Eşimin kilosu .

Benim hatam sinirime hakim olamayıp kızmam söylenmem ve tartıslmayı uzatmam . O uzatmaz bitirr. Dün ayrı yattım geldı aldı benı yanına göütrüdü zorla . Uzatmaz o ama ben dayanamıyorum işte . Sinirlenıyorum . Bunda hatam var evet uslubumu yumuşatanıyorum. Bide düzenli yemek yapamıyorum . Bana düzenli çorba salata mı yap kahvaltımı hazırla sonra kilo vermezsem gel suçla dıyor bana . Bunda hatam var belkı .

Yazık yahu. Bu konuda eşinizi haklı buldum. Ancak çalışıyorsanız ve tüm işler sizdeyse adil değil. Öyleyse, yardımcı kadın tutun, siz bir tek yemek yapın. O da salatayı yapsın en azından.

Ya hani şu kutu kutu meyve suyu içen adamdı değil mi? Adam hastalıktan değil aşırı yemekten alıyor bence de.
Konu sahibi haklı bence, biraz sert dile getirmiş olsa da haklı.
Evlenirken öyle görüp beğense tamam derim ama adam keyfiyetten almış o kadar kiloyu. Ya yatakta bile kımıldayamaz hale gelir insan, iki merdiven çıkamaz, çocuğuyla yerde oyun oynayamaz. Daha sayayım mı?
Normal bulanlara şaşırdım ben, neresi normal bunun?

Yazık yahu. Bu konuda eşinizi haklı buldum. Ancak çalışıyorsanız ve tüm işler sizdeyse adil değil. Öyleyse, yardımcı kadın tutun, siz bir tek yemek yapın. O da salatayı yapsın en azından.
Evdeyım uc gün Master var . Kadın var temızlık yapıyor . O hıc ıstemıyor girmek Mutfağa . Kavga edersek güder bısey hazırlar başka görmez . Açlıktan ölsem de gıtmem dıyor . Senın görevin diyor . Kadın temzilkn yapıyor ama kavga edınce yüzüme buruyor zaten ne yapıyorsun Kı . Ne işe yarıyorsun Kı . Dışarıdaki kadınlardan ne farkın varmı bu evde vs vs

Ben
Ya hani şu kutu kutu meyve suyu içen adamdı değil mi? Adam hastalıktan değil aşırı yemekten alıyor bence de.
Konu sahibi haklı bence, biraz sert dile getirmiş olsa da haklı.
Evlenirken öyle görüp beğense tamam derim ama adam keyfiyetten almış o kadar kiloyu. Ya yatakta bile kımıldayamaz hale gelir insan, iki merdiven çıkamaz, çocuğuyla yerde oyun oynayamaz. Daha sayayım mı?
Normal bulanlara şaşırdım ben, neresi normal bunun?
bende hatalıyım ama oda cok hatalı . Sende kilo al ben bısey demem dıyor banane senın kılondan dıyor . Senın vücudun dıyor . Hanı evlılık hanı yol arkadaşı lığı

Hayır alttan almıyor oda sinirli bazen susar sadece

Belki de hayal kırıklığına uğradığınız her konu birikip kilo konusunda bu kadar sert olmanıza sebep oluyordur. Elinizde fiziksel delil de var onda. "Benimle ilgilenmiyorsun" gibi elle tutulamayan, gözle görülemeyen bir şey değil.

Bence çift terapisinde uzman iyi bir psikolog bulup gidin.

Ben

bende hatalıyım ama oda cok hatalı . Sende kilo al ben bısey demem dıyor banane senın kılondan dıyor . Senın vücudun dıyor . Hanı evlılık hanı yol arkadaşı lığı
Tatlım sen çok mu zayıfsın? Belki biraz da o yüzden abes görünüyordur gözüne.
Yani evet kilolu, ama verilebilecek derecede.

canım sen baya takıntı yapmışın aslında sorun başka bencede
yapmayan yapmıyor bence süreklş yapmıyon etmiyorsun demek yerine
hafif hafif yardım iste
çok mu zayıftı bu adam
bide kesinlikle yatak ayırma adamlar böyle terbiye edilmez edemessin
bi kere 2 kere dha yatağa getirir seni sonr<a bir daha devam etmez
onlar beyni bizimki kadar detaylı çalışmaz

Vay gene kilolu insanlara önyargıyla bakanlar gelmiş efenim yok kokarmışız yatakta iğrenilirmiş bizden.
Benim daha hiç koktuğumu duymamıştır kimse ama maşallah 40 kilo olanda 60 kilo olanda gördüm çürümüş ceset gibi kokan :KK51: neyse şişman insanları gömmeye devam gençler :ıslık: 120 kiloyum hiç pişik olmam hiçde kokmam kiloyla değil temiz insan olmakla alakalı bazı şeyler :ukala:

Vay gene kilolu insanlara önyargıyla bakanlar gelmiş efenim yok kokarmışız yatakta iğrenilirmiş bizden.
Benim daha hiç koktuğumu duymamıştır kimse ama maşallah 40 kilo olanda 60 kilo olanda gördüm çürümüş ceset gibi kokan :KK51: neyse şişman insanları gömmeye devam gençler :ıslık: 120 kiloyum hiç pişik olmam hiçde kokmam kiloyla değil temiz insan olmakla alakalı bazı şeyler :ukala:
bence arkadaşın tamamen durumu farklı ama buna takmış

Pess ama, 3 gün okulunuz varmış, kadın da yardımcı geliyor diyorsunuz; adamın kilosundan bu kadar şikayetçi olduğunuz halde bir çorba bir salata yapamıyor musunuz?

