esimin kardesinin tavrini anlayamadm

şu kk gerçekten bana çok tecrübeler kazandırdı.
daha neler duyacağız

evlilik ''boyunduruk altına girmek''se eğer o zaman çok kötü birşeymiş,kimse hiç evlenmemeli.
ne de olsa 20 sinde de 30 unda da evlense boyundurağa girecek değil mi ama

bu kısma hiç katılmadım.
insan erken yaşta evlenebilir.kader,istek,zorunluluk...vs nedeni çoktur.
ben erken yaşta evliliğe değil yanlış kişiyle bile bile yapılan evliliğe karşıyım.
ki genelde de bu 18 20 yaşlarda çok oluyor.
ama bende dahil çevremde çok var bilinçli şekilde evlenip,''boyunduruksuz'' yaşayan.
bu birazda evleneceği adamla alakalı.
ben her ikisininde örneğini gördüm.
çocukluk arkadaşım 17 yaşında evlendi 1 sene sonra ayrıldı.
diğer arkadaşım üniversite hazırlıkta evlendi çok mutlu.
bende 21 yaşımda evlendim ve özgürlüğüm evlendiğim noktada başladı diyebilirim.
yani kurduğunuz cümle genellenemez.
tabiki örnekleri çok ama akside bir o kadar fazla.

konuya dönecek olursak,
konu sahibi arkadaşım,
hatayı baştan yapmışsınız eşinle.
senle yaşıt kaynının sizde işi ne?
sen veya eşin bunu düşünemiyor musunuz?
hadi onuda geçtim aile büyükleride mi bişey demiyor bu duruma?
ben eşinizin yaşını merak ettim?
zira bunu farkedemeyecek bişey yok.
en baştan kabul etmemeliydi(niz).

canim biz evlenirkenailesi dugunumuzu yapma dursun yardim bile etmedi kaynimda calisiyodu 2bin lira yardim etti birazda evimize almaya zorunlu olduk ama norc verdi vercez parasini esim 24yasinda bu arada verdi patayu soleyip huzursuz egmesin die kabul ettim ama daha beter olfu

Arkadaşım şu yazılarımıza biraz dikkat etsek hadi 1-2 kere yanlış yazılır da çoğu yazdığın kelimenin türkçe karşılığı yok

Konuya gelirsek senin yapacağın bir şey yok kardeşi bu durumu kabullenene kadar sabredeceksin ben de eşine katılıyorum boş ver bakma Facebook'a falan sen eşin ve ailesiyle olan ilişkini olması gerektiği gibi kur ne bir eksik ne bir fazla kardeşin hareketlerinden sen sorumlu değilsin sonuçta

Bunlarin hepsini esinize söyleseniz? Böyle seymi olurmus... Bakin bastan susuyosunuz herseye göz yumuyorsunuz sonra ucu kaciyor ve toparlayamiyosunuz ve erkek ailesi istedigi gibi at kosturuyor... Bunu genel olarak soyluyorum tek sizin icin gecerli degil... Cok erken evlenmissiniz, tamam olabilir, ama bu herseye boyun egiceksiniz anlamina gelmiyor... Sayginizi korudugunuz surece alttan almayin... Kücük anlamayan bi cocuk degilki idare edesiniz... Siz artik evlisiniz, esinizle herseyi konusun, rahatsiz oldugunuzu zaten yakisik olmadiginida vurgulayin... Kardesiyle vakit gecirsin ama ayni evde yasamak nedemek canim, anasi banasi var, 10 yasindada degil anlamasin... Ayrica esiniz Kardesiyle cidden bi konusmasi lazim, madem abisini bukadar cok seviyor onu dinliycektir, ona faceteki paylasimlarin hos olmadiginida soylemesi lazim, sizi gectim goren insanlar ne dusuncek, aaaa gelin geldi iki kardes ayri dustu dusman olmuslar falan... Bi ise nasil baslarsaniz öyle gider, evlilikte bence öyle, susmayin, katlanmayin, icinizdekileri söyleyin... Illa kavgayla olcak diye bisey yok, esinizle güzelce konusun, odun degilse sizi anlayip hak verecektir, sonrasida onun elinde... Aileyi ve Evliligi ayirtip dengede tutmasi gereken kisi Esiniz... Iki tarafada yani hem size hem kv ve kardese nerde durmasi gerektiklerini göstersin yeterli... Yapmayin bunu kendinize, borc verdiysede verdi, eger bunu kullancak olursa bu onun acizligi, buna hic takilmayin bence, kv yede acikca soyleyin yakisik olmadigini, gelsin kapim acik ama ayni evde yasamak icin evlenmedim ben deyin...

