Eşimin kız kardeşi bizimle kalmak istiyor

Bir başkasının sorumluluğunı almak çok zor.Başına bir şey gelir ya da bir hatası olur senden bilirler.İnsan annesiyle bile aynı evin içinde tartışıyor bir başkasıyla burun buruna çok zor.Benim nişanlımın kardeşide biz daha evlenmeden bize yerleşmeyi planlıyor bana iş bulun geliyorum diyor.Bende istemiyorum.Nişanlımada bunu hissettiriyorum.Dediğim gibi aynı çatının altın yaşamaya başladığınız zaman tüm sorumluluğu size kalacaktır.

Akşam eşimle tekrar konuşacağım ama nasıl olacak bilmiyorum. Kız küçük yerden geliyor biraz içine kapanık bir kız sanırım eşim o yüzden bırakmak istemiyor.

tıbbı kazanmış akıllı bi kız demekki.yurtta pekala uyum sağlıyabilir.sanada soğuksa yurtta kalsın.anlayışlı olsun.siz yeni evlisiniz nerde görülmüş böyle bişe.bir müdeet idare etsin örneğin bir yıl kadar ve sizin ilişkiniz otursun ondan sonra yurtta yapamazsa arkadaşları ile ya eve çıkar ya size çıkar:)

o görümce,senin eşinle olan ilişkini her fırsatta kaynananlara aktaracak bir nevi ispiyonculuk yapacak huzursuz olacaksın zaten bir ton sorunla evlenmişsin vakit kaybetmeden eşini ara

Çok saçma Daha bir haftalık evlisin ya olur mu öyle şey niye sizde kalsın ki Bende kabul etme 6 sene dile kolayBizde kardeşimle aynı şehirdeyiz ama arada gelir kalır hepsi bu hiçte talep etmedi kalayım diye çok sıkıntı çekersin

Keşke kabul etmeseydiniz. Çok sorunlar çıkar. Benim bir arkadaşım aynı sizin gibi yeni evlendiler eşinin kız kardeşi geldi bir yıl falan kaldı yanlarında ama her gün kavga gürültü. Arkadaşım çok ağlamıştı hep diyor ilk yılımı evlilikten saymıyorum... Hadi 1 ay olsa 2 ay olsa kimse bişey demez kalmasına ama 6 yıl az değil çok fazla bir zaman.

Ah canım sen naptın...Bu aileler ve eşler ne kadar düşüncesiz olabiliyorlar ya inanamıyorum! Aynı şeyler olmasa da kısa süreli misafirlikleri ben de yaşıyorum ve hiç iyi olmuyor evlilik için.

1. problem eşinin bunu herkesin içinde sana sorması. Kayınvalide ve görümce sana bakarken herhalde "olmaz" diyemezdin. Eşinin bunu düşünüp onlara bunu teklif bile etmeden, adını bile geçirmeden önce "Canım böyle böyle bişey var, ben bizde kalsın diye düşündüm sen ne dersin?" diye sana sorup, sonra onlara teklif etmesi gerekirdi.

2. problem daha çok yenisiniz. ilk 3 ay ne kadar fırtınalı geçer anlatamam. o sürede zaten yığınla probleminiz olacak, bi de evde rahat rahat tartışıp öpüşerek barışamayacağınız bi ortam olacak. herşey gelirecek ve soğuk savaş haline gelecek. çok sıkıntılı bi durum. artı, insan gerçekten yanlız kalmak istiyo. eşiyle kucak kucağa tv izlemek istiyo, evin çeşitli yerlerinde çeşitli şeyler(xxx) yapmak istiyo ilk zamanlarda, bu nedir ya? offf. kızdım şimdi!

bence eşine "canım, orda evet dedim ama aslında sence de şu şu açılardan sıkıntı olmaz mı?" de, onu razı et ve bi daha aranızda konuşmadan aile bireylerine bi söz vermemeniz gerektiğini de söyle. o zaman böyle böyle sıkıntılar çıkıyo, de.

nadirensevda eski konuları bilmiyorsun sanırım ailelerin karşı olduğunu da..

felaket tellallığı kimse yapmıyor olacaklar görünüyor zaten..

heleki yeni evlisiniz belki 5-6.yılınız olsa gelip kalsın ama yeni evliliği baltalar böyle bir durum..

allem et kallem et o kızı evine sokma..!bende yeni evliyim de!bana güvenmeyin diyebilmeliydin...neysee

belki yaş olarakta küçüksünüz kendinizi ve evliliğinizi yeterince

savunamıyorsunuz zaten eşiniz oldu bittiye getirmek için milletin içinde sormuş size..baya uyanıkmış yeni damat:)
biraz eşinden örnek al derim

sizde zamanla masaya yumruğunuzu vurmayı öğreneceksiniz ama açıkçası bu çoğumuzun başına gelecek bir durum değil yinede Allah yardım etsin diyorum..