Ben tüm yemeği elinize alın, mutfak alışverişini siz üstlenin ve beraber spora yazılın diyecektim ama bunu yapmanız imkansız o zaman.

Sürekli konu açıyorsunuz, sürekli mutsuzsunuz. Bir veya iki kez daha konularınıza yorum yapmıştım, bence sizin yüzleşmekten kaçtığınız farklı sıkıntılarınız var.

Eşinizi sevmiyorsunuz. Burada okuduklarımdan aklımda kaldığı kadarıyla (bazı karakterler belirli sebeplerden aklıma kazınıyor);

adama şişman dediniz,

evlenmeyip bekleseydim daha iyisi olur muydu dediniz,

istediğim kadar dinine düşkün değil, daha çok ibadet etmesini istiyorum dediniz,

sizin kocanız kaç kilo deyip adamı başkalarıyla kıyasladınız,

sizden eve geldiğinde yemek beklediğini,
siz söylemeden kendiliğinden gidip size çay getirmediğini söylediniz.

Kimbilir buraya yazamadığınız daha neler geçiyor içinizden.

İtiraf edin işte.

Sevmiyorsunuz. Pişmansınız. Aklınızda hep "acaba" sorusu.

Bence eşiniz doldu, taşmaları seyrediyorsunuz artık.

Bu mesajı 5 mayısta yazdım size, görmezden geldiniz. Şimdi gene kilo. Arkadaşım siz bu adama yemek yapmıyorsunuz ki? Adam çorba-salataya fit. Yapmıyorsunuz.

Siz bu adamı sevmiyorsunuz.

Keşke bir de kilosundan "tiksindiğiniz" eşinize sorabilsek sizin hakkınızda neler düşündüğünü.

bende adama hamur isi tereyagli yemekler yapip yediriyosunda sismanliyo zannettim,
evde yemek yok fast fooda sarmis sismanlamis adam ne yapsin.
hic adamda suc aram arkadasim, oyle hayatta herkes sismanlar.
guzel zeytinyagli yemegini yap , bi corba bi salata. birkac aya tig gibi olur.
birazda depresyondan yemege vurmus gibi zaten.
once azcik kendinle ilgili muhakeme yapmalisin bence,

Şu durumda bir kadın olsa ağlamaktan helak olur,eşine küserdi.Bir yandan da nasıl zayıflayabilirim hesabı yapardı.
Erkekler bu konularda daha duyarsız galiba:)

Madem bu kadar şikayetçisin,çözüm odaklı davranabilirsin.Diyet yemekler yapabilirsin,eşinle akşam yürüyüşleri olabilir.
Yemek yapamadığın günlerde dolapta çorba veya cacık,salata,meyve filan bırakırsın.
Diyet ekmek olur,diyet sandviç veya tost yapılır.Zaten haftada sadece 3 gün dersin varmış,gayet idare edilir.

Ev giysileri göz zevkini bozuyorsa,eşine şortlu pijama takımlarından alabilirsin.

Evdeyım uc gün Master var . Kadın var temızlık yapıyor . O hıc ıstemıyor girmek Mutfağa . Kavga edersek güder bısey hazırlar başka görmez . Açlıktan ölsem de gıtmem dıyor . Senın görevin diyor . Kadın temzilkn yapıyor ama kavga edınce yüzüme buruyor zaten ne yapıyorsun Kı . Ne işe yarıyorsun Kı . Dışarıdaki kadınlardan ne farkın varmı bu evde vs vs

Eşinizin üslubu da yanlış. Ama şikayet etmekte haklıymış. Ben hem çalışıp hem okuyorsunuz sandım. Okula gitmediğiniz günler o haftanın tüm yemeklerini yapın. Geriye evi toplamak ve çamaşır kalıyor. Onları da ders çalışmaya ara verdiğinizde ara ara yapın. Mezun olana dek pek misafir kabul etmeyin.

Ben olsam benim bir işte çalışmadan master yapmamı sağlayan eşime yemek yapmasam utanırdım. Benim yüzümden kilo alıyor diye çok vicdan azabı çekersim ve hasta olursa diye de çok fazla endişelenirdim. Kilosunu eleştirmek aklımın ucundan geçmezdi. Biraz adil olun.

Daha önce de arkadaşlar başka konunuza yazmışlar, dikkate almamışsınız. Keşke dikkate alsaydınız da konunuza sayfalar dolusu yazmak için zamanım gitmeseydi. Dikkatinizden kaçmasın diye açık açık bir de ben yazayım. Büyük harfle yazmam bağırmak anlamında değil, dikkatinizi çekmek için.

