eşimin kardeşlerinden bıktım

yuvasina_asik_natalia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
23
8
3
Kardesleri esime aşırı düşkünden de öte bağımlı.gorumcelerim ve kayinlarim var.kocam ailenin en büyüğü.sadece kendileri olsa karikoca ve sulalece eşime sormadan adım atmiyorlar.ve onlarin bütün dert tasasini biz cekiyoruz.kendi hayatlarinda ozelleri yok.hersey ortada.ailenin hepsi bilir.evliligimizin basindan beri odak noktasi ben olamadim adamin.surekli hayatimizin icindeler.ben her isimi kendim hallediyorum ama adami bana birakmiyorlar.arsizlik boyutunda.bir insan once kocasiyla ailece cozmeye halletmeye calisir konu ne olursa.Ama yok bunlarin herseyi bizim evin icinde.ve her islerini esim halleder.resmen essek gibi kullaniyorlar karikoca hepsi.evliligimizin ilk aylarinda sohbet edemiyorduk bas basa kalamiyorduk.utanmasalar gelip aramizda yaticaklardi.telefonla biri kapatir biri arardi.herseyi bize yansitmamalarini soyledigim halde devam ediyorlar.bastan benide yonetmek istediler fakat dis geciremediler.butun tatillerde gidip onlarla kalirken 15 kisi bir evin icinde ben iyidim.simdi gercekleri yuzlerine vurdugum, menfaatlerine dokundugum icin ben kotu gelinim.hicbiri kendi yaptigina ettigine bakmiyor.onlar yuzunden cok kavgalarimiz oldu esimle.cok birbirimize dusurduler bizi.dolayisiyla biriktirdiklerimi söylüyorum artik dayanamiyorum.kirildigim cok çok uzuldugum çok lafları sözleri densizlikleri oldu.simdi bende daha mesafeli duruyorum.fakat eşim ben rahatsiz olmuyorum diyor.avuclarinda oynatiyorlar kocami.

Eklentiler

• IMG_101591673250649.webp
    58,9 KB · Görüntüleme: 2.893
Canim bnde ayni seyi yasiyorum esimjn bir abisi var evli ama keske evlenemseymis yanihic bir sorumlulul almiyor herseyi esime yaptiryor evlendi esim gtti evini duzdu esyalari yerlestrdi herseyi yapti bi esimin damat olmadgi kaldimmm beyse snra biz evlendik ama hala onlarin her derdi tasasi bizm evde. Dogalgaz faturasinin son tarihini ble esim hatirliatyor ve faturalarini esim oduyor esim sadece bzim ailemizi deil hem babasini hem abisini 3 aileyo birden dusunuyor bu bni rahatsiz ediyor ama bsey dyince kavga ckiyor

Ailesine düşkün erkek çok zor bir kadına ona ait olduğunu hissettiriyor ne yazık ki.. O kendi bariz görmedikce sen ne yaparsan yap, ne kadar çırpınırsan çırpın kötü eş olursun.. Kendiliğinden birebir onun yaşaması lazım, görmesi tecrübe etmesi lazım ki, eşim de haklıymış desin..

Sonuçta eşinin kardeşlerinden bahsediyorsun, tabi ki rahatsız olmaz, kardeşlerine yardımcı olmaktan mutluluk duyar. Sen rahatsızlığını belirtirsen de, aranız açılacaktır. Kendi işini kendin halletme, eşine evliliğinizle ilgili sorumlulukları yükle, onları yerine getirdiği sürecede kardeşleriyle olan muhabbetine karışma.
Eşim benim kardeşlerimle arama girmeye çalışsaydı, bizimde aramız bozulurdu

kardesidir elbetteki yardim edicek size kotu bir yaklasimlari olmadiysa esinize yapma etme deme hakkiniz yokki. Kendinizi onun yerine koyun siz kardesinizin isine kosmazmisiniz? Acikcasi benim kardeslerim herseyden once gelir kendi isimden bile daha once gelir. Anneme babama bile kardeslerim kadar duskun degilim. Kardes bu el degil size saygisizliklari olmadigi taktirde bisey deme hakkina sahip degilsiniz

Esinle güzel vakit gecir..gezin eglenin bas basa mesela..vs
ve onlar aradiginda esin bir zaman sonra kendisi rahatsiz olur belki farkeder hic birbirinize vakit ayiramadiginizi..
yani sen biraz yönet bu olayi..birak esin kendi cözsün
cözmüyorsa artik esinin de hosuna gidiyordur bu durum