Son düzenleme:
Boyunduruk altina girip girmemeniz evlendiginiz adama bagliysa orda bir sikinti var iste. Boyunduruk altina sokmamak kendinizi sizin elinizde olmali. Bu da genc yaslarda meslek sahibi bile degilken zor.

sanki kimseye bir daha eşinin yüzünü göstermiceksin bu tavırlara sinir oluyorum ya.ufak bir şey de değil neyın kafasını yaşıyorsa artık.en azından abisi de farkında bırak abisi güzellikle konuşup hallettsin.onlar ıyı kötü nasıl konuşma yaparsa yapsın kardeştir.2 gün sonra unutulur.ama sen boşluğuna gelip de savunma kendini daha büyür olaylar.sen eşine söyle kardesını alsın gitsin dışarda abi kardeş konuşsunlar.üzülüyorum desin.

5 günlük evli çifte gelen insandan ne hayır bekliyorsunuz..
Siz evlenmiş olabilirsiniz ama, 19 yaşında ergenliğin dibine vurmuş bu kardeşimiz..

Boyunduruk altina girip girmemeniz evlendiginiz adama bagliysa orda bir sikinti var iste. Boyunduruk altina sokmamak kendinizi sizin elinizde olmali. Bu da genc yaslarda meslek sahibi bile degilken zor.

neden herşeyi bir koşula bağlıyorsunuz ki?
boyunduruk altına girmemek için illa eşe muhtaç olmamak,bunun içinde meslek sahibi olmak mı gerekir?
neden bu kadar şartlandırıyor bayanlar kendilerini ben anlamıyorum.
bu ne sizin meslek sahibi olmanızla ne yaşınızla ilgilidir,
bu sizin karakteriniz ve evlendiğiniz adamın karakteriyle ilgilidir.
meslek sahibi olmak kocaya karşı koruma kalkanı olsun diye değil,
bayanlar her halükarda hayatta kazanmayı öğrensinler,eşlerin olası yokluğunda(ölüm,boşanma,hastalık vs) hayata hazırlıklı olmak içindir.
ben şuan meslek sahibi olmak için uğraşıyorum ve yaşım 22.evliyimde.
ama boyunduruk altında olduğum için yapmıyorum bunu.
bunu sadece kendim için yapıyorum,yıllarca okuyup emek verdiğim mesleğimi yapmak için.

ha şu konuda hem fikirim ki,
her genç yaştaki kız kendi çizgisini koyma yetisine sahip olamayabiliyor ya da eşleri boyunduruk altına sokmaya çalışabiliyor.
bunun örneğide çok.
fakat ben ''erken yaşta evlenilmemeli'' genellemesine katılmıyorum.
bende dahil olmak üzere istisnası çok.
evliliğin yaşı olduğunada inanmıyorum.
illa 26 bitsin falan gibi...
insan kaderinde ne varsa onu yaşar....
bazen küçük yaşta evlilikten kaynaklı başımıza gelecek zannettiğimiz şey 28 yaşında da evlensek 35 yaşında da evlensek gelir başımıza...bunun kaçışı yok malesef.
olaylara bakış ve davranış olarak yaş itibariyle farkedebilir ama bununda kişiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

iyide borç aldınız diye evinizi açmanıza gerek yokki...
öyle olsa hepimizin evi akraba eş dost dolar.
bunu eşinle konuş,eşinde kardeşiyle.
sen sakın konuşup,muhatap olma.
saçma sapan tavırlarınada hiç bir şekilde karşılık verme.
resmi ol,o cevabını alır.

