- 3 Nisan 2019
- 5.178
- 9.993
- Konu Sahibi askkkmeskk
tr deyken kariyerimde ilerledigim bir iste calisiyordum. oyle islerde de mesai kavrami yoktur, yetkilisindir.. herkesten cok calisirsin.. sabah 8.45 te servise biniyordum istanbul gibi yerde. aksam 7 de mesaim bitiyordu. servis biraktiginda trafige gore 8-9 oluyordu saat. acilislar, sergiler davetler bitmiyordu. zorunlulugum vardi gidiyordum. cok uzun sure eve sadece yatmaya, dus almaya ve uyumaya geldi. cay demleyip icemedim bile.. ama o evin kirasini ödüyorum dusunun.. merkezi bir yerdeydi. disaridan bakan kariyerli bir kadin gorur.. kolelik degil de ne.. eziyeti bende.. asil parayi kazanan patron.. ben insanliktan cikiyorum.. bir pazarim var camasirdi alisveristi oyle geciyor.. aylarca bu tempoda yasadim.. bas agrilari, migrenler.. regl duzensizlikleri, yeme, uyku bozukluklari.. neymis kadinim.. kariyerim var maasim var.. boyle var olabilecegim ya.. evlendim yurtdisina geldim. hic bir sey yapmadan dil dahi ogrenmeden evimde gecirdigim bir yil resmen rehabilitasyon oldu bana. esimi ise yollayip pijamalarla uyumaya devam etmek, kahvaltimi yayila yayila yapmak.. kahvemi icmek.. cikip yurumek.. ohh.. en guzel bos zamanlarimdi. neyse o donem de kapandi simdi de okul +is yogunum yine.. simdi de anne olmak istiyorum nasipse.. butun bunlari ben istedigim icin sectim, yaptim.. kimsenin bana kadin calismalidir dayatmasina izin vermem kusura bakmasinlar..Kesinlikle katılıyorum size, resmen çalışmak için yaşıyoruz ve bunu çok güzel gibi övüyoruz. Bende 15 yaşından beri hem çalıştım hem okudum. Yıllarca şantiyelerde, inşaatlar da gece gündüz çalıştım iç mimarım. Yeri geldi yılbaşlarında çalıştım, okurken çalıştım, hafta sonları ayrı işlerde çalıştım ama artık yorulduğumu hissediyorum ve çalışmak istemiyorum bu nedenle de yeni işten ayrıldım. Bunun için alt yapı oluşturup. Ne kadar güzelmiş insanın tüm zamanın kendine ait olması, çocuğuna, ailesine ait olması. Hele çocuk varken çalışmak o kadar zor ki. Evet bi erkeğe teslim olmamak gerekir ama çalışmak istemeyeni de ezmeye çalışmak aslında alt benlikte yatan işten ayrılma dürtüsü olduğunu düşünüyorum