Eşimin kardeşi

K.validenin gelinine bu kadar kötü davranmasının sebebi de kaçarak ve dolayısıyla rızalarını almadan evlenmeleridir belkidir.

bence de çünkü evlenecek olgunlukta bir çocuk değil:50:

Kadının arkasında onu koruyup kollayacak bir ailesi yoksa. İster kocası olsun isterse kocasının ailesi olsun, kadını er yada geç ezeceklerdir. Çünkü hiçbir çekinceleri olmayacak. Burdada aynı sorun var. Biliyorlarki kimseye gidip derdini anlatamaz, destek bulamaz onlarda bildiğini okuyorlar. Bazen çirkefle çirkef olmak işe yarayablir ama konu ahibi anladığım kadarıyla sessiz ve kendini pek savunamıyor. Herşeyen önce biraz daha sesinin çıkması gerekir. Ne demek kaynı bağıracakmış çocuk gibi. Ama orda onu dinleyip odasına gittiyse iş bitmiştir zaten.

Kadının arkasında onu koruyup kollayacak bir ailesi yoksa. İster kocası olsun isterse kocasının ailesi olsun, kadını er yada geç ezeceklerdir. Çünkü hiçbir çekinceleri olmayacak. Burdada aynı sorun var. Biliyorlarki kimseye gidip derdini anlatamaz, destek bulamaz onlarda bildiğini okuyorlar. Bazen çirkefle çirkef olmak işe yarayablir ama konu ahibi anladığım kadarıyla sessiz ve kendini pek savunamıyor. Herşeyen önce biraz daha sesinin çıkması gerekir. Ne demek kaynı bağıracakmış çocuk gibi. Ama orda onu dinleyip odasına gittiyse iş bitmiştir zaten.

doğru..yani biyolojik anne baba olmak yetmiyor..:ssz:

katkı yapsınlar yapmasına da k.validenin durumu yerinde yazlıkları olduğuna göre.neden bunlar gelini çekiyor, neden gelin bunları çekiyor? gerçekten kocanın iş bitirici ve de sorumluluk sahibi olması lazım. adam korkuyor demek ki tek başına bir evin yükünü sırtlamayı.

durumları iyi denilemez 1 emekli maaşı var istanbulda oturdugumuz ev topraktan kayınvalidemin annesininmiş mütait ile anlaşmış her kardese 1 daire dusmus ve mutait ise 1 dukkan ile 2 daireyi almıs, yazlıkları ise emeklilik ikramyesi biraz da krrediyle alınmış
eşim çok yokluk çekmiş çocuklugunda tek katlı bir evde oturuyomus fareler geziyomus evde, aynısını yasamak istemiyorum yokluk cekmek istemiyorum diyor ve her konustugumda kavgaya varıyor anlatamıyorum kendimi

son durum ne konustun mu ...

doğru..yani biyolojik anne baba olmak yetmiyor..:ssz:

anneminde babamında kirada evleri var annemin 1+1 bir evi var oturdugunun dısında kac kere soyledim oraya gecelim diye cekeceksin diyor kira odeyelim o zaman bari ev sahibi derdi olmaz aksatsak kapıya dayanmazsınn diyorum kira vermeyeceğimizi dusunuyor ve oturtmuyor .. nikahıma bile gelmedi zaten annem, eşi eski kocasıyla aynı ortamda olmasını istemiyo diye tabiki normal ezilmem annem bile arkamda durmuuyorsa tabi ezecekler kimsesiz goruyorlar

durumları iyi denilemez 1 emekli maaşı var istanbulda oturdugumuz ev topraktan kayınvalidemin annesininmiş mütait ile anlaşmış her kardese 1 daire dusmus ve mutait ise 1 dukkan ile 2 daireyi almıs, yazlıkları ise emeklilik ikramyesi biraz da krrediyle alınmış
eşim çok yokluk çekmiş çocuklugunda tek katlı bir evde oturuyomus fareler geziyomus evde, aynısını yasamak istemiyorum yokluk cekmek istemiyorum diyor ve her konustugumda kavgaya varıyor anlatamıyorum kendimi

nasıl bir bencillik bu ya.. kendi egoları için seni üzüyor. o da hayatından memnun demek ki bekar kardeşinin arkadaşları eve gelirken. dünyanın 40 türlü hali var. nasıl bu denli rahat olabiliyor. insan rahatsız olur biraz ya eşinin yanında yabancı erkeklerin olmasına..hele kayınpederin filan olaya nasıl el koymamış..pes valla!

son durum ne konustun mu ...