HAFTANIN 4 GÜNÜ EVDE OLUP EŞINIZE DÜZENLİ YEMEK YAPMADIĞINIZ İÇİN SUÇ SİZDE.

Şikayet etmeye hakkınız yok. Şikayet etmeniz adil değil.

Saçmalamakla bu iş çözülmez. Heybetlidir o diyenler olmuş, 1,74 boyundaki bir adam nasıl heybetli olabilir bana bunu anlatın. 1,90 olsa anlarım.

Dediğiniz doğru. Şu da var, adam eşinin düzenli yemek yapmasını istiyormuş. Konu sahibi haftada 3 gün okula gidiyormuş, 4 gün evdeymiş. Temizliğe yardımcı kadın geliyormuş. Kocası istemesine rağmen konu sahibi evde düzenli yemek yapmıyormuş. Yapar yapmaz, karışamayız. Ama bu şartlarda hem eşi istediği halde düzenli yemek yapmayıp hem de eşi kilo alıyor diye şikayet etmesini doğru bulmuyorum. İlla yenek yapsın demiyorum. Ya yemek yapsın ya şikayet etmesin. Başka bir çözüm de bulabilir tabii. Yarı-zamanlı çalışıp, yemek yapması için de biriyle anlaşabilir. Anladığım kadarıyla eşinin bunu karşılayacak maddi durumu yok.

Dediğiniz doğru. Şu da var, adam eşinin düzenli yemek yapmasını istiyormuş. Konu sahibi haftada 3 gün okula gidiyormuş, 4 gün evdeymiş. Temizliğe yardımcı kadın geliyormuş. Kocası istemesine rağmen konu sahibi evde düzenli yemek yapmıyormuş. Yapar yapmaz, karışamayız. Ama bu şartlarda hem eşi istediği halde düzenli yemek yapmayıp hem de eşi kilo alıyor diye şikayet etmesini doğru bulmuyorum. İlla yenek yapsın demiyorum. Ya yemek yapsın ya şikayet etmesin. Başka bir çözüm de bulabilir tabii. Yarı-zamanlı çalışıp, yemek yapması için de biriyle anlaşabilir. Anladığım kadarıyla eşinin bunu karşılayacak maddi durumu yok.

Bahane değil mi sizcede bu ?

Eski konusundan haturlıyorum da midesiz senebilecek şekilde şeyleri karıştırıp yiyo kutu kutu şeyler içiyodu.

Evet fast food yiyo olabilir ama bu kilodaki bi insan yada bu kiloya gelene kadar bi hamburger küçük boy pizza yememiş ve yemiyodur.

Evde yemek pişşe sadece daha hikyenik ve ev yemeği olması dışında fark olacağını sanmıyorum.
Yani normal insanlar gibi bi kase çorba biraz sulu yemek biraz pilav salatayla doymayacak.

Tabak tabak ve enaz 1ekmek yiyeceğine sonrada ortada bişeyler yemek için dokanıcağına eminim.

Bence siz esinizi sevmiyorsunuz kilosu bahane ben 1.68 boyundayim 93 kiloya ciktigim oldu esimin agzindan bir kere kilomla ilgili kotu bir laf duymadim asla rencide etmedi sonra kendim rahatsiz oldugum icin verdim boyle daha guzelsin bile demedi her halinle guzelsin dedi sizde goruntuden ziyade sagliktan dem vurup senin icin endiseleniyorum tarzi konussaniz daha hos olur..

Bahane değil mi sizcede bu ?

Eski konusundan haturlıyorum da midesiz senebilecek şekilde şeyleri karıştırıp yiyo kutu kutu şeyler içiyodu.

Evet fast food yiyo olabilir ama bu kilodaki bi insan yada bu kiloya gelene kadar bi hamburger küçük boy pizza yememiş ve yemiyodur.

Evde yemek pişşe sadece daha hikyenik ve ev yemeği olması dışında fark olacağını sanmıyorum.
Yani normal insanlar gibi bi kase çorba biraz sulu yemek biraz pilav salatayla doymayacak.

Tabak tabak ve enaz 1ekmek yiyeceğine sonrada ortada bişeyler yemek için dokanıcağına eminim.

O kadar yediğini bilmiyordum. Duygusal yeme diye bir şey var, belki ondan vardır. Psikoloğa gitmesi lazım. Mutsuzluğunu, acısını, depresyonunu yemekle bastırıyordur belki. Ama psikoloğa gitse, sonra da diyetisyene gitse, diyetisyenin vereceği listedeki yemekleri yapacak biri yine lazım. Bir de insanın elinin altında sağlıklı ev yemekleri olduğunda sağlıksız şeylere saldırma ihtimali azalıyor.

Bu sorun uzun zamandır çözülemediğine göre uzman (psikolog ve diyetisyen) yardımı almak şart olmuş. Ama konu sahibi de elinden geleni yapmalı. Eşi kilo alma sebebi olarak bunu söylüyorsa, sırf sorumluluğu üstünden atmak için bile olsa yapmalı veya şikayet etmemeli.

Back
X