Eşimin kardeşi

Senin yapacağın tek şey var. Öncelikle kocana ya bu evden gideriz yada ben giderim diyeceksin. Çünkü kalman her durumda senin için sorun olacak. Kayınvaliden haklı bir anlamda orası kaynının da evi. İstediği arkadaşını getiri. Yani demek istiyorlar ki aslında burası bizim evimiz siz gidin. AMa eşin çok pasif ve özgüvensiz. Biraz kendine güvenmesini sağla, beraber her işin üstesinden gelebileceğiniz söyle, kendini bu şekilde huzurlu ve mutlu hissetmediğini söyle. Ve kararlı ol. Seçimi eşine bırakma. Sen seçimini yap. Ya bu şekilde bir hayatı seçersin yada huzurlu ve güvenli bir hayatı seçersin.

Ama gördüğüm kadarıyla sen zaten kabullenmişsin bu durumu. Kurtulmak için mücadele etmiyorsun. Sadece bizim söylememizle olmuyor. Seninde istemen ve mücadele etmen gerekiyor. Sorun varsa mutlaka çözümü de vardır. Hiçbir şey çözümsüz değildir. Yeterki çözümün bizim ellerimizde olduğunu bilelim. Biz insanız ve güzçlüyüz. Öylece oturup kabullenmek bir anlamda suça ortak ormaktır. Onun için sen mücadele edeceksin senin kararlılığını göstereceksin ki eşinde o gücü bulsun kendisinde.

konu sahibi bütün önerilere verdiğin cevapla bütün kapıları kapatıyorsun
bak o kadar kişi önerilerde bulundu
ne yapmayı düşünüyorsun?
hani bunu sordum ki bütün cevaplarında bi olumsuzluk çaresizlik var
unutma bi açık kapı mutlaka vardır

aylardır ayrı eve cıkalım diorum konuyu kapatıyo, yeter artık bende cok memnun degilim diyor, ama suanda cıkamayız, evlendigimizde bi sure burda oturacagımızı biliyordun diyor.. calışmayada ikna edemiyorum. çaresizim.. aklıma gelen tek şey evde cingar çıkartmak onların anladıgı dilde konusup onları huzursuz etmek belki o zaman evi satarlar veya eşim kiraya cıkmaya karar verir tabi bu ne kadar dogru bilemiyorum

500 lira kira versek geri kaan 500 ile ne yapacagız korkusu var eşimde..

elektrık , su faturanı odeyıp kalanıylada bırıncı derece ıhtıyaclarınızı gıdereceksınız...
Suanda 500 tl kalıyor sıze ustune bırde huzursuzluk

elektrık , su faturanı odeyıp kalanıylada bırıncı derece ıhtıyaclarınızı gıdereceksınız...
Suanda 500 tl kalıyor sıze ustune bırde huzursuzluk

beni eve çıkma konusunda çok cesaretlendirdiniz.. eşimi karsıma alıp ciddi bir sekilde konusacagım.. kavga etmeden, konuyu degistirmemesini saglayarak

bu sene sınava girdim eşim aof kazandı, ben yazdıgım orgun ogretimleri kazanamadım ek yereştirmeleri deniycem olmassa seneye tekrar

ne bileyim okul bitince çalışırsın diyor eşim deyince bende okuyorsun sandım
ortada okul dahi yok
yani çalışma işi bile başka pazara kalmış belli
eşin laftan sözden anlamıyor
sende bi şekilde dişini göstereceksin
kendi bi çocuk gibi korkuyor alesinden seninde öyle olmanı isitiyor
ama sen çekmek zorunda değilsin
onların anlayacağı dilden konuşup kendine bir yol çizeceksin
başka yolu yok

beni eve çıkma konusunda çok cesaretlendirdiniz.. Eşimi karsıma alıp ciddi bir sekilde konusacagım.. Kavga etmeden, konuyu degistirmemesini saglayarak

konus tabıkı bu hayatı cekmek zorunda degılsın senınde ayrı bı ev hakkın yanı

benim yan komşumun da dairesini kayınvalidesi kendi evini satıp almış duyunca gözlerim açıldı ne kadar özendim anlatmam.