eşimle dun gece uzun uzun konustum evin içinde mutsuz oldugumu ve kendimi guvende hissetmediğimi ifade etttim,
ama hemen basladı bagırmaya, cocukmusun sen, nasıl gecıncez barı para bırıktırelım ev alalım cunku kıranın sonu yok ya ısten atılırsam, ya kıra aksarsa ev sahıbı kapıya dayanırsa. işten atılma riski her zaman vardır ama işten atılcam diye kimse eve çıkmasaydı o zaman olurmu oyle sey o zaman hayatımızın sonuna kadar burda oturacagız heralde dedim, oda memnun değilmiş ama sonu olmayan biseye girmek istemiyormus, eger işten kovulursa bu kapı bize kapanırmıs sokakta kalırmıssız. bunlara karsılık ona kendini benim yerime koymasını soyledim sen benim babamla yasasaydın ve o sana s.git deseydi dururmuydun diye sordum, durmazdım dedi, ee ben ne duruyorum o zaman sen gururlusunda ben gurursuzmuyum dedim, ve delirdi sus yeter artık ayrı eve çıkamayız sinir hastası ettin beni kapat su konuyu artık burda oturmak zorundayız baska caremiz yok dedi, o zaman bende calışıyım deyince daha da delirdi sen çalışmayı ne sanıyosun, şalvar giysen vücüt hatlarını gorcekler bilmem ne yaparlar off delirdi bende senin kendine guvenin yok dedim çarptım kapıyı çıktım ve gece yarısı geldi yanıma dedi ki ben baska bir ise basvurdum olursa cıkalım oranın maası daha iyimis, ama kandırıyo beni farkındayım

eşimle dun gece uzun uzun konustum evin içinde mutsuz oldugumu ve kendimi guvende hissetmediğimi ifade etttim,
ama hemen basladı bagırmaya, cocukmusun sen, nasıl gecıncez barı para bırıktırelım ev alalım cunku kıranın sonu yok ya ısten atılırsam, ya kıra aksarsa ev sahıbı kapıya dayanırsa. işten atılma riski her zaman vardır ama işten atılcam diye kimse eve çıkmasaydı o zaman olurmu oyle sey o zaman hayatımızın sonuna kadar burda oturacagız heralde dedim, oda memnun değilmiş ama sonu olmayan biseye girmek istemiyormus, eger işten kovulursa bu kapı bize kapanırmıs sokakta kalırmıssız. bunlara karsılık ona kendini benim yerime koymasını soyledim sen benim babamla yasasaydın ve o sana s.git deseydi dururmuydun diye sordum, durmazdım dedi, ee ben ne duruyorum o zaman sen gururlusunda ben gurursuzmuyum dedim, ve delirdi sus yeter artık ayrı eve çıkamayız sinir hastası ettin beni kapat su konuyu artık burda oturmak zorundayız baska caremiz yok dedi, o zaman bende calışıyım deyince daha da delirdi sen çalışmayı ne sanıyosun, şalvar giysen vücüt hatlarını gorcekler bilmem ne yaparlar off delirdi bende senin kendine guvenin yok dedim çarptım kapıyı çıktım ve gece yarısı geldi yanıma dedi ki ben baska bir ise basvurdum olursa cıkalım oranın maası daha iyimis, ama kandırıyo beni farkındayım

hoş şeyler değil.aman kendine dikkat et.ne haberler duyuyoruz.ama tatlı tatlı eşini ikna et.bu işin sonu kötüye varacak.send eçalışırsın .ne var sanki.çalışan herkes namussuzmu?

hoş şeyler değil.aman kendine dikkat et.ne haberler duyuyoruz.ama tatlı tatlı eşini ikna et.bu işin sonu kötüye varacak.send eçalışırsın .ne var sanki.çalışan herkes namussuzmu?

biraz once aradım teyzen cuma pazara gidiyomus bende gidiyimmi dedim gitme otobuse falan binme aksam ben gelince cıkarız dedi, yanı otobuse binip eviimden 20 dk uzaklıkta bir yere kendi teyzesiyle gitmeme izin vermiyor ( teyzesiyle aynı binadayız) çalışma lafını duydugunda deliriyor bende korkup siniyorum..

biraz once aradım teyzen cuma pazara gidiyomus bende gidiyimmi dedim gitme otobuse falan binme aksam ben gelince cıkarız dedi, yanı otobuse binip eviimden 20 dk uzaklıkta bir yere kendi teyzesiyle gitmeme izin vermiyor ( teyzesiyle aynı binadayız) çalışma lafını duydugunda deliriyor bende korkup siniyorum..

çok ilginç gerçekten yani...şalvar giysen vucut hatların belli olur... otobüse binme..sebebi ne acaba binmene karşı çıkmasındaki..başka erkeklerle kalabalıkta temas olma olasılığı mı acaba? eğer bu şekildeyse paronayak olmuş canım eşin geçmiş olsun. işten çıkma herkes için bir risktir ama hayat da bunu düşünerek geçmez. yarın çocuk olacak ona nasıl bakacak? çok derin sorunlar var bence. kıskançlık falan değil bu. namus mu korumak? herkes çalışıyor eşler izin verince namusunu kime emanet ediyor? o zaman başka erkekler sorumsuz, senin eşin çok korumacı.

anneminde babamında kirada evleri var annemin 1+1 bir evi var oturdugunun dısında kac kere soyledim oraya gecelim diye cekeceksin diyor kira odeyelim o zaman bari ev sahibi derdi olmaz aksatsak kapıya dayanmazsınn diyorum kira vermeyeceğimizi dusunuyor ve oturtmuyor .. nikahıma bile gelmedi zaten annem, eşi eski kocasıyla aynı ortamda olmasını istemiyo diye tabiki normal ezilmem annem bile arkamda durmuuyorsa tabi ezecekler kimsesiz goruyorlar

canım çok yalnızsın.gerçekten üzücü...annen bile bunu yapıyorsa kayınvalidenden çok görmemen lazım aslında. seni büyütmemiş, en mutlu gününde ellerini tutmamış gözlerindeki heyecanı görmemiş ve şimdi de bu şekilde bırakıyor. çok çok üzücü.....