..ailesidir onlarada büyük cocuk olarak manevi olarak destek olmaya calisiyor bunu ne kadar kisitlayabilirsin ki..bu kadar sorun olarak gormemelisin..eger cok üstünde durursan bu seni daha takintili yapacaktır.. Alttan almaya calismalisin

Kararında olsa zaten sorun olmuycak.onlarla uğraşmaktan evini düşünemiyor adam.zaten birakmiyorlarki.tek bir insanin üzerine bu kadar yüklenmek revamidir.peki ben onlar iyi olsun diye onlarin yüzünden oluşan huzursuzlugu çekmek zorundamiyim.dertleriyle sorunlariyla hep ikimizin,hayatimizin tam ortasindalar.benimde erkek kardeşlerim var büyük. Ama sorunlarimi halledicegim ilk insan kendi esimdir.ben her problemimde arayip sürekli neden kardesimin abimin ablamin huzurunu bozayim.cani sklmiycakmi uzulmuycekmi.strese girmiycekmi.hep ilgi alaka onların üzerinde olucak.bastan paylasamadilar zaten.surekli dipdibe olalim istediler. Bende gorumceyim.ben niye yapmiyorum.onlarin esleri bostan korkulugumu.kocalari koca degilmi.

Ayy çok sinir oldum okurken daraldım vala Kıyamam sana yaa çok zor bu işler Allah yardımcın olsun. Sen istediğin kadar gözünü açmaya çalış söz konusu kardeşleri oldu mu hiçbişeyi görmezler yani eşin senn baktığın gibi bakamaz zaten bu mevzuya. Ama bnm babam da öyle o yüzden anlıyorum seni. Annem de çok üzülüyo kullanıyolar diyo bende kızıyorum bazen babama ama bi noktada onlarda kardeşleri bişey diyemiyo insan. Tabi eş olarak senn durumun daha zor. Uygun bi dille konuş eşinle ama öyle yapıyolar böyle yapıyolar deme çünkü kötü sen olursun. Inşaallah düzelir canm sıkma canını Allah yardımcın olsun..

Bu görümceler evliymiş kocaları var yani başlarında ee eşinizden ne gibi istekleri oluyor. Sonuç olarak sorumluluk kocalarında olmalı bazı aileler çok bağlıdır iç içe olmayı severler. Onlar kardeşleri görüşme diyemezsiniz. Siz de bazı şeyleri kendiniz halletmeyin sorumluluk verin ama eşinizle kişisel sorunlarınız yoksa kendi evine de bağlıysa bence sorun etmeyin bırakın gitsin, telefonda görüşsün dertlerine koşsun huzurunuz bozulmasın yeter ki.

Eşini al ve en az 1000 km'lik bir mesafeye taşının.
Ancak o şekilde kurtulabilirsiniz. Kendimden biliyorum.
Ah be canim maalesef teknoloji denen sey var.uzaktanda yapan yapicagni yapiyor.sunu anladimki nerde cokluk orda pislik.kalabalik ordu gibi sulaleye gelin gidecekler bir kere daha dusunsun.kitabin sayfalarini cevirdikce ogreniyor insan cildine kanmamali.lafa gelince herkes yaradandan oturu yaradilani seviyor.

Canım ben de kalabalık bir aile hatta sülale geliniyim.
Şuan eşimin ailesinden 27 saatlik uzaklıkta oturuyoruz.
Başta telefonlar dediğin gibi hiç susmadı.
Şimdi haftada 1 ancak arıyorlar. Beni zaten aramıyorlar ben de aramıyorum.

B
Ben kesinlikle gorusme konusma demiyorum zaten dememde.ama olculeri yok.yol yordam bilmiyorlar.evlendigimiz gunun sabahi daha onlarin telefonuna uyandik.ayni gun kayinvalidemler kalmaya geldi.siz anlayin artik.gorgu adap yok.bu adaminda bir yuvasi var demiyorlar.biraz rahat birakalimda eviyle yuvasiyla ilgilensin demiyorlar.rabbena hep bana hep bize diyorlar.bastan o kadar iyi niyetli baktimki herseye.ama yaranamadim.tatile giderdik yeni evliyken yanimiza gelmek isterlerdi.balayina bile geliceklerdi yanimiza.trajikomik yani.simdi anliyomusunuz beni.yol yordam yok.dusunce yok.bencillik hat safhada.is ailevi ne sorunlari olursa.bizde hepsi.sanki esim dogurmus hepsini.

biraz daha açsanız? yani ailede devamlı dert sıkıntı olmaz ki..nasıl devamlı sizdeler ,nasıl devamlı eşinizle görüşüp ne anlatıyorlar? beklentileri ne yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…