Eşimin kardeşi

bak eger calısıp 3 kurusluk dedıgımız ınsanların kahrını cekersen ınsanlara karsı soyleyecek lafın olur ... herkes sıkıntı ceker emın ol herkes ıyı sart larda calısmıyor ama mecburuz ıste

arkadaşa kesinlikle katılıyorum.övünmek için değil tabiki ama üni.mezunuyum ve bazen an geliyo bırak üç kuruşluk inası sokakta görsen çok afedersin yüzüne tü.....insanın kahrını çekebiliyorsun.Ama ben ay sonu geldiğimde maaşımı alıyorum.Evde aynı zamnda söz sahibiyimde.Oturduğum yerde kim verecek insana bu parayı.

Benim çevremde nice insanlar var ist.gibi şartlarda gündüz merdiven temizleyip gece gelip sabaha kadar cafelere mantı yapanlar var.Yada elinde el işi gece bile çalışanlar var.:Bu insanların eşleride hayırsız ve çocuk okutuyorlar.

Eğer ömrün boyunca böyle bir hayatı kabullenirim diyorsan o zaman oturacaksın dizini kırıp.Hee yok eğer karşı geleceğim diyorsan taşın altına elini koyacaksın

Öyle bile olsa eşinizin bencilce düşünceleri yüzünden niye insanlar evlerinden uzak olsun ki?

bu sekilde konusmak cok kolay, ben hic bir saygısızlıkta bulunmuyorum onlara, fakat onlar sureklı bır ezme kotu davranma halindeler, kotu olan onlar, 10larca vaadde bulunup hıc bırını yapmayan da onlar, bu durumu anlamanız için yaşadıgım ortamda 2 gun yasamanız yeterli yandım allah diye kacardınız eminim

Tüm yazdıklarından anladığım eşinin ailesi diyor ki "burası bizim evimiz ve burada bizim kurallarımız geçer"
Bu yüzden de çifte standart var davranışlarında..

Bak canım, eşin ailesine para yardımı yapıyor, sen ev işlerine yardım ediyorsun..
Bu insanlar size ev almayacakları gibi kolay kolay gitmenizi de istemezler..Çünkü sizden çıkarları var..
Eşinde ailesine düşkün belli ki, kolay kolay sert çıkamaz..

Bu sebepten kesinlikle kararlı olup, sözlerinin arkasında durmalısın..
O evde yaşamak istemediğini ve istememe sebeplerini tek tek anlat eşine..
İşin kolay değil ama...

bu sekilde konusmak cok kolay, ben hic bir saygısızlıkta bulunmuyorum onlara, fakat onlar sureklı bır ezme kotu davranma halindeler, kotu olan onlar, 10larca vaadde bulunup hıc bırını yapmayan da onlar, bu durumu anlamanız için yaşadıgım ortamda 2 gun yasamanız yeterli yandım allah diye kacardınız eminim

Ben tarafsızca yorum yapıyorum. Size vaatleri vs beni ilgilendirmiyor, sizi de ilgilendirmemeliydi. Eşinize evlenmeden diretecektiniz, "ayrı ev olmazsa olmaz diye. Sanıyorum ki yaşınız daha çok küçük. Ben size bir abla olarak söylüyorum. Böyle bir ömür geçmez. Hep karşı tarafı suçlayarak ancak içinizi rahatlatırsınız.

yaşamış birisi olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki..ne gidebiliyorsun nede kalabiliyorsun...tek yapman gereken eşini ikna etmen...ve üzülerek söylüyorum ki eşinin üzerine git gerekirse tehdit et eger seni gerçekten seviyorsa ve ömrü boyunca seninle birlikte olmak istiyorsa senin istediğini yapacaktır...

Tüm yazdıklarından anladığım eşinin ailesi diyor ki "burası bizim evimiz ve burada bizim kurallarımız geçer"
Bu yüzden de çifte standart var davranışlarında..

Bak canım, eşin ailesine para yardımı yapıyor, sen ev işlerine yardım ediyorsun..
Bu insanlar size ev almayacakları gibi kolay kolay gitmenizi de istemezler..Çünkü sizden çıkarları var..
Eşinde ailesine düşkün belli ki, kolay kolay sert çıkamaz..

