Eşimin kız kardeşi bizimle kalmak istiyor

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Geçen hafta evlendim. Hafta sonu eşimin kız kardeşi geldi öss sınavına girmişti. Türkiye'de ilk bine girmiş Ankara'da Tıp yazmış yüzde yüz istediği bölüm gelecek. Hafta sonu yazdığı üniversiteyi gezmeye gittik. Yurt falan baktılar sanırım beğenmediler. Akşam dışarda iftara gitmiştik yemekte kız kardeşimin bizimle kalmasında bir sakınca var mı dedi. Ben de kalsın tabi dedim. Sonradan düşünüyorumda en az altı yıl bizimle kalacak. Bir de kız kardeşinin bana karşı bir soğukluğu var ya da ben öyle anlıyorum pek benimle konuşmuyor. Şu an evimiz iki oda bir salon hiç eşyamız yok. Apar topar evlendik ev bakacağız kredi çekip ev alacağız ailem istemedikleri evliliği yaptığım için benimle görüşmüyorlar. Eşim dört odalı bir ev bakalım dedi kardeşi için ayrı bir oda yapalım dedi. Evleneli bir hafta oldu hala birlikte olamadık bunca sorunun üstüne kardeşi iyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Gerçi bu saatten sonra bir şey yapamam artık kabul ettim. Bir yandan da bencil mi düşünüyorum diye kendime kızıyorum.

Son düzenleme:
niye kabul ediyorsun anlamıyorum yeni evlisin kardeşinin misafirliği 1 hafta değil 1 ay değil 6 yıl bence kendini düşünmelisin ve biran önce bu kararından vazgeçmelisin

ooooooyyy kuzum ne yaptın sen? hadi geçmiş olsun....bence eşime uygun bi dille anlat.şimdi iyi olabilirsiniz ama yarın birgn görümcenin yaptıkları zoruna gidecek ve eninde sonunda evin içinde huzursuzluk çıkacak.onun yanında sere serpe oturamayacaksınız.yeni evlisiniz istediğiniz gibi davranamayacaksınız.çılgınlıklar yapamayacaksınız.ah be kuzum((

canım benim izin verme çıksın yurtta kalsın bizler nası kaldık 6 sene bu dile kolay uygun bi dille anlat eşine siz zaten gereken desteği verirsiniz ama birlikte kalmak olmaz

Baştan saf saf kalsın tabi dedim 17 yaşında kız ne bileyim yanlış mı yaptım bu durum nasıl düzeltilir ki...

Son düzenleme:
ciddimisin daha çok yeni evlisin hemde 6 sene kalcak diyosun yapma şekerim yaa nasıl kabul ettin böyle birşeyi ben senin yerinde olsam vazgeçtiğimi söylerdim farklı bir dille eşimle konuşurdum gerçi ben böyle birşeyi baştan kabul etmezdim

6 yıl kalmaz ama o. siz istesenizde o kalmazki 6 yıl boyunca.. insan ailesini çekemiyo yeri gelince, ayrı eve çıkma şansı varken neden sizinle yaşasında. bnce 1 yıl durup gider gibime geliyor.. ailenlede aran bozukmuş:S bu yüzden sağlam düşünmelisin.. eşinlede aran bozulmamalı:S ankarada öğrenci kendi.. bulabilir çok rahat yurt aslında

Son düzenleme:
ya hiçbir şey çin geç değil al eşini karşına konuş. ama ilerde kardeşi sizinle yaşamaya başladığında illaki var olacak bazı huzursuzluklar için asıl o zaman geç olacak. eşin kardeşi ve senin aranda kalacak boşu boşuna aranıza soğukluklar girecek. yapma lütfen kendini düşün herşeyden önce

bence kabul etmemeliydiniz,
yeni evlisiniz ve sizinde bi hayatınız olmalı.
kardeşi bile olsa 6 yıl birlikte yaşanır mı?
ara sıra gelir sizde kalır ama yine yurduna gider döner.
ankara binlerce öğrenci yurtta kalıyor.
bence güzel bi yurt bulma konusunda eşinizi ikna edin.
daha birlikte bile olamadık, ben çekinirim, yeni evliyiz rahat edemeyiz deyin.
mutlaka ikna edin eşinizi. öyle yaşanmaz.