Ah be güzelim, neyine kandın inandın sen bu hödüğün? Emin ol seni sevdiğinden kıskanmıyor. Dışarıda daha güzel bir hayat olduğunu görmenden korkuyor, bırakıp gitmenden ölüm gibi korkuyor!

canım çok yalnızsın.gerçekten üzücü...annen bile bunu yapıyorsa kayınvalidenden çok görmemen lazım aslında. seni büyütmemiş, en mutlu gününde ellerini tutmamış gözlerindeki heyecanı görmemiş ve şimdi de bu şekilde bırakıyor. çok çok üzücü.....

bu mesajınızı okudugumda gozlerimin doldugunu hissetim bi kere daha anladım çaresizliğimi bende çok hatalar yaptım, kaçtım, evlenmeye mecbur ettim kendimi ve ailemi

çok üzüldüm. ama şu fikre sonuna kadar katılıyorum. öncelikle bir iş bulman lazım. daha sonrada evini hemen ayırman gerekli. eşinde ailesiyle çatışıyorsa bu daha kolay olacaktır. bende 4 yıllık evliyim. evim ayrı fakat dönem dönem kayınvalidemle kaldığım zamanlar oldu. kayınpederim her gün içerdi. insanın aklından geçmiyor değil malum şişede durduğu gibi durmuyor. o tedirginliği çok iyi yaşadım ve seni anlıyorum. gece uyku girmezdi gözüme. kimseyede söylenmiyor aile dahil. yaşamak lazım. sana yine söylüyorum. aç kal ama huzurlu ol evinde. rızkını arayan mutlaka bulur. Allah yardımcın olsun

Ah be güzelim, neyine kandın inandın sen bu hödüğün? Emin ol seni sevdiğinden kıskanmıyor. Dışarıda daha güzel bir hayat olduğunu görmenden korkuyor, bırakıp gitmenden ölüm gibi korkuyor!

bunu soylemek belki anlamsız ama gozumun acılmasından korkuyor demek en mantıklısı dısarda bin tane erkek varken onun gibi biriyle evlendiğim için guvensizlik yasıyor aslına kendine guvensizlik bu onu bırakacağım korkusu bence bu kıskançlıktan ote, hastalık
eve tıkıldım bir senedir internetimi kapattı facebookumu kapattırdı kaynımın bilgisayarından giriyorum internete geçmişi siliyorum, ama çok ta seviyorum onu o olmazsa sanki olecekmişim geliyo. ne yapacağım bilmiyorum

bu mesajınızı okudugumda gozlerimin doldugunu hissetim bi kere daha anladım çaresizliğimi bende çok hatalar yaptım, kaçtım, evlenmeye mecbur ettim kendimi ve ailemi

sen çaresizlik içinde çare bulmaya çalıştın kendine. şimdi çocuklarımız bir hata yapıyorsa onları bu hale getiren anne babalar suçun büyük bir kısmını üstlenmeleri gerekiyor. senin de güzel bir evin, sıcaklığını hissettiğin kararlarını verirken danıştığın bir ailen olsaydı bu şekilde bir evlilik yapmayacaktın belki. sen de cahildin yaşın kaç bilmiyorum ama böyle durumlarda sevgi gösteren erkeği hayatının herşeyi yapıyorsun. bir nevi kurtuluş. Allah'a dua et canım ondan yardım iste. eşin için de ne mezunu? ne tarz bir iş yapıyor?daha iyi iş bulmayı beklerse hep daha iyisi olsun diye bekler. çünkü içindeki korku çocukluktan kalma.atması kolay değil.

Zor gerçekten çok zor. evliliğinizin ilk yılı en güzel zamanlarınız olmalıydı. Etme bulma dünyası, kaynanan sana çektirdiklerini belkide öbür oğlu evlendiğinde gelininden çekecek. Herşeyin en iyisini rabbim bilir

elımıze 2000 lıra maas gecıo araba kredısı ev kırası derken elımıze 200 lıra kalıo bununla hep mutfak alısverısımızı yapıorz hemde ıhtıyacmızı gıderıoruz sız 500 lıra ıle gecınememektn korkuosunz esıne ozguvennı yerıne getırtmeye calıs yada o evden gıdecgnı sole sanada yazık kuzum

eşin çalışmana izin vermiyorsa zor tabi. ama hayatını bu şekilde ziyan ediyorsun. ilerde dönüş bakınca üzülme. bir kere geliyoruz dünyaya. mutlu olmak hakkın. biraz kararlı ve ısrarlı davranmayı denesen diyeceğim

Back
X