Bu sebepten kesinlikle kararlı olup, sözlerinin arkasında durmalısın..
O evde yaşamak istemediğini ve istememe sebeplerini tek tek anlat eşine..
İşin kolay değil ama...

eşim aslında düşkün değildir ailesine anlattıklarımdan nedense herkes bu sekilde bi sonuc cıkarmıs ama eşimin mantığı şu " bu insanlar manyak, kafayı yemiş, deliyle deli olunmaz, agzımı acıp bırsey soylesem daha da buyuyecek uzayacak ustume saldıracakar, onlarla ugrasmak istemiyorum, anne baba katili olmak hiç istemiyorum"

Ben tarafsızca yorum yapıyorum. Size vaatleri vs beni ilgilendirmiyor, sizi de ilgilendirmemeliydi. Eşinize evlenmeden diretecektiniz, "ayrı ev olmazsa olmaz diye. Sanıyorum ki yaşınız daha çok küçük. Ben size bir abla olarak söylüyorum. Böyle bir ömür geçmez. Hep karşı tarafı suçlayarak ancak içinizi rahatlatırsınız.

belkide amacım içimi dokup rahatlamak, evet 21 yaşında evlendim 1 sene oldu, cahilce haraket edebiliyorum ama cok yoruldum, fikirleriniz benim için önemli, fakat evlenmeden boyle problemlerin olacagını dusunmemiştim

belkide amacım içimi dokup rahatlamak, evet 21 yaşında evlendim 1 sene oldu, cahilce haraket edebiliyorum ama cok yoruldum, fikirleriniz benim için önemli, fakat evlenmeden boyle problemlerin olacagını dusunmemiştim

Farkındaysan herkesin fikri aynı, kocandan izin almana gerek yok çalışmak için, bir işe gir, ayrı eve çıkın. Belli ki kocan daha büyümemiş, onu büyütecek olan sensin. Bunu da "kocam izin vermiyor, anne babası zaten deli, katil mi olsun" diye kendini avutarak yapamazsın. Bugün 500 liralık bir işe girsen eve giren para 1500 olur. Tek da bir ev bile tutsanız geçinir gidersiniz. Bugün asgari ücretli aileler bile toki kredisiyle ev alıyor, yapmayın ya.

eşim aslında düşkün değildir ailesine anlattıklarımdan nedense herkes bu sekilde bi sonuc cıkarmıs ama eşimin mantığı şu " bu insanlar manyak, kafayı yemiş, deliyle deli olunmaz, agzımı acıp bırsey soylesem daha da buyuyecek uzayacak ustume saldıracakar, onlarla ugrasmak istemiyorum, anne baba katili olmak hiç istemiyorum"

"Annemlerle uğraşmak istemiyorum, o yüzden de onlara birşey olana kadar bu şekilde yaşamaya mecburuz" demek istiyor o zaman eşin..
Çok tuhaf bir mantık doğrusu..
Bence eşinin ailesinden önce, eşinin bu olaya karşı yaklaşımını değiştirmesi gerekir..
Ailesi ne tür insanlar ki bu derece çekiniyor onlardan?

"Annemlerle uğraşmak istemiyorum, o yüzden de onlara birşey olana kadar bu şekilde yaşamaya mecburuz" demek istiyor o zaman eşin..
Çok tuhaf bir mantık doğrusu..
Bence eşinin ailesinden önce, eşinin bu olaya karşı yaklaşımını değiştirmesi gerekir..
Ailesi ne tür insanlar ki bu derece çekiniyor onlardan?

kavgacı,sinirli,dengesiz..

sabahtan akşama kadar havada tabaklar ucusuyo anne ve babası surekli kavga içindeler birbirlerine birseyler fırlatıyolar

Çok kötü bir durum gerçekten.
Eşinizi ne olursa olsun ikna edin ve evinizi ayırın.
Erkek kardeşin evde kaldığı yetmiyormuş gibi bir de arkadaşlarını eve getiriyor.
Üstelik de kapı dinliyor.
Umarım genç bir kadının o evde yaşadığının bilincine varırlar.

canım senin yapacağın şey hafta sonu kocanı al başbaşa yanlız kalın biraz uzaklaşsın evden, yada 2 günlüğüne biyerlere gidin ozaman yanlız kalmanın ne kadar güzel olduğunu anlayacaktır sende bu sırada ona güzel ve ikna edici bir dille yanlız kalınca yaptıklarınızı yapabildiklerinizi neler paylaştığınızı rahatlığınızı anlatırsın...bakalım eşin napacak...evden dışarıya bile çıksanız olur...

esın sana sımdı bunları goruyorsun ne desem haksız cıkartırlar hıc bulasmayalım bısey demeyelım fılan da dıyordur dımı

mutalka çıkın o evden. zaten ailesine kira veriyomuş eşin. bu nasıl iş, sen de çalış üzerine biraz daha koyun başka eve çıkın. nereye kadar böyle. allah korusun da illa bir zarar mı gelmeli uzaklaşmanız için!!!

