle başka şehirde yaşıyoruz, kardeşi biz daha nişanlanınca bizim yaşadığımız şehre geldi okuma için sözde ama okumadı bar işletti saçma sapan arkadaşlar edindi eşim başını belaya sokmasın diye hep peşindeydi , sağlıklıyken bizim evlenince oturmak için tuttuğumuz eve yerleşti , evlendikten sonra Yen'i evliyken hep bizde diyemem ama arada kalıyordu, işin kötüsü bana karşı son derece mesafeli ve saygısızdı , bende kaldığında , ne yatağını düzeltirdi ne benimle iki kelime ederdi , resmen yabancı gibi davranırdı, ben konuşmaya çalışırdım , böle kendini birşey sanıyor beni aşağılar gibi hava atardı, eşimde de biz daha yeni evliyken bizim kurduğumuzailemizle ilgileniceğine kardeşi ile ilgilendi , ben soğudum , başımıza bir iş açıcağı o zamandan belliydi aslında, başına gelen şey kaza olsa tamamda , kendini kaybetmiş bi şekildealkollüyken denize (derinliğini bildiği halde) atlıyor ve bizde ailesini de perişan ediyorsöyleyin benim böle hissetmekte hiç mi hakkım yok ?
Bütün genclerin davranacagi sekilde davranmış gayet normal yani ben hicbir sorun goremedim..ama sizin olaya bakisinizi hic sevmedim.
Ne demek "basimiza is açacağı o zamandan belliydi"??Felc geçirip hayati kisitlanan ve bu yuzden kimbilir kendini ne kadar üzgün hisseden o,ama başına iş açılan sizsiniz öylemi?
Pes doğrusu gerçekten pes!!Siz sakin onun bakımını ustlenmeyin olur mu sakin?
Bu sekilde dusunen birinin eline Rabbim hiçkimseyi düşürmesin..
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Ama sizin gibi birine hiç!

Bütün genclerin davranacagi sekilde davranmış gayet normal yani ben hicbir sorun goremedim..ama sizin olaya bakisinizi hic sevmedim.
Ne demek "basimiza is açacağı o zamandan belliydi"??Felc geçirip hayati kisitlanan ve bu yuzden kimbilir kendini ne kadar üzgün hisseden o,ama başına iş açılan sizsiniz öylemi?
Pes doğrusu gerçekten pes!!Siz sakin onun bakımını ustlenmeyin olur mu sakin?
Bu sekilde dusunen birinin eline Rabbim hiçkimseyi düşürmesin..
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Ama sizin gibi birine hiç!
Bilmiyorum Yen'i evlisiniz ve eşinizin kardeşi size tavır koyuyor evinize gelip sizinle konuşmuyor ve buna siz normal mi diyorsunuz , bana göre çok anormal , çocuk değil bunu yapan üniversiteyi bitirmiş yetişkin insan , aynı zamanda işi düşen insanlara da ne kadar sempatik olduğunu gözlemledim, bunun gibi bir çok hareketi oldu sarhoşken veya düşünmeden yaptığı eninde sonunda başını bir şekilde derde sokacağı belliydi ayakları yere basmıyordu çünkü , evet umarım allah kimseyi kimseye muhtaç etmez bence iki taraf içinde kötü , ama akılsızlık tan muhtaç düşmekte ayrı bir durum evet akılsızlara merhametim Yok , ama Birtek benim değil dünyanın yoktur herkes kendini bilmeli

Size şimdiden zor gelen onun için şu andan itibaren daha zor. Yaşayan bilir. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ne diyeyim..

Size şimdiden zor gelen onun için şu andan itibaren daha zor. Yaşayan bilir. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ne diyeyim..
Bilemiyorum anlatamıyorum galiba , şöyleki zamanında beni kırmış üzmüş kendinden uzaklaştırmış , ne yazikki sevmediğim biri , tabiki yardımcı olurum , ben zaten hiç görüşmek istemediğim biri olduğu için bu durumla nasıl baş ederim bilemiyorum , sağlıklı olsa tavır koyar mesafeni alırsın

Allah şifa versin eşinizin kardeşine ve size muhtaç etmesin inşallah. Geçmişte size soğuk davrandı, sorumsuz bır hayat sürdü ve eşiniz ona vakit ayırmak zorunda kaldı vs vs . Ne biliyim felc olmus birine karşı ben olsam bunlari hatirlamazdim bile muhtemelen. Benzer durumda olan -Allah korusun- sizin kardesinin olsa ve eşiniz bu gerekçelerle yakın davranmak içimden gelmiyor deseydi makul karşılayabilir miydiniz?
Kesinlikle amacım sizi kırmak değil ama felç olmuş genç bir adam var ortada, kalan hayatı eziyete dönüşecek belki de kendisi için. Bence bu durumda düşünülecek en son şey sizi daha önce kırdığı için eşinize ilerde görev düştüğünde nasıl davranmanız gerektiği.
Sizin herhangi bir mecburiyetiniz tabi ki yok ama bunları düşünmekte merhametten uzak geliyor bana. Geçmişte sizi ķırmışsa da kendi içinizde affedin, kin tutulacak gün değil sanırım.

Gecmiste aranizda ne gecti bilemem ama benim esimin kardeslerinin bana yaptiklarindan dolayi asla bakmam bosanirim yinede bakmam benim evliligim bitiodu o ugursuzlar yuzunden normalde tabiki bakilir kimin kime muhtac olcagi belli olmaz bu hayatta yazmislar zaten bakici bulunur zaten maasi olcak o sekilde idare edilebilir...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X