Son düzenleme:
farklı şehirlerde mi yaşıyorsunuz size yatıya gelmiş

hayir kv koyde kaynim liseyi yeni bitirdi zaten dygunumuz olmadan once esimle bizim evde kaldi bir iki ay falan sora dugun oldu 5gun koyde kaldi kv gondermis bize oda gelnek istiyodu geldi bixz esimle birbirimise alismadan onunla hayata nasil alisalum tamam onceden tanisma nisanlilik vs..oldu ama ayni evde yasamak farkli. geldi 20 25gun kaldi sonra baska sehirde is bulmus gitti ama hayatimi alt ust etti faceye bize yardm ettigini mana eden sozler yazmi s benim kizdim internete yazmasi...

evet ama kv laf yapardu parasini alip evine koymuyo die ama simdide yapiyo kendi evladina sahip cikmazken ben evime almak zorundaymisgibi gonderdi onu gectim afedersiniz odasnin kapisini ben kapatiyidum o aciyodu gece banyo yapcak oluyodum kapisi acik muzik son ses ben uyanigim dergibi rahat edemiyor utaniyordum

Son düzenleme:

Çok af edersin ama senin eşin bostan korkuluğu mu

:-(hayir canim oda rahatsizdi konusup gondermek istedi ben yapma dedim ama neyseki kendu gitti esim bugun int yaziyi gordu parayla ilgilu olani aramis kuzmis yok ben o anlamda yazmadim dedi esimle tartistik biraz

Gitmiş neyse ki
Yoksa daha 5 günlük evliyken rahatça size yerleşen birini gönderebileceğinizi sanmıyorum

Eşinle kesin bi şekilde konuş
Böyle böyle tuhaf halleri vardı
Zaten sende gördün huzurumuza gölge düşürüyodu
Bir daha yerleşmesini kesinlikle istemiyorum de
Gerisine karışma, abisi halletsin.

İnternette de ne yazıyosan yazsın
Ne aç ne bak ne sinirini zıplat

tamam canim ole yapcam artik esimle konustuk zaten ama yine aglarsa esim kardene dayanamaz yaptiklarini affeder ama ben edemem yine kavga ederiz die korkuyorum acikcasi!

tamam canim ole yapcam artik esimle konustuk zaten ama yine aglarsa esim kardene dayanamaz yaptiklarini affeder ama ben edemem yine kavga ederiz die korkuyorum acikcasi!

Sende ağla madem
Ağlayana dayanamıyosa

Akıl var mantık var, annesi babası sağken niye yeni evli gelinin yanında kalsın ki kayınbirader

ayy canım bu ne yaa ben bile okurken sinirlendim sen nasıl dayandın.. ne işi var o ergenin evde.. tamam anladık abisini çok seviyo kıskanmış seni ondan belli.. ama aklı olsa abisini seven yengesinide sever öyle değil mi canım ?? ve en uyuz kaptıgım şey her haltı gidip facesine yazan insanlardır.. valla canım o kaynının hiç aklı yok sizi facede rezil ediyor ergen şey..!!

daha yazamadm seyler var onlarida yazsam ne olur bilmem kaynim otelde asci otel 20gun sonra kapancakmis gelir diye cok korkuyorum esim almam eve diyo ama kardesi sonucta yine duygusala baglarsa esimde acir alirsa yine huzurum klmayacak ama o diger sefer iyj davrandim halde agladi abisine bende bukez gercek kotu davranirim diyom kendi kendime ama yapamamki vijfanim elvermez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…