Kötü MÜ İYİMİ BİLEMEDİM AMA EN MANTIKLI GELENİ KENDİNİ KOVDURTACAKSIN...EŞİNDE YENİ BİR EV TUTMAYA MECBUR KALACAK...ŞU ANDA EN MANTIKLI GELEN ÖNERİ BU GİBİ....

mutalka çıkın o evden. zaten ailesine kira veriyomuş eşin. bu nasıl iş, sen de çalış üzerine biraz daha koyun başka eve çıkın. nereye kadar böyle. allah korusun da illa bir zarar mı gelmeli uzaklaşmanız için!!!

kafaya koydum zaten konuşmalarıma başlayacağım ciddi bir şekilde, usanmadan gerekirse her gun

Kötü MÜ İYİMİ BİLEMEDİM AMA EN MANTIKLI GELENİ KENDİNİ KOVDURTACAKSIN...EŞİNDE YENİ BİR EV TUTMAYA MECBUR KALACAK...ŞU ANDA EN MANTIKLI GELEN ÖNERİ BU GİBİ....

bana da bu mantıklı geliyor kayınvalidemler 1 ay sonra donuyor, eşimi o zamana kadar ikna edemezsem bu yola başvuracağım

merhaba kızlar ben 1 senelik evliyim ve eşimin ailesiyle oturuyorum kayımvalidem ve kayınpederim yazlığa gittiler ve 30 yaşındaki bekar oğullarını burda bıraktılar, yakışık almayacağını onu da götürmelerini söylediğimde benim oğlum sapıkmı diye üstüme yürüdüler, şimdi benim problemim kayınımın sürekli eve erkek arkadaşlarını getirmesi gece yarısına kadar oturup film izliyorlar yatakodamdan çıkamıyorum dün eşimle kavga ettiler kaynımın ankaradan arkadası gelip 2 gün bizde kalacakmış eşimin babasına durumu anlattığımız halde mudahele etmiyor, eşimin arası ailesiyle iyi olmadığından bizi kovacaklar korkusuyla sesini çıkaramıyor.ve kaynım kapı dinliyor daha bu sabah eşim işe gidince yakaladım, eşimle telefonla konuşuyodum ve merdiven sesi duydum kapıyı açtığım anda geri gitti 1 kere de eşim yakalamış, ne yapmalıyım sizce?
konunu okudum bişeyler yazdım istemeyerk ama şunu belirtmek isterim senin derdin kayın valide o bu değil her kadın gibi yalnız kocanla yaşamak istediğin için rahatsızsın o evde kaynın sana bişey yapmaz yapsaydı çok fırsat geçerdi içinden o düşünceleri at bence abisinin karısısın eğer kocan öyle düşünseydi seni o eve getirmezdi şunu düşün sen kurulu düzenlerine girmişsin tabii hayatlarına sen olmadan önceki gibi devam etmek isterler şu an onun özgürlüğünü kısıtladığını düşünerek sana karşı cephe aldığı için kayın valideni ve kayın pederini kışkırtıyor sana karşı bence olayları akışına bırak kardeşler ama haksızlık var onu kabul ediyorum ama bunlar erkek ALLAH korusun bir anlık bişey olur birbilerine bir zarar verirler olan gene sana olur kocanın hayatınıda riske atma bunları sen düşünmücen kocan düşüncek ona anlatmışın erkek olarak bunu anlaması gerekir arkadaşlarıyla gelebiliri sen odadanda oturursun şöyle düşün sen evlkisin ev senin kayın validen bir süre kalmaya geldi sanan ve sana arkadaşların gelmesin diyor tepkin ne olur burda suçu kimsede arama onların yapısı bu değişmez kocan bilmiyormuydu olacakları biliyordu kardeşinide tanıyordu sen tepki gösterdikçe eşinin kardeşi daha inat yapıcak bence şu an kendi kendini yıpratma olan sana olur eğer orda yaşamaya mecbursan biraz sularına git eğer gitmezsen olan gene sana olcak çok eşinin kardeşiyle oturanlar var eşin akşam eve geliyorsa endişe etmemen lazım senin kızkardeşinde belki gelip bir gün kalabilkir bence sakin ol tepkisiz kal herşey rayına girer olumlu olman lazım ve eşini ikna etmen gerekir kiraya çıkmak için düşün sen annesin gelinin diyor diğer oğlunu burda bırakma yakışıksız kalır ne düşünürsün tamam onların yaptıklarıda hata üstüne yürmeye hakları yok ama şimdi ne yaparsan yap yanlış anlıcaklar ve eğer kocan çıkmıyorsa yapacağın bişey yok hergün kavgamı ediceksiniz şimdi merak ediyor abisini doldurduğunu düşünüyor bence kaynınlaiyi anlaş ve ona aran iyi olunca tatlı bir dille anlat bazı şeyleri oda değiştirecektir arkadaşları ne yapabiliri izin verirmi yengesine bişey yapsınlar bence at bu konuları kafandan eşini tatlı dille ayrı eve çıkalım de eşin korkmasın niye korkuyor beraber elel verirsini ayrı eve çıkarsınız bir oda olur ama sizin olur bir süre idare edersiniz daha iyi bir duruma gelene kadar

Ev ev üstüne olmaz.. Zaten eşiniz kirayı veriyormuş çıkın kendi evinize. Kalmaya devam ederseniz sorun yaşamaya devam edersiniz..

Back
X