30yaşında evlenmişim zaten ne görümcesi, feriştahı gelse görmezdi gözüm valla:)
hala daha görmek istemiyorum kimseyi
Allahtan kimsede uğramıyo evime zaten..oh bee:)

canım yol yakınken dön bu kararından. eve yerleşirse hiç yollayamazsın daha zor olur. daha yeni evlisiniz bu ne demek ya! elalemin canı yok mu kalıyor yurtlarda. siz orda oturmuyor da olabilirdiniz. öyle farzetsin. hayret bişi! sen eşinle evde sürekli tedbili kıyafet dolaşacaksınız cilveleşmeler olmayacak kendi evinde hareketlerine konuşmalarına dikkat ederek yaşamak zorunda kalacaksın yeri gelecek susacaksın haklı olduğun halde. birbirinize ısınmanızı bile güçleştirecektir bu durum. eşinle konuş. de ki ben bir an boş bulundum fakat etraflıca düşününce bunun yanlış olduğunu anladım. söyle işte onu kırmadan üzmeden fırtınaları üzerine çekmeden izah et allah yardımcın olsun. gelişmeleri yaz canım

canım yol yakınken dön bu kararından. eve yerleşirse hiç yollayamazsın daha zor olur. daha yeni evlisiniz bu ne demek ya! elalemin canı yok mu kalıyor yurtlarda. siz orda oturmuyor da olabilirdiniz. öyle farzetsin. hayret bişi! sen eşinle evde sürekli tedbili kıyafet dolaşacaksınız cilveleşmeler olmayacak kendi evinde hareketlerine konuşmalarına dikkat ederek yaşamak zorunda kalacaksın yeri gelecek susacaksın haklı olduğun halde. birbirinize ısınmanızı bile güçleştirecektir bu durum. eşinle konuş. de ki ben bir an boş bulundum fakat etraflıca düşününce bunun yanlış olduğunu anladım. söyle işte onu kırmadan üzmeden fırtınaları üzerine çekmeden izah et allah yardımcın olsun. gelişmeleri yaz canım

Bence kabul etmemeliydin ama hala vazgeçmek için vaktin var, iyilikle eşini ikna edebilirsin. Kızkardeşi gidip yurtta kalırsa belki ilk başta üzülür kırılır kabul etmedin diye ama sizde kalırsa sonuçları daha vahim olabilir, o zaman tamamen birbirinizden koparsınız ayrıca eşinle de aran açılır.
Benim görümcem de biz daha evlenmeden önce 6 ay benim yanımda kaldı, insan kızkardeşi ile bile anlaşamazken görümceyle çok zor bir de siz evlisiniz evde başka birinin olması sizi rahatsız eder. Ayrıca en fazla bir yıl kalır kendisi de kalmak istemez diyenler olmuş, bir yıl bile çok fazla ki belli olmaz inadına kalmak ta isteyebilir. Benim görümcem tartışmalarımıza rağmen, okulu falan da yoktu sadece kpss'ye hazırlanıyordu gitmedi. Yani bir insan anlaşamadığı kişinin evinde niye kalmak ister bilmiyorum.

canım kalmasında ne mahsur varki aksine evde bir ses bir can olur daha 17 yaşında ufakmış da.abla kardeş nasıl geçinip gidiyosa geçinip gidersiniz işte.bence çok hayırlı birşey yapmışsın.zaten tıp öğrencisi gece gündüz ders çalışır.sana zararı olmaz faydası olur emin ol.kalsın ya.

nadirensevda eski konuları bilmiyorsun sanırım ailelerin karşı olduğunu da..

felaket tellallığı kimse yapmıyor olacaklar görünüyor zaten..

Konunun ne kadar hassas olduğunu, burada Tanufuğa verilecek en ufak bir desteğin ona ne kadar yararlı olacağını, yapıcı eleştirilerin, deneyimlerin aktarılmasının da ona yol göstereceğini en az sizler kadar iyi biliyorum....

Yandın, bittin kül oldun vari cümlelerin faydasını göremiyorum ben

6 yıl kalmaz o
en fazla 1-2 ay kalır ve sonra bir arkadaşıyla eve çıkar.
adam kardeşine "karım seni istemedi hemen bi yurda yerleş" mi desin?

benim bütün arrkadaşlarım, üniversite için istanbula geldiklerinde ilk 1-2 ay evli olan ablalarının abilerinin evinde kaldılar
sonra da bi yurda çıktılar ya da eve

sizin kardeşiniz gelseydi ve eşiniz istemeseydi ne düşünürdünüz?

Öncelikle tebrik ederim canım Allah mesut etsin. Görümcen konusuna gelince daha 17 yaşındaymış gelsin 1 yıl kalsın belki iyi anlaşırsınız yada bir süre sonra o kalmak istemez. Zaten dersleri yüzünden ya okulda olur ya odasında bu kadar önyargılı olmayın. Sonuçta ağbisinin evi varken neden yurtta kalsın en azından ilk yıl Ankara'ya alışana dek kalır. Öyle 6 yıl falan kalacağını hiç sanmam. Üniversite ortamına alışınca siz isteseniz bile öyle 6 yıl falan kalmaz.

bence politik ol.şimdi eşine kalmasın deme.ama kalmaya başladığı zaman ona her işte sana yardım etmesini iste.ozaman kendi çıkar.ama eşini keşke hemen demeyip yerine istersen bunu enine boyuna ikimizde düşünelim desaeydin.bu 17 yaşında daha ergenlik çağında bunun herşeyli siz ilgileneceksiniz.büyük sorumluluk bence senin içinde eşin içinde.insan kendi çocuğuyla başedemiyor allah kolaylık versin.

Bence kısa bir süre için kalacağını sanmışsın gibi davran öyle konuş, yerine yerleşene kadar kalır tabi gibisinden çevir konuşmalarını, ben olsam öyle yaparım... allah kolaylık versin, görümcen istemez inşallah kalmayı olay çözülür kendiliğinden, kendini senin yerine koysun canım birazda!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…