Siz daha eşinizle bir aile olmanın tadını çıkaramadan, aynı evde yaşamayı öğrenemeden, birlikte şekillenmeden, bir yabancıyla yaşamaya başlayacaksınız. Evlilik için hiç sağlıklı bir durum değil bence. Ben olsam asla kabul etmem. Maddi destek sağlarım, ihtiyacı olduğunda yanında olurum, sık sık gelip gitmesi de sorun olmaz ama gelip evime yerleşmesi eşimle olan ilişkimi sekteye uğratır en başta. Eşinizin teklifi kardeşi şehre alışana kadar ya da uygun bir yer bulana kadarsa tamam da, 6 sene gelip sizinle kalacak olması... Bir daha düşünün derim. Şu durumda bencil değil, haksızlığa uğrayan taraf oluyorsunuz bence.

Bence kabul etmemeliydin...
Sonuçta az bir süre değil en az 6 yıldan bahsediyorsun...
Eşini al konuş, dalgınlığına geldiğini falan açıkla...
Yanınızda kalırsa çok güçlük çekersin, üstelik yeni evlisin...

sonuna kadar katılıyorum bencede kabul etmemelisin.

eşiniz o pozisyonda o soruyu size sormamalıydı. evde yanlızken bir başınızayken sormalıydı.
o anda tabi pat dıye tabıkı kalabılır dedınız.hayır dıyemezdınız..

yerinizde olsam bu durumu kabul etmez olay sıcagı sıcagınayken eşimle basbaşa tatlı bir dille konusur,
bu durumu çevirirdim.
yurtta kalabılır mesela hafta sonları yada haftada 1-2 kez gelebılır size.

kesinlikle kabul etme... yeni evlisin bugünlerini bir daha bulamazsın ilk günlerin heyecanını yaşayacağına görümce iye mi uğraşacaksın.. akıllı ol... biran evvel durumu düzelt ve yurt araştır...başına zoraki belamı istiyorsun sen...

zor bir durum hayır desen eşin küçücük kızın sana ne zararı var diyecek, evet desen sen rahat edemeyeceksin. evet demişsin zaten, sonra kız gelip kalırken sadece kız değil anneside gelip kalmak isteyecek hoşgeldin evlilik müessesesine işte evlilik çoğunlukla böyle bişey yani eşinin ailesiyle evlenmiş oluyosun. ama evet dedin madem gelsin kalsın bakarsın iyi anlaşırsınız zaten kız bir süre sonra gitmek ister yada sen eşine güzellikle anlatırsın. ama bence kız sizde kaldığında hiç evde yabancı biri var gibi düşünme tv izlerken eşine sırnaş, eve eşin geldiğinde kapıda dudaktan öpücükle karşıla... utanacaksa kız utansın. kız düşünsün oda büyücek evlenicek anlasın durumu rahatsız olabileceğini.ha bu arada 6 yılla kurtarsan iyi bunun birde uzmanlığı var kalmaz heralde o kadar uzun yıllar. Allah sana sabır versin kadeşim. sakinlikle çöz her sorunu sinirli konuşursen sen haksız duruma düşersin.

Akşam eşimle tekrar konuşacağım ama nasıl olacak bilmiyorum. Kız küçük yerden geliyor biraz içine kapanık bir kız sanırım eşim o yüzden bırakmak istemiyor.

Tebrik ediyorum tanufuk, Allah bir yastıkta kocatsın...

Şaşırdım birden başlığı görünce, alıntı herhalde dedim..

Ama sevindim senin adına, umarım herşey yoluna girer..

Hayır aslında hiç de bencilce düşünmüyorsun, durumları biliyorlar, görümcenin gelmemesi gerekir. 6 yıl da sen de kalacağını zannetmiyorum, kafasına göre bir hayatı yakın zaman da kuracaktır, ev felan tutar gibime geliyor....

bence de en kısa zamanda al eşini karşına güzel güzel anlat alttan alarak anlat. daha 1 hafta olmuş evleneli olur mu canım öyle şey. hayatının en güzel günleri bunlar. aranızda kara kediye ne ihtiyaç var. arada bir gelip kalsın sadece yaşı ne olursa olsun görümce sonuçta. bence fazlaca yüz verme.

erkek arkadaşlarıyla duşa girip, banyoda sabun düşürmece oynayan adamla mı evlendiniz?

Siz daha iyi bilirsiniz görümcenizi ama bence kesinlikle kabul etmeyin. uygun bir dillle anlatın eşinize. 6 sene çok uzun bir süreç ve yeni evlisiniz yaşayacağınız birçok şeyin hayaliyle evlendiğinize eminim. ankarada hem çok yurt imkanı var hem de uygun öğrenci evleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…