Ama samimi olup dinlemeye başlayınca komşumu, 10 yılda kaç kere psikiyatriye yattığını dolayısıyla çocuklarının hala bunun etkisini yaşadığını ve kadının hala ilaç kullandığını öğrenince, iyi ki de dedim, kendim dayayıp döşediğim ama kayınvalidemin evinde, sadece 3 ay oturup kiraya çıkmışım hiçte pişman değilim. Krediyle evimi de aldım borcum var ama en azından psikoljim yerinde, kızım mutlu. Benimde eşim az maaş alıyor ama bende çalışıyorum.

Kayınvalidem de 3 evi, sıra sıra tarlalarıyla ve dükkanlarıyla mutlu neden gelmiyorsunuz dediğinde çalışmaktan göz baş açamıyoruz anne diyoruz.

zaten aldıgı maasın yarısını annesine kira diye vermiyo mu esin? ee oteki turlu de verse henuz cocugunuz yok dikkatli harcayarak 500 le gecinirsiniz gibi geliyo..en azından kafan rahat eder yaa

canım kusura bakma ama senin eşin ezilmeye alışmış sanırım benim eşim 1000 tl maaş aldığı zamanlarda 500 kira veriyorduk 300 aylık geçimimiz oluyordu ayrıca taksitte ödüyorduk..yani ala ala geçiniliyor..dişimizi sıkıyorduk ama kendi evimizdede ayaklarımızı uzatıyor,istediğim zaman istediğimi yapıyordum.. kimsenin önünde başımızı eğmiyorduk ...ilk evlendiğim zaman kaynanam bizde kalacaksınız dedi ben oğlumu bırakmam dedi,küçük oglum bizle kalacak dedi ...bende eşime olacakları anlattım...hatta 2 ay kaldık biz kaynananmlarda...
-istediğini pişiremezsin
-evinin içinde rahat giyinip dolaşamazsın
-istediğini izleyemezsin
-yaptığın herşey batar
-istediğin zaman uyuyup uyanamazsın
-hele bide çocuk oldumu o çocuk artık sana ait değildir ve senin hiçbir söz hakkın yoktur...
ben yaşamam dedim annenlerle...sen eğer eşine baskı yapmazsan bu buşekilde devam eder gider gençliğin kaynananın evinde solar gider...eşinin sana bunu yapmaya hakkı yok elini masaya vur ben çalışıcam sen istesende istemesende ben böyle yaşamak istemiyorum ben seninle annene hizmet etmek için ,ezilmek için evlenmedim seni sevdiğim için evlendim seninle birlikte olmak istediğim için annemin evinden geldim şimdi ise annenin evindeyiz de...eşine biraz cesaret ver şöyle yaparız de böyle yaparız de kesin bişeyler yapacaktır...garanti veriyorum sana...yaşamış birisi olarak..:)

cnmm sen niye çalışmayı düşünmüyorsun.... ne kadar ücret alıyor ne kadarını ailesine veriyor :26:

canım kusura bakma ama senin eşin ezilmeye alışmış sanırım benim eşim 1000 tl maaş aldığı zamanlarda 500 kira veriyorduk 300 aylık geçimimiz oluyordu ayrıca taksitte ödüyorduk..yani ala ala geçiniliyor..dişimizi sıkıyorduk ama kendi evimizdede ayaklarımızı uzatıyor,istediğim zaman istediğimi yapıyordum.. kimsenin önünde başımızı eğmiyorduk ...ilk evlendiğim zaman kaynanam bizde kalacaksınız dedi ben oğlumu bırakmam dedi,küçük oglum bizle kalacak dedi ...bende eşime olacakları anlattım...hatta 2 ay kaldık biz kaynananmlarda...
-istediğini pişiremezsin
-evinin içinde rahat giyinip dolaşamazsın
-istediğini izleyemezsin
-yaptığın herşey batar
-istediğin zaman uyuyup uyanamazsın
-hele bide çocuk oldumu o çocuk artık sana ait değildir ve senin hiçbir söz hakkın yoktur...
ben yaşamam dedim annenlerle...sen eğer eşine baskı yapmazsan bu buşekilde devam eder gider gençliğin kaynananın evinde solar gider...eşinin sana bunu yapmaya hakkı yok elini masaya vur ben çalışıcam sen istesende istemesende ben böyle yaşamak istemiyorum ben seninle annene hizmet etmek için ,ezilmek için evlenmedim seni sevdiğim için evlendim seninle birlikte olmak istediğim için annemin evinden geldim şimdi ise annenin evindeyiz de...eşine biraz cesaret ver şöyle yaparız de böyle yaparız de kesin bişeyler yapacaktır...garanti veriyorum sana...yaşamış birisi olarak..:)

kıymanın kilosu kaç para zeytinyagnın kılosu kac para vb diye beni mutfaga sokmuyor bile eşim onun yaptıgı yemekleri yemiyor bende malzeme alabildikce yapmaya calısıyorum bu kavurucu yaz ayında ramazanda eşimin ailesi donduler uzun bir etek aldım evde giyerim diye kayınpederim demezmi cıkar onu icini gosteriyor, bunaldım yaz sıcagında uzun giymekten kalın seyler giymekten uyku desen zaten haram bizim evde, annesi eşime bu senın karın 11e kadar yatıyor evin beti bereketi kactı demiş her sabah kufur ederek yataktan uyandırıyor beni buzdolabıyla kavga ediyor kadın dolapları tekmeliyor deli evi gibi

ben senin yerinde olsam o evi terk ederdim bildiğin kaçardım bu ne ya böyle ne hakla karışıyorlar sana?
ya onlar gidiyor o evden ya da siz bunun başka yolu yok..
siz çıkamıyorsanız onları kaçırın canım bu kadar iyi huylu olmayın, onlar da bıksınlar sizden ne bu böyle hayat mı senin yaşadığın...

Bende ailesine sırtını dayayıp,eşinede ben seni çalıştırmam yok ezdirmem,seni evde yanlız bırakamam deyipte eveleyip geveleyen bir ev geçindirme sorumluluğunu almaya korkan erkekleri anlamıyorum kusura bakma ama senin eşinde bu gruptan hem sana kıyamıyor hemde senin her sabah ailesinin küfürlerine hakeretlerine kovulmanıza göz yumuyor

ben senin yerinde olsam o evi terk ederdim bildiğin kaçardım bu ne ya böyle ne hakla karışıyorlar sana?
ya onlar gidiyor o evden ya da siz bunun başka yolu yok..
siz çıkamıyorsanız onları kaçırın canım bu kadar iyi huylu olmayın, onlar da bıksınlar sizden ne bu böyle hayat mı senin yaşadığın...

benim asıl yapmak istedigim bu bıksınlar ve kaçsınlar yazlıklarına hic gelmesinler, ama nasıl yapacagım bunu

benim asıl yapmak istedigim bu bıksınlar ve kaçsınlar yazlıklarına hic gelmesinler, ama nasıl yapacagım bunu

ohoooo :)))) çok akıllıca. Nasıl yapacaksınız o işi, dağdan gelip bağdakini kovmak bu olsa gerek. aynı evde oturmayı kabul ederken de niyetiniz bu muydu? ama 3 şirrete karşı 2 siniz hatta 1 siniz(eşinizi saymayalım) HATIRLATAYIM.

peki eşinin hiç gururu yokmuda bunların hepsini yutuyor..çeksin kapıyı gitsin gerekirse hergün sadece 1 ekmekle karnınızı doyurursunuz ama en azından huzurunuz olur